Borutt Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 6 minutami, DAMI34 pravi: niti ne moreš delati primerjave, ker so bile različne situacije in pa tudi različne omejitve hitrosti, poleg tega ne veš koliko je kdo od udeležencev zaviral. Skalaprava je napisal, da je vozil 50 km/h, ti si pa napisal, da si vozil v skladu z omejitvijo. V tvojem primeru je omejitev hitrosti malenkost višja. Kajti, prometni znak še vedno stoji. In oba sta zavirala. Menda s podobne hitrosti. Obstaja pa varianta, da je nemška tehnika boljše zavirala. Ali je mogoče razlika v vozniku ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 8 minutami, Borutt pravi: Kriva ali ravna, zaj... je. Stvar je v tem, da jim ne smemo pomagati. Torej, predvidevanje, prilagajanje, ... In bom še naprej siten glede varne vožnje, da mi ne bo treba hoditi po bolnišničnih hodnikih in sobah ter gledati polomljene in razbite prijatelje. Zato, varno vožnjo. O, mister užaljenosti. Brzina je naša vrlina, kajne. Hitrost ubija. Ker v nasprotnem primeru bi izstrelke metali in ne izstreljevali. Tvoj tečaji proizvajajo objestneže, ker jim vlivaš upanje, da lahko v prometu počnejo nekaj več, kar prej niso znali ali upali. builder in thumper 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 1 minuto, Borutt pravi: Skalaprava je napisal, da je vozil 50 km/h, ti si pa napisal, da si vozil v skladu z omejitvijo. V tvojem primeru je omejitev hitrosti malenkost višja. Kajti, prometni znak še vedno stoji. In oba sta zavirala. Menda s podobne hitrosti. Obstaja pa varianta, da je nemška tehnika boljše zavirala. Ali je mogoče razlika v vozniku ? nope, nisem zaviral, ni bilo časa, dotaknil samo zadnjo, sicer pa nimam se ti kaj zagovarjat, ti kar nabijaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 13 minutami, jskrablin pravi: Predvsem velja upoštevati tole načelo CPP-ja (https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/86881/#Načela cestnega prometa): Ko voziš preko omejitve (ali pa zelo preko omejitve), zj*beš pričakovanje drugih, da bi naj vozil po predpisih. In pol so situacije, take in drugačne. On na R1 iz posnetka je kr soliden prikaz takih situacij. Večina voznikov na cesti je komaj sposobna za silo nekak vozit. Večini je 120 km/h že kr hitrost in 150 km/h kr ornk hitrost (govorim za AC, za večino je na 'odprti' cesti 90 km/h znanstvena fantastika če ni lih ravno pa idealne razmere). In če ga z mopedom kriviš skoz ovinke pri hitrostih, ki so za večino že na AC preveč za procesirat... pol se zelo zelo zanašaš na druge. Ne vem, če bodo zadovoljni. Tukaj prijavljeni nesmrtni in nepremagljivi. Menda jih še Rosi s kompanjoni kliče za kakšen nasvet. C eagle in jskrablin 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 2 minutami, Borutt pravi: Skalaprava je napisal, da je vozil 50 km/h, ti si pa napisal, da si vozil v skladu z omejitvijo. V tvojem primeru je omejitev hitrosti malenkost višja. Kajti, prometni znak še vedno stoji. In oba sta zavirala. Menda s podobne hitrosti. Obstaja pa varianta, da je nemška tehnika boljše zavirala. Ali je mogoče razlika v vozniku ? upam, da bodo kamere kdaj obvezne, ker potem se bodo hitro razblinile pravljice o vožnjo po omejitvi C eagle, ukica in fazerčk 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 5 minutami, DAMI34 pravi: ponavljaš se jaz sem se za polet zavestno odločil, ker druge ni bilo. Upam pa, da mi kdaj mojemu prijatelju ne bo potrebo očitati podobnega kot on meni Imam voljo ponavljati, da gre tudi najbolj trdemu v bučo. Zaenkrat moram še veliko ponavljati. Drugič se zavestno odloči za kaj drugega in ne za polet. pred 4 minutami, Snecer pravi: Tvoj tečaji proizvajajo objestneže, ker jim vlivaš upanje, da lahko v prometu počnejo nekaj več, kar prej niso znali ali upali. Sedaj bo trening izrivanja počasnejših. Pač nadaljevalni tečaj. builder in ukica 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 7 minutami, DAMI34 pravi: ponavljaš se jaz sem se za polet zavestno odločil, ker druge ni bilo. Upam pa, da mi kdaj mojemu prijatelju ne bo potrebo očitati podobnega kot on meni Če so policaji napisali, da nisi kriv kako sedaj Borutt demantira svoje kolege. sesir, TakeALookAround, thumper in 1 other 2 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Cartman Objavljeno Oktober 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 Folk enostavno ni pismen. Pri brzini imamo dva problema. Kineticna energija narasca s kvadratom hitrosti. 70kg clovek pri 30km/h nosi v sebi 2411,15J energije 50km/h ze 6762,35J, energije 55km/h ze 8193,15J 60km/h ze 9644,6J 70km/h kar 13172,6J. Drugi problem pa je, da pri skromnih 70km/h v sekundi prevozimo 19 metrov. Se pravi, v desetinki slaba dva metra. Ko prostora zmanjkuje, sta dva metra, torej jebena desetinka sekunde, razlika med zivlenjem in smrtjo. Z izjemo cakajocga otroka, je @skalaprava napisal tocno vse kar se mi plete po glavi. Bom se vozil? Bom. Se bom pravil drzal 100%? Bom kurac. Bom vozil pocasnej, se bol zbrano in defenzivno? Absolutno. Gonca, Mavti, Kor13 in 7 others 8 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 13 minutami, solorider pravi: Če so policaji napisali, da nisi kriv kako sedaj Borutt demantira svoje kolege. ker ne razume, ker rad obsoja, ker ga očitno nekaj moti... TakeALookAround in solorider 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 5 minutami, Cartman pravi: Z izjemo cakajocga otroka, je @skalaprava napisal tocno vse kar se mi plete po glavi. Bom se vozil? Bom. Se bom pravil drzal 100%? Bom kurac. Bom vozil pocasnej, se bol zbrano in defenzivno? Absolutno. Offroad. Pa če se kam zagoniš, si sam kriv za zajeb. Tolko tveganja sem pripravljen sprejet. Pa še kondicije imam precej več kot prej ob svaljkanju po asfaltu. Ni fore v vožnji če moreš večino časa paziti na ostale udeležence. Na enduro/MX terenih in progah tega ni. Za transport od točke A do točke B je pa avto čisto kul, pa še klimo ma. Joker, solorider, dr.looney in 2 others 3 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 Tako posploševat pa spet ni treba. Praviloma se v nevarne situacije spravljamo sami, tu dam prav Borćiju. Pri neki normalni vožnji, ko se lepo zliješ s prometom, je vožnja z motorjem povsem neboleča. ukica, gretzky, builder in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 Pravkar, jskrablin pravi: Offroad. Pa če se kam zagoniš, si sam kriv za zajeb. Tolko tveganja sem pripravljen sprejet. Pa še kondicije imam precej več kot prej ob svaljkanju po asfaltu. Ni fore v vožnji če moreš večino časa paziti na ostale udeležence. Na enduro/MX terenih in progah tega ni. Za transport od točke A do točke B je pa avto čisto kul, pa še klimo ma. ne. nimam popolnoma nobenega nagnjenja k offroadu. Če naslednjo sezono opazim da mi motor ni več absolutno nujen, kot mi je bil zadnjih 25 let, (imeti ali znoreti) bom živel brez njega. Električn bicikl in avto. imam nekaj neporavnanih računov z destinacijami po evropi, ki bi jih res rad odpeljal. Ampak sem popolnoma miren. Če ne bo užitka, ne bo motorja. Tale karambol mi je psiho ranil globje kot meso. builder 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lukec Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 13 minutami, jskrablin pravi: Offroad. Pa če se kam zagoniš, si sam kriv za zajeb. Tolko tveganja sem pripravljen sprejet. Pa še kondicije imam precej več kot prej ob svaljkanju po asfaltu. Ni fore v vožnji če moreš večino časa paziti na ostale udeležence. Na enduro/MX terenih in progah tega ni. Za transport od točke A do točke B je pa avto čisto kul, pa še klimo ma. jeba je ker so smreke fiksno postavljene,,,,,,,,,,, DAMI34, Mavti in jskrablin 2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 3 urami, skalaprava pravi: A po tem dogodku sem prepričan, da sem svojo najhitrejšo jadranko že odpeljal! "Najhitrejša jadranka"? ... to mi ne gre iz glave. Je res jadranka za dirkanje? C eagle 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 31 minutami, jskrablin pravi: Offroad. Pa če se kam zagoniš, si sam kriv za zajeb. Tolko tveganja sem pripravljen sprejet. Pa še kondicije imam precej več kot prej ob svaljkanju po asfaltu. Ni fore v vožnji če moreš večino časa paziti na ostale udeležence. Na enduro/MX terenih in progah tega ni. Za transport od točke A do točke B je pa avto čisto kul, pa še klimo ma. Problem je, ker se je od točke A do točke B lepše peljati z motorjem, čeprav je res neumno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Borutt Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 55 minutami, solorider pravi: Če so policaji napisali, da nisi kriv kako sedaj Borutt demantira svoje kolege. Kje si pa to našel ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mavti Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 57 minutami, Cartman pravi: Tale karambol mi je psiho ranil globje kot meso. Ne preveč zakomplicirat, marsikaj v živlenju ni potrebno pa vseeno na koncu vsi končamo pod rušo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 2 urami, DAMI34 pravi: hvala in seveda bom, ker drugače se ti ne da dopovedat. Sej policisti so tud najmocnejsi na cesti, pa najbl brihtni, pa s polozncam mahat.....ker lahko! Tko da....kr kr, oni tut ne oklevajo! 3nity in DAMI34 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava maus Objavljeno Oktober 3, 2017 Popularna objava Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 10 minutami, DinDiin pravi: Sej policisti so tud najmocnejsi na cesti, pa najbl brihtni, pa s polozncam mahat.....ker lahko! Tko da....kr kr, oni tut ne oklevajo! sj so ... oglej si posnetek če bi mene organ tok prehladu, bi se brez udarca ulegu TakeALookAround, IF7, C eagle in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gost Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 Dami, to kar trdiš ti, je vse res in prav. Vendar s tem kar govori Borutt nima zveze. In ali ga ne slišiš, ali ga ne razumeš, ali nočeš priznati, ne vem. Borutt razlaga, kako mora motorist voziti, ne glede na predpise, da bo domov prišel živ in cel, in zakaj nekateri niso prišli več domov. In v teh primerih je, vsaj po mojih merilih, govoriti o krivdi za tistega, ki ni prišel domov, čisto nepomembno. In Borutt govori da mora motorist, ker nima tono pleha okoli sebe, peljati tako da bo prišel domov, predpisi gor ali dol, krivda gor ali dol, in prehitevanje počasne kolone na odprti cesti z dvakratnikom hitrosti kolone, četudi motorist prehiteva pod omejitvijo, je skrajno neumno. In sklicevanje da je motorist pelal po predpisih, po omejitvah, in da je un spredaj zavil iznenada, brez žmigovcev, in brez da bi pogledal, popolnoma nepomembno za poškodovanega ali mrtvega motorista ali sopotnico. In to je to kar ves čas govori Borutt. Pa sem že napisal, in še enkrat Prepisano iz knjige: razlika med 60 in 65 kmh je 32 kmh. Če se pelješ 60, in te v neki točki nekaj presenti, se boš do ovire na neki razdalji ustavil. V primeru da imaš v tej isti točki 65 kmh, se boš v to isto oviro zaletel z 32 kmh. To je na podlagi podatkov, ki jih upoštevajo tudi izvedenci (reakcijski čas, zavorna pot, itd). In še moje meritve, na polno do ustavitve sem zaviral iz 70 in iz 100 kmh. Iz 70 sem rabil 18 metrov, iz 100 sem rabil 35 m, se pravi še enkrat več. V primeru da me pri 70 kmh nekaj preseneti na cesti in se do ovire ustavim, bi se v oviro zaletel s 70 kmh če bi vozil 100. Če upoštevam še reakcijski čas, se s 70 kmh do ovire ustavim, s 100 kmh pri oviri komaj dobro začnem bremzat. In tako kot avdiofili fantazirajo o zlatih ušesih, ki jih raziskovalci do sedaj kljub želji še niso uspeli najti, tako tudi nimaš posameznikov z nadnaravnimi refleksi in reakcijskimi časi. Borutt govori o tem, ti pa o nečem drugem, in ja, imaš prav... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TakeALookAround Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 Ja dobr, tist k 200+ leti tut dam pride....in kaj zdej? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 5 urami, Borutt pravi: Kje spiš, da te ne ukradejo? Ker, za takšne neumnosti pisati, moraš biti pravi genialec. saj tebe samo zato ne ukraejo , ker spiš v službenem avtu .. daj zaspi enkrat v civilnem v prostem času.. pred 5 urami, motolover pravi: Nisem bil zraven, ti tudi ne. Kolikor se pa spomnim je rekel, da je prehiteval tri avte naenkrat in zadnji je zavil v levo. prvi mogoče? ali zadnji prehitevani? pred 3 urami, Borutt pravi: Boš spet pokazal argument moči in pristranskost? Izvoli, oder je tvoj. fant se uči o tem kaj je moč brez argumentov... zgleduje se po policiji.. aksiom? pred 2 urami, Borutt pravi: Skalaprava je napisal, da je vozil 50 km/h, ti si pa napisal, da si vozil v skladu z omejitvijo. V tvojem primeru je omejitev hitrosti malenkost višja. Kajti, prometni znak še vedno stoji. In oba sta zavirala. Menda s podobne hitrosti. Obstaja pa varianta, da je nemška tehnika boljše zavirala. Ali je mogoče razlika v vozniku ? kolikor vem je tam omejitev 60 .. toje zate , ki zmeraj trdiš , da hitrost ubija malenkost? razlika je 20% ! vi policisti ste za veliko manjšo procentualno povišico plač prosili navaden narod za podporo.. pred 2 urami, Cartman pravi: Folk enostavno ni pismen. Pri brzini imamo dva problema. Kineticna energija narasca s kvadratom hitrosti. 70 kg človekpri 30km/h nosi v sebi 2411,15J energije 50km/h ze 6762,35J, energije 55km/h ze 8193,15J 60km/h ze 9644,6J 70km/h kar 13172,6J. Drugi problem pa je, da pri skromnih 70km/h v sekundi prevozimo 19 metrov. Se pravi, v desetinki slaba dva metra. Ko prostora zmanjkuje, sta dva metra, torej jebena desetinka sekunde, razlika med zivlenjem in smrtjo. Z izjemo cakajocga otroka, je @skalaprava napisal tocno vse kar se mi plete po glavi. Bom se vozil? Bom. Se bom pravil drzal 100%? Bom kurac. Bom vozil pocasnej, se bol zbrano in defenzivno? Absolutno. stari ti si se posušil na polovico ???? 140 kg človek pri 60 km/h nosi 19200j energije ..tistih par sem odštek ker si se vsral pred trkom.. pred 1 uro, Cartman pravi: Tale karambol mi je psiho ranil globje kot meso. 140 kg mesa ... .... PSIHO si da veš.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cartman Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 4 minutami, thumper pravi: saj tebe samo zato ne ukraejo , ker spiš v službenem avtu .. daj zaspi enkrat v civilnem v prostem času.. .. stari ti si se posušil na polovico ???? 140 kg človek pri 60 km/h nosi 19200j energije ..tistih par sem odštek ker si se vsral pred trkom.. 140 kg mesa ... .... PSIHO si da veš.. 1. Tud ce nam Borutta ukradejo, ga bodo hitro nazaj prnesli. 2. Nisem govoril/racunal o sebi. Lahko pa kdo te rezultate uzame za istocnico, in racuna parobole leta. Mene je samo uleglo. Nc letenja. 3. Nit ni smesno. Se usedem na bajk, in mi je EXTREMNO NEUGODNO. Namest de bi komej cakal, nocem nit razmislat o furi. Panika 7/10. Celo tega blesavga vremena se veselim. C eagle, Yoghurt, dr.looney in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
thumper Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 pred 4 minutami, Cartman pravi: 1. Tud ce nam Borutta ukradejo, ga bodo hitro nazaj prnesli. 2. Nisem govoril/racunal o sebi. Lahko pa kdo te rezultate uzame za istocnico, in racuna parobole leta. Mene je samo uleglo. Nc letenja. 3. Nit ni smesno. Se usedem na bajk, in mi je EXTREMNO NEUGODNO. Namest de bi komej cakal, nocem nit razmislat o furi. Panika 7/10. Celo tega blesavga vremena se veselim. 1. ja ker ga noben drug nebi mogel prenašati .. lžje bi ga nosili.. 2. to da te je uleglo je samo zato ker se maš za primorca ..skor za črnogorca.. 3.u izi.. si kdaj pomislil, da bajk ni pravi? sej bi ti rekel da pojdi z mojim suwathom na mamute pa si zmrznenc.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ukica Objavljeno Oktober 3, 2017 Deli Objavljeno Oktober 3, 2017 Ma o teh situacijah se da razlagat.. mene je ucer z avtom sleper spregledu in sm mogu bremzat k norc, pa kaj nej? Nazadne me je spregledu majstr v avtu, ki je spreminjal pas na zozanju pa ni pogledu mrtvega kota—> iz navadnega v prehitevalnega. Kaksne so bile posledice je skoda govort.. zelim povedat, da situacije se ne dogajajo samo motoristom, samo bolj smo pozorni na njih ker se zavedas da nimas airbaga in pol tone pleha okol sebe... DAMI34, thumper in Yoghurt 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se