Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
5 hours ago, Kugelschreiber said:

Hrasce.  😢

IMG_2867.jpeg.a9020b475cb9cac6651dbf9b40ff7db6.jpeg

med postojno in hrusevjem so v cesto ugradili ene 3 pasti.  Bodimo previdni.  

Sprašujem se, če v Sloveniji znajo narediti varno cesto. Ne vem, kakšni so standardi, ampak na tem odseku so mi nesmiselne te stvari:

• V smeri proti Postojni so tri table za obvezno smer v liniji s sredino otoka in zakrivajo pešče na otoku in promet vmes. Znaki za obvezno smer sicer zakrivajo promet in zmanjšujejo vidljivost v obe smeri.
  • Zakaj imajo otoki visoke robnike?
  • Izvoz z avtobusne postaje in priključek Hrašče križata pot. Verjetno bi bilo boljše, če bi bila avtobusna postaja za križiščem.
  • Zakaj je križišče tako nasrano z barvo?
  • Pred križiščem v smeri Postojne je tabla za križišče s prednostno cesto, potem v križišču so nasrane table za obvezno smer, potem vse ta talna signalizacija - človeka vse skup malo zmede, če je sploh dovoljeno zaviti proti Hraščam. Table za Hrašče, koliko se spomnim, ni.

Vse obnove in rekonstrukcije regionalk po novem zgledajo tako. Če moraš na 100 metrih ceste postaviti 5 prometnih znakov in narisati petsto metrov raznih črt v različnih barvah in oblikah, potem si najbrž nekaj sfalil. Ta nesreča pa potrjujejo, da je ta cel koncept sfaljen. Moral bi povečati varnost, namesto tega se kmalu po otvoritvi tam nekdo ubije.

Popravljeno . Popravil Vin
  • Všeč mi je 4
Objavljeno
36 minutes ago, Vin said:

Sprašujem se, če v Sloveniji znajo narediti varno cesto. Ne vem, kakšni so standardi, ampak na tem odseku so mi nesmiselne te stvari:

• V smeri proti Postojni so tri table za obvezno smer v liniji s sredino otoka in zakrivajo pešče na otoku in promet vmes. Znaki za obvezno smer sicer zakrivajo promet in zmanjšujejo vidljivost v obe smeri.
  • Zakaj imajo otoki visoke robnike?
  • Izvoz z avtobusne postaje in priključek Hrašče križata pot. Verjetno bi bilo boljše, če bi bila avtobusna postaja za križiščem.
  • Zakaj je križišče tako nasrano z barvo?
  • Pred križiščem v smeri Postojne je tabla za križišče s prednostno cesto, potem v križišču so nasrane table za obvezno smer, potem vse ta talna signalizacija - človeka vse skup malo zmede, če je sploh dovoljeno zaviti proti Hraščam. Table za Hrašče, koliko se spomnim, ni.

Vse obnove in rekonstrukcije regionalk po novem zgledajo tako. Če moraš na 100 metrih ceste postaviti 5 prometnih znakov in narisati petsto metrov raznih črt v različnih barvah in oblikah, potem si najbrž nekaj sfalil. Ta nesreča pa potrjujejo, da je ta cel koncept sfaljen. Moral bi povečati varnost, namesto tega se kmalu po otvoritvi tam nekdo ubije.

Pogosto imam obcutek da pri nas marsikdo ne razume regionalk. Da je to transportna žila.  Da to ni ulica, vas. Tu bi moral promet tečt cimbolj ucinkovito in brez ovir. Ne! Promet se mora “umirjat”, na silo! Za vsako ceno. Ne vem kako je drugje po SLO. Tu okrog mene projektirajo pasti! Tale taljan je zdaj umirjen. Trajno.  Ne vem kaj se je zgodilo, imam pa sumljivo slab obcutek, da je Matildi dala roko tudi cestna infrastruktura.

ampak vemo. Neprilgojena hitrost. Tam so nasrali tablo 60. Vse bo neprilagojena hitrost. 

plus, table Hrasce ni, ker je vas desno od glavne ceste. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)
22 minutes ago, Kugelschreiber said:

Pogosto imam obcutek da pri nas marsikdo ne razume regionalk. Da je to transportna žila.  Da to ni ulica, vas. Tu bi moral promet tečt cimbolj ucinkovito in brez ovir. Ne! Promet se mora “umirjat”, na silo! Za vsako ceno. Ne vem kako je drugje po SLO.

Povsod je isto. To je zgleda najnovejši koncept umirjanja prometa na regionalkah. Na cesti Dol pri Ljubljani - Litija v naselju Senožeti je na dveh kilometrih približno 12 različnih prometnih znakov. V vsako smer.

P.S. Glede table Hrašče mislim v smeri proti Postojni. Se mi ne zdi dober koncept za zavijanje v levo v naselje. V bistvu se mi zdi nevaren, ker avto pri zavijanju levo popolnoma zakrije pešče na prehodu.

Popravljeno . Popravil Vin
  • Všeč mi je 1
Objavljeno

zato ker smo birokratski narod. Zelo radi imamo čimveč predpisov, porisov, natisov, skomplicirati je potrebno vse do amena, namestiti 12 znakov pred prehodom, en otok, vse čimbolj obrisat in popisat, ker bo kao ja vidno, na koncu pa še motoristom narisat idelano linijo. Vizuelno sicer fantastično, kot prava pobarvanka, v poplavi informacij pa spregledamo bistvo, pešca, kolesarja, motorista, celo kak avto.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
1 hour ago, DAMI34 said:

zato ker smo birokratski narod. Zelo radi imamo čimveč predpisov, porisov, natisov, skomplicirati je potrebno vse do amena, namestiti 12 znakov pred prehodom, en otok, vse čimbolj obrisat in popisat, ker bo kao ja vidno, na koncu pa še motoristom narisat idelano linijo. Vizuelno sicer fantastično, kot prava pobarvanka, v poplavi informacij pa spregledamo bistvo, pešca, kolesarja, motorista, celo kak avto.

Ja, prezasičenost z informacijami je problem. Človek lahko v vsakem trenutku sprocesira recimo 5 do 7 različnih inputov. V takšnih s prometno signalizacijo nasranih križiščih, ki imajo povrh še smrtno nevarne pasti, si hitro na maksimumu, možgani pa filtrirajo po svoje.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
Ob 17. 8. 2025 ob 14:54, Kugelschreiber pravi:

Hrasce.  😢

IMG_2867.jpeg.a9020b475cb9cac6651dbf9b40ff7db6.jpeg

med postojno in hrusevjem so v cesto ugradili ene 3 pasti.  Bodimo previdni.  

Ta karambol imajo na vesti projektant in vsi, ki so bili pri tehničnem prevzemu. Je pa takih še kar nekaj, nedavno renovirano vozišče Žiri-Škofja Loka v vasi Zminec, skoraj identična zadeva.

• Žalosten 1
Objavljeno
pred 2 urami, Clasic pravi:

Ta karambol imajo na vesti projektant in vsi, ki so bili pri tehničnem prevzemu. Je pa takih še kar nekaj, nedavno renovirano vozišče Žiri-Škofja Loka v vasi Zminec, skoraj identična zadeva.

tule je debata, glej prejšnje poste

Objavljeno

Na AC že druga smrtna..............ne spomnim se leta nazaj, da bi se kdo z  motorjem ubil na avtocesti. Tole postaja vse huje.

Objavljeno

1 motorist gre skoraj na dan, planinci pa tut ne zaostajajo velik

Objavljeno
1 hour ago, DAMI34 said:

na dan

No no. Prvega avgusta je bila cifra 18. Smo pa v 34 tednu leta. 

Objavljeno
pred 4 minutami, Kugelschreiber pravi:

dobro, govorim tudi o karmbolih, pa padcih s eskirojem, vse to prpišejo motoristom in ja itak da pretiravam. Če realno pogledamo, bi morali šteti samo slo državljane. Kar nekaj tujcev se je letos ubilo pri nas. nekaj na soški, nekaj na ac...

Objavljeno

Napisal si da gre skoraj en motorist na dan. Ce pise da gre, po tem lahko preberem samo da je sel. Na ono stran. Dobro da se nismo razumeli. Rabitin pa je letos res too much.

IMG_5489.png

Objavljeno
pred 15 urami, MARE 65 pravi:

Na AC že druga smrtna..............ne spomnim se leta nazaj, da bi se kdo z  motorjem ubil na avtocesti. Tole postaja vse huje.

Mogoče pa zato, ker so se le redki z motorjem vozili po AC...

Objavljeno

Objavljeno
pred 9 urami, Kugelschreiber pravi:

Napisal si da gre skoraj en motorist na dan. Ce pise da gre, po tem lahko preberem samo da je sel. Na ono stran. Dobro da se nismo razumeli.

pred 14 urami, Kugelschreiber pravi:

Motoristična sezona je krajša od koledarske in tudi skoraj ne pomeni točno število tako, da metaforični pomen besedila ni veliko zgrešen.

Objavljeno

Objavljeno
Ob 25. 8. 2025 ob 16:18, MARE 65 pravi:

To se transferji, verjetno utrujenost in vročina naredita svoje.

• Hvala 1
Objavljeno

Objavljeno
pred 13 urami, pik1 pravi:

.

.... faaaaaaaak ... vsem pobrat izpite ... in vse zapret :cry:

pol nesreč skuhamo sami, pol pa je vedno neko izsiljevanje...kar se pa kazni tiče, običajno je to nekih 200€ (oba moja primera izsiljevanj) pa kaka pikica. Cenej je koga zbit, kot pa po ac 200km/h vozit.

• Žalosten 2
Objavljeno (popravljeno)
On 9/6/2025 at 9:24 AM, DAMI34 said:

pol nesreč skuhamo sami, pol pa je vedno neko izsiljevanje...kar se pa kazni tiče, običajno je to nekih 200€ (oba moja primera izsiljevanj) pa kaka pikica. Cenej je koga zbit, kot pa po ac 200km/h vozit.

Mene je na Jezerskem provida: Sem prisel iz Avstrije, se peljal za eno lusno punco, ki je sla pa za kombijem... sicer sem videl avto zadaj, pa nisem nic razmisljal... Smo sli lepo pocasi (je blo vroce, vsega sem mu dost) skoraj do dol. Vmes sem si enkrat popravil body armour,  raztegnil roke...  Lucke, 300e in 3 pike ker sem spustil krmilo. In me je grdo gledal, ko sem ga vprasal ce sem ga orenk razpizdil, k nism prehiteval, sel prehitro, itd.  Ce bi sel naprej, ipd, bi blo ceneje. Ali pa se celo nic, ker bi takoj videl, da se avto drenja za mano...

Popravljeno . Popravil Swe
  • Žalosten 3
  • Šokiran 1
Objavljeno
pred 55 minutami, Swe pravi:

Mene je na Jezerskem provida: Sem prisel iz Avstrije, se peljal za eno lusno punco, ki je sla pa za kombijem... sicer sem videl avto zadaj, pa nisem nic razmisljal... Smo sli lepo pocasi (je blo vroce, vsega sem mu dost) skoraj do dol. Vmes sem si enkrat popravil body armour,  raztegnil roke...  Lucke, 300e in 3 pike ker sem spustil krmilo. In me je grdo gledal, ko sem ga vprasal ce sem ga orenk razpizdil, k nism prehiteval, sel prehitro, itd.  Ce bi sel naprej, ipd, bi blo ceneje. Ali pa se celo nic, ker bi takoj videl, da se avto drenja za mano...

iskanje jajc v dlaki :P

ali

vehementna pamet.

Jaz se veliko vozim. Pa neglede na vozilo z lahkoto trdim, da je vsaj 30% odnosa tipa:

-bolimekurac bo že počaku, velja za oba spola

-še slabše so ovce za volanom, čveka čveka po telefonu, in ne sledi dogajnju

-nedelja je razpuščen praznik takrat se gre iskat lisićke v gozd in seveda špara gume, ter ubere čimbolj športno linijo, umikanja ni, saj nas hudo preseneti. Vse kar se zgodi so beli členki na volanu in rjava črtica na gatah

-ostali dnevi, maš samo lokalce, ki postavljajo rekorde na idealni liniji, kdaj  in kdo bo prej doma. Tisti se ne sekirajo, sam si si kriv, ker se tam voziš.

-pa seveda 20% populacije, ki enostavno ni več za v promet, sam si tega noče priznat, dokler ni mrtvih

-policija, je pa nedorasla temu, politika še manj

• Hvala 1
Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

iskanje jajc v dlaki :P

ali

vehementna pamet.

Jaz se veliko vozim. Pa neglede na vozilo z lahkoto trdim, da je vsaj 30% odnosa tipa:

-bolimekurac bo že počaku, velja za oba spola

-še slabše so ovce za volanom, čveka čveka po telefonu, in ne sledi dogajnju

-nedelja je razpuščen praznik takrat se gre iskat lisićke v gozd in seveda špara gume, ter ubere čimbolj športno linijo, umikanja ni, saj nas hudo preseneti. Vse kar se zgodi so beli členki na volanu in rjava črtica na gatah

-ostali dnevi, maš samo lokalce, ki postavljajo rekorde na idealni liniji, kdaj  in kdo bo prej doma. Tisti se ne sekirajo, sam si si kriv, ker se tam voziš.

-pa seveda 20% populacije, ki enostavno ni več za v promet, sam si tega noče priznat, dokler ni mrtvih

-policija, je pa nedorasla temu, politika še manj

Pozabil si dodati se vse vec motoricnih invalidov. Ne samo po cesti, ampak na celem svetu.

• Všeč mi je 1

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!