Skoči na vsebino

Cestno črno sivo nabijanje in moraliziranje

Vanga

Priporočene objave

pred 3 minutami, jskrablin pravi:

Sistem so ljudje. Sam izgovarjanje na sistem me resno pogreje. Če sodeluješ brez pripomb v tem 'sistemu', si del problema.

/rant off

a veš kaj se zgodi, če ne upoštevam sistema in odločim brez vseh teh parafov in podpisov, ter objavim odločitev .. izgubim službo ...

ja sistem smo ljudje, ki smo si ta sistem predpisali in ljudi, ki smo se borili za boljši sistem, kot smo ga imeli, smo pristali na slabšem sistemu kot je bil.

neki cajta sem se kurčil, da bo vsaj postopke, pri mojem delu skrajšali, so mi malo osebno oceno za začetek okleščili, pol sm biu pa tih :P

in nisem del problema ... js mam pa boljšo plačo :P

pr dnarju se vse neha ... in zaćneš ljubiti sistem :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 hours ago, maus said:

mau si pomešu ampak ok

ampak:

1. Zakoni se sprejemajo saj veš kje ... te k veš kje sami volimo saj veš kje

2. Teli zakoni predpisujejo določene zadeve, ki se jih mora uredit s pravilnikom notranjim aktom... sj veš kje

3. če teh pravilnikov ni, si kaznovan skladno z zakonom .. saj veš kje

3.a. prav tako je dolžna država na podlagi EU direktiv ali implementirati uredbo in sprejeti določene prepise, če ne so kaznovani... sj veš kje

4. ja lobiji so bili in to vem... zdj Kolobasanja ni več in ta nov predstavnik mislim, da je malo boljši in se že pogovarjajo konstruktivo, kaj bo pa vn padlo, pa ne vem

5. če bi jaz to lahko sam reševal, bi marsikatera stvar bila bistveno hitrejša in ceneje rešena

6. vse javne u en koš metat, ni pošteno

7. ko so nas-vas učile učiteljice so nas naučile, nas izobrazile, se zaposli nekateri v privatnih sektorjih, kateri zdaj govorijo, da so delavci v javnem sektorju lenuhi :huh:

to vela za kar veliko javnega sektorja .. na nevodilnih položajih kar pošteno garajo za nizko plačo in me žalosti, da je javno mnenje drugačno in negativno

Zelo lep uradniški odgovor.

Zakoni se sprejemajo, če obstajajo predlogi za to. Če ga vi ne podate ga bo nekdo drug v svojo korist.  Saj veš, a ne

Zakaj se ne podajajo predlogi? Ker to pomeni dodatno delo. Saj veš, a ne.  

delo pa je bogokletna beseda v upravi Saj veš, a ne.

Pravilnike in notranje  akte si pišete sami in to tako da se apriori izključi vsa osebna odgovornost. Saj veš, a ne.

Zato toliko podpisov in štempljev, paragrafov...

Sem imel to srečo ali smolo da sem po 20 letih gospodarstva prišel v javno upravo. Ni dosti tistih ki pošteno garajo (velja za vse tiste po pisarnah). 

Delal sem marsikje in toliko nedela še nisem doživel. Tudi bolniških odsotnosti kot jih je v upravi ne boš zasledil nikjer. Očitno so klimatizirane in ogrevane pisarne zelo nevarne za zdravje. A si opazil?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

15 hours ago, Borutt said:

Zanimivo je, da novinarji stalno povdarjajo "naj bi" vozil 150km/h. Torej je vozil 150km/h ali ni vozil 150km/h ?

Poleg tega me zanima, ali se sme zavijati na takšen način, kot je zavijal rešilec ?

Menim, da je rešilec prezgodaj zavijal - križišča ni prevozil ob črtkani črti za zavijanje.

Če bi se rešilec med zavijanjem držal črtkane črte, bi po vseh pravilih moralo "počiti" cca 2m (širina vozila) naprej (proti sredini križišča) od črtkane črte. Madeži pa so precej dlje na nasprotno stran črtkane črte.

Rešilec ni pripeljal v sredino križišča, ampak je zavijal takoj za zelenico, ker je hotel križišče prevoziti diagonalno. Zato je tudi vozilo nato parkiral tik ob semaforju, na levem pasu, namesto da bi bil parkiran na desnem pasu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 37 minutami, ftp pravi:

Zelo lep uradniški odgovor.

Zakoni se sprejemajo, če obstajajo predlogi za to. Če ga vi ne podate ga bo nekdo drug v svojo korist.  Saj veš, a ne veliko predlogov sem dal k spremebi nekaterih zakonov, pa se ne dajo

Zakaj se ne podajajo predlogi? Ker to pomeni dodatno delo. Saj veš, a ne.  jaz jih podajam in sem v nekaterih primerih celi supeu

delo pa je bogokletna beseda v upravi Saj veš, a ne. ne vem tega

Pravilnike in notranje  akte si pišete sami in to tako da se apriori izključi vsa osebna odgovornost. Saj veš, a ne. to vem in me moti... zelo

Zato toliko podpisov in štempljev, paragrafov... čist znorim, ko to slišim .. res je, kar sem tudi sam napisal in ti pritrjujem

Sem imel to srečo ali smolo da sem po 20 letih gospodarstva prišel v javno upravo. Ni dosti tistih ki pošteno garajo (velja za vse tiste po pisarnah). s tem se ne strinjam .. ko sem bil na terenu ... skor 10 let sem tako premišljeval, sedaj mislim malo drugače kot ti

Delal sem marsikje in toliko nedela še nisem doživel. Tudi bolniških odsotnosti kot jih je v upravi ne boš zasledil nikjer. Očitno so klimatizirane in ogrevane pisarne zelo nevarne za zdravje. A si opazil? sem .. ampak to delo potem opravimo tisti, ki nismo v bolniški in zato nič več plačani

nekaj se strinjam nekaj ne /sem dopisal z rdečo/ .. vsi mi smo odgovorni za ta sistem .. tak ali drugačen ... jaz ga poskušam spremeniti .. vsaj kolikor se da, če ne drugače pa kot notranji presojevalec standarda ISO in sem v nekaj letih marsikateri proces spremenil in nekatere postopke skrajšal ..

včasih ali da napišem drugače ... nekateri procesi in sistemi so dobri, vendar se jih izkorišča, kot to, da recimo pri zeleni luči ne rineš v polno križišče ... to pa tudi ti veš zakaj ne, čeprav imaš zeleno luč.

absolutno se strinjam, da je teh pravilnikov in navodil preveč ... zlo preveč in kot si povedal samo zato, da ni pol nihče kriv, kar pa meni res ni všeč

da pa v javni upravi nič ne delajo, se pa ne morem strinjat in da so vsi zanič, da so vsi policaji zanič, vsi gasilci zanič, vse medicinske sestre zanič, negovalke zanič, vzgojiteljice in tršice zanič ... ja .. to je javna uprava ... 

delavci javne uprave kupujejo izdelke iz gospodarstva, katerih pa niti ne more, saj je povprečna plača nizka ... začaran krog

p.s.

res smo že mal off topic .. ampak je vseeno žalostna resnica stanja v državi .. če se moderatorjem zdi, da ni za to temo .. komot zbrište ta post ;) 

Popravljeno . Popravil maus
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 35 minutami, dreja_123 pravi:

Zanimivo je, da novinarji stalno povdarjajo "naj bi" vozil 150km/h. Torej je vozil 150km/h ali ni vozil 150km/h ?

Poleg tega me zanima, ali se sme zavijati na takšen način, kot je zavijal rešilec ?

Menim, da je rešilec prezgodaj zavijal - križišča ni prevozil ob črtkani črti za zavijanje.

Če bi se rešilec med zavijanjem držal črtkane črte, bi po vseh pravilih moralo "počiti" cca 2m (širina vozila) naprej (proti sredini križišča) od črtkane črte. Madeži pa so precej dlje na nasprotno stran črtkane črte.

Rešilec ni pripeljal v sredino križišča, ampak je zavijal takoj za zelenico, ker je hotel križišče prevoziti diagonalno. Zato je tudi vozilo nato parkiral tik ob semaforju, na levem pasu, namesto da bi bil parkiran na desnem pasu.

Kje si našel, da novinarji stalno poudarjajo, da naj bi ...? Enkrat je novinarka rekla, da naj bi ugotovili, da je vozil ... 

Kako naj bi rešilec zavijal? Ti meniš, da je prezgodaj zavijal? Si bil na kraju? Si opravil ogled kraja? Samo vprašam, da mi bo jasneje, s kakšnimi podatki razpolagaš. 

Madeže gledaš? Si našel mesto trčenja? Je motor obstal na mestu, ko je trčil v kombi? 

Vse je možno. Zato pa se opravi ogled kraja, da se vse premeri in poslika. Tudi mesto trčenja so našli. Šele, ko boš imel ta podatek, boš lahko utemeljeval te tvoje domneve. Do takrat so pa domneve. Zato vprašaj koga, kje je mesto trčenja. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, maus said:

da pa v javni upravi nič ne delajo, se pa ne morem strinjat in da so vsi zanič, da so vsi policaji zanič, vsi gasilci zanič, vse medicinske sestre zanič, negovalke zanič, vzgojiteljice in tršice zanič ... ja .. to je javna uprava ... 

Pa ne se spet skrivat za medicinskimi sestrami, reševalci,... in pa denarjem.

Sem napisal "po pisarnah"... in NE, se ne pretegnejo v večini. Tudi denar v večini ni problem, samo je na napačnem koncu.

Državna - javna uprava je absolutno prevelika in v veliki meri služi sama sebi in ne državljanom. 

Sem prišel v pisarno kjer je 5 (pet) ljudi grozno dosti delalo in zaradi bolniških in dopustov ostal sam. Pa je bilo vse narejeno (dnevno).

Sedaj sem šel na delo kjer so do konca 2017 delali 3 (tri) in niso uspeli vsega in imeli zaostanke, sedaj sem sam za to delo in sem do konca januarja odpravil zaostanke, sedaj delam dnevno, pa še čas za tu pisat imam.  

Očitno nekaj ne štima.  In tako je po skoraj vseh pisarnah.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, dreja_123 pravi:

Ja ,kaj si pa pričakoval od 6 mesečnega tečaja  .........da bodo plavi modeli naredili rekonstrukcijo :P 

Mogoče celo bi , če bi za krmilom motorja sedel Cerar ali pa kakšen vpliven poslanec , vrjemi ,da bi bil rešilec kriv !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 minutami, Kmet2 pravi:

Ja ,kaj si pa pričakoval od 6 mesečnega tečaja  .........da bodo plavi modeli naredili rekonstrukcijo :P 

Mogoče celo bi , če bi za krmilom motorja sedel Cerar ali pa kakšen vpliven poslanec , vrjemi ,da bi bil rešilec kriv !

Menda nekateri celo po fitnesih prodajajo viagro in podobno. Ful prometa naredijo. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, Borutt pravi:

Menda nekateri celo po fitnesih prodajajo viagro in podobno. Ful prometa naredijo. 

Nebi vedel . Zakaj ne prijaviš ? Nimaš jajc al pameti ?

• Haha 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ajde, kdor zmore, dovolj osebnega obračunavanja, dajte kritizirat ali debatirat o cesti in dogodkih, da ne bom spet jaz kriv, kaj sem brisal :P

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, ftp pravi:

Sem napisal "po pisarnah"... in NE, se ne pretegnejo v večini. Tudi denar v večini ni problem, samo je na napačnem koncu.

Državna - javna uprava je absolutno prevelika in v veliki meri služi sama sebi in ne državljanom. 

Sem prišel v pisarno kjer je 5 (pet) ljudi grozno dosti delalo in zaradi bolniških in dopustov ostal sam. Pa je bilo vse narejeno (dnevno).

si pršu u pisarno samo zato, ker si mislil, da ne boš nič delal in veliko zaslužil :P

pr ns, une k zabušavajo hitro postavimo na realna tla... ne vem kako je drugje ;)

skratka.. jaz imam čisto vest in garaško garam ... hvala bogu, da nism na vzdrževanju (več) in nimam več toliko fizičnega dela, je pa psihično in mi verjemi, da me bolj izčrpa .. 

skratka .. jutri in v petek bo sneh .. sm jim naroču, da splužjo vse, še preden sneg zapade .. a sm dobr naredu :huh: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 45 minutami, Borutt pravi:

Denar ne smrdi. Saj veš. 

Men smrdi ...... sam kaj , ko je vse tako drago .......

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, maus pravi:

.. jutri in v petek bo sneh .. sm jim naroču, da splužjo vse, še preden sneg zapade .. a sm dobr naredu :huh: 

Sneha u petek ne bo, drama odpade :D

Tudi ta sneh, ki bo ju3 bo suh in ne moker (zaradi nizkih temperatur bo manjša snežna odeja, manj ledenih plošč) kar daje upanje, da bo manj pizdarij s šleparji, vsaj upam, da nas kaj ne preseneti.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Na cesti je zelo veliko idiotov tud ko je sonce in suha cesta :smoke:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, maus pravi:

si pršu u pisarno samo zato, ker si mislil, da ne boš nič delal in veliko zaslužil :P

pr ns, une k zabušavajo hitro postavimo na realna tla... ne vem kako je drugje ;)

skratka.. jaz imam čisto vest in garaško garam ... hvala bogu, da nism na vzdrževanju (več) in nimam več toliko fizičnega dela, je pa psihično in mi verjemi, da me bolj izčrpa .. 

skratka .. jutri in v petek bo sneh .. sm jim naroču, da splužjo vse, še preden sneg zapade .. a sm dobr naredu :huh: 

prou si naredu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, maus pravi:

ja sistem smo ljudje, ki smo si ta sistem predpisali in ljudi, ki smo se borili za boljši sistem, kot smo ga imeli, smo pristali na slabšem sistemu kot je bil.

pr dnarju se vse neha ... in zaćneš ljubiti sistem :P

jaz em se boril za svobodo in neodvisnost..ne za sistem..za ljudi.. 

a-a..neha se , ko začneš ljubiti denar namesto ljudi..  verjemi , manj denarja manj težav in skrbi zaradi denarja..

pred 9 urami, ftp pravi:

delo pa je bogokletna beseda v upravi Saj veš, a ne.

Pravilnike in notranje  akte si pišete sami in to tako da se apriori izključi vsa osebna odgovornost. Saj veš, a ne.

Sem imel to srečo ali smolo da sem po 20 letih gospodarstva prišel v javno upravo. Ni dosti tistih ki pošteno garajo (velja za vse tiste po pisarnah). 

Delal sem marsikje in toliko nedela še nisem doživel. Tudi bolniških odsotnosti kot jih je v upravi ne boš zasledil nikjer. Očitno so klimatizirane in ogrevane pisarne zelo nevarne za zdravje. A si opazil?

neko ministrstvo ..december pa zunaj mali minus..baba v pelc montlu v pisarni pri odprtem oknu - zraven pa na full šponata 2 kaloriferja.. na vprašanje zakaj je sploh v službi - odgovor : ne moremo odpustit nekoga , ki je mentalno bolan... a dej no bejž...

pred 8 urami, maus pravi:

vsi mi smo odgovorni za ta sistem .. tak ali drugačen ... 

delavci javne uprave kupujejo izdelke iz gospodarstva, katerih pa niti ne more, saj je povprečna plača nizka ... začaran krog

dej nehej s kolektivno odgovornostjo prosm..

kar navajaš ni javna uprava - to so porabniki proračunskega denarja .. javna uprava so drugie službe..

zato pa imam variabilne cenike.. :yea2:

pred 6 urami, DAMI34 pravi:

ajde, kdor zmore, dovolj osebnega obračunavanja, dajte kritizirat ali debatirat o cesti in dogodkih, da ne bom spet jaz kriv, kaj sem brisal :P

a se morš tko potihem dret?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 urami, thumper pravi:

a se morš tko potihem dret?

itak nuben ne sliši :(

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 urami, Borutt pravi:

Kje si našel, da novinarji stalno poudarjajo, da naj bi ...? Enkrat je novinarka rekla, da naj bi ugotovili, da je vozil ... 

Kako naj bi rešilec zavijal? Ti meniš, da je prezgodaj zavijal? Si bil na kraju? Si opravil ogled kraja? Samo vprašam, da mi bo jasneje, s kakšnimi podatki razpolagaš. 

Madeže gledaš? Si našel mesto trčenja? Je motor obstal na mestu, ko je trčil v kombi? 

Vse je možno. Zato pa se opravi ogled kraja, da se vse premeri in poslika. Tudi mesto trčenja so našli. Šele, ko boš imel ta podatek, boš lahko utemeljeval te tvoje domneve. Do takrat so pa domneve. Zato vprašaj koga, kje je mesto trčenja. 

Se ti ne zdijo vprašanja na mestu?Navsezadnje je moto forum in motoristu je nekdo zaprl njegov pas in ubil njega in punco....in celo po 11 mesecih že umaknejo...navadni državljani pa se za podobne reči leta in leta vlačimo po sodišču...smo brez izpita,stroški in na koncu obtoženi,kar je tudi prav!

Iz izkušenj vem kaj pišem!

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 4 minutami, sesir pravi:

Se ti ne zdijo vprašanja na mestu?Navsezadnje je moto forum in motoristu je nekdo zaprl njegov pas in ubil njega in punco....

da, je res da je zaprl, ampak motorist naj bi, pišem naj bi, ker lahko se pojavi nov strokovnjak, ki bo drugače izračunal hitrost (to se dogaja pri nas, če se spomniš še sedaj ne vedo, a so superge od Kamenika al niso :D ) vozil tako hitro, da ga voznik reševalnega vozila ni mogel videti. Čeprav v teoriji lahko vidiš tudi 150km/h vozeči izstrelek, ga lahko zaradi prometa ne vidiš, pa četudi ga, pričakuješ, da ima neko normalno hitrost in seveda se potem ušteješ pri reakciji.

Krivda, hja...splet okoliščin, dejansko se strinjam, da so opustili pregon, pa čeprav sem hudičevo in močno alergičen na vsakega, ki izsiljuje.

Še vedno pa...poškodba na kombiju se mi zdijo izredno male za to brzino, razen, če je motorist padel, pa drsel in toliko znižal hitrost pred udarcem.

Kar pa se tiče duševne in moralne odgovornosti voznika kombija, četudi ni kriv, sem prepričan, da mu ni lahko. Definitvno, če je normalen človek bo še leta in leta razmišljal, kaj in kako bi lahko naredil, da do tega ne bi prišlo.

Mene osebno ni strah v prometu, me je pa smrtna groza, da bi kdaj spregledal kolesarja, otroka, pešča.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, DAMI34 pravi:

da, je res da je zaprl, ampak motorist naj bi, pišem naj bi, ker lahko se pojavi nov strokovnjak, ki bo drugače izračunal hitrost (to se dogaja pri nas, če se spomniš še sedaj ne vedo, a so superge od Kamenika al niso :D ) vozil tako hitro, da ga voznik reševalnega vozila ni mogel videti. Čeprav v teoriji lahko vidiš tudi 150km/h vozeči izstrelek, ga lahko zaradi prometa ne vidiš, pa četudi ga, pričakuješ, da ima neko normalno hitrost in seveda se potem ušteješ pri reakciji.

Krivda, hja...splet okoliščin, dejansko se strinjam, da so opustili pregon, pa čeprav sem hudičevo in močno alergičen na vsakega, ki izsiljuje.

Še vedno pa...poškodba na kombiju se mi zdijo izredno male za to brzino, razen, če je motorist padel, pa drsel in toliko znižal hitrost pred udarcem.

človek bo še leta...

Sokrivda!Krivec mu je zaprl pot on ker peljal nad omejitvijo pa sokriv!Taka je praksa za nas hlapce...

Pišem dejstva iz izkušenj...

Verjemi,da tudi  po 20 letih težko mine dan,brez,da se spomniš....

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, sesir pravi:

Se ti ne zdijo vprašanja na mestu?Navsezadnje je moto forum in motoristu je nekdo zaprl njegov pas in ubil njega in punco....in celo po 11 mesecih že umaknejo...navadni državljani pa se za podobne reči leta in leta vlačimo po sodišču...smo brez izpita,stroški in na koncu obtoženi,kar je tudi prav!

Iz izkušenj vem kaj pišem!

Še enkrat si preberi oba zapisa. Da boš bolje razumel. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 minutami, Borutt pravi:

tebe človek ne more nikakor razumeti, ker ti boš spet obrnil drugače. :yawn:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 23 urami, dreja_123 pravi:

Bi jz isto vprašal...pa sem raje citiral...

Poglejva destva!

Rešilec zavijal na tuj vozni trak in zaprl pot...

Četudi bi res blo izračunano 150 km/h je vseeno deljena krivda!!! Je tako?

Nekaj postov nazaj si sam napisal,da hodu več let po sodišču...tu pa 11 mesecev in umaknejo? Joj smrdi ko pri norcih,grem okno zapret....

pred 45 minutami, Borutt pravi:

V

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!