Skoči na vsebino

Tomos APN6s


Bobbyx

Priporočene objave

Imam težave z mopedom in to zelo resne! Že 2x ta mesec mi je zablokiralo mašino in posledično zadnje kolo motorja! Samo predstavljajte si pri polni brzini na prometni cesti, da ti zablokira kolo, kot da bi zategnil ročno! :alien1: Motor je potem crknil, po nekaj sekundah(ko sem prišel k sebi), pa je vžgal brez problema in sedaj dela normalno, do naslednjič, ko me lahko spet vrže, mogoče pod kamino... :wacko:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

To se ti pregreje bat in ti zagrabi ob cilindr, posledica slabo nastavljenega motorja, lahko slabega hlajenja,premale zračnosti med batom in cilindrom,napačnega predvžiga,preveč zraka v zmesi, napačna svečka(premala toplotna vrednost) itd.

MI je že u zelo kritičnih momentih tole nardil(klanec dol pa okoli 110 končne z original gumami na ctx-u) tko da vem kako zgleda, pr men je bla težave v toleranci bata in cilindra(50mm cilindr in toleranca 5-6 stotink, mogl bi bit okol 8-10).

Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če si kaj "brskal" po motorju (predeloval), potem je to polsledica, ker nekaj nisi naredil do konca. Tak problem običajno reši večja diza.

lp

Franc

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

meni se je to dagajalo na apnki ku sm dal not 40l bat.najprej za desetniko sekunde mal zapremza pol pa zagrabi.to se je naredlo men in kolegom....običajno kakih 10x pol je pa normalno :trance_33_sleep:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Drugač to k ti zagrab ti unič bat, pregreje pa spraska in izgubi prvotno obliko, pol se tud ne razteza več prov. res je da motor pol še vedno dela, je pa tko da izgubi mal na moči pa uničuje ti cilindr.

Tko zgleda tak bat k ti ga enkrat zagrabi:

atxbati005uz7.th.jpgthpix.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 5 mesecev pozneje...

men se je to dogajalo z piaggiom ciao-tom. odblokiral sem ga, dau nov izpuh brez blokad. ko je dosegel končno mi je za trenutek upočasnil potem zablokiral gumo. problem sem rešil z večjo dizo. ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!