Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

sj mate prou :P

ne da se mi ponaulat neverendig storij :P

u glaunm .. jeba po cestah in pločnikih ... 

u glanum .. zdele grem odskaklat domol :jezik: 

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, maus pravi:

sj mate prou :P

ne da se mi ponaulat neverendig storij :P

u glaunm .. jeba po cestah in pločnikih ... 

u glanum .. zdele grem odskaklat domol :jezik: 

pazi na snjeg :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, maus pravi:

tukaj sem hotel napisati, da je vedno nekdo drug kriv, ko se zgodi sranje ... ponavadi cestarji ...

Malo berem komentarje glede na današnje sneženje in komentarje o nesreči v Kranju, kjer na koncu ugotavljajo, da so krive Murgle ;)

V mojem pisanju ne najdem nobene primerjave ampak ugotovitev javnosti glede na stanje na cesti in varnosti v cestnem prometu.

Za nesrečo berem, da je spolzek asfalt in slaba ograja kriva za nesrečo, čeprav nekateri menijo, da je tovornjak pripeljal prehitro .... sicer pa ... saj ima tahograf pa bodo ugotovili hitrost.

Dej nehi mišek......primerjaš pa pika!

:jezik:

Ne vem kje so patrulje,danes bi bil lep in upravičen inkasantski dan .....vsi v rdečo,anarhija,kot,da ni semaforjev ....

Iz Viča sem do Bavarskega dvora potreboval 1.30 min samo zaradi idiotov na cesti.....sneg sploh ni problem !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pomoje se @maus pa @Borutt spet ne bosta znala zmenit kdo je odgovoren za kamione na AC.... ko je bil sneg napovedan dolgo vnaprej. Danes je bila na obvoznici kamion štala že ob desetih dopoldan, ko se je sneg lih dobro začel limat na cesto.

No ja, vsaj za nesplužen pas za zavijanje z AC na Viču vemo kdo je krive ane @maus :P 

pred 2 urami, skalar36 pravi:

O fak bogi delavci. Morjo delat, za to kar so plačani, ne morjo bluzit po smučiščih. Jest bi stavkal. Kurc oa taka državna služba k morš delat za to k si plačan!!

A nimajo oni zimskih iger vsakič ko sneži :hmm:Morejo pa res meti radi ta sneg :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 21 urami, Kmet2 pravi:

Dej nehi mišek......primerjaš pa pika!

:jezik:

Ne vem kje so patrulje,danes bi bil lep in upravičen inkasantski dan .....vsi v rdečo,anarhija,kot,da ni semaforjev ....

Iz Viča sem do Bavarskega dvora potreboval 1.30 min samo zaradi idiotov na cesti.....sneg sploh ni problem !

v 1.30 minute js ne pridem niti poleti :P

pred 20 urami, jskrablin pravi:

@maus....ko je bil sneg napovedan dolgo vnaprej. Danes je bila na obvoznici kamion štala že ob desetih dopoldan, ko se je sneg lih dobro začel limat na cesto.

valda, da sm js kriu :P ... vsi so vedeli že v sredo tut kamionđije .... :P

• Všeč mi je 1
  • Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 14 minutami, maus pravi:

Če slučajno ni krivec neprilagojenea hitrost je možen le še DARS...a ni taku:blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, sesir pravi:

Če slučajno ni krivec neprilagojenea hitrost je možen le še DARS...a ni taku:blush:

možnosti, da ga je posrau šofer, pa ni ... kajne :P

ne .. seveda, da ni ... lohka NLP ...Murgle :huh: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sobota (3.2. 2018) ob ~ 7:30 zjutraj pred Nanosom v smeri Primorske. Malo naprej od Nanosa pa je bil v smeri Lj že konkreten zastoj. Razlog? Počez postavljena tovornjaka. Razlog? Definitivno nekdo ne opravlja svojega dela. Ko začne snežit, se tovornjake izloči. Al pa je takole sranje na AC. Očitno bo treba v on pravilnik poimensko po točkah napisat kako pa kako. Ker tole je totalna blesarija, ki se ponavlja čisto vedno, ko je malo več snežnih padavin.

IMG_20180203_072933.jpg

IMG_20180203_072846.jpg

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 7 minutami, jskrablin pravi:

Sobota (3.2. 2018) ob ~ 7:30 zjutraj pred Nanosom v smeri Primorske. Malo naprej od Nanosa pa je bil v smeri Lj že konkreten zastoj. Razlog? Počez postavljena tovornjaka. Razlog? Definitivno nekdo ne opravlja svojega dela. Ko začne snežit, se tovornjake izloči. Al pa je takole sranje na AC. Očitno bo treba v on pravilnik poimensko po točkah napisat kako pa kako. Ker tole je totalna blesarija, ki se ponavlja čisto vedno, ko je malo več snežnih padavin.

IMG_20180203_072933.jpg

IMG_20180203_072846.jpg

Višnja gora v petek isto. Še dobro, da je tovornjakarjem potegnilo, da ne bo šlo (ker so že videli šleparje na počez) in so se začeli ustavljat spodaj. Ampak "kažin" je že bil. Cesta polna ledenih plošč. Potem smo pa slalomirali vmes. :D

Če bi izločali, kot praviš in pravimo, kajti problem je samo nekaj klancev v Sloveniji, bi že bilo boljše.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 42 minutami, jskrablin pravi:

Očitno bo treba v on pravilnik poimensko po točkah napisat kako pa kako. Ker tole je totalna blesarija, ki se ponavlja čisto vedno, ko je malo več snežnih padavin.

Se popolnoma strinjam ... ampak je očitno lobij tovornjakarjev, premočan :huh:

Najverjetneje je ta lobij zlobiral za spremembo prejšnjega predpisa o samoizločanju.

Kot berem, tudi v Avstriji in Nemčiji niso bile prevozne ceste ob najhujšem sneženju ... 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, maus pravi:

Se popolnoma strinjam ... ampak je očitno lobij tovornjakarjev, premočan :huh:

Ma enkrat bi moral nekdo vrečt cifre na mizo. Kaj stane več - da tovornjaki stojijo par ur na miru al pa da tovornjaki in vsi ostali udeleženci v prometu stojijo par ur na miru? Se mi zdo da ta druga varianta stane precej več kot ta prva. S tem bi lepo utišal tovornjakarski lobij. Seveda je na kritičnih točkah (oz pred njimi) potrebno urediti infrastrukturo. Ne moreš izločati tovornjakov če ni prostora za izločanje.

Sam to zahteva nekaj koordiniranega truda, pri nas pa je ping pong na temo pristojnosti in odgovornosti nacionalni šport :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 29 minutami, jskrablin pravi:

Ma enkrat bi moral nekdo vrečt cifre na mizo. Kaj stane več - da tovornjaki stojijo par ur na miru al pa da tovornjaki in vsi ostali udeleženci v prometu stojijo par ur na miru? Se mi zdo da ta druga varianta stane precej več kot ta prva. S tem bi lepo utišal tovornjakarski lobij. Seveda je na kritičnih točkah (oz pred njimi) potrebno urediti infrastrukturo. Ne moreš izločati tovornjakov če ni prostora za izločanje.

Sam to zahteva nekaj koordiniranega truda, pri nas pa je ping pong na temo pristojnosti in odgovornosti nacionalni šport :doze:

za višnjegorski klanc sem sliša, da je bilo krivo, ker so se tovornjaki prehitevali .. to ni uradna informacija, ker sem jo slučajno slišal ...

druge države, dan pred napovedanim sneženjem, zaprejo in ne pustijo v državo ... :huh:

tovornjaki sploh ne bi smeli pridet do tla, ker potem jih je res težko ustaviti vse ... saj jih je cca 7000 na dan ... mislim, da je številka taprava.

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

za višnjegorski klanc sem sliša, da je bilo krivo, ker so se tovornjaki prehitevali .. to ni uradna informacija, ker sem jo slučajno slišal ...

druge države, dan pred napovedanim sneženjem, zaprejo in ne pustijo v državo ... :huh:

tovornjaki sploh ne bi smeli pridet do tla, ker potem jih je res težko ustaviti vse ... saj jih je cca 7000 na dan ... mislim, da je številka taprava.

za Višnjo goro ti s prve roke povem (sem prevozil v obe smeri med tovornjaki), da ni problem prehitevanje, le to je posledica, ko začne enega zanašati drugi pa nima izbire. Nadalje ti lahko povem, da je bilo precej zglajenega snega, ob 11 uri nikogar (ne dars ne policija) iz smeri ZG-LJ in folk se je znašel in rinil in obstal v klancu.

Jaz vidim rešitev, da se v trenutku sneženja začne takojšnje ustavljanje pred vsemi klanci na AC. Dobesedno in takoj, na odstavni ali celo vozni pas in stop. Se nabere kolona 10km tovornjakov, daš spredaj plug in ko račke vsi čez klanc. Bi šlo, ti povem. sicer pa, če sem jaz tovornjakar, le ti morajo imeti toliko in toliko ur počitka, se ruknem na prvi petrol in 5 ur spat, če spucajo in odprejo ceste grem naprej, drugače pa še 5 ur. Ker razlike ni nobene, al spim na pumpi al pa 10km naprej v zastoju :D

Se pa absolutno strinjam z odebeljenim tiskom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 urami, DAMI34 pravi:

za Višnjo goro ti s prve roke povem (sem prevozil v obe smeri med tovornjaki), da ni problem prehitevanje, le to je posledica, ko začne enega zanašati drugi pa nima izbire. Nadalje ti lahko povem, da je bilo precej zglajenega snega, ob 11 uri nikogar (ne dars ne policija) iz smeri ZG-LJ in folk se je znašel in rinil in obstal v klancu.

Jaz vidim rešitev, da se v trenutku sneženja začne takojšnje ustavljanje pred vsemi klanci na AC. Dobesedno in takoj, na odstavni ali celo vozni pas in stop. Se nabere kolona 10km tovornjakov, daš spredaj plug in ko račke vsi čez klanc. Bi šlo, ti povem. sicer pa, če sem jaz tovornjakar, le ti morajo imeti toliko in toliko ur počitka, se ruknem na prvi petrol in 5 ur spat, če spucajo in odprejo ceste grem naprej, drugače pa še 5 ur. Ker razlike ni nobene, al spim na pumpi al pa 10km naprej v zastoju :D

Se pa absolutno strinjam z odebeljenim tiskom.

saj pravim, da je neuradna informacija, da je šlo za prehitevanje med tovornjaki .. tudi na nekaterih posnetkih nadzornih kamer je videti tako (tako sem slišal, nisem videl, ker nimam vpogleda v te posnetke ;) ) ... mogoče jih objavijo, ko bo končan postopek, tako kot vsako leto posnetke objavijo... res ne vem...

še dobr, da danes pri Logatcu ni blo snega, če ne bi biu spet kriu DARS ;) ...

http://www.24ur.com/novice/crna-kronika/navsezgodaj-zjutraj-pocilo-pri-logatcu-nastala-ze-sest-kilometrov-dolga-kolona.html

js že zdj vem, da bo v sredo sneh :P

p.s.

sem absolutno za to, če nekdo ne opravi svojega dela, da za to odgovarja, da nau kakšn mislu, da koga zagovarjam ... tako, kot jaz odgovarjam za svoje delo in verjetno vsi vi za svoje delo

skor vse vas mam rat :jezik:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja seveda se prehitevajo. Prileti z zaletom, naleti na drugega, ki koplje in se komaj še premika in seveda poskuša obdržati zalet ter piči mimo njega. Ali pa tudi ne...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, jskrablin pravi:

pred 7 urami, maus pravi:

vse jasno ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Naše tožilstvo potrebuje 11. mesecev za to, kar v razviti Eu rabi v povprečju od 30 do 90 dni. Ne moram si zamišjlati trpečega voznika rešilca in njegovega kolega, ki sta tako dolgo morala prenašat to, kar je bilo jasno od prvega trenutka usodne nesreče, ki bo  za vedno ostala v njuni zavesti. Nepojmljivo!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ni samo tožilstvo, cela javna in državna uprava je takšna. 

Čisto normalno je,  da dobivamo odločbe ZZZS z mesec dni zamude - drugače povedano, po zdravljenju človek že en mesec dela (ker ni odločbe o podaljšani bolniški odsotnosti), dokler dobimo odločbo ZZZS, da je za delo nezmožen.

In podobno je povsod.

Javna uprava - raj za lenobe

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 29 minutami, ftp pravi:

Ni samo tožilstvo, cela javna in državna uprava je takšna. 

Čisto normalno je,  da dobivamo odločbe ZZZS z mesec dni zamude - drugače povedano, po zdravljenju človek že en mesec dela (ker ni odločbe o podaljšani bolniški odsotnosti), dokler dobimo odločbo ZZZS, da je za delo nezmožen.

In podobno je povsod.

Javna uprava - raj za lenobe

bolj kot to, je kriv sistem (po mojem mnenju) ... za eno odločitev (za katero v največji meri sam odgovarjam) potrebujem vsaj pet paraf in tri podpise .. kar včasih traja tudi po 14 dni ... verjetno je v javni upravi še bolj zakomplicirano...

Popravljeno . Popravil maus
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sistem. HA...

Kdo ga postavlja? Sami ste si postavili pravilnik da potrebuješ x podpisov in štempljev. Ker taka zavlačevanja vsem "koristijo", da se govori koliko ste obremenjeni. V bistvi so pa sama sebi namen.

Tako kot izgovori o takih in drugačnih lobijih....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, Rocky pravi:

Naše tožilstvo potrebuje 11. mesecev za to, kar v razviti Eu rabi v povprečju od 30 do 90 dni. Ne moram si zamišjlati trpečega voznika rešilca in njegovega kolega, ki sta tako dolgo morala prenašat to, kar je bilo jasno od prvega trenutka usodne nesreče, ki bo  za vedno ostala v njuni zavesti. Nepojmljivo!

Samo 11 mesecev? Hitro. Jaz sem hodil na sodišče več let. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 30 minutami, ftp pravi:

Sistem. HA...

Kdo ga postavlja? Sami ste si postavili pravilnik da potrebuješ x podpisov in štempljev. Ker taka zavlačevanja vsem "koristijo", da se govori koliko ste obremenjeni. V bistvi so pa sama sebi namen.

Tako kot izgovori o takih in drugačnih lobijih....

mau si pomešu ampak ok

ampak:

1. Zakoni se sprejemajo saj veš kje ... te k veš kje sami volimo saj veš kje

2. Teli zakoni predpisujejo določene zadeve, ki se jih mora uredit s pravilnikom notranjim aktom... sj veš kje

3. če teh pravilnikov ni, si kaznovan skladno z zakonom .. saj veš kje

3.a. prav tako je dolžna država na podlagi EU direktiv ali implementirati uredbo in sprejeti določene prepise, če ne so kaznovani... sj veš kje

4. ja lobiji so bili in to vem... zdj Kolobasanja ni več in ta nov predstavnik mislim, da je malo boljši in se že pogovarjajo konstruktivo, kaj bo pa vn padlo, pa ne vem

5. če bi jaz to lahko sam reševal, bi marsikatera stvar bila bistveno hitrejša in ceneje rešena

6. vse javne u en koš metat, ni pošteno

7. ko so nas-vas učile učiteljice so nas naučile, nas izobrazile, se zaposli nekateri v privatnih sektorjih, kateri zdaj govorijo, da so delavci v javnem sektorju lenuhi :huh:

to vela za kar veliko javnega sektorja .. na nevodilnih položajih kar pošteno garajo za nizko plačo in me žalosti, da je javno mnenje drugačno in negativno

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

bolj kot to, je kriv sistem (po mojem mnenju) ... za eno odločitev (za katero v največji meri sam odgovarjam) potrebujem vsaj pet paraf in tri podpise .. kar včasih traja tudi po 14 dni ... verjetno je v javni upravi še bolj zakomplicirano...

Sistem so ljudje. In v Sloveniji se res rado komplicira. Ker je prevladujoča miselnost - bolj kompliciramo, več je podpisov, manj se goljufa. E, kurac. Bolj se komplicira, več je podpisov -> več je možnosti za mutenje, prelaganje odgovornosti in goljufanje.

Svoj čas kot zunanji svetovalec na FURS-u nisem od odgovornih dobil kopije ene bedne tabele iz ene bedne baze več kot en teden. So bili ful zaposleni. Tolk da so se skrivali po pisarnah, ko sem prišel težit za podatke brez katerih je kak mio težek projekt stal na mestu. V petek ob enih pa je upravna bajta FURS-a spominjala na mesto duhov. Skoraj vsi so po malci spizdili kamorkoli že. Razen onih najslabše plačanih. Ker po čistilki al pa varnostniku je lahko srat. Pisarniški lenuhi se pa za vsako malenkost derejo "mobing".

O javnih razpisih in naročilih malih vrednosti (do cca 20k EUR ni potrebno javnega razpisa delat) ne bom niti začel. Vsi isto izigravajo pravila, vključno z nadpoštenimi in za trpečega delavca zaskrbljenimi sindikati. Gnojna jama brez primere, sami pošteni in hudo delavni Slovenci na kupu. Kupu paprija, ki bi naj zagotavljal da je vse po pravilih :lol1:

p.s. Kdorkoli ni vsaj kakega leta (raje več) delal v tujini ali pa za poštimano firmo iz tujine, ne more dojeti kaj vse je narobe s to državo (v pravnem in organizacijskem smislu). Je pa veliko takih, ki nikol niso nosa pomolili iz lokalnega sela pa vedo točno kako v kurcu je vse v tujini. Ne tako malo teh mandeljcev imamo v parlamentu. Enim zelencem je to prva 'resna' služba... pametni pa so za popizdit. Volili so jih pa isto pametni volilci, ki niso nikol nosa iz svojega sela pomolili.

Pošteno garanja na nižjih delovnih mestih je v veliko primerih posledica totalno glupih delovnih procesov. Se grem kot s.p. prijavit na ZZZS (v resnici se elektronsko, primer pa je za one, ki se ne). Vse podatke imajo na voljo. Sam ne, morem prinesti izpoljnjem pildek, pol pa ga tam prekuca v računalo, printa, štempla in podpisuje. Pa ima _vse_ podatke o meni na voljo. Pa kdo je tu fuknjen, no? Pol pa jamrajo kolko so mogli danes prekucavat podatkov v računalo. Ja sami ste si krivi, ker ste pridni hrčki in samo delate kar vam je naročeno.

Se opravičujem za offtopic. Sam izgovarjanje na sistem me resno pogreje. Če sodeluješ brez pripomb v tem 'sistemu', si del problema.

/rant off

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!