Borutt Objavljeno September 24, 2017 Deli Objavljeno September 24, 2017 pred 5 urami, DAMI34 pravi: spet žališ? Ne obvladaš normalne komunikacije? prov, zmagu si, ne da se mi s tabo nabijat....aja kolona na meji je še vedno stoječa torej gredo vozniki samo mimo po 53 členu in ne prehitevajo kolone po 52 členu. Ta tvoja trditev ne bo vzdrzala, ker so sli vsi cez. Kajti, stojeca kolona se ne premika in ne gre preko mejnega prehoda. pred 34 minutami, DinDiin pravi: Na zacetku se mi je se zdel, kaj hoce borutt dopovedat, ampak s takim nacinom komunikacije, kot ga ima je cist zabluzil. Tko da brezveze, sam se za prcat, ce se komu da, ker nima smisla. S taksnim nacinom? Sem mogoce jaz omenil kekce ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 13 urami, Borutt pravi: Zacel si nabijati, da je policist napisal napacen clen. Torej pojasni, zakaj je napisal napacen clen in, katerega bi moral. Ker ocitno ves vec, kot policist. Ampak ze vnaprej vem, da ne bos nic pojasnil, ker pac nic ne ves. a niso policisti najbolj pametni ? le kako lahko napišeš nekaj takega , kjer se v istem stavku znajdeta policist in njegova domnevna zmota? pred 6 urami, Borutt pravi: Ta tvoja trditev ne bo vzdrzala, ker so sli vsi cez. Kajti, stojeca kolona se ne premika in ne gre preko mejnega prehoda. S taksnim nacinom? Sem mogoce jaz omenil kekce ? daj polinkaj definicijo stoječe kolone .. kolikor mi je znano se vsaka kolona premika ter slej ko prej gre preko/mimo vzroka za nastanek le-te kolone.. torej po policijskem tolmačenju nobena kolona ni stoječa ker se vsaka premakne in gre nekam.. po policijskem tolmačenju dejansko nepotrebni členi zakona o nečem , kar sploh ne obstaja.. po domače - mešanje megle.. Marko P., Wakasaki in DAMI34 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 13 minutami, thumper pravi: a niso policisti najbolj pametni ? le kako lahko napišeš nekaj takega , kjer se v istem stavku znajdeta policist in njegova domnevna zmota? daj polinkaj definicijo stoječe kolone .. kolikor mi je znano se vsaka kolona premika ter slej ko prej gre preko/mimo vzroka za nastanek le-te kolone.. torej po policijskem tolmačenju nobena kolona ni stoječa ker se vsaka premakne in gre nekam.. po policijskem tolmačenju dejansko nepotrebni členi zakona o nečem , kar sploh ne obstaja.. po domače - mešanje megle.. Vsaka kolona se premika? Bravo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 7 urami, Borutt pravi: Ta tvoja trditev ne bo vzdrzala, ker so sli vsi cez. Kajti, stojeca kolona se ne premika in ne gre preko mejnega prehoda. Se nekako ne morem strinjati s tvojo trditvijo, ker sem to že velikokrat doživel, zaradi "nadsvetlobne hitrosti" tvojih kolegov. Čeprav imaš načeloma prav, tudi polž divja ................................................................................. mimo stoječega drevesa thumper, bikez, DAMI34 in 2 others 4 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fishy Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 sej on je prehitevu stojeco kolono pred prehodom, ki se ni presla mejnega prehoda, tud policaj mu je dal racun za to pocetje, prej kot je kolona sla cez prehod kej se je s kolono potem dogajalo je nepomembno pik1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 2 urami, fishy pravi: sej on je prehitevu stojeco kolono pred prehodom, ki se ni presla mejnega prehoda, tud policaj mu je dal racun za to pocetje, prej kot je kolona sla cez prehod kej se je s kolono potem dogajalo je nepomembno preberi razliko med 52 členom, po katerem je bil kaznovan (prehitevanje kolone) in 53 členom 3 in 4 odstavek. (Vožnja mimo)... http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/motorist-v-koloni izvleček: Slovenski zakoni dovoljujejo motoristu (vozniku enoslednega motornega vozila), da pelje mimo stoječe kolone – če se lahko varno vrne nazaj na vozni pas Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
pik1 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 27 minutami, fishy pravi: sej on je prehitevu stojeco kolono pred prehodom, ki se ni presla mejnega prehoda, tud policaj mu je dal racun za to pocetje, prej kot je kolona sla cez prehod kej se je s kolono potem dogajalo je nepomembno . ... kaj se je potem dogajalo s kolono ??? ... se mi kljub vsemu zdi da JE pomembno ... prav vsi, do zadnjega v dolgi koloni so šli že mimo mene ... nabrala se je ponovno še ena dolga kolona ... ki je prav tako uspela it v celoti mimo mene ... medtem ko "mali" še vedno ni spisal tistih treh stavkov o domnevnem prekršku ... ... očitno me je želel z čimdaljšim zadrževanjem na "kraju zločina" še malo kaznovati ... mimo zakona ... ker ... ... je bil tam vsaj tisti trenutek pač ON glavni šerif ... Wakasaki, gretzky, maus in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 3 minutami, pik1 pravi: ... je bil tam vsaj tisti trenutek pač ON glavni šerif ... Žalostno ..... da ne rečem sramotno pik1, gretzky, notranc in 2 others 2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred eno uro, DAMI34 pravi: preberi razliko med 34 členom, po katerem je bil kaznovan (prehitevanje kolone) in 35 členom 3 in 4 odstavek. (Vožnja mimo)... http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/motorist-v-koloni izvleček: Slovenski zakoni dovoljujejo motoristu (vozniku enoslednega motornega vozila), da pelje mimo stoječe kolone – če se lahko varno vrne nazaj na vozni pas bi se lahko kdo našel in razlagal, da tu ni mišljena kolona pred mejo... Zivnorc in pik1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Darko3g Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 Jaz pa vas vprašam: Zakaj pa bi motorist pred mejo vozil mimo stoječe kolone? Razumem vožnjo mimo kolone pri zastojih, kjer lahko ob zapori (nesreči, semaforju, ...) odpeljete najprej in tako sprostite promet. Pred mejo pa se le rinete mimo vrste. Saj tudi v trgovini ne greste mimo kolone vozičkov pred blagajno, če imate v roki le dve zadevi (pivo in cigarete). Kar se pa komunikacije tiče: poskusite si predstavljati, da oseba sedi pred vami ob pivu in ji to kar pišete razlagate v živo. Bi še vedno uporabili enake besede? Tudi to se imenuje kultura, ne le Bethoven, Labodje jezero in Tolstoj. (Motosvetu delate sramoto press) GoBobi, 3nity, Pepos in 3 others 4 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 1 minuto, Darko3g pravi: Jaz pa vas vprašam: Zakaj pa bi motorist pred mejo vozil mimo stoječe kolone? Zato ker lahko Saj tudi v trgovini ne greste mimo kolone vozičkov pred blagajno, če imate v roki le dve zadevi (pivo in cigarete). Grem na hitro blagajno ali tisto do 5 izdelkov Drgač pa grem mimo zato, da mi ni vroče k pr norcih, klima mi crkne, če stojim z mopedom notranc, Wakasaki, Nearrain in 3 others 1 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Nearrain Objavljeno September 25, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno September 25, 2017 (popravljeno) Rad bi videl vse tiste avtomobiliste, osrecene z mojim stanjem/cjazenjem v koloni, tako kot stojijo oni v milini delovanja klime pri plus 38...... rad bi jih videl medtem, ko cakajo, da pride resilec in me odvlece ven iz kolone, ker me je vrocinska kap zadela. ZAKAJ mimo....ZAKAJ bi me avtomobilist spustil mimo? ZATO, ker ima se vedno malo empatije in spostovanja do socloveka/soudelezenca v prometu IMHO Popravljeno September 25, 2017. Popravil Nearrain Scarabeo 500, Igi Pop, notranc in 12 others 12 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 lahko bi se z avtom peljal, ki ima klimo...al pa hobi vožnjo z motorjem prilagodil vremenskim razmeram, ki jih tvoje telo zmore ali izbral maloobmejni prehod itd. GoBobi, Zivnorc, Bmflar in 2 others 1 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 16 minutami, Snecer pravi: bi se lahko kdo našel in razlagal, da tu ni mišljena kolona pred mejo... sej se je našel...poglej od tu dalje: http://motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje-in-moraliziranje/?do=findComment&comment=2377629 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 28 minutami, Darko3g pravi: Jaz pa vas vprašam: Zakaj pa bi motorist pred mejo vozil mimo stoječe kolone? Razumem vožnjo mimo kolone pri zastojih, kjer lahko ob zapori (nesreči, semaforju, ...) odpeljete najprej in tako sprostite promet. Pred mejo pa se le rinete mimo vrste. Saj tudi v trgovini ne greste mimo kolone vozičkov pred blagajno, če imate v roki le dve zadevi (pivo in cigarete). Kar se pa komunikacije tiče: poskusite si predstavljati, da oseba sedi pred vami ob pivu in ji to kar pišete razlagate v živo. Bi še vedno uporabili enake besede? Tudi to se imenuje kultura, ne le Bethoven, Labodje jezero in Tolstoj. (Motosvetu delate sramoto press) zakaj pa gre mamca s cekarjem mimo kolone na meji in zakaj biciklist in zakaj imajo kamioni svoj prehod in zakaj ima avtobus prednost...1001x zakaj. Stoj v vrsti če hočeš, jaz ne bom. Dovolj je birokratov in birokracije. Naj izzumijo še tule ABC rampo kot pri cestninjenju, ne pa da se zapravlja čas. In nakoncu zato: ker lahko, ker zakon omogoča. Tvoje vprašanje je podobno kot če bi vprašal, a prav morate prehitevati počasnejša vozila preko črtkane črte? builder, Marko P., pik1 in 2 others 4 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 Problem je, ker policisti niso enotni. Enkrat ali eni te pustijo, da greš mimo, drugič te pošljejo nazaj na začetek kolone, tretjič ti kazen napišejo. To bi moralo biti jasno in kaznovani vsi ali nobeden. 3nity, sesir, DAMI34 in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 1 uro, DAMI34 pravi: preberi razliko med 34 členom, po katerem je bil kaznovan (prehitevanje kolone) in 35 členom 3 in 4 odstavek. (Vožnja mimo)... http://vsebovredu.triglav.si/na-poti/motorist-v-koloni izvleček: Slovenski zakoni dovoljujejo motoristu (vozniku enoslednega motornega vozila), da pelje mimo stoječe kolone – če se lahko varno vrne nazaj na vozni pas Sem ti ze napisal, da pusti zakonodajo, ker jo ne poznas. 34. člen (zaščitna čelada) 35. člen (prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 13 minutami, DAMI34 pravi: zakaj pa gre mamca s cekarjem mimo kolone na meji in zakaj biciklist in zakaj imajo kamioni svoj prehod in zakaj ima avtobus prednost...1001x zakaj. Stoj v vrsti če hočeš, jaz ne bom. Dovolj je birokratov in birokracije. Naj izzumijo še tule ABC rampo kot pri cestninjenju, ne pa da se zapravlja čas. In nakoncu zato: ker lahko, ker zakon omogoča. Tvoje vprašanje je podobno kot če bi vprašal, a prav morate prehitevati počasnejša vozila preko črtkane črte? če pravi vidim, je fasal tole? Citiraj 52. člen (prepoved prehitevanja) (1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila: 10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu; Mejni prehod in kolona pred mejo niso neobičajne razmere v prometu oziroma jih ni mogoče šteti med razmere v prometu. Tam je poseben režim, omejeno gibanje itd., skratka specifika. Kolona pred mejo tudi ne spada pod pojem gostota prometa. Poleg tega pa manjka še en kriterij = ki vozi z zmanjšano hitrostjo. Premikanje in ustavljanje pred mejo ni mogoče šteti vožnje z zmanjšano hitrostjo. ---------------------- Ta določba se nanaša, ko gre za gost promet zaradi količine vozil ali drugih razmer (nesreča ipd) in se kolona premika počasneje kot bi se sicer. Skratka napotuje na neko situacijo, ki ni običajna v prometu. Kolona pred mejo, ki stoji in ko se avto tu pa tam premakne, pa to ni. sesir, DAMI34, builder in 1 other 3 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 7 minutami, Borutt pravi: Sem ti ze napisal, da pusti zakonodajo, ker jo ne poznas. 34. člen (zaščitna čelada) 35. člen (prepoved uporabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila) zatipkal sem se (že popravljeno) , policaj mu je pisal 52 člen, on je pa šel mimo po 53 členu 3 in 4 odstavek tu je prav napisano, ampak a je fajn, ko se lahko obesiš na nekaj takega ane. http://motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje-in-moraliziranje/?do=findComment&comment=2377629 Kako si tečajnike na dnevih varne vožnje učil? Masikdo zna povedat marsikaj o vožnji mimo, to je itak prvo kar si človek zapomni. Snečer 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 vožnjo mimo smo tudi tule obdelali, velik je tudi Borutt povedal http://motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje-in-moraliziranje/?page=459&tab=comments#comment-2355151 http://motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje-in-moraliziranje/?do=findComment&comment=2355133 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 43 minutami, Darko3g pravi: Jaz pa vas vprašam: Zakaj pa bi motorist pred mejo vozil mimo stoječe kolone? Razumem vožnjo mimo kolone pri zastojih, kjer lahko ob zapori (nesreči, semaforju, ...) odpeljete najprej in tako sprostite promet. Pred mejo pa se le rinete mimo vrste. Saj tudi v trgovini ne greste mimo kolone vozičkov pred blagajno, če imate v roki le dve zadevi (pivo in cigarete). Kar se pa komunikacije tiče: poskusite si predstavljati, da oseba sedi pred vami ob pivu in ji to kar pišete razlagate v živo. Bi še vedno uporabili enake besede? Tudi to se imenuje kultura, ne le Bethoven, Labodje jezero in Tolstoj. (Motosvetu delate sramoto press) Ko se začne poletje, polno različnih organizacij opozarja - ne mučite živali. Priskrbite jim senco in vodo. Vendar mi imamo zakone, ki se jih je potrebno dosledno držati, pa naj si bodo še tako nečloveški. Vsi, ki so že kdaj bili v Črni Gori vedo, da je prehod proti Herceg Novi zelo obremenjen. Lahko čakaš tudi več ur. Poznam primer, ko so čakali 10 ur. In tam ni sence, ni vode.... A sem manj vreden kot žival.... Kot je dejal Nearrain, manjka nam logike, empatije in življenjskosti. gretzky, Nearrain, MiNa in 4 others 5 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 na Trebinje greš pa je zicer builder in Bmflar 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 1 minuto, Snecer pravi: na Trebinje greš pa je zicer al pa nikamor ne greš, vendar to ne rešuje problema tudi tule je zelo pametna tema, a marsikdo pri nas ne razume in bi raje videl 10 avtomobilov in 20 skuterjev v vrsti http://motosvet.com/tabla/topic/39382-legalizacija-vožnje-med-pasovi-lane-splitting/?tab=comments#comment-2154321 Scarabeo 500, builder, Nearrain in 1 other 2 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 39 minutami, DAMI34 pravi: zatipkal sem se (že popravljeno) , policaj mu je pisal 52 člen, on je pa šel mimo po 53 členu 3 in 4 odstavek tu je prav napisano, ampak a je fajn, ko se lahko obesiš na nekaj takega ane. http://motosvet.com/tabla/topic/27607-cestno-črno-sivo-nabijanje-in-moraliziranje/?do=findComment&comment=2377629 Kako si tečajnike na dnevih varne vožnje učil? Masikdo zna povedat marsikaj o vožnji mimo, to je itak prvo kar si človek zapomni. Treba je vedeti, kaj pises. In tukaj tipkanje ni izgovor. Voznja mimo je, kadar kolona stoji. Pa se potem so neki pogoji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno September 25, 2017 Deli Objavljeno September 25, 2017 pred 2 urami, Borutt pravi: Voznja mimo je, kadar kolona stoji. Pa se potem so neki pogoji. ja in.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se