Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Priporočene objave

Objavljeno
pred 3 urami, maus pravi:

če jih je 10 se je bolje razdeliti v enakovredne 3 skupine po 3, en pa ko ga jebe :P

......ne eden reče za ostale : " ko jih j.... " :D:D:D 

Objavljeno
pred 3 urami, BIF pravi:

Če mi bo tokrat dovoljeno, bi dodal svoje mnenje o tej "na kurac te nabijem" (v glavnem) temi.....

En del nekega zapisa. Avtor neznan. Vendar čisto jasno pove, da je večje število konj pomembno za vožnjo. 

...pa dovolj dobre preformanse zame, ker z nekimi 80 konji se ne mislim cijazit, je vseeno premalo. S tem bom pa lahko kdaj celo na daljšo furo šel, tank torba, pa torba na zadnji sedež in je.

Objavljeno
pred 5 minutami, Borutt pravi:

En del nekega zapisa. Avtor neznan. Vendar čisto jasno pove, da je večje število konj pomembno za vožnjo. 

...pa dovolj dobre preformanse zame, ker z nekimi 80 konji se ne mislim cijazit, je vseeno premalo. S tem bom pa lahko kdaj celo na daljšo furo šel, tank torba, pa torba na zadnji sedež in je.

avtor: Dami

ter jokanje ostalih, ki jih ti konji bolijo.

Tako je, bom ponovil, 80 mi je premalo, sem jih imel, v dvoje je nevarno, sploh mim šleparja skočit, sem prevozil velik na XJ6, cel balkan dal skozi in guncanje na nenastavljivem vzmetenju z vsemi kufri ter v dvoje je bolj mučenje kot ne. Čas, ki ga porabim za neko prehitevanje je zlo dolg in je isto kot če bi vozil kombi. Zame nevarno, kar pa ne pomeni, da sem fouš ostalim, ki jim je to všeč.

Mi pa res ni jasno kako sem se sploh lahko za tabo vozil po Italiji in Avstriji in da mi konji niso umrli. Jah, nč, očitno se tudi s 173konji da vozit enako kot z 80. Obratno pa ne :P

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

avtor: Dami

ter jokanje ostalih, ki jih ti konji bolijo.

Tako je, bom ponovil, 80 mi je premalo, sem jih imel, v dvoje je nevarno, sploh mim šleparja skočit, sem prevozil velik na XJ6, cel balkan dal skozi in guncanje na nenastavljivem vzmetenju z vsemi kufri ter v dvoje je bolj mučenje kot ne. Čas, ki ga porabim za neko prehitevanje je zlo dolg in je isto kot če bi vozil kombi. Zame nevarno, kar pa ne pomeni, da sem fouš ostalim, ki jim je to všeč.

Mi pa res ni jasno kako sem se sploh lahko za tabo vozil po Italiji in Avstriji in da mi konji niso umrli. Jah, nč, očitno se tudi s 173konji da vozit enako kot z 80. Obratno pa ne :P

Nevarni so bili tisti konji ? Voznik je nevaren. Kajti, on se odloči prehitevati. Razen, če misliš konja za krmilom. 

Objavljeno

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/foto-26-letnik-zaradi-neprilagojene-hitrosti-trcil-v-motorista-tega-vrglo-na-pokrov-nato-na-brezino-reke-umrl-je-na-kraju-nesrece.html

Citiraj

26-letni voznik osebnega vozila je namreč okrog 17. ure med vožnjo po glavni cesti iz smeri Fale proti Ožboltu izven naselja Zgornji Boč izgubil oblast nad vozilom, pri tem zapeljal v desno na neutrjeno bankino, od tam pa v levo na nasprotno smerno vozišče. Nato je s sprednjim delom vozila trčil v motorno kolo, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno po svojem prometnem pasu pripeljal 50-letni motorist.

Pri trčenju je voznika motornega kolesa vrglo na pokrov motorja osebnega avtomobila in v vetrobransko steklo, od tam pa na brežino reke. Motorist je v prometni nesreči utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Osebno vozilo je po trčenju z motornim kolesom bočno drselo naprej v smeri vožnje in trčilo v varnostno ograjo ob levi strani vozišča, od koder ga je odbilo v desno in trčilo v betonski propust, kjer se je ustavilo. Pri tem sta voznik in sopotnica utrpela lahke telesne poškodbe.

Motorno kolo je ob trčenju odbilo nazaj v smeri proti Ožboltu, kjer je obstalo v obcestnem jarku in zagorelo.

Vozniku osebnega avtomobila je alkotest pokazal 0,36 miligrama na liter alkohola v izdihanem zraku.

Zoper 26-letnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa pa mu bo izdan še plačilni nalog.

motorist ni imel prav nobene šanse

Objavljeno
pred 3 urami, Borutt pravi:

Ti luna škodi ? 

Kaj sem trdil ? Kdor je trdil, naj ti argumentira. Bo šlo sedaj ? 

Kje sem trdil ,da si ti trdil .....prosim postrezi z argumentom . 

Objavljeno
pred 8 minutami, Borutt pravi:

Nevarni so bili tisti konji ? Voznik je nevaren. Kajti, on se odloči prehitevati. Razen, če misliš konja za krmilom. 

skliceval si se konkretno na moj zapis zato:

dokaži, da sem nevaren, kajti trditev, ki si jo napisal je moja in jaz sem pojasnil, zakaj sem se odločil za tak moped (Z900), zakaj 125 konj, zakaj nastavljivo vzmetenje???

prav tako bi bilo pametno, da mi pojasniš zakaj sem bolj nevaren na GTju (174konj), kot pa ti na V Stromu (80ali manj konj)?

Resnično te sprašujem, da se mi specificira, dokaže, pokaže, napiše nariše, zakaj so tisti, ki imajo več kot 100 konj, bolj nevarni od tistih, ki jih imajo manj???? Ali je to samo problem foušije (da ne napišem prekratkega) :ras:

Seveda bi v tem primeru prosil tudi za dokaz zakaj je potem Maus ultra nevaren, ker ima 200konj?

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 3 urami, Borutt pravi:

Prvi mora biti pameten za vse ostale. In najpočasnejši je drugi v skupini, da se mu prvi prilagaja. Prav si prebrala; prvi se prilagaja drugemu in ne obratno. Zato pa so vzvratna ogledala. Torej prvi takoj vidi ali je drugi za njim in, kako vozi. In po potrebi zmanjšuje tempo, da drugi ne seka ovinkov ali počne kaj drugega nepotrebnega. Ker so za drugim hitrejši, je vožnja takšne skupine tekoča in brez prekinitve oziroma čakanja. 

Prav ugotavljaš, da je skupna vožnja skupna vožnja. Komur niso jasna pravila skupne vožnje, lahko gre. Ker skupina se pelje v vedno enakem vrstnem redu, kar pomeni, da ni medsebojnega prehitevanja ali kakšnega drugačnega dokazovanja. Zato še vedno velja, da enaki ptiči letijo skupaj. Skupni štart, skupna vožnja in skupni cilj. 

A se ni eno par ptičev nazadnje za na Klek odcepilo od tvoje gladke vožnje ?:P fante boš moral malo bolj na trdo prijet .

Objavljeno (popravljeno)
pred 9 minutami, Snecer pravi:

Ja...in to so tragične nesreče za motorista

...ostale pa...kot sem že napisal.....ker se pač ukvarja z enako prostočasno dejavnostjo kot jaz....še ne pomeni, da do idiotov na motorjih čutim kakršno koli simpatijo....

Popravljeno . Popravil BIF
Objavljeno
pred 1 uro, DAMI34 pravi:

dokaži, da sem nevaren, kajti trditev, ki si jo napisal je moja in jaz sem pojasnil, zakaj sem se odločil za tak moped (Z900), zakaj 125 konj, zakaj nastavljivo vzmetenje???

prav tako bi bilo pametno, da mi pojasniš zakaj sem bolj nevaren na GTju (174konj), kot pa ti na V Stromu (80ali manj konj)?

Resnično te sprašujem, da se mi specificira, dokaže, pokaže, napiše nariše, zakaj so tisti, ki imajo več kot 100 konj, bolj nevarni od tistih, ki jih imajo manj???? Ali je to samo problem foušije (da ne napišem prekratkega) :ras:

Seveda bi v tem primeru prosil tudi za dokaz zakaj je potem Maus ultra nevaren, ker ima 200konj?

z močnejšim motorjem "težko" voziš bolj "počasi", to je vsa umetnost pa kupljene konje je treba kje ožeti

maus pa je morda nevaren že iz drugih razlogov :) 

Objavljeno
pred 5 minutami, Kmet2 pravi:

Kje sem trdil ,da si ti trdil .....prosim postrezi z argumentom . 

Res si otročji. Preberi si vse skupaj, da boš razumel. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Snecer pravi:

z močnejšim motorjem "težko" voziš bolj "počasi", to je vsa umetnost pa kupljene konje je treba kje ožeti

težko, čak zakaj? samprašam. Jaz lahko z mojim komot 20km/h vozim.

ps. tut 80 konjičev leti 220km/h....a jih ožemaš? :P

• Všeč mi je 3
Objavljeno

...če je na razpolago ( legalno :D )  in, če sredstva dopuščajo, ne vidim razloga zakaj si človek ne bi smel kupiti kar si želi......pa če tudi je to 200 konjska raketa....cestni predpisi pa so tako jasni in sankcije za kršenje le teh, prav tako. Zakon "narave" pa itak po defoltu dela. :D

• Všeč mi je 3
Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

Marsikdo je razumel moj zapis. In, če si v mojem zapisu prepoznal samega sebe, ti jaz ne morem pomagati. Kajti, napisal sem, da je voznik nevaren in ne konji. Nikjer pa nisem omenil Damija. Kako si se našel?

Prekratkega imajo tisti z veliko konji. Z nečim morajo nadomestiti primanjkljaj. 

Objavljeno
pred 2 minutami, Snecer pravi:

opasno nevarno sm lep :P

za ostale pa ...

leta 1980 sem se vozil z 9-tmi koniji ... po stari cesti ... od Razdrtega naprej še ni blo avtoceste ... 

tisto leto sem bil vsaj 5 x v Umagu ... pa vam povem, da se sedaj bolj varno vozim .. vsaj v Planinske ride gor in po Črnem kalu gor ... 

štartu sem tam nekje pri konec črnega kala, sem glih do vrha šleper prehitu ... uzad pa usi žiućni s fičkoti in stoenkami :P

Objavljeno
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Res si otročji. Preberi si vse skupaj, da boš razumel. 

Ni potrebe , razumem . 

Objavljeno
pred 1 minuto, Borutt pravi:

Marsikdo je razumel moj zapis. In, če si v mojem zapisu prepoznal samega sebe, ti jaz ne morem pomagati. Kajti, napisal sem, da je voznik nevaren in ne konji. Nikjer pa nisem omenil Damija. Kako si se našel?

Prekratkega imajo tisti z veliko konji. Z nečim morajo nadomestiti primanjkljaj. 

še 1x, citiral si moj zapis iz teme Z900, al ti moram prav link posredovati. torej, je bilo nekaj konkretno meni očitano.

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 minutami, Borutt pravi:

Prekratkega imajo tisti z veliko konji. Z X  morajo nadomestiti primanjkljaj. 

:jezik:

včasih sem se sablau lahko z njim... zdj je pa dost, da tok vn potegnem, da se po hlačnici ne poščijem :P

Popravljeno . Popravil maus
Objavljeno
pred 7 minutami, Kmet2 pravi:

A se ni eno par ptičev nazadnje za na Klek odcepilo od tvoje gladke vožnje ?:P fante boš moral malo bolj na trdo prijet .

Res je. Ni jim šla vožnja v okviru omejitve, saj so želeli voziti 160 km/h po ac, prehitevati kjerkoli in nas prehiteli v naselju ter nadaljevali s prekoračeno hitrostjo naprej. Pa še Veliki Klek niso našli. 

Zato je boljše, da se vozijo po svoje. 

Objavljeno (popravljeno)
pred 2 urami, dr.looney pravi:

spet se ti roke tresejo......:jezik:

eno vprašanje ( pa ne zate maus). zakaj nekateri predpostavljate, če se kdo vozi počasi ( za vas) , da nima znanja oziroma, da ne obvlada motorja :eek:.

Zakaj?Nikjer in res nikjer v skupinski vožnji nisem zasledil divjanja ali plazenja...govora je o tekoči vožnji,ki je lahko od 90 do ne vem 150 recimo...

Absolutno je pomanjkanje znanja poln gas po ravnini in sidra pred ovinkom...živčne sem postl ko vidiš gas bremza zato sem se takim vožnjam izogibal v loku

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

še 1x, citiral si moj zapis iz teme Z900, al ti moram prav link posredovati. torej, je bilo nekaj konkretno meni očitano.

Kje sem napisal, da je Dami nevaren? To mi očitaš. Ker ti je težko razumeti, da je voznik največja nevarnost sebi in ostalim. 

Objavljeno
pred 4 minutami, Borutt pravi:

Kje sem napisal, da je Dami nevaren? To mi očitaš. Ker ti je težko razumeti, da je voznik največja nevarnost sebi in ostalim. 

iz konteksta, repliciral si članek nekoga, ki je govoril o konjih, da mu je 50 dovolj, nekdo ki se je zgražal nad "preveč" konji in tem, da mu drugi očitajo, da ima "samo" 50 konjev....

iz replike, ki si jo podal, je moč sklepati, da so vozniki, ki imajo več konjev nevarni.

citiral si pa tale zapis, oziroma njegov del:

Vsekakor se pa strinjam s tem, da je voznik nevaren, ne pa konji.

Objavljeno
pred 2 urami, Borutt pravi:

Mogoče z vožnjo za njim in podučiti namiguješ na cestno nasilje ? Se še spomniš svojega dokazovanja in prijave na 113 ? Še dobro, da so bili plavi pajaci ljudje, kajne. Jaz nisem nobenega prijavljal ,bil sem prijavljen ! Se ti spomniš , kdo se je prvi začel dokazovat ,ali  spet bralce zavajaš .......če pišeš, napiši vse , ne nekaj iz konteksta ven , ker drugi lahko razumejo narobe .

Jaz se vozim po svoji strani. Torej, čigav prag ? Eh , preberi si vse še enkrat ,da boš razumel .

Marsikaj sem že naredil. Z razliko od nabijanja nekaterih po MS. Tudi jaz , edino če štejejo samo tečaji varne vožnje in izpostavljanje .....

Res je, motor ni za vsakogar. Kolikokrat si že šel v maline po svoji krivdi ? Vsakič  in vsakič javno povedal , veliko vas je ,samo ste lepo tiho ......

12042823_10204946386521874_8354061043050555126_n.jpg

Objavljeno
pred 11 minutami, maus pravi:

tisto leto sem bil vsaj 5 x v Umagu ... pa vam povem, da se sedaj bolj varno vozim .. vsaj v Planinske ride gor in po Črnem kalu gor ... 

štartu sem tam nekje pri konec črnega kala, sem glih do vrha šleper prehitu ... uzad pa usi žiućni s fičkoti in stoenkami :P

včasih so o nas govorili kot o diujakih na močnih motorjih :P

http://www.tomos-club.si/images/PDF/Tomos_90_Electronic.pdf

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!