filipb Objavljeno September 15, 2002 Opozori Objavljeno September 15, 2002 Zivjo. Ne vem, ce je bila tema ze obdelana (iskanje po tem forumu je bolj bedno), ampak zanima me, ce je mozno bonifikacijo nabirat na kolesu z motorjem (mopedu), potem pa zadevo prenest na motorno kolo, ko ga enkrat nabavis. Hvala. .filip
Blade Objavljeno September 15, 2002 Opozori Objavljeno September 15, 2002 Zaradi novi zakonov bo tole po mojem precej zanimivo vprašanje
Brrrm Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 Mislim, da gre, ker imajo zavarovalnice to vse skupaj v eni kategoriji motornih koles, ki jo potem ločujejo po prostornini motorjev.
filipb Objavljeno September 16, 2002 Avtor Opozori Objavljeno September 16, 2002 Hehe, grem pol hitro frcota popravljat... lp. .filip
Brrrm Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 Saj ga ni treba popraviti. Oni ti ga zavarujejo brez da bi ga pogledali, kaj šele preizkusili. Prinesi jim številko okvirja in ime in tip mopeda in moč motorja in prostornino motorja in reči, da rabiš zavarovanje zato, da bi dobil nalepko in ga registriral.
hotschko Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 Saj ga ni treba popraviti. Oni ti ga zavarujejo brez da bi ga pogledali, kaj šele preizkusili. Prinesi jim številko okvirja in ime in tip mopeda in moč motorja in prostornino motorja in reči, da rabiš zavarovanje zato, da bi dobil nalepko in ga registriral. Brrrm ali to pomeni, da imam lahko nek moped zavarovan in ne nujno tudi registriran N let ter s tem pridobim N bonifikacisjkih razredov potem pa vse skupaj prenesem na MOTOR ?? Please say yes :P
klimbra Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 Saj ga ni treba popraviti. Oni ti ga zavarujejo brez da bi ga pogledali, kaj šele preizkusili. Prinesi jim številko okvirja in ime in tip mopeda in moč motorja in prostornino motorja in reči, da rabiš zavarovanje zato, da bi dobil nalepko in ga registriral. Brrrm ali to pomeni, da imam lahko nek moped zavarovan in ne nujno tudi registriran N let ter s tem pridobim N bonifikacisjkih razredov potem pa vse skupaj prenesem na MOTOR ?? Please say yes :P Lahko ti jaz rečem YESSSSSSSSSSSSSSS.......le zakaj misliš,da sem usposobil svojega :?: :?: :idea: :idea: :idea: :idea: :D
hotschko Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 Saj ga ni treba popraviti. Oni ti ga zavarujejo brez da bi ga pogledali, kaj šele preizkusili. Prinesi jim številko okvirja in ime in tip mopeda in moč motorja in prostornino motorja in reči, da rabiš zavarovanje zato, da bi dobil nalepko in ga registriral. Brrrm ali to pomeni, da imam lahko nek moped zavarovan in ne nujno tudi registriran N let ter s tem pridobim N bonifikacisjkih razredov potem pa vse skupaj prenesem na MOTOR ?? Please say yes :P Lahko ti jaz rečem YESSSSSSSSSSSSSSS.......le zakaj misliš,da sem usposobil svojega :?: :?: :idea: :idea: :idea: :idea: :D vem , da je to prej delovalo, kako pa je po novem, ko so tudi mopedi registrirani ?? enako ??
Brrrm Objavljeno September 16, 2002 Opozori Objavljeno September 16, 2002 To, zavarovanje brez voznega mopeda (ali celo popolnoma brez (enostavno izmišljen moped)) je po starem prav gotovo šlo na tak način. Sedaj, ko so tablice bi pa načeloma tudi moralo iti takole: Prvič ti bodo dali polico, ker še ni registriran in ker ga brez zavarovanja ne moreš registrirati. Naslednjič se pa znajdi. Ko ti bodo rekli, kakšna pa je številka tablice reči, da ne veš, ker si moped čez zimo odjavil in vrnil tablico in prometno in da sedaj rabiš zavarovanje za pridobitev nove nalepke in tablice. Malo težje bo z odgovorom, zakaj nisi po odjavi prišel po zavarovalniški denar. Boš pa rekel, da si pozabil ali pa da tega, da lahko dobiš denar nazaj, nisi vedel. Nikar pa tega ne urejaj v pisarnah za tehnični pregled, kjer sklepajo tudi obvezna zavarovanja. Najbolje je, da si najdeš kakšno finančno ustanovo, ki s pooblastilom zavarovalnice za ime zavarovalnice sklepa zavarovanja, te najmanj zanima kaj in koliko imaš, samo da vplačaš in potem ne delaš sitnosti. :P
Blade Objavljeno September 18, 2002 Opozori Objavljeno September 18, 2002 Sledi -kupi moped in motor -registreraj oba Moped 20.000 plačuješ 10 let da prideš do 50% (200k) + Motor 80.000 ga odjaviš dadobi nekje od 10-40k nazaj Skupej 100.000 Če imaš registrerana oba nisi v 10 letih naredil nič :!: :!: Če imaš samo motor in z njim nabiraš popust pa imaš vsako leto zapored po 5% manj za plačat. Saj vsi prav dobro vemo da se popust sešteva po 5% na leto zavarovanje pa se vsako leto podraži za NAJMANJ 10%. Da bi motor odjavil se mi zdi nesmiselno saj imamo tako vreme da se še decembra lahko vozimo(nismo več omejeni samo na poletje) Predlog za zavarovalnico :lol: :lol: zakaj nebi za vsak mesec ko imamo registrerano vozilo dobil pa 1% (4 mesece = 4%)to bi bilo pošteno
bosa Objavljeno Marec 25, 2011 Opozori Objavljeno Marec 25, 2011 Pozdravljeni! Ami zna kdo točno povedat koliko pride komplet strošek registracije mopeda APN6 s polno bonifikacijo ali brez nje? V naprej hvala za odgovor.
trebor Objavljeno Marec 25, 2011 Opozori Objavljeno Marec 25, 2011 Pozdravljeni! Ami zna kdo točno povedat koliko pride komplet strošek registracije mopeda APN6 s polno bonifikacijo ali brez nje? V naprej hvala za odgovor. Živijo! Ravno včeraj sem registriral Tomosa APN 6. Stroški so pa taki: Prometno dovoljenje in ovitek: 1,23€ Registracija novega vozila/ izdaja PD: 14,19€ Reg. tablica (150x110mm), kovinska: 7,20€ Teh. pregled -25% - 16,69: 12,52€ Letna dajatev za uporabo vozila: 0,0€ Zavarovanje (zav. Triglav) -50%, prenešeno z avta: 19,30€ Skupaj: 54,44€ Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj :yes: LP Robert drjanez 1
macek77 Objavljeno Julij 11, 2011 Opozori Objavljeno Julij 11, 2011 A kdo ve kako je če nimaš nobenih papirjev ker je ape6 star 28let so se papirji izgubili... hvala Pozdravljeni! Ami zna kdo točno povedat koliko pride komplet strošek registracije mopeda APN6 s polno bonifikacijo ali brez nje? V naprej hvala za odgovor.
macek77 Objavljeno Julij 12, 2011 Opozori Objavljeno Julij 12, 2011 A kdo ve kako je če nimaš nobenih papirjev ker je ape6 star 28let so se papirji izgubili... hvala Pozdravljeni! Ami zna kdo točno povedat koliko pride komplet strošek registracije mopeda APN6 s polno bonifikacijo ali brez nje? V naprej hvala za odgovor.
LooLekSLO Objavljeno Julij 13, 2011 Opozori Objavljeno Julij 13, 2011 A kdo ve kako je če nimaš nobenih papirjev ker je ape6 star 28let so se papirji izgubili... hvala Ko sem ga jaz pred leti registriral, sem samo rekel, da sem 1. latnik in da so se papirji izgubili. Nič niso komplicirali.
u-r-o-s Objavljeno April 16, 2013 Opozori Objavljeno April 16, 2013 A se gre prenos bonifikacije iz mopeda na mot. kolo?
mravlinc Objavljeno April 16, 2013 Opozori Objavljeno April 16, 2013 odvisno od zavarovalnice oz. od posameznega zavarovalnega "agenta"/zasopnika. men je uredil še prenos bonifikacij iz avtomobila na moped
u-r-o-s Objavljeno April 17, 2013 Opozori Objavljeno April 17, 2013 Iz avta vem da gre, samo nimam 50%, na mopedu pa imam
mravlinc Objavljeno April 17, 2013 Opozori Objavljeno April 17, 2013 Ma če je kešn fajn agent pol se da vse zment. Če maš pa recimo tut avto pri njemu zavarvan al pa še kaj, bi ti pa skor mogu. Če ne je pa pač baraba
Bambi61 Objavljeno April 17, 2013 Opozori Objavljeno April 17, 2013 Sledi -kupi moped in motor -registreraj oba Moped 20.000 plačuješ 10 let da prideš do 50% (200k) + Motor 80.000 ga odjaviš dadobi nekje od 10-40k nazaj Skupej 100.000 Če imaš registrerana oba nisi v 10 letih naredil nič :!: :!: Če imaš samo motor in z njim nabiraš popust pa imaš vsako leto zapored po 5% manj za plačat. Saj vsi prav dobro vemo da se popust sešteva po 5% na leto zavarovanje pa se vsako leto podraži za NAJMANJ 10%. Da bi motor odjavil se mi zdi nesmiselno saj imamo tako vreme da se še decembra lahko vozimo(nismo več omejeni samo na poletje) Predlog za zavarovalnico zakaj nebi za vsak mesec ko imamo registrerano vozilo dobil pa 1% (4 mesece = 4%)to bi bilo pošteno Ne razumem kaj komplicirate: Kupiš moped. Dobiš bonus kot na avtu-najmanj kar dobiš je 30%.Dobiš še 50% na neodjavo! Potem dobiš še 20% posebnega popusta.In na koncu še 4 % gotovinskega. Ali ti je to še vedno predrago! Pošlji PM
nxyz Objavljeno April 17, 2013 Opozori Objavljeno April 17, 2013 am bambi, blade je to objavil leta 2002.
Bambi61 Objavljeno April 17, 2013 Opozori Objavljeno April 17, 2013 am bambi, blade je to objavil leta 2002. Težko, ker 20% posebnega popusta je od včeraj naprej :grim
nxyz Objavljeno April 17, 2013 Opozori Objavljeno April 17, 2013 Težko, ker 20% posebnega popusta je od včeraj naprej :grim Citiral si njegov post z dne: Blade, on 18 Sept 2002 - 09:42, said:
Bambi61 Objavljeno April 17, 2013 Opozori Objavljeno April 17, 2013 Citiral si njegov post z dne: Blade, on 18 Sept 2002 - 09:42, said: Sem pravi butl! Šele sedaj vidim kaj sem naredil narobe!Citiral sem narobe citat! Se opravičujem ampak to o popustih pa drži!
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se