Skoči na vsebino

Myanmar ali dezela brez motorjev


S57CQ

Priporočene objave

Pozdravljeni

Vem, da ze fajn dolgo nisem nic v tej kategoriji napisal... :unsure: pa ceprav sem od zadnjega javljanaja zamenjal kar nekaj drzav in kontinentov. No tole pa moram napisat... sem ze nekaj casa v Myanmaru (Burma) in mislim, da je to prva drzava v kateri motorjev NI. Enostavno motorna kolesa (velika ali mala) so prepovedana... razlog ... e o tem bi se dal razpravljat.... uni gor previjo varnost na cesti ... uni na sredini pravjo drzavna varnost... uni spodaj pravjo ni dnarja... v glavnem motorjev ni.

Do sedaj sem uspel najti samo enega - pa se ta je pri nas v officu (UN) seveda v nevoznem stanju.

Vse skupaj pa tu zgleda nakako tako kot pri nas v ''boljsi udarniskih cajtih'' leta 57... Tudi kar nekaj avtomobilov je iz tiste dobe se vedno na cestah...

Yangon je sicer najvecje mesto - ni pa glavno upravno mesto. Ljudje so zelo spostljivi in prijazni do tujcev. Mesto je varno in tudi ponudba je presenetljiva (ce se malo bolj nagnes cez pult)... :whistle:

gorivo v kanticah na cesti, pir dober, kosilo za dva z pijaco v super lokalni restavraciji 10 dolarjev, ....

aja - pa dezuje vsak dan (doba munsunov)

LP DaNe

Yangon / Mynamar

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čudno, a ni Burma tam nekje na vzhodu :whistle:

Kolikor vem je v "sosednjih" državah (bilo) glavno prevozno sredstvo motor oziroma kolo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Uh, sranje :) Sem že pred časom na 24ur bral podobne komentarje bralcev (apropo na nesreče), da bi bilo potrebno motorje ukiniti oziroma prepovedati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čudno, a ni Burma tam nekje na vzhodu :whistle:

Kolikor vem je v "sosednjih" državah (bilo) glavno prevozno sredstvo motor oziroma kolo.

burma je jugovzhod leži pa med indijo in bangladešom ter tajsko, kolk vem so se tam pred desetletji odvijali veliki boji med posamezni plemeni, ljudstvo je stradalo in umiralo, zraven pa jih pestijo še monsuni, tak da na trenutni oblasti mislim da je neka vojaška hunta, ki uvaja zelo strogo represijo, pred časom ko so jih zadele uničujoče poplave bojda niso niti pustili da pridejo huimanitarni delavci iz drugih držav pomagat k njim...tak da če ne pustijo motorjev mi ni nič čudnega, verjetno je tud marsikaj drugega prepovedano...naj avtor te teme pove kaj več o samem življenju tam, me prav zanima tale burma...

Popravljeno . Popravil baksuz
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljeni

Ja kar je napisal baksuz je vse kar tocno. Tu se marsicesa drugega ni... naprimer GSM telefonije ... zivimo z analognimi mobilci... samo nekaj GSM celic je pa se to so v Yangonu za nekoga... SIM kartica je 2300USD!!!!

Na televiziji imas objave vsake toliko da ne verjamenjo vsem kar predvajajo (razne zahodne TV mreze) da to so lazi,.... internet je kompletno nadzorovan in nobem od ''mail'' providerjev ni dovoljen..

Tudi nasa ekipa ni mogla v Burmo kar nekaj cajta - ker enostavno niso odobril nobene pomoci od zunaj ... sele ko jih je cel svet stisnil pa sef UN osebno obiskal so se odprli in dovolili humanitarcem zaceti delo. Seveda vse je kontrolirano, rabis miljon in en papir da se premaknes... pa en dan gre pa en dan ne gre .... v glavnem ludo i nezaboravno...

Z mopedi je takole ... v Yangonu so prepovedani ...najdes kje pa sem morda kaksen mali 50 cc ali resno jih skoraj ni.

V glavnem upravnem mestu so skuterji in seveda policijski / vojni motorji - nisem uspel nic prevec slikat tam okol... ker vse skupaj zgleda kot kaksne silna ruska nuklearna baza na cca 30 x 30 kilomertov velikem podrocju.

lp DaNe

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!