rokilesi Objavljeno Avgust 13, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 13, 2008 Kontaktiraj uvoznika/zastopnika te blagovne znamke ... sem tudi kontaktiral z AS Domšale ki so uradni uvozniki, so mi lahko povedli glede na šasijo keri letnik je, niso mi pa mogli dat kaj uradnega, in pa preverli so če so ga uvozli oni, vendar ga niso tako da mi ni uspelo niti izvedet kje je bil kuplen ta motor..
Kaki Objavljeno Avgust 13, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2008 sem tudi kontaktiral z AS Domšale ki so uradni uvozniki, so mi lahko povedli glede na šasijo keri letnik je, niso mi pa mogli dat kaj uradnega, in pa preverli so če so ga uvozli oni, vendar ga niso tako da mi ni uspelo niti izvedet kje je bil kuplen ta motor.. Glede na to, da si bil nat......, ti zmaga po pravni poti ne uide, vprašanje je le, če se boš to šel, ker je razlika v ceni-vrednosti motorja manjša, kot bi te to stalo. Najdi si enega odvetnika, ki ima s temi zadevami kaj prakse, pojdi k njemu na posvet, potem pa po zdravi pameti presodi, ali se ti izplača ali bo pač to le šola zate in še za marsikoga, ki se odloča za nakup rabljenega motorja... Se pa to dogaja tudi pri novih motorjih. Dobiš ga malo ceneje, realno je letnik 2007, oni ti pa porihtajo, da je uradno 2008, seveda te s tem seznanijo(se zaščitijo, ker si pač to podpisal :)) , vprašanje pa je, če tudi sam seznaniš kupca, ko ta motor čez 3 leta prodajaš...in tako pride do tvojega primera... Glede uradnih dokumentov o uvozu, letniku....poskušaj na Avto +.
rokilesi Objavljeno Avgust 13, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 13, 2008 Glede na to, da si bil nat......, ti zmaga po pravni poti ne uide, vprašanje je le, če se boš to šel, ker je razlika v ceni-vrednosti motorja manjša, kot bi te to stalo. Najdi si enega odvetnika, ki ima s temi zadevami kaj prakse, pojdi k njemu na posvet, potem pa po zdravi pameti presodi, ali se ti izplača ali bo pač to le šola zate in še za marsikoga, ki se odloča za nakup rabljenega motorja...Se pa to dogaja tudi pri novih motorjih. Dobiš ga malo ceneje, realno je letnik 2007, oni ti pa porihtajo, da je uradno 2008, seveda te s tem seznanijo(se zaščitijo, ker si pač to podpisal :) ) , vprašanje pa je, če tudi sam seznaniš kupca, ko ta motor čez 3 leta prodajaš...in tako pride do tvojega primera... Glede uradnih dokumentov o uvozu, letniku....poskušaj na Avto +. v mislih imaš Avtoplus, d.d. Koper?
Kaki Objavljeno Avgust 13, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 13, 2008 v mislih imaš Avtoplus, d.d. Koper? Jap...tudi generalni zastopnik ti JE dolžan podat uradno potrdilo o letniku...
rokilesi Objavljeno Avgust 13, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 13, 2008 pozna mogoče kdo kakšnega odvetnik iz maribora ali okolice ki ima v podobnih zadevh kaj sodne prakse?
Valhalla Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 (popravljeno) Se pa to dogaja tudi pri novih motorjih. Dobiš ga malo ceneje, realno je letnik 2007, oni ti pa porihtajo, da je uradno 2008, seveda te s tem seznanijo(se zaščitijo, ker si pač to podpisal :)) , vprašanje pa je, če tudi sam seznaniš kupca, ko ta motor čez 3 leta prodajaš...in tako pride do tvojega primera... Tole je pa še kako res! Pred slabim letom sem ravno s tem imel izkušnje! Na vseh uradnih papirjih ti "zvintajo", da piše da je moped letnik npr. 2008 pri tem pa gre brez problema za modelno leto 2007. In tako te pri nadaljni prodaji kupec mopeda lahko obtoži, da si ga nategnil.... Če se bo v nadaljevanju ugotovilo, da je bila kroska z letom izdelave 2005 prodana leta 2007 kot nova, lahko, da pri naslednji preprodaji ni šlo za nateg. Popravljeno Avgust 14, 2008. Popravil Valhalla
Sam dePihlja Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Dejansko leto izdelave boš najlažje dokazal z COC certifikatom, ta certifikat se izdaja za vsa vozila (tudi krosle, ATV... ) Če motor ni biu uvožen preko AS, ne izgubljaj časa z njimi :grrr . Za moj motor (uvožen iz Nemčije) sem brez problema dobil certifikat pri uvozniku Honde Slovaška ( in prav nič jih ni motilo, da motor ni bil kupljen pri njih :worship: (seveda sem za to potreboval enega Slovaka). Po zakonu o obligacijskih razmerjih lahko izpodbujaš pogodbo v primeru nespoštovanja katere od bistvenih sestavin, navedenih v pogodbi. Bistvene sestavine pogodbe so: - predmet prodaje - vrsta pravnega posla - cena - plačilni pogoji Če uspeš dokumentirano dokazat, da predmet prodaje dejansko ne ustreza navedbam je pogodba nična, se pravi...podana je osnova za vračilo kupnine ter ostalih stroškov nastalih na podlagi posla. Kako to udejanit v praksi je pa že druga zgodba :whistle:
rokilesi Objavljeno Avgust 14, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 imaš mogoče telefonsko številko ali naslov honde slovaška? zakaj si pa rabil enga slovaka, zaradi prevajanja?
Sam dePihlja Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 zakaj si pa rabil enga slovaka, zaradi prevajanja? :lol1: Ne...rabiš ga zato, ker niso Karitas, da bi Slovencem pošiljali COC-je. Potreben je nekdo z naslovom na Slovaškem, ki zaprosi za COC, kot da bi šlo za registracijo motorja na Slovaškem .) http://moto.honda.sk/
bernardek Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 btw nisem zasledil da si napisal kaj pa pravi prodajalec, če se je možno z njim kaj pogovarjati ali sta se že skregala? Če človeku dokažeš da je zajebal stvar in te je hotel nategniti je ena štorja, če pa se anomalija vleče že od začetka je spet druga stvar, pa tudi če je možakar prvi lastnik je pomemben podatek....
rokilesi Objavljeno Avgust 14, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 btw nisem zasledil da si napisal kaj pa pravi prodajalec, če se je možno z njim kaj pogovarjati ali sta se že skregala? Če človeku dokažeš da je zajebal stvar in te je hotel nategniti je ena štorja, če pa se anomalija vleče že od začetka je spet druga stvar, pa tudi če je možakar prvi lastnik je pomemben podatek.... če bi bil prodajalec prvi lastnik vrjetno nebi bilo sploh problema... z prodajalcem pa ne morem doseči nobenega dogovora ker trdi že 4 mesece da je motor letnik 2007, 2krat si je že premislil kje je kupil motor, v glavnem ne gre se dogovorit..... vedno ko se pogovarjama se mi zdi da daje laž na laž...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Imaš kake res velike in res močne prijatelje (ki niso pussyji), da bi šli skupaj do njega in ga povprašali po zdravju?
rokilesi Objavljeno Avgust 14, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Imaš kake res velike in res močne prijatelje (ki niso pussyji), da bi šli skupaj do njega in ga povprašali po zdravju? ja ponavadi kakšna zaušnica ali dve najbolje deluje, je pa res če nimaš dovol sreče lahko pa on mene toži..... da pa ga bi klical nekam na samo kjer ne bi blo prič pa itak ni možno že tako ga na telefon teško dobim.....
Scremer Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 (popravljeno) Dober mislim, da fizično obračunavanje sedaj ni več najbolj pametna zadeva, ker smo se o tem že preveč razpričal. Mogoče bi se lahko šel samo še kako psihološko vojno z omaram ob strani... Težko je bit pameten če si v isti situaciji. Sicer pa upam, da ti bo uspel zadevo rešit. V takem primeru bi bilo res lepo, da bi imel človek dovolj denarja za kakega "čeferina", da ti na koncu zrihta povrnjeno kupino, glanc nov motor, pa še za 5.000 km zastonj bencina. Prav res si želim, da zadeve ne bi pozabil in da bi se človeka pravno lotil in da bi ti na koncu tudi uspelo. lp Popravljeno Avgust 14, 2008. Popravil Scremer
simonsi Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 (popravljeno) Imaš kake res velike in res močne prijatelje (ki niso pussyji), da bi šli skupaj do njega in ga povprašali po zdravju? Men so že večkrat grozili da me bodo pričakali pa nabutali pa batine, da vedo kje sem doma... bla bla bla ene pol ure po telefonu, potem ko jim pa mirno povem da ni problema da se lahko oglasijo na kavico pa nobenege blizu. :krneki: Pa če bi se grožnje nadaljevale ali pa celo fizični obračun, bi pa seveda preveril učinkovitost miličnikov in odvetnikov. :doze: Torej ta fora z gorilastim kolegom že zdavnaj ne deluje več. Pa to so bili eni težaki za banalne stvari za katere nisem bil kriv jaz, da ne bo kdo mislil da sem nategovač težke sorte. :D Popravljeno Avgust 14, 2008. Popravil simonsi
NejcZ Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Hehe, še deluje veš.. preverjeno.. znanc mel isto sranje.. so šli, razbil prodajalca, pol jimpa je prodajalc še dnar vrno :D
simonsi Objavljeno Avgust 14, 2008 Opozori Objavljeno Avgust 14, 2008 Hehe, še deluje veš.. preverjeno.. znanc mel isto sranje.. so šli, razbil prodajalca, pol jimpa je prodajalc še dnar vrno :D Je bil zgleda bolj en curak od prodajalca. Razen če je bil res prevarant. :hmm:
Scarabeo 500 Objavljeno November 14, 2008 Opozori Objavljeno November 14, 2008 lep pozdav! kupil sem rabljen cross motor hondo crf 450 naredili smo kupoprodajno pogodbo in v njej piše leto izdelave 2007.... kasneje sem dal motor na servis in so mi povedali da je motor 2005, in tudi sam sem preveril pri treh pooblaščenih servisih in res je 2005. kaj zdaj naredit? kako bi po pravni poti rešil zadevo, dobil vrnjeno razliko med letnikom 2007-2005? ima kdo kakšne podobne izkušnje kako je zadevo rešil...? vsi nasveti, kakšni linki so dobrodošli. že vnaprej se vam zahvaljujem za nasvete Še moj primer Pred dvema letoma sem za hčerko kupoval čoperja 125. Po več neuspešnih ogledih smo našli krasno ohranjenega. Že na pogled sem takoj videl, da bo naš. S seboj sem imel tudi mehanika. Na hitro pregledamo motor in dokumentacijo. Motor letnik 2003, prva registracija pa leto 2005. Napišemo kupoprodajno pogodbo in plačamo in se veseli vračamo domov. Pri urejevanju papirjev mi na servisu povedo, da ta motor ni letnik 2003, ampak 2001. Vprašam, kako je to mogoče, če pa ima v stari prometni napisano 2003 in še v homologaciji. Po dobrem opazovanju ugotovimo, da je nekdo strokovno homologacijo priredil, kako pa je lahko v prometni zapisano 2003 pa nam ni bilo jasno. Torej kupil sem dve leti starejši motor. Zadeva je bila v tistem trenutku zoprna, kaj sedaj, lahko bi zbil vsaj ceno,.... Privat prodajalec - starejši moški me je samo čudno gledal in zagotovil , da nima pojma, lastnik je bil manj kot leto dni. Verjel sem mu in skušal zadevo čimprej pozabit. Zadeva vsaj deluje brezhibno. Mislim, da je take stvari potrebno čimrej pozabit in se iz tega kaj naučit. Saj vsi vemo, kakšni so naši sodni mlini. SCARABEO
bikez Objavljeno November 14, 2008 Opozori Objavljeno November 14, 2008 Mislim, da je take stvari potrebno čimrej pozabit in se iz tega kaj naučit. Saj vsi vemo, kakšni so naši sodni mlini. Edino pametno!!
maxyTT Objavljeno November 14, 2008 Opozori Objavljeno November 14, 2008 V takšnih primerih se zoper prodajalca uveljavlja stvarna napaka, in sicer če je bil prodajalec fizična oseba po Obligacijskem zakoniku, če pa je pravna oseba/ s.p. pa po Zakonu o varstvu potrošnikov. Pri tem je morda dobro vedit tudi, da tudi pri komisijski prodaji prodajalec odgovarja za stvarne (in pravne) napake. V primeru pravnih oseb/ s.p., ki so registrirani za prodajo vozil, se v takšnem primeru pred tožbo lahko obrnete tudi na Tržni inšpektorat, kar pa na žalost za fizične osebe ni mogoče in je treba direktno vlagat tožbo. LP
motofrik Objavljeno November 16, 2008 Opozori Objavljeno November 16, 2008 (popravljeno) 2000 sem prodal Classica800 letnik 1997. Lani pa ga v oglasih na avtopikanet zasledim. Pisalo je, da je letnik 1999. Kot tudi na prometni... Pa ni bil drugi motor, samo podoben. Ne, je bil z opremo, ki sem jo sam naredil v delavnici, moje poslikave na keslu in stranskih pokrovih, leder torbe izpod mojih rok. Skratka moj bivši. Kako uspejo predelati prometno...? Veze na UE, ali kaj? Popravljeno November 16, 2008. Popravil motofrik
Scarabeo 500 Objavljeno November 16, 2008 Opozori Objavljeno November 16, 2008 2000 sem prodal Classica800 letnik 1997. Lani pa ga v oglasih na avtopikanet zasledim. Pisalo je, da je letnik 1999. Kot tudi na prometni... Pa ni bil drugi motor, samo podoben. Ne, je bil z opremo, ki sem jo sam naredil v delavnici, moje poslikave na keslu in stranskih pokrovih, leder torbe izpod mojih rok. Skratka moj bivši. Kako uspejo predelati prometno...? Veze na UE, ali kaj? Predlog. Ko se resnično odločiš za nakup starega motorja, prepišeš številke motorja in te preveriš na upravni enoti ali pa Avtoservisu. Prijazne punce v SG bodo to rade naredile, same so mi dale tak nasvet in izogneš se nadaljnim šokom. Postopek je zelo hiter in se lahko izvede tudi po telefonu, če dotično osebo, ki se s tem ukvaraj poznaš. SCARABEO
franc Objavljeno November 17, 2008 Opozori Objavljeno November 17, 2008 2000 sem prodal Classica800 letnik 1997. Lani pa ga v oglasih na avtopikanet zasledim. Pisalo je, da je letnik 1999. Kot tudi na prometni... Pa ni bil drugi motor, samo podoben. Ne, je bil z opremo, ki sem jo sam naredil v delavnici, moje poslikave na keslu in stranskih pokrovih, leder torbe izpod mojih rok. Skratka moj bivši. Kako uspejo predelati prometno...? Veze na UE, ali kaj? Pa saj ti v prometni nikjer ne piše leto izdelave, ampak samo prve registracije. Leto proizvodnje ni pomembno (to je pred leti uspelo doseči avtomobilski "mafiji", da je lažje nategovala kupce pri uvoženih avtomobilih). lp Franc
motofrik Objavljeno November 17, 2008 Opozori Objavljeno November 17, 2008 No, potem pa leto prve registracije. Prvič sem ga registriral 12.3.1997 (se prav dobro spomnim, da sem čakal plačilni dan). Vprašanje ostane, kako jim uspe?
xr800 Objavljeno November 17, 2008 Opozori Objavljeno November 17, 2008 Predlog. Ko se resnično odločiš za nakup starega motorja, prepišeš številke motorja in te preveriš na upravni enoti ali pa Avtoservisu. Prijazne punce v SG bodo to rade naredile, same so mi dale tak nasvet in izogneš se nadaljnim šokom. Postopek je zelo hiter in se lahko izvede tudi po telefonu, če dotično osebo, ki se s tem ukvaraj poznaš. SCARABEO Varstvo osebnih podatkov pa te zadeve? Punce na UE SG ga verjetno poznajo? Jim ne diši več hodit v službo? :naughty: :evilgrin:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se