Borutt Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 28 minutami, DAMI34 pravi: mal te bom popravil s tem prilagajanjem, ker sem že večkrat videl, da prvi ni še ugotovil, kako gre drugemu, zato je "normalno" odpeljal ovinke, ki ga drugi ni mogel "normalno " odpeljat. Jaz pišem o skupni vožnji, ti pa o dokazovanju nekoga nekomu. Zato pa potem prihaja do neljubih dogodkov. Fajn so majhne skupine s približno enakim tempom ali pa skupine s sposobnostjo prilagajanja. V nasprotnem primeru velja, da vsako prase rije zase. sesir, builder, kitekatus in 1 other 4
Borutt Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 31 minutami, Kmet2 pravi: Samo moraliziranje in nabijanje,kazanje z prstom itd.....imej jajca ,pa zanjim ,mal podučit.......aja jajc ni ko ni šapke na glavi ....... Ti in ostali pacienti se vozite,da lahko pol jokcate tu ,če bi jaz pisal vsako vožnjo kak se mi je zgodilo bi že policijskih neumnosti bilo dovolj ,da ne bi rabil za nobenim prst kazat ....... si pozabil,prvo pred svojim pragom . Mogoče bi se lahko celo izpostavil ,ko se tako rad s tem hvališ in bi postavili na Rakitni ograjo na sredini ,saj vsi vemoda največ sranja naredijo avtomobilisti ,ki so tudi vsi motoristi hahsha česa tako hepanega đe nisem prebral , ti si profesor za Snecija ..... Vsakič ko se zapelješ,jokcaš da te skor zbijejo ......ni motor za vsakega Mogoče z vožnjo za njim in podučiti namiguješ na cestno nasilje ? Se še spomniš svojega dokazovanja in prijave na 113 ? Še dobro, da so bili plavi pajaci ljudje, kajne. Jaz se vozim po svoji strani. Torej, čigav prag ? Marsikaj sem že naredil. Z razliko od nabijanja nekaterih po MS. Res je, motor ni za vsakogar. Kolikokrat si že šel v maline po svoji krivdi ?
DAMI34 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 5 minutami, Borutt pravi: Jaz pišem o skupni vožnji, ti pa o dokazovanju nekoga nekomu. Zato pa potem prihaja do neljubih dogodkov. Fajn so majhne skupine s približno enakim tempom ali pa skupine s sposobnostjo prilagajanja. V nasprotnem primeru velja, da vsako prase rije zase. Ti si obsodil, da je dokazovanje, jaz pa govorim o vožnji po pravilih in nobenem dirkanju. so ljudje, ki imajo svoj ritem, kar je manj nevarno in so ljudje ki povzamejo ritem prvega, pa so žal premalo iskušeni. potem se zgodi pogled v ograjo, ali strah pred nagibom in so maline. Sem že videl. sploh totalnega začetnika res ni fajn dati na drugo mesto, dokler ne spoznaš njegove vožnje. sicer pa kakor komu. delajte po svoje.
Popularna objava maus Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno April 10, 2017 veliko sem prevozil v skupini ... ampak samo še s poznanimi se vozim... se strinjam ... najboljši mora bit zadni... kadar koli sem se šel peljat s kakšnim/o začetnikom/co ... se bile velikokrat besede: " ne nooooo ... men je nerodn ... kr ti uspred pel..." ... bil je problem, ker se bil več na špeglih kot gledal naprej .... ja .. za nekaj ovinkov, da se pokaže linija ... ampak če se km dalj odpelje, je najbolje (če sta dva) da začetnik pelje prvi .. prehiti ko pač prehiti (čeprav jaz zadaj zgublam žiuce, ker bi šlo lahko že 100x mim), pelje s hitrostjo, ki se mu/ji zdi primerna (čeprav jaz zadaj zgublam žice, ker se da marskije pelat 200+ ) ... ampak .. če se odločiš peljati z začetikom, je pol tko ... če ti ni do tega, raje prej reci, da ne greš saj se ga/jo pol kaznuje s plačevanjem kaw in prigrizkov p.s. sploh ne vem, kaj sem hotel povedati .. sem se umes mau zgubu .. tablet nimam s sabo builder, ukica, VS800 in 7 others 10
DAMI34 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 2 minutami, maus pravi: veliko sem prevozil v skupini ... ampak samo še s poznanimi se vozim... se strinjam ... najboljši mora bit zadni... kadar koli sem se šel peljat s kakšnim/o začetnikom/co ... se bile velikokrat besede: " ne nooooo ... men je nerodn ... kr ti uspred pel..." ... bil je problem, ker se bil več na špeglih kot gledal naprej .... ja .. za nekaj ovinkov, da se pokaže linija ... ampak če se km dalj odpelje, je najbolje (če sta dva) da začetnik pelje prvi .. prehiti ko pač prehiti (čeprav jaz zadaj zgublam žiuce, ker bi šlo lahko že 100x mim), pelje s hitrostjo, ki se mu/ji zdi primerna (čeprav jaz zadaj zgublam žice, ker se da marskije pelat 200+ ) ... ampak .. če se odločiš peljati z začetikom, je pol tko ... če ti ni do tega, raje prej reci, da ne greš saj se ga/jo pol kaznuje s plačevanjem kaw in prigrizkov p.s. sploh ne vem, kaj sem hotel povedati .. sem se umes mau zgubu .. tablet nimam s sabo točno tako, živce na off in počakat, da prehiti ko prehiti, da ovinke zvozi, kot ga zvozi. builder in maus 2
Borutt Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 23 minutami, DAMI34 pravi: ni važno kdo je kriv, nezgoda je nezgoda. Predvsem, kjer se folk še ne pozna, ni fajn taka kombinacija, ker ponavadi se fura tempo prvega, ki recimo sploh ni sporen, le znanje počasnejšega je manjše. Prvi pa ne more točno vedeti. Ker nisi dobro prebral mojega zapisa, sedaj modruješ. Prvi mora biti najpametnejši. Vse ostalo je dirkanje in dokazovanje ter merjenje. Še enkrat; prvi se mora prilagajati drugemu, kateri je najpočasnejši. Kako med totalnimi neznanci spoznaš najpočasnejšega ? V prvem ovinku bo pred njim preveč prostora. Pa ga postaviš na drugo mesto. Simpl. sesir, builder in solorider 3
VS800 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 4 minutami, maus pravi: sploh ne vem, kaj sem hotel povedati .. sem se umes mau zgubu .. tablet nimam s sabo Une za u pomivalca tut pomagajo za te probleme (če maš tist pr rok slučajn)
maus Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 Pravkar, DAMI34 pravi: točno tako, živce na off in počakat, da prehiti ko prehiti, da ovinke zvozi, kot ga zvozi. ja res je .. ampak .. sj veš... če je tok počas, da začnejo skuteristi prehitevat, pol je pa res prepočas ... js pa z ninđo ... alooooo Pravkar, VS800 pravi: Une za u pomivalca tut pomagajo za te probleme (če maš tist pr rok slučajn) sm prst u nos porinu in diham samo z eno nosnico ... čakam, da začne pomagat dr.looney, VS800, Samuell in 4 others 7
VS800 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 Pravkar, maus pravi: ja res je .. ampak .. sj veš... če je tok počas, da začnejo skuteristi prehitevat, pol je pa res prepočas ... js pa z ninđo ... alooooo sm prst u nos porinu in diham samo z eno nosnico ... čakam, da začne pomagat Aja to nism vedu, k skos čez usta diham maus in dr.looney 2
dr.looney Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 1 minuto, maus pravi: veliko sem prevozil v skupini ... ampak samo še s poznanimi se vozim... se strinjam ... najboljši mora bit zadni... kadar koli sem se šel peljat s kakšnim/o začetnikom/co ... se bile velikokrat besede: " ne nooooo ... men je nerodn ... kr ti uspred pel..." ... bil je problem, ker se bil več na špeglih kot gledal naprej .... ja .. za nekaj ovinkov, da se pokaže linija ... ampak če se km dalj odpelje, je najbolje (če sta dva) da začetnik pelje prvi .. prehiti ko pač prehiti (čeprav jaz zadaj zgublam žiuce, ker bi šlo lahko že 100x mim), pelje s hitrostjo, ki se mu/ji zdi primerna (čeprav jaz zadaj zgublam žice, ker se da marskije pelat 200+ ) ... ampak .. če se odločiš peljati z začetikom, je pol tko ... če ti ni do tega, raje prej reci, da ne greš saj se ga/jo pol kaznuje s plačevanjem kaw in prigrizkov veliko sem prevozil v skupini ... ampak samo še s poznanimi se vozim... se strinjam ... najboljši mora bit zadni... kadar koli sem se šel peljat s kakšnim/o začetnikom/co ... se bile velikokrat besede: " ne nooooo ... men je nerodn ... kr ti uspred pel..." ... bil je problem, ker se bil več na špeglih kot gledal naprej .... ja .. za nekaj ovinkov, da se pokaže linija ... ampak če se km dalj odpelje, je najbolje (če sta dva) da začetnik pelje prvi .. prehiti ko pač prehiti (čeprav jaz zadaj zgublam žiuce, ker bi šlo lahko že 100x mim), pelje s hitrostjo, ki se mu/ji zdi primerna (čeprav jaz zadaj zgublam žice, ker se da marskije pelat 200+ ) ... ampak .. če se odločiš peljati z začetikom, je pol tko ... če ti ni do tega, raje prej reci, da ne greš saj se ga/jo pol kaznuje s plačevanjem kaw in prigrizkov veliko sem prevozil v skupini ... ampak samo še s poznanimi se vozim... se strinjam ... najboljši mora bit zadni... kadar koli sem se šel peljat s kakšnim/o začetnikom/co ... se bile velikokrat besede: " ne nooooo ... men je nerodn ... kr ti uspred pel..." ... bil je problem, ker se bil več na špeglih kot gledal naprej .... ja .. za nekaj ovinkov, da se pokaže linija ... ampak če se km dalj odpelje, je najbolje (če sta dva) da začetnik pelje prvi .. prehiti ko pač prehiti (čeprav jaz zadaj zgublam žiuce, ker bi šlo lahko že 100x mim), pelje s hitrostjo, ki se mu/ji zdi primerna (čeprav jaz zadaj zgublam žice, ker se da marskije pelat 200+ ) ... ampak .. če se odločiš peljati z začetikom, je pol tko ... če ti ni do tega, raje prej reci, da ne greš saj se ga/jo pol kaznuje s plačevanjem kaw in prigrizkov spet se ti roke tresejo...... eno vprašanje ( pa ne zate maus). zakaj nekateri predpostavljate, če se kdo vozi počasi ( za vas) , da nima znanja oziroma, da ne obvlada motorja . Kmet2, maus, VS800 in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 5 minutami, Borutt pravi: Ker nisi dobro prebral mojega zapisa, sedaj modruješ. Prvi mora biti najpametnejši. Vse ostalo je dirkanje in dokazovanje ter merjenje. Še enkrat; prvi se mora prilagajati drugemu, kateri je najpočasnejši. Kako med totalnimi neznanci spoznaš najpočasnejšega ? V prvem ovinku bo pred njim preveč prostora. Pa ga postaviš na drugo mesto. Simpl. očitno ti nisi dobro prebral mojega zapisa. Kar sem imel povedat, sem povedal, ne bom se pa ponavljal. In da, včasih je v prvem ovinku pred njim preveč prostora, včasih so pa v ograji. Tako da spoznavanje najpočasnejšega je lahko boleče. Pa prosil bi, tiste ki zmorete, da so posti brez osebnih žalitev v stilu, modrovanje, nepismen, neumen, objesten, ne znaš brat, ne znaš pisat, stručko, mojster, SS petarda.... Nestrinjanje je moč izraziti tudi kulturno. pred 3 minutami, dr.looney pravi: eno vprašanje ( pa ne zate maus). zakaj nekateri predpostavljate, če se kdo vozi počasi ( za vas) , da nima znanja oziroma, da ne obvlada motorja . simpl, različna znanja imamo. nekdo gre skozi ovinek 80, drugi 70...nič posebnega. Kar še ne pomeni da ne obvlada motorja, le hitrost je previsoka za njegovo znanje in zakaj bi se učil na težji način. Drugo je pa poznavanje ceste, jadranko lahko neprimerno hitrej odpelješ, kot pa če greš prvič nanjo. solorider 1
Borutt Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 40 minutami, Tex pravi: To meni tudi ni najbolj jasno .. veliko vidim motoristov, ki sekajo ovinke in vozijo čez na sosednji vozni pas .. prevozi xy kilometrov, da pride do kakšnih lepih ovinkastih odsekov, naj bo to jadranka ali kje v hribovju, potem pa seka te lepe ovinke in vozi skoraj po ravni črti .. ni glih najbolj smiselno .. a ga ni lepše podirat po ovinkih kot pa jih tako sekat, da se pelješ skoraj naravnost? Največji užitek je vijuganje med ovinki. Ker pa je sedaj že vsakdo motorist, je tudi stanje na cesti temu primerno. In sledi sekanje ovinkov, ker znanje ne dohaja zmogljivosti motorja in zahtevnosti ovinkov. Torej je najlažje sekati ovinke, ker se tistim z malo znanja zdi to najboljše, najbolj varno in najbolj hitro. V resnici je pa to sekanje ovinkov izdajalsko, saj izdaja znanje motorista. maxxim, Tex, ukica in 1 other 4
Borutt Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 13 minutami, DAMI34 pravi: Ti si obsodil, da je dokazovanje, jaz pa govorim o vožnji po pravilih in nobenem dirkanju. so ljudje, ki imajo svoj ritem, kar je manj nevarno in so ljudje ki povzamejo ritem prvega, pa so žal premalo iskušeni. potem se zgodi pogled v ograjo, ali strah pred nagibom in so maline. Sem že videl. sploh totalnega začetnika res ni fajn dati na drugo mesto, dokler ne spoznaš njegove vožnje. sicer pa kakor komu. delajte po svoje. Spet mešaš in mešaš in se ven vlečeš. Govora je o skupni vožnji, kjer mora biti prvi najpametnejši, drugi pa najpočasnejši. In še enkrat; prvi se prilagaja drugemu in ne drugi prvemu oziroma ga ne lovi. Bo šla ta enostavnost in logičnost ? Totalni začetnik mora biti drugi. Sem jih že veliko peljal in vem, kako je treba. Sploh pa imam umirjen motor z majhno porabo. Tako je vse lažje in enostavneje. sesir in builder 2
Zok Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 ...malo sem izgubil nit debate, pa da me seznanite s trenutnim stanjem - kdo ze ima zdej najdaljsega? VS800 in TOMCAT 2
VS800 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 Jest sam vem, da če kdo, ki bi rad začeu motor vozt, tole temo bere bo takoj pozabu na svoje sanje pa zamisli
maus Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 (popravljeno) pred 15 minutami, dr.looney pravi: spet se ti roke tresejo...... eno vprašanje ( pa ne zate maus). zakaj nekateri predpostavljate, če se kdo vozi počasi ( za vas) , da nima znanja oziroma, da ne obvlada motorja . a js pa ne smem odgovort od žalosti souze jokam sem pa mnogokrat doživel, da tisti ki ne obvlada motorja skozi ovinke, po ravnem ne pusti, da se ga prehiti normalno pred 2 minutami, Zok pravi: ...malo sem izgubil nit debate, pa da me seznanite s trenutnim stanjem - kdo ze ima zdej najdaljsega? js še posebi ko sem sam Popravljeno April 10, 2017. Popravil maus VS800 1
kitekatus Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 Borutt,Dami in Kmet,vas tri bi bilo treba dat v ring,tko,mal za rekreacijo,maus pa sudja in to:DDD ukica, Kmet2 in dr.looney 3
Popularna objava maus Objavljeno April 10, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno April 10, 2017 (popravljeno) pred 5 minutami, kitekatus pravi: Borutt,Dami in Kmet,vas tri bi bilo treba dat v ring,tko,mal za rekreacijo,maus pa sudja in to:DDD ja valda .. a še nisi vidu posnetka, ko jih je sudija najbolj fasu, kao ponesreč p.s. me lohka pohodjo Popravljeno April 10, 2017. Popravil maus Kor13, Whiskey, Zok in 9 others 12
luxsa Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 Kar se voznje v skupini tice je to za slovenclne mision impossible,usak hoce met najdaljsga. kitekatus, VS800, maus in 3 others 6
VS800 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 6 minutami, maus pravi: ja valda .. a še nisi vidu posnetka, ko jih je sudija najbolj fasu, kao ponesreč p.s. me lohka pohodjo Boš pa iz miškolouke vn sodu maus 1
dr.looney Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 22 minutami, DAMI34 pravi: simpl, različna znanja imamo. nekdo gre skozi ovinek 80, drugi 70...nič posebnega. Kar še ne pomeni da ne obvlada motorja, le hitrost je previsoka za njegovo znanje in zakaj bi se učil na težji način. Drugo je pa poznavanje ceste, jadranko lahko neprimerno hitrej odpelješ, kot pa če greš prvič nanjo. to mi je jasno. samo še vedno nimam odgovora na svoje vprašanje. Zakaj je hitrost vožnje tako pomembna in precenjena in merilo za znanje. in zakaj bi moral po cesti, ki si jo prevozil miljavženkrat potem divjat. ker se mi zdi, da vseh faktorjev še vseeno nimaš pod kontrolo, ker je le to javna cesta in ne dirkališče. Razen, če imaš vse urnike srnic, ježev, medvedov in ostalih kosmatincev , ki se ti mislijo pojaviti ob in na cesti. Matej207, schwantz, builder in 4 others 7
Matej207 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 4 minutami, maus pravi: ja valda .. a še nisi vidu posnetka, ko jih je sudija najbolj fasu, kao ponesreč p.s. me lohka pohodjo Kaj si pa druzga zaslužiš :P? Drugače pa... "novica" je včeraj zgledala kot da je motorist divjal in bil kriv... Ok pač.... Ko pa sem bral komentarje pod nesrečo itd, pa po avtomobilu je pa bilo videt drugače. Srčno upam da bo voznik imel časa 8 let za razmislek v miru med 4 stenami o divjanju, ter da se bo "izobrazil" glede vožnje pod alkoholom.. maus in Kmet2 2
dr.looney Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 12 minutami, kitekatus pravi: Borutt,Dami in Kmet,vas tri bi bilo treba dat v ring,tko,mal za rekreacijo,maus pa sudja in to:DDD in to v blatni ring...... kitekatus in Kmet2 2
DAMI34 Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 17 minutami, Borutt pravi: Spet mešaš in mešaš in se ven vlečeš. Govora je o skupni vožnji, kjer mora biti prvi najpametnejši, drugi pa najpočasnejši. In še enkrat; prvi se prilagaja drugemu in ne drugi prvemu oziroma ga ne lovi. Bo šla ta enostavnost in logičnost ? Totalni začetnik mora biti drugi. Sem jih že veliko peljal in vem, kako je treba. Sploh pa imam umirjen motor z majhno porabo. Tako je vse lažje in enostavneje. a bi nehal na tak način debatirati z mano? Pojasnil sem dejstva, katere poznam in sem jih videl. Ne vlačim se ven, pa tudi način komunikacije mi ni všeč, kar pomeni, konec debate.
izibajker Objavljeno April 10, 2017 Opozori Objavljeno April 10, 2017 pred 22 minutami, DAMI34 pravi: ...Pa prosil bi, tiste ki zmorete, da so posti brez osebnih žalitev v stilu, modrovanje, nepismen, neumen, objesten, ne znaš brat, ne znaš pisat, stručko, mojster, SS petarda.... Nestrinjanje je moč izraziti tudi kulturno. Imaš kakšno idejo, kako bi skuliral tiste, ki ne zmorejo brez osebnih žalitev? Saj takih je samo ene par, ki morda mislijo, da je tale forum neke vrste rieliti šov. Pa da morajo za naklonjenost gledalcev uporabljati vse bolj in bolj žmohten besednjak, na račun drugih seveda... ukica, DAMI34 in kotzi 3
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se