DAMI34 Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 1 minuto, maus pravi: pousod in vsepousod hitrostomerci kr u kamne brcajo ko se mim pelem po omejitvah js pa še vedno ne vem, al nej takoj zavijem desno al nej grem do zapore pa v zadrgo. Čist sm rzrvan zarad tega maus 1
izibajker Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 (popravljeno) pred eno uro, BIF pravi: Seveda poznamo. Parlament je cirkus...Vlada pa direktor cirkusa z faliranimi klovni ritolizniki... Cirkus (kot praviš parlament) ima svojega "direktorja", in to ni Vlada. Funkciji se reče Predsednik državnega zbora. Je pa ta funkcija po "pomembnosti" takoj za predsednikom republike. Predsednik vlade je v tem smislu šele na tretjem mestu... Je pa res, da se za cirkusante (poslance) zadnjih dvajset let prijavlja vedno več tistih, ki iščejo lastne koristi in vedno manj takšnih, ki bi znali kaj napravit v korist vseh nas državljanov. Ups, zdaj smo pa že malo Off topic. Popravljeno September 27, 2018. Popravil izibajker BIF 1
IZTOK Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 (popravljeno) pred 2 urami, Nearrain pravi: Ocitno vam vecini jeznih komentatorjem ni jasna ena kardinalna stvar..... Ni problem v policiji, problem je v zakonodaji. BTW: a je ze kdo kdaj slisal za izraz “izvrsilna veja oblasti? PS: ce bi imeli mi vozniki kolickaj malo zdrave pameti in emapatije do ostalih udelezencev v prometu bi ZADRGA na obvoznici ( in tudi drugje) delovala brez prometne signalizacije in posredovanja organov. Ne deluje samo zaradi Nas voznikov! A res, daj no, jaz pa sem mislil, da si policaji kar sproti pisejo zakonodajo. Moja pripomba se je glasila na dejstvo, da nas forumski policist zagovarja tezo 0.0 ker da, vecino nesrec povzrocijo alkoholizirani vozniki. Potemtakem bi bilo logicno, da najprej izlocijo vse, ki ze 0.24 ne upostevajo, ker nekdo z npr 0.1, ki je povzrocil nesreco po veljavni zakonodaji ni ravno alkohokiziran in po statistiki torej v manjsini. Kaj bi torej 0.0 prineslo razen morja poloznic? Na to je letela moja pripomba. Naj malo bolj ucinkovito vrsijo kontrolo pa bo manj neserec z alkoholiziranimi. Popravljeno September 27, 2018. Popravil IZTOK DAMI34 in franc 2
Nearrain Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 1 hour ago, IZTOK said: A res, daj no, jaz pa sem mislil, da si policaji kar sproti pisejo zakonodajo. Moja pripomba se je glasila na dejstvo, da nas forumski policist zagovarja tezo 0.0 ker da, vecino nesrec povzrocijo alkoholizirani vozniki. Potemtakem bi bilo logicno, da najprej izlocijo vse, ki ze 0.24 ne upostevajo, ker nekdo z npr 0.1, ki je povzrocil nesreco po veljavni zakonodaji ni ravno alkohokiziran in po statistiki torej v manjsini. Kaj bi torej 0.0 prineslo razen morja poloznic? Na to je letela moja pripomba. Naj malo bolj ucinkovito vrsijo kontrolo pa bo manj neserec z alkoholiziranimi. Zal se strinjam z 0,0. PS: najmanj do takrat, dokler ne legalizirajo mehkih drog
Zok Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 Tudi alkohol je mehka droga. dr.looney 1
Borutt Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 1 uro, IZTOK pravi: A res, daj no, jaz pa sem mislil, da si policaji kar sproti pisejo zakonodajo. Moja pripomba se je glasila na dejstvo, da nas forumski policist zagovarja tezo 0.0 ker da, vecino nesrec povzrocijo alkoholizirani vozniki. Potemtakem bi bilo logicno, da najprej izlocijo vse, ki ze 0.24 ne upostevajo, ker nekdo z npr 0.1, ki je povzrocil nesreco po veljavni zakonodaji ni ravno alkohokiziran in po statistiki torej v manjsini. Kaj bi torej 0.0 prineslo razen morja poloznic? Na to je letela moja pripomba. Naj malo bolj ucinkovito vrsijo kontrolo pa bo manj neserec z alkoholiziranimi. Bom čisto počasi napisal; alkohol nima kaj iskati v prometu in pri 0,00 vsakdo ve, koliko alkohola lahko zaužije. Če pa tega nisem najbolj počasi in še bolj razumljivo napisal, pa ne vem, kako naj še bolj počasi in razumljivo tipkam. RobiRoberto, Raavi, Nearrain in 1 other 3 1
DAMI34 Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 27 minutami, Zok pravi: Tudi alkohol je mehka droga. zlo mehka, ker moja po 2dcl vina vedno reče, da je mal mehka sesir in Zok 2
IZTOK Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 32 minutami, Borutt pravi: Bom čisto počasi napisal; alkohol nima kaj iskati v prometu in pri 0,00 vsakdo ve, koliko alkohola lahko zaužije. Če pa tega nisem najbolj počasi in še bolj razumljivo napisal, pa ne vem, kako naj še bolj počasi in razumljivo tipkam. Bom tudi jaz cisto pocasi napisal - bmk za tvoje mnenje. A si sedaj pogruntal ? DAMI34 in Zok 2
C eagle Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 3 hours ago, IZTOK said: A res, daj no, jaz pa sem mislil, da si policaji kar sproti pisejo zakonodajo. Moja pripomba se je glasila na dejstvo, da nas forumski policist zagovarja tezo 0.0 ker da, vecino nesrec povzrocijo alkoholizirani vozniki. Potemtakem bi bilo logicno, da najprej izlocijo vse, ki ze 0.24 ne upostevajo, ker nekdo z npr 0.1, ki je povzrocil nesreco po veljavni zakonodaji ni ravno alkohokiziran in po statistiki torej v manjsini. Kaj bi torej 0.0 prineslo razen morja poloznic? Na to je letela moja pripomba. Naj malo bolj ucinkovito vrsijo kontrolo pa bo manj neserec z alkoholiziranimi. Sem quotal tebe, pa ne vzet osebno... Kar @Borutt zagovarja je dejstvo, da alkohol (in seveda vse ostale substance, ki negativno vplivajo na psihofizične sposobnosti voznika) nimajo kaj iskati v prometu....PIKA oz. KLICAJ !!! Kontrola je, je pa dejstvo, da sodstvo po tekočem traku spravlja tudi kronične kršitelje nazaj v promet. Zadnje čase so sicer zaplenili kar precej vozil, vendar je še vedno preveč očitno, da nismo vsi enaki pred zakonom....To omogoča butast zakon, ki se ga nihče noče lotit in ga popravit, ker so vsi z maslom na glavi. Kje si še videl kakšen sestanek, pa da ni bilo žlahtne kapljice??? Sem rekel Igorju na varni vožnji( predstavnik agencije za varnost v cestnem prometu), da bom začel redno piti alkohol.... Pa me je čudno pogledal, češ kaj govorim. Sem se obregnil v njihovo statistiko in mu rekel, da imam pol samo 30% možnosti, da povzročim prometno nesrečo. Če sem trezen, je po njihovi statistiki ta možnost 70%....Kdo je tukaj mona???? bojc84 in thumper 2
DAMI34 Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred eno uro, C eagle pravi: Sem quotal tebe, pa ne vzet osebno... Kar @Borutt zagovarja je dejstvo, da alkohol (in seveda vse ostale substance, ki negativno vplivajo na psihofizične sposobnosti voznika) nimajo kaj iskati v prometu....PIKA oz. KLICAJ !!! Kontrola je, je pa dejstvo, da sodstvo po tekočem traku spravlja tudi kronične kršitelje nazaj v promet. Zadnje čase so sicer zaplenili kar precej vozil, vendar je še vedno preveč očitno, da nismo vsi enaki pred zakonom....To omogoča butast zakon, ki se ga nihče noče lotit in ga popravit, ker so vsi z maslom na glavi. Kje si še videl kakšen sestanek, pa da ni bilo žlahtne kapljice??? Sem rekel Igorju na varni vožnji( predstavnik agencije za varnost v cestnem prometu), da bom začel redno piti alkohol.... Pa me je čudno pogledal, češ kaj govorim. Sem se obregnil v njihovo statistiko in mu rekel, da imam pol samo 30% možnosti, da povzročim prometno nesrečo. Če sem trezen, je po njihovi statistiki ta možnost 70%....Kdo je tukaj mona???? da, vendar tudi rigoroznost mora imeti svoje meje in te so omejene trenutno z določeno številko. Le ta naj bi bila plod nekega znanja in raziskav in jaz osebno sem prepričan da z enim pirom v riti ne voziš nič drugače, mogoče celo bolje. Vem, da je to smešno slišati, ampak bom pojasnil zakaj: Veliko se vozim in včasih cele dneve....in takrat po nekaj urah vožnje pade adrenalin, pade koncentracija, pade celo agresivni del....zapadeš v neko sanjavo apatijo, ki je tudi zelo nevarna (preverjeno na lastni riti) In zato pijem kavo, ali pa red bul, da ponovno dvignem status zaznavanja okolice in telesni nivo. Vem da zgornji dve zadevi nista v povezavi s pirom, ampak naši birokrati znajo poiskati tudi vzročno povezavo med temi dvemi poživili, ali pa bognedaj ugotovili da kava dviguje nivo agresije in prepovedati pitje le te. ps. Hotel sem samo napisati, da mi zarad ene male pive pri kosilu nihče ne bo lomil jajc kok sem bolj nevaren okolici, mogoče sem celo bolj varen, kdo bi vedu. Dokler ne bo raziskav in dokazov kaj ja in kaj ne, bom imel tako mnenje. pss. za vse ki jim moje pisanje ne gre v glavo: Pozdravljeni, sem Dami in sem alkoholik , pijan pa nikoli ne vozim. psss. prejšnji odstavek jim pa zihr ne bo šel v glavo
Borutt Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 3 urami, IZTOK pravi: Bom tudi jaz cisto pocasi napisal - bmk za tvoje mnenje. A si sedaj pogruntal ? Potem pa me ne omenjaj v svojih zapisih. Bo šlo?
Borutt Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 (popravljeno) pred 48 minutami, DAMI34 pravi: da, vendar tudi rigoroznost mora imeti svoje meje in te so omejene trenutno z določeno številko. Le ta naj bi bila plod nekega znanja in raziskav in jaz osebno sem prepričan da z enim pirom v riti ne voziš nič drugače, mogoče celo bolje. Vem, da je to smešno slišati, ampak bom pojasnil zakaj: Veliko se vozim in včasih cele dneve....in takrat po nekaj urah vožnje pade adrenalin, pade koncentracija, pade celo agresivni del....zapadeš v neko sanjavo apatijo, ki je tudi zelo nevarna (preverjeno na lastni riti) In zato pijem kavo, ali pa red bul, da ponovno dvignem status zaznavanja okolice in telesni nivo. Vem da zgornji dve zadevi nista v povezavi s pirom, ampak naši birokrati znajo poiskati tudi vzročno povezavo med temi dvemi poživili, ali pa bognedaj ugotovili da kava dviguje nivo agresije in prepovedati pitje le te. ps. Hotel sem samo napisati, da mi zarad ene male pive pri kosilu nihče ne bo lomil jajc kok sem bolj nevaren okolici, mogoče sem celo bolj varen, kdo bi vedu. Dokler ne bo raziskav in dokazov kaj ja in kaj ne, bom imel tako mnenje. pss. za vse ki jim moje pisanje ne gre v glavo: Pozdravljeni, sem Dami in sem alkoholik , pijan pa nikoli ne vozim. psss. prejšnji odstavek jim pa zihr ne bo šel v glavo Kdorkoli trdi, da pod vplivom alkohola boljše vozi, je zrel za zdravljenje in ga je treba takoj odstraniti s ceste KLICAJ! Raziskave so narejene. In podprte z dokazi. Saj vem, da jih ne poznaš. Sem ugotovil iz tvojih zapisov. Popravljeno September 27, 2018. Popravil Borutt C eagle 1
DAMI34 Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 Pravkar, Borutt pravi: Kdorkoli trdi, da pod vplivom alkohola boljše vozi, je zrel za zdravljenje in ga je treba takoj odstraniti s ceste KLICAJ! kdorkoli trdi, da je ena piva že vpliv alkohola, naj si prebere zakonodajo dvopičje in veliki P se pa popolnoma strinjam s tvojim zapisom, le vpliv alkohola ni dorečen natančno
Borutt Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: kdorkoli trdi, da je ena piva že vpliv alkohola, naj si prebere zakonodajo dvopičje in veliki P Saj nisem trdil, da boš razumel. bojc84 1
DAMI34 Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 Pravkar, Borutt pravi: Saj nisem trdil, da boš razumel. jaz tudi ne zate bojc84 1
IZTOK Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 (popravljeno) pred 2 urami, C eagle pravi: Sem quotal tebe, pa ne vzet osebno... Kar @Borutt zagovarja je dejstvo, da alkohol (in seveda vse ostale substance, ki negativno vplivajo na psihofizične sposobnosti voznika) nimajo kaj iskati v prometu....PIKA oz. KLICAJ !!! Kontrola je, je pa dejstvo, da sodstvo po tekočem traku spravlja tudi kronične kršitelje nazaj v promet. Zadnje čase so sicer zaplenili kar precej vozil, vendar je še vedno preveč očitno, da nismo vsi enaki pred zakonom....To omogoča butast zakon, ki se ga nihče noče lotit in ga popravit, ker so vsi z maslom na glavi. Kje si še videl kakšen sestanek, pa da ni bilo žlahtne kapljice??? Sem rekel Igorju na varni vožnji( predstavnik agencije za varnost v cestnem prometu), da bom začel redno piti alkohol.... Pa me je čudno pogledal, češ kaj govorim. Sem se obregnil v njihovo statistiko in mu rekel, da imam pol samo 30% možnosti, da povzročim prometno nesrečo. Če sem trezen, je po njihovi statistiki ta možnost 70%....Kdo je tukaj mona???? Alkohol res nima prostora v prometu. Morda je kriva tudi zakonodaja in sodstvo. Nekaj pa vem zagotovo, kontrol alkohola na kljucnih tockah in ob pravih urah je bore malo. Kvecjemu dobis za pihat sredi dneva in se na mopedu povrhu. Kar pa se tice 0.0, najprej se naj kronike porihta. Te nizje kolicine alkota tako malo vplivajo na motoricne sposobnosti, da res niso prioritetne. Razen tega, 0.0 ze zaradi napake merjenja in ostalih dejavnikov ni realna meja. pred 40 minutami, Borutt pravi: Potem pa me ne omenjaj v svojih zapisih. Bo šlo? Te tudi nisem. Sam si vtaknil svoj nos v drek, bo slo? Popravljeno September 27, 2018. Popravil IZTOK
Borutt Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 40 minutami, IZTOK pravi: Alkohol res nima prostora v prometu. Morda je kriva tudi zakonodaja in sodstvo. Nekaj pa vem zagotovo, kontrol alkohola na kljucnih tockah in ob pravih urah je bore malo. Kvecjemu dobis za pihat sredi dneva in se na mopedu povrhu. Kar pa se tice 0.0, najprej se naj kronike porihta. Te nizje kolicine alkota tako malo vplivajo na motoricne sposobnosti, da res niso prioritetne. Razen tega, 0.0 ze zaradi napake merjenja in ostalih dejavnikov ni realna meja. Te tudi nisem. Sam si vtaknil svoj nos v drek, bo slo? Si. Kar preberi si svoj zapis. sesir 1
ukica Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 sesir, Quest, Xebec in 4 others 7
XTR Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 14 minutes ago, ukica said: 27.6.2018 ?
Xebec Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 17 minutami, ukica pravi: fak ta motor velikokrat viden na ridah sesir 1
Miha1985 Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 7 urami, Borutt pravi: Če pa tega nisem najbolj počasi in še bolj razumljivo napisal, pa ne vem, kako naj še bolj počasi in razumljivo tipkam. Počasi piši ker ne znamo hitro brat
Zok Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 3 hours ago, DAMI34 said: kdorkoli trdi, da je ena piva že vpliv alkohola, naj si prebere zakonodajo Leta 2014 sem pihnil, zadevo tudi vec kot posteno (glede na visino kazni ze dobesedno neposteno) placal, in od takrat sem abstinent. Ne zato, ker se ne bi znal brzdati, ampak zato, ker so kazni naravnost svinjske - za tistih nekaj piv cez cel dan ko sem garal kot zvina na gradbiscu, pomagal svaku da si je cimprej postavil bajto, sem na poti domov naletel se na smrkce, in ker sem bil toliko uvideven da nisem sel prehitet enega sanjaca, sta me dohitela in ustavila. Placal polovicko - 600 eur deljeno dva, kolikor pik sem dobil, ne vem - takrat sem jih imel 0, sedaj jih imam spet 0, slo je pa za rang kazni od 0,24 do 0,38 promila (ja, ze to stane za eno minimalno placo). Ko sem ju vprasal zakaj sta ravno mene ustavila, sta rekla da sem za kroziscem peljal po sredini ceste - jasno, ko pa je bilo vse fraj, desna stran ceste pa je v sirini vec kot enega metra tako razjebana, da moram vsako leto dat kako felgo povarit. Jutri spet peljem eno, med vikendom sem vsekal v luknjo med asfaltom in bankino - med lomljenjem felge torej niti z asfalta nisem zapeljal. Ce potegnem crto, sta me policaja ustavila preprosto zato, ker sem pazil na svoj avto. V glavnem - 4 leta abstinence kasneje - v petek sem dobil hcerko, in sem si privoscil kozarec sampanjca. Bemti 120 kil imam, pa sem bil cel v rozicah. Ce bi sel v takem stanju na moped, bi bil vprasljivo varen. Pa ne pretiravam. Po eni pivi bi se verjetno ulegel. C eagle, schwantz, XTR in 6 others 9
Miha1985 Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 7 minutami, Zok pravi: v petek sem dobil hcerko, in sem si privoscil kozarec sampanjca. Čestitke C eagle, DAMI34 in Zok 2 1
maus Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred eno uro, XTR pravi: 27.6.2018 ? Nesreče v cestnem prometu 27.9.2018 15:46 IDRIJA Ob 15.46 se je v naselju Godovič, občina Idrija, pri padcu z motorjem smrtno ponesrečil motorist. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet, motorno kolo postavili nazaj na cestišče in prenesli osebo do pogrebne službe. Zok, DAMI34 in Ella 3
Borutt Objavljeno September 27, 2018 Opozori Objavljeno September 27, 2018 pred 33 minutami, Zok pravi: Leta 2014 sem pihnil, zadevo tudi vec kot posteno (glede na visino kazni ze dobesedno neposteno) placal, in od takrat sem abstinent. Ne zato, ker se ne bi znal brzdati, ampak zato, ker so kazni naravnost svinjske - za tistih nekaj piv cez cel dan ko sem garal kot zvina na gradbiscu, pomagal svaku da si je cimprej postavil bajto, sem na poti domov naletel se na smrkce, in ker sem bil toliko uvideven da nisem sel prehitet enega sanjaca, sta me dohitela in ustavila. Placal polovicko - 600 eur deljeno dva, kolikor pik sem dobil, ne vem - takrat sem jih imel 0, sedaj jih imam spet 0, slo je pa za rang kazni od 0,24 do 0,38 promila (ja, ze to stane za eno minimalno placo). Ko sem ju vprasal zakaj sta ravno mene ustavila, sta rekla da sem za kroziscem peljal po sredini ceste - jasno, ko pa je bilo vse fraj, desna stran ceste pa je v sirini vec kot enega metra tako razjebana, da moram vsako leto dat kako felgo povarit. Jutri spet peljem eno, med vikendom sem vsekal v luknjo med asfaltom in bankino - med lomljenjem felge torej niti z asfalta nisem zapeljal. Ce potegnem crto, sta me policaja ustavila preprosto zato, ker sem pazil na svoj avto. V glavnem - 4 leta abstinence kasneje - v petek sem dobil hcerko, in sem si privoscil kozarec sampanjca. Bemti 120 kil imam, pa sem bil cel v rozicah. Ce bi sel v takem stanju na moped, bi bil vprasljivo varen. Pa ne pretiravam. Po eni pivi bi se verjetno ulegel. Cene so res nore. Verjetno so nore zaradi tistih, ki so jih sprejeli. So pač nori. Smo že pred časom tukaj pametovali, kakšne kazni naj bi bile primerne. In samo pametovali. Če ne drugo, vsaj cene bi znižali in uvedli kakšne alternative. Glede kaznovanja je pa tako, da brezdeljni fikusi samo gledajo, kako bi koga na cesti zaj..., ker je nekoga opozoril ali pa spustil. Glavno in edino pomembno je kaznovanje za vsako malenkost. In tega ne bodo ti fikusi nikoli priznali. Lahko pa meni verjamete, da je tako. ukica, bojc84, Kmet2 in 6 others 7 2
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se