Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

Pravkar, Borutt pravi:

Misliš, da bo radirka prebral in razumel ? Ker zaenkrat so po njegovem krivi vsi ostali. 

Razumljen sem redko. Na več področjih. Since 1977. Sem se navadil. Folk je pač zabit :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Cartman pravi:

Razumljen sem redko. Na več področjih. Since 1977. Sem se navadil. Folk je pač zabit :D

Zdaj bo pa užaljen :lol1:.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 12 minutami, Borutt pravi:

Preberi Črna kronika 2017. Bo šlo ? 

Ker me pa že izzivaš, ti bom napisal, da Skalaprava ni poletel preko avtomobila. Je mogoče kriva njegova vožnja po omejitvi, katero je sam omenil ? Če bi imel "taprave inštruktorje", bi še sedaj vlekli meter do mesta pristanka. 

zakaj bi moral tvojo kroniko brat? jaz berem tole in sem ti lepo napisal:

http://novice.najdi.si/kategorija/kronika

Ti itak veš vse o vseh nesrečah, torej je brezpredmetno da debatirava a ne.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, Borutt pravi:

Zdaj bo pa užaljen :lol1:.

Zakaj bi bil? Sej vela za vse vas. :blush: Evo. Spet nism bil razumlen. 

• Všeč mi je 1
  • Haha 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, Borutt pravi:

Misliš, da bo radirka prebral in razumel ? Ker zaenkrat so po njegovem krivi vsi ostali. 

mislim, da bi moral ti še 1x prebrat post od radirke, kajti cartman ni napisal, da je bila prmetna posledica, pa te bom še 1x citiral:

Ampak, kdor kaže svoje mojstrovine in ostale idiotizme povezane s prehitro vožnjo, nepravilnim prehitevanjem, ..., s sopotnikom za seboj, je še večji idiot, kot je že.

Tale zapis je bil takoj pod zapisom prometne o kateri teče debata. Ampak je napisal:

ne mi zamerit, ampak kdor se spusti v prehitevanje brez analize in upoštevanja vseh okoliščin, pač zasluži Darwinovo nagrado.

A bo zdej šlo..

pred 5 minutami, Cartman pravi:

Zelo dobro sem razumel, podpiraš naravno selekcijo...ampak si prebral, kaj sem jaz pred tem napisal?

Si prebral tole:

Preden se mene vmeša, naj se dokazuje, kje napačno trdim, kje zavajam...

pred 4 minutami, Cartman pravi:

Zakaj bi bil? Sej vela za vse vas. :blush: Evo. Spet nism bil razumlen. 

100% te razumem :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

zakaj bi moral tvojo kroniko brat? jaz berem tole in sem ti lepo napisal:

http://novice.najdi.si/kategorija/kronika

Ti itak veš vse o vseh nesrečah, torej je brezpredmetno da debatirava a ne.

Moja kronika ? Od kje ti takšne ideje ? 

Marsikaj vem o prometnih nesrečah. Tudi to, da je Skalaprava vozil po omejitvi. In, po njegovih besedah, preživel brez praske. Le koliko bi poletel, če bi vozil hitreje ? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, DAMI34 pravi:

mislim, da bi moral ti še 1x prebrat post od radirke, kajti cartman ni napisal, da je bila prmetna posledica, pa te bom še 1x citiral:

Ampak, kdor kaže svoje mojstrovine in ostale idiotizme povezane s prehitro vožnjo, nepravilnim prehitevanjem, ..., s sopotnikom za seboj, je še večji idiot, kot je že.

Tale zapis je bil takoj pod zapisom prometne o kateri teče debata. Ampak je napisal:

ne mi zamerit, ampak kdor se spusti v prehitevanje brez analize in upoštevanja vseh okoliščin, pač zasluži Darwinovo nagrado.

A bo zdej šlo..

Zelo dobro sem razumel, podpiraš naravno selekcijo...ampak si prebral, kaj sem jaz pred tem napisal?

Si prebral tole:

Preden se mene vmeša, naj se dokazuje, kje napačno trdim, kje zavajam...

100% te razumem :D

Bravo za te tvoje umotvore. Zato ti bom še enkrat napisal, da sem napisal, da je idiot še večji idiot, če s sopotnikom za seboj počne idiotizme na cesti. Naj se idiot parkira na tire in čaka. Ni treba še nekoga potegniti s seboj v smrt. Bo šlo sedaj ? 

• Hvala 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Borutt pravi:

Moja kronika ? Od kje ti takšne ideje ? 

Marsikaj vem o prometnih nesrečah. Tudi to, da je Skalaprava vozil po omejitvi. In, po njegovih besedah, preživel brez praske. Le koliko bi poletel, če bi vozil hitreje ? 

a morava res vse po vrsti? Ti bereš eno kroniko si lepo povedal črna kronika 2017, jaz pa splošno kroniko in iz prebranega ugotavljam (ni nujno da se strinjaš z mano) da je veliko prometnih nesreč posledica neznanja, nepoznavanja vožnje, nespretnosti, bolj kot objestne vožnje, pa čeprav potem policija napiše neprilagojena hitrost.

Kako je Skala vozil veš iz njegovih zapisov in to je to. Lahko je trčil s hitrostjo 10km/h, lahko je malce zabremzal, k sreči je imel srečo in prav je tako. Bil pa je IZSILJEN!!!

Če bi vozil hitrej, se ne bi nahajal na mestu trka takrat kot seat ibiza in bi danes verjetno pisal vtise z jadranke in bi gledali slike lepega modrega BMWja.

pred 2 minutami, Borutt pravi:

Bravo za te tvoje umotvore. Zato ti bom še enkrat napisal, da sem napisal, da je idiot še večji idiot, če s sopotnikom za seboj počne idiotizme na cesti. Naj se idiot parkira na tire in čaka. Ni treba še nekoga potegniti s seboj v smrt. Bo šlo sedaj ? 

sej je šlo že prvič, zato pa besed o idiotih ne piši direktno pod stavek, kjer je govora o vsaj po mojem neumnem ali nesrečnem samoizločanju

http://motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje-in-moraliziranje/?do=findComment&comment=2367880

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, DAMI34 pravi:

a morava res vse po vrsti? Ti bereš eno kroniko si lepo povedal črna kronika 2017, jaz pa splošno kroniko in iz prebranega ugotavljam (ni nujno da se strinjaš z mano) da je veliko prometnih nesreč posledica neznanja, nepoznavanja vožnje, nespretnosti, bolj kot objestne vožnje, pa čeprav potem policija napiše neprilagojena hitrost.

Kako je Skala vozil veš iz njegovih zapisov in to je to. Lahko je trčil s hitrostjo 10km/h, lahko je malce zabremzal, k sreči je imel srečo in prav je tako. Bil pa je IZSILJEN!!!

Če bi vozil hitrej, se ne bi nahajal na mestu trka takrat kot seat ibiza in bi danes verjetno pisal vtise z jadranke in bi gledali slike lepega modrega BMWja.

sej je šlo že prvič, zato pa besed o idiotih ne piši direktno pod stavek, kjer je govora o vsaj po mojem neumnem ali nesrečnem samoizločanju

http://motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje-in-moraliziranje/?do=findComment&comment=2367880

Neznanje je ena stvar, medtem, ko je kazanje svojega ega na cesti totalni idiotizem. Naj gre takšen drkač na dirkališče, kjer se bo lahko dokazal. Ampak ne, tisto ni zanimivo, ker ga vsi prehitevajo in, ker ga nihče ne vidi. Zato gre takšen drkač na cesto in ogroža sebe in ostale. In takšni idioti polnijo črno kroniko zaradi svojih idiotizmov. Takšne idiote je potrebno izločiti iz prometa. Saj večinoma se kar sami. 

• Hvala 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Borutt pravi:

Neznanje je ena stvar, medtem, ko je kazanje svojega ega na cesti totalni idiotizem. Naj gre takšen drkač na dirkališče, kjer se bo lahko dokazal. Ampak ne, tisto ni zanimivo, ker ga vsi prehitevajo in, ker ga nihče ne vidi. Zato gre takšen drkač na cesto in ogroža sebe in ostale. In takšni idioti polnijo črno kroniko zaradi svojih idiotizmov. Takšne idiote je potrebno izločiti iz prometa. Saj večinoma se kar sami. 

še 1x, moški star 55 let. Mrtev..link sem ti dal, pri taki objavi se je začelo vse med nama. Trdiš da je njegovo "samoizločanje" posledica tega, kar ti repliciram? ali je mogoče posledica neznanja, spleta okoliščin, neumne napake?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravkar, BIF pravi:

In to celih 500 strani....:OK: ....pa ni videti konca....

ja sj, pol pa bi bilo samo 15 strani, pa bi spet nekdo napisal, kera glupa tema, samo 15 strani...a nima nihče nč za napisat? :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj je v redu, da je ena taka..."filter" tema....bolje kot smetenje po uporabnih zadevah. Mi pa pride tako naprej ta tema kot oni šlem v vojski...veš kako so rekli....ko nadrkaš polnega lahko greš domov...pa se nikoli nobeden ni napolnil...pa vsi smo drkali.....;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 25 minutami, DAMI34 pravi:

še 1x, moški star 55 let. Mrtev..link sem ti dal, pri taki objavi se je začelo vse med nama. Trdiš da je njegovo "samoizločanje" posledica tega, kar ti repliciram? ali je mogoče posledica neznanja, spleta okoliščin, neumne napake?

O kakšnem linku pišeš ? Kam si ga dal ? 

Kje sem jaz karkoli trdil za tega 55 letnega motorista ? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 54 minutami, DAMI34 pravi:

Pa me u resnici nisi. Ne podpiram darvinizma.Kar pa gledam na cesti in preberem, vem da se nekatera dejanja na cesti ne morejo končat drugače kot s pogrebom. Zato me smrtne nesreče ne čudijo. Prizadanejo me še vedno. 

prehitevanje kolone, prehitevanje busa u neznano men ne liči na neznanje, ampak na neumnost. neumnost, ki se 55letnikom zdravega uma ne bi smela zgodit. 

Popravljeno . Popravil Cartman
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 5 urami, Cartman pravi:

Pa me u resnici nisi. Ne podpiram darvinizma.Kar pa gledam na cesti in preberem, vem da se nekatera dejanja na cesti ne morejo končat drugače kot s pogrebom. Zato me smrtne nesreče ne čudijo. Prizadanejo me še vedno. 

prehitevanje kolone, prehitevanje busa u neznano men ne liči na neznanje, ampak na neumnost. neumnost, ki se 55letnikom zdravega uma ne bi smela zgodit. 

Neumnost-neznanje kaka je pa sploh razlika. On je verjetno raćunal, da se bo izšlo, pa se ni.

Definitivno pa ni razkazoval velikosti jajc in svojega ega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, DAMI34 pravi:

Neumnost-neznanje kaka je pa sploh razlika. On je verjetno raćunal, da se bo izšlo, pa se ni.

Včasih se v neki situaciji v stotinki sekunde napačno odločiš. Kar pa ne pomeni nujno, da je nekdo nespameten, slab voznik, samo odločitev je bila slaba. Nekdo to plača z življenjem, jaz sem plačal samo s položnico. :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O vozniski kulturi se da razpravljat. Ker zivim tik ob obvoznici(severni) povabm koga na pivo, da se mal naposlusa le-te. Nevem, ne vidim motorja lahk je 600/750/1000ccm sportiva/naked, pa vm povem da jih veliiiiiiik zge kreeepko cez 200..ponoc mam prevec cajta pa stejem prestave in tja do 4/5 prlezejo(Kok ma ss motor v 4 prestavi vemo..).. odsek šiška - koseze :) 

kazni so res previsoke, ampak slovenceljna udar po zepu najbl boli. Poznate koga k je zgubu izpit pa da se ne voz? Js ne. Al pa koga k so mu zaplenil avto pa da se ne voz? Je kupu druzga za 300-500e pa se spet voz..

Popravljeno . Popravil ukica
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 urami, BIF pravi:

Saj je v redu, da je ena taka..."filter" tema....bolje kot smetenje po uporabnih zadevah. Mi pa pride tako naprej ta tema kot oni šlem v vojski...veš kako so rekli....ko nadrkaš polnega lahko greš domov...pa se nikoli nobeden ni napolnil...pa vsi smo drkali.....;)

neznalci..jst sem šel domov po slabih 9 mescih...

prvič.. :P

kdaj je že napovedana policijska akcija proti uporabi telefonov med vožnjo? pa kdaj je napovedana akcija za uporabo smernih kazalcev ? aja ni nč napovedan..tud prou..itak brezveze..

ej a kdo ve - točno - kolk db-jev ima lahko hupa na motorju?

Popravljeno . Popravil thumper
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, thumper pravi:

kdaj je že napovedana policijska akcija proti uporabi telefonov med vožnjo? pa kdaj je napovedana akcija za uporabo smernih kazalcev ? aja ni nč napovedan..tud prou..itak brezveze..

Tu sem pa tudi jaz za kasiranje. Naj jih colajo. Stikalo za žmigavce ni tam brez veze.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, DAMI34 pravi:

:hmm: good point. Za prvi del. 

za drugi pa...od nekaj znancev sem slisal, da sploh niso preseneceni, da je mozak v Topolcu koncal, kjer pac je. Pa za sosolca, ki je pred leti umrl pred postojnskim Sparom se tud nihce ni cudil. Fanta sta zvela u stilu nemoze nam niko nista....bila sta taglavna  en dolgo, drugi niti leto. Za enga pacvem, de je bil zrtev ega/prevelikih jajc. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 16 urami, thumper pravi:

...ej a kdo ve - točno - kolk db-jev ima lahko hupa na motorju?

Zvočne opozorilne naprave morajo oddajati nepretrgan, enakomeren zvok, njihov zvočni spekter se med delovanjem ne sme opazno spreminjati. Pri napravah, ki jih napaja izmenični tok, velja ta zahteva le ob stalni vrtilni frekvenci generatorja, pri čemer je ta hitrost v mejah, določenih v točki 3.3.2.

Po zgoraj navedenih pogojih raven zvočnega tlaka ob upoštevanju utežne krivulje A ne sme preseči naslednjih vrednosti:
a) 115 dB(A) pri zvočnih opozorilnih napravah, namenjenih predvsem za mopede, motorna kolesa in tricikle z močjo, manjšo od 7 kW,
:cool: 118 dB(A) pri zvočnih opozorilnih napravah, namenjenih predvsem za motorna kolesa in tricikle z močjo, večjo od 7 kW.

Poleg tega mora biti zvočni tlak v frekvenčnem pasu 1800–3550 Hz višji od zvočnega tlaka vsakega od sestavnih delov v frekvenčnem pasu nad 3550 Hz, v vsakem primeru pa mora biti vsaj:
a) 90 dB(A) pri zvočnih opozorilnih napravah, namenjenih predvsem za mopede,
:cool: 95 dB(A) pri zvočnih opozorilnih napravah, namenjenih predvsem za motornakolesa in tricikle z močjo, manjšo od 7 kW,
c) 105 dB(A) pri zvočnih opozorilnih napravah, namenjenih predvsem za motorna kolesa in tricikle z močjo, večjo od 7 kW.

pred 16 urami, gretzky pravi:

Tu sem pa tudi jaz za kasiranje. Naj jih colajo. Stikalo za žmigavce ni tam brez veze.

Poleg tega jih zadnje čase veliko dobi kazen za vožnjo po levem pasu ali za oviranje hitrejšega.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 36 minutami, Cartman pravi:

za drugi pa...od nekaj znancev sem slisal, da sploh niso preseneceni, da je mozak v Topolcu koncal, kjer pac je. Pa za sosolca, ki je pred leti umrl pred postojnskim Sparom se tud nihce ni cudil. Fanta sta zvela u stilu nemoze nam niko nista....bila sta taglavna  en dolgo, drugi niti leto. Za enga pacvem, de je bil zrtev ega/prevelikih jajc. 

Za oba ti lahko povem oziroma napišem, da se nihče ne čudi njuni tragični usodi. In oba se najdeta v tvojem zadnjem stavku. Pa še marsikateri.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 urami, Cartman pravi:

:hmm: good point. Ta prvi del.

za drugi pa...(besedilo neke starejše guspe s Postonjskega) ni čudno da je guspod Cartman ali guspod Dami ali guspod _______(vstavi po želji) šel na oni svet. Šel je tako kot je hutel, je bil zlo nevaren motorist. Veste je mel tooolk glasen izpuh..sigurno je šel zelooo hitro.

Vsaka povezava z resničnimi osebami v realnem življenju je zgolj naklučje, ampak sarkazem ti je pa jasen, mar ne.

V večini smo motoristi po defoltu označeni za objestne diujake in je čisto prav, v kolikor nas kdo sklati. Take in podobne objave berem tudi na FBju, pa očitno tudi tule.

In če sva že na določenih in konkretnih dejstvih. Razprava se je začela, pri tejle objavi, ena stran nazaj na vrhu:

1. Smrtna žrtev pri Polhovem gradcu, prehitevanje avtobusa

2. nakar je padla tale objava:

3. potem sem pa še jaz skromno dodal svoj piskrček :P

Res bi bilo fajn, če se nekatere zadeve bere po vrsti, da se ve konkretno zakaj se gre in kdo koga obtožuje česa.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!