Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Zanima me ali ta varianta obstaja tudi v Evropi, v Ameriki je že. Baje naj bi bila povezava tolk dobra, da lahko povlečeš 750Mb podatkov v cca. 45 minutah. Če kdo ve, kolikšna naj bi bila cena takšnega modema in kolikšni naj bi bili mesečni stroški.

Objavljeno

Hja ... obstaja ... prva slabost kar rec naredi neuporabno: od tebe gre lepo telefonski kabel ... za prenost podatkov od sebe. Tudi ce ne potrebujes hitrosti si obsojen na telefonsko linijo ... OK, v kombinaciji s kablom/ADSL bi imel 24/7 dostop, ampak vseeno ... ne gre to po isti poti nazaj. Edino ce imas *velik* taler pri sebi :lol: :lol:

Objavljeno

Obstaja in se mi zdi da je slo (gre) preko DSF-a. Pa tudi cena ni pretirana, razen telefona, se mi zdi. Obstaja že dolgo a se ni prijelo. Več informacij nimam ker me nikoli ni mikalo. Se je pa dalo to imeti pri nas.

Obstaja pa tudi popolnoma enosmeren dostop ( označis kaj od ponujenega ti prenese na računalnik ) do Interneta, in sicer preko TV signala, glede na to da te mika nekaj podobnega :).

LP,

klemen

Objavljeno

Ne vem točno, ali je prenos tu boljši kot po kabelski. To varianto gledam zato, ker pri nas nimamo kabelske :? :? . Za adsl sem se pa tud že zanimal, samo če izračunaš, da plačaš naročnino za ISDN in ADSL ta zadeva že ni več tako poceni. :shock: :shock: Itaj pa zaenkrat ta možen samo v večjih krajih.

Objavljeno

Sem enkrat nekaj bral o tem. Pa mi je v spominu ostalo tole.

Ti maš še vedno eno čist navadno zemeljsko povezavo, zraven pa še neki za zvezo do satelita. Po "zemlji" grejo vsi UP-loudi, pa tudi sprotni DOWN-loudi, večje datoteke pa naročiš in jih v nekem roku (ki ni tako kratek) dobiš prek satelit.

Objavljeno

Hmm ja to je tko...

Jz mam na prenosniku tko... To je pac neke vrste modem notri... Od koderkoli gres lohko na net.... Ne vem kolk je mesecna narocnina kr mat zdej uporabla prenosnik in sluzba placuje... Modem je pa kar poceni mislim glede na to kar je ne vem vec kolk je blo res... Narcnina je pa baje kar visoka...

Sam nism lih zihr ce govoriva o isti reci! Kr ta je tko brezzicno ne rabis nobenga kabla da prides na net... Sej ce sm zgresila bom pobrisala post alpa nej ker od moderatorjeu

Objavljeno

Vrtnica, ni tako!

Prek satelita je tako da ti še vedno rabiš navadno internet povezavo, preko katere uploadaš,iščeš file ktere bi rad dol potegnil, itd. Download-ajo pa se preko satelita in tv kartice.

Pa saj na onem linku, ki sem ga prej objavil si preberite, vse piše!

Objavljeno
Sam nism lih zihr ce govoriva o isti reci! Kr ta je tko brezzicno ne rabis nobenga kabla da prides na net... Sej ce sm zgresila bom pobrisala post alpa nej ker od moderatorjeu

Nekaj si narobe predstavljas ... za brezzicno povezavo lahko uporabis ali brezzicni ethernet, kar pomeni da mora biti kar blizu oddajnik, lahko gre to prek radijskih valov z ustreznosibko jakostjo in frekvenco v prostem obmocju ... saj je vec podvarjant ki se razlikujejo po namenu/jakosti signala - za po bajti, al pa vec km pod pogojem da imas opticni stik z anteno.

Pol je edina brezcicna rec, ki ti se ostane, kaka bluetooth PCMCIA kartica da gres prek GSM/GPRS na net ...

Objavljeno
Vzami si pri Simobilu GPRS Unlimited :lol: :lol:

Ce potrebujes to sploh ni slaba odlocitev ... poceni je ... :) Za mail je dovolj, za ostalo je pa vprasanje, nisem preizkusil se.

Objavljeno
Vzami si pri Simobilu GPRS Unlimited :lol: :lol:

Ce potrebujes to sploh ni slaba odlocitev ... poceni je ... :) Za mail je dovolj, za ostalo je pa vprasanje, nisem preizkusil se.

Mislim, da lahko kakšen forum čisto v miru prebereš in če imaš še notebooka, lahko to napraviš kar v svoji naljubši kavarni ob kavici. (Seveda, če je S!mobilov signal sploh tam). :lol: :lol:

Objavljeno
Mislim, da lahko kakšen forum čisto v miru prebereš in če imaš še notebooka, lahko to napraviš kar v svoji naljubši kavarni ob kavici.

To ze, jaz sem na irc in latenco gprsja mislil ... za delo prek ssh bi bilo pa definitivno premalo :?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!