Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
pred eno uro, dr.looney pravi:

to mi je jasno.

samo še vedno nimam odgovora na svoje vprašanje. Zakaj je hitrost vožnje tako pomembna in precenjena in merilo za znanje. :hmm: in zakaj bi moral po cesti, ki si jo prevozil miljavženkrat potem divjat. ker se mi zdi, da vseh faktorjev še vseeno nimaš pod kontrolo, ker je le to javna cesta in ne dirkališče. Razen, če imaš vse urnike srnic, ježev, medvedov in ostalih kosmatincev , ki se ti mislijo pojaviti ob in na cesti. :winkiss:

Hitrost je lahko popolnoma v okviru omejitev, torej je iz trte zvita izjava, da se piše o pretiravanju. Piše se o normalni vožnji, če mi ne verjameš te peljem na relaciji Godovič Idrija popolnoma po pravilih, pa boš videla razliko, kajti jaz cesto poznam, poznam kje se ovinki zalomijo, poznam kje drsi itd..pa še vedno peljem po pravilih. Enako je če grem nekje za tabo kjer ti cesto poznaš jaz pa ne. Če ceste ne poznam, bom gladko povečal % varnosti. Oziroma cono udobja.

pred eno uro, izibajker pravi:

Imaš kakšno idejo, kako bi skuliral tiste, ki ne zmorejo brez osebnih žalitev? Saj takih je samo ene par, ki morda mislijo, da je tale forum neke vrste rieliti šov. Pa da morajo za naklonjenost gledalcev uporabljati vse bolj in bolj žmohten besednjak, na račun drugih seveda...

nimam žal, policaja se pa ne grem. Občasno kaka pretiravanja pobrišem.

Je pa tak način komunikacije samo izraz nemoči, ker mene ali koga drugega ne uspe prepričati v svoj prav.

Objavljeno
pred 5 minutami, dr.looney pravi:

to mi je jasno.

samo še vedno nimam odgovora na svoje vprašanje. Zakaj je hitrost vožnje tako pomembna in precenjena in merilo za znanje. :hmm: in zakaj bi moral po cesti, ki si jo prevozil miljavženkrat potem divjat. ker se mi zdi, da vseh faktorjev še vseeno nimaš pod kontrolo, ker je le to javna cesta in ne dirkališče. Razen, če imaš vse urnike srnic, ježev, medvedov in ostalih kosmatincev , ki se ti mislijo pojaviti ob in na cesti. :winkiss:

a veš zakaj je hitrost pomembna ... ničkolikorat sem videl .. tudi na ridah, ker so se prepočasi pripeljali in se v ovinku prevrnili ... primerna hitrost je primerna za odpeljati ovinek, kakor tudi pospeševanje iz ovinka ...

upam, da sem ti odgovoril na vprašanje ...

preko Rid je dovoljeno 90 in dvomim, da se vse ovinke odpelje s tako hitrostjo ... po ravnem pa itak vsi žgejo na pouno :dry: 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

Hitrost je lahko popolnoma v okviru omejitev, torej je iz trete zvita izjava, da se piše o pretiravanju. Piše se o normalni vožnji, če mi ne verjameš te peljem na relaciji Godovič Idrija popolnoma po pravilih, pa boš videla razliko, kajti jaz cesto poznam, poznam kje se ovinki zalomijo, poznam kje drsi itd..pa še vedno peljem po pravilih. Enako je če grem nekje za tabo kjer ti cesto poznaš jaz pa ne. Če ceste ne poznam, bom gladko povečal % varnosti. Oziroma cono udobja.

..tut to mi je jasno....

še vedno ne razumeš mojega vprašanja....:winkiss:

pred 8 minutami, maus pravi:

a veš zakaj je hitrost pomembna ... ničkolikorat sem videl .. tudi na ridah, ker so se prepočasi pripeljali in se v ovinku prevrnili ... primerna hitrost je primerna za odpeljati ovinek, kakor tudi pospeševanje iz ovinka ...

upam, da sem ti odgovoril na vprašanje ...

preko Rid je dovoljeno 90 in dvomim, da se vse ovinke odpelje s tako hitrostjo ... po ravnem pa itak vsi žgejo na pouno :dry: 

tudi to vem......

jaz sprašujem nekaj drugega....:rolleyes:

Objavljeno
Pravkar, dr.looney pravi:

..tut to mi je jasno....

še vedno ne razumeš mojega vprašanja....:winkiss:

tudi to vem......

jaz sprašujem nekaj drugega....:rolleyes:

mogoče pa samo odgovora nočeš razumeti.

Objavljeno

Motorist je umrl zaradi prehitrega in pijanega voznika audija

http://www.vecer.com/podil-se-je-za-enim-motoristom-trcil-v-drugega-6256293

Tragediji, ki se je včeraj zgodila na glavni cesti med Dravogradom in Mariborom, pri hidroelektrarni Fala, je botrovala prehitra vožnja pod vplivom alkohola. Povzročitelj nesreče je po naših podatkih 26-letni M.S. iz Selnice ob Dravi. Z audijem je trčil v 50-letnega motorista Franca Matjašiča. Izkušenega motorista, ki za nesrečo ni bil kriv, je ob trčenju vrglo z motorja. Bil je na mestu mrtev, motor pa je zgorel.

Policisti so zoper povzročitelja nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti in izkazalo se je, da za volanom ni bil trezen. Kot smo izvedeli neuradno, je rezultat alkotesta pokazal, da je imel 26-letnik v organizmu 0.36 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Od očividcev nesreče pa smo izvedeli, da je vozil precej divje, preden ga je zaradi prehitre vožnje zaneslo na nasprotni pas, po katerem je nič hudega sluteč z motorjem pripeljal Matjašič, naj bi se bil Sluga po podil za nekim drugim motoristom. Anita Kovačič iz mariborske policije je sporočila, da je motorist letos že peta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Maribor. Policisti bodo povzročitelja nesreče kazensko ovadili. Včeraj so sporočili, da ga bodo ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za kar je v primeru smrtnega izida predpisana kazen do osem let zapora.

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 29 minutami, maus pravi:

... me lohka pohodjo :P

Natakneš pa visoke petke ...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

mogoče pa samo odgovora nočeš razumeti.

ne ne. jaz že razumem, kaj si mi hotel povedati.

Vprašanje ne leti nate osebno, ampak na splošno, zakaj nekateri tako poveličujejo hitrost in jo jemljejo kot merilo za znanje in če se voziš po omejitvah si pol mona, ki ne obvlada motorja. V tem grmu tiči zajec.

pred 1 minuto, Whiskey pravi:

Natakneš pa visoke petke ...

Rezultat iskanja slik za rofl

Objavljeno
pred 4 minutami, dr.looney pravi:

Vprašanje ne leti nate osebno, ampak na splošno, zakaj nekateri tako poveličujejo hitrost in jo jemljejo kot merilo za znanje in če se voziš po omejitvah si pol mona, ki ne obvlada motorja. V tem grmu tiči zajec.

jah, ne vem, kdo je kdaj pisal o tem da je nekdo ki pelje počasnej in v okviru svojih zmožnosti mona.

Pisali smo o vožnji v skupini in zelo pomembno o načinu uvajanja začetnika.

Takoj ko se premakneš z mesta pa imaš hitrost. kontrola hitrosti je povezana z znanjem saj s pomankljivim znanjem in prevelko hitrostjo lahko v ovinku odletiš v maline. upam, da sem ti pojasnil.

Hitrost mora biti prilagojena znanju. Če je hitrost v ovinku = 0 se pa zvrneš na bok :P

pred 5 minutami, BIF pravi:

In na koncu....malo si poglejte strukturo motorjev, ki so udeleženi v prometnih nesrečah...k tem motorjem spada običajno tudi tisti dodatek, ki sem ga na začetku opisoval in se imenuje moški ego. Kdaj ste nazadnje prebrali novico o nesreči z smrtnim izzidom, kjer je bil udeležen motorist z kufri, roll-bag-om in spalno vrečo....ali pa recimo čoperist?

se ti ne zdi da predalčkaš?

Objavljeno
pred 3 minutami, BIF pravi:

....vozniki, ki vozijo v gabaritih omejitve v resnici niso ovira... s takšnimi imajo "težave" samo nestrpneži z pohabljenim egom...

Z avtom naredim mesečno cca 200-300 km in v teh km ponavadi vozim z Triglavovo aplikacijo Drajv, ki te pač prisili, da voziš po omejitvah + toleranca ... če verjameš ali ne 95% časa imaš na zadnjem odbijaču prilepljenega dirkača, ki te potem ob najmanjši možnosti prehiteva ... pri omejitvi 50 pa ti itak bliskajo in te hočejo poriniti s ceste .... in nestrpnežev z pohabljenim egom je na naših cestah hmmm  .... ogromno ...

Objavljeno
pred 2 urami, BIF pravi:

Če mi bo tokrat dovoljeno, bi dodal svoje mnenje o tej "na kurac te nabijem" (v glavnem) temi.....

V bistvu zaradi dolgoletnega staža v prometu nisi zelenec. Eno je upravljanje določenega vozila, kjer si nov, drugo pa je udeležba v prometu. Tako morda nimaš motoGP-MS znanja za upravljanje s projektilom (samo ena, dva trije na forumu so takšni), imaš pa neprecenljive izkušnje iz prometa.

Sicer normalna vožnja motorja ne zahteva nobenih posebnih priprav.

Vse ostalo kar si napisal pa v pretežni meri kar drži, edino, a nisi montiral meglenk na motor? :) 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 urami, BIF pravi:

Če mi bo tokrat dovoljeno, bi dodal svoje mnenje o tej "na kurac te nabijem" (v glavnem) temi.....

Povezana slikaPovezana slika

Objavljeno
pred 15 minutami, boych pravi:

Z avtom naredim mesečno cca 200-300 km in v teh km ponavadi vozim z Triglavovo aplikacijo Drajv, ki te pač prisili, da voziš po omejitvah + toleranca ... če verjameš ali ne 95% časa imaš na zadnjem odbijaču prilepljenega dirkača, ki te potem ob najmanjši možnosti prehiteva ... pri omejitvi 50 pa ti itak bliskajo in te hočejo poriniti s ceste .... in nestrpnežev z pohabljenim egom je na naših cestah hmmm  .... ogromno ...

ne bo držalo, no vsaj pri meni ne, kajti povsod kjer je 50 vozim 58 po števcu, tako s kombijem kot z motorjem, pa me nihče nikamor ne rine, sicer pa če hoče plačevati kazni pa naj prehiti.

Objavljeno
Pravkar, DAMI34 pravi:

ne bo držalo, no vsaj pri meni ne, kajti povsod kjer je 50 vozim 58 po števcu, tako s kombijem kot z motorjem, pa me nihče nikamor ne rine, sicer pa če hoče plačevati kazni pa naj prehiti.

Nisva čist iz istega konca SLO se mi zdi ;) ... pri nas je tako, kot sem napisal ... na žalost ...

Objavljeno
pred 2 urami, Borutt pravi:

Prvi mora biti pameten za vse ostale. In najpočasnejši je drugi v skupini, da se mu prvi prilagaja. Prav si prebrala; prvi se prilagaja drugemu in ne obratno. Zato pa so vzvratna ogledala. Torej prvi takoj vidi ali je drugi za njim in, kako vozi. In po potrebi zmanjšuje tempo, da drugi ne seka ovinkov ali počne kaj drugega nepotrebnega. Ker so za drugim hitrejši, je vožnja takšne skupine tekoča in brez prekinitve oziroma čakanja. 

Prav ugotavljaš, da je skupna vožnja skupna vožnja. Komur niso jasna pravila skupne vožnje, lahko gre. Ker skupina se pelje v vedno enakem vrstnem redu, kar pomeni, da ni medsebojnega prehitevanja ali kakšnega drugačnega dokazovanja. Zato še vedno velja, da enaki ptiči letijo skupaj. Skupni štart, skupna vožnja in skupni cilj. 

Mislila sem, kot si napisal.

Za možakarja je pisalo, da je izpit opravil lani. Če ga je opravil jeseni, pomeni, da se do letos sploh ni ali pa zelo malo vozil.

Takega ne moreš pustit zadaj in ga čakat v gostilni. Potem naj gre rajši sam na vožnjo.

Razpršene skupine in dogovori "se dobimo tam" lahko veljajo za izkušene motoriste, začetniki ali naj se vozijo sami, ali pa v skupini izkušenih, ki so se sposobni prilagajati.

Objavljeno
Pravkar, boych pravi:

Nisva čist iz istega konca SLO se mi zdi ;) ... pri nas je tako, kot sem napisal ... na žalost ...

vozim po celi Sloveniji :D

sicer pa vsaj kar opažam, v naseljih se je hitrost zmanjšala, ker je veliko več radarjev, tako občinskih kot policijskih in meri se že skoraj povsod, tako da res nima smisla plačevati, kar je večina ljudi ugotovila.

Ne bom pa trdil, da padalci ne obstajajo, sam mene ne ganejo. naj prehiti če hoče.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 1 minuto, dr.looney pravi:

Niti malo me ne gane, pa tudi če mi kdo pravi, da je treba določen ovinek it nujno po kolenu. Idi pelji, samo ne potem jamrat, če boš odletel iz ovinka. Vsak zase ve, kje so njegove zmogljivosti oz. če se izrazim drugače, ali želi tvegati ali ne. Še prehitro lahko pride do nesreče, zakaj bi še sam izzival usodo? Ne rabim se dokazovati z motorjem, sploh ker se zavedam, da me doma čaka družina. Opažam pa, do so nekateri vozniki zelo nestrpni, sploh če pred njimi vozi motorist, ki se drži omejitev ali pa pelje okrog 10km/h nad omejitvijo. Ravno na cesti, kjer je včeraj izgubil življenje motorist, sem se pred kratkim peljal s povprečno hitrostjo 100km/h. Izven naselja, da ne bo pomote. Pred menoj je bil avto, ki je držal konstantno hitrost, zato se tudi nisem zaganjal vanj in ga poskušal prehiteti, ampak sem se lepo na varni razdalji peljal za njim in užival v vožnji. Za menoj pa živčen voznik avtomobila, ki me je hotel na na vsak način prehiteti, kljub temu da je bila hitrost primerna cesti in ovinkom. In ko mu je le uspelo prehiteti oba, čez dober kilometer zavije na stransko cesto... :twak:

Objavljeno

ne se tolažit, da s 50 konjiči ne morš it po tleh ...

pa da gre več kot 140 km/h ... u matr .. to je že prekršek :P

zakaj imam 200+ konjeu ....zato ker mi je to všeč in ker jih prodajajo :jezik:

pa zaslužim si, ker se vozim po omejitvah :ras:

pa daljšga mam zarad tega :P

pa zarad tega, da se drugi zgražajo in ugotavljajo, da pa jaz tega res ne potrebujem :P

maus vas ma rat  ... no ja .. skor use mam rat :jezik: 

Objavljeno
pred 32 minutami, Snecer pravi:

V bistvu zaradi dolgoletnega staža v prometu nisi zelenec. Eno je upravljanje določenega vozila, kjer si nov, drugo pa je udeležba v prometu. Tako morda nimaš motoGP-MS znanja za upravljanje s projektilom (samo ena, dva trije na forumu so takšni), imaš pa neprecenljive izkušnje iz prometa.

Sicer normalna vožnja motorja ne zahteva nobenih posebnih priprav.

Vse ostalo kar si napisal pa v pretežni meri kar drži, edino, a nisi montiral meglenk na motor? :) 

Jaz ne! Mogoče drugo leto za v Rusijo...

Objavljeno
pred 5 urami, maus pravi:

dokler se boste z drugimi obremenjevali in ne s svojo vožnjo in užitki boste nezadovoljni...

jebe se meni kdo me prehiti in kdo ne ... uživam v svoji vožnji al je to počas al pa hitr ...

potrebna je le previdnost in predvidevanje .. tudi na prehodu za pešce, ko si pešec ... absolutne prednosti ni pa tudi če jo imaš, je potrebno bit previden, saj nč ne pomaga, če v novicah piše "imel je prednost"

jaz imam motor in vožnjo samo zaradi svojih užitkov in ne zaradi tega, da drugi gledajo kako se peljem ...

......maus-a za predsednika... :D:D:D 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 8 minutami, TOMCAT pravi:

......maus-a za predsednika... :D:D:D 

A ni že?                                                   :ninja:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!