Balantič Objavljeno Oktober 15, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2008 Zanima me: kupil sem prenosni racunalnik prej sem imel osebnega in imam zvok 5.1(imam stiri zvocnike vndar imam na komponentih vkljucen 5.1 sistem) ki iz ojacevalca prideta dva kabla v racunalnik. Sedaj pa imam lap topa ki ima samo eno luknjo za zvocnike eno pa za mikrofon torej imam vkljucen samo en kabel in je slabsi zvok(ni basov, bolj potih, ni tolk cist zvok) in me zanima ce jaz lahko kupim razdelivc tako da bosta oba kabla priklopljena kot pri osebne racunalniku. Ali bi bilo to mogoce narobe in bi mi kaj skuril? upam da nisem prevec zakompliciral! hvala!!
simonsi Objavljeno Oktober 15, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2008 zgleda imaš bolj gnilo zvočno na laptopu.
impulz Objavljeno Oktober 15, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2008 (popravljeno) aux kabl oz istega kot zdaj maš sam da ma na enem koncu sam en činč pa je zadeva rešena... razdelilec se tui dobi vendar ti priporočam da kabl celotn kupiš novi (15€ max) pa neboš mel problema z kontaktom, ker če kupš razdelilec se zna kontakt zjebat hitro... http://www.snapstream.com/images/community...ge/IMG_2207.jpg pa povej kir sistem maš da ti bolj konkretno lahko povem. Popravljeno Oktober 15, 2008. Popravil impulz
Balantič Objavljeno Oktober 16, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 1.simonsi hvala za ta prelep odgovor!! Jaz sem prosil za nasvet in pomoc ne pa tak butast odgovor!!! 2.impulz V sobi imam 4 zvočnike na komponentih pa imam na sistemu 5.1CH/DVD ce ti to kaj pove(meni nic). Mene skrbi da ne bo kaj narobe s komponentih da se ne bo kaj grel.... 3. Na enem drugem forumu mi je dal en clan tole povezavo http://pctrgovina.info/index.php?artikel=14322 kaj pravis na to??
impulz Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 pa čak. 1. ti maš 5.1 sistem orginal (vse komponente iste firme, en model pač, sestavljen iz več komponent), ali imaš posebaj ojačevalec oz ojačevalec nek čist drugi? 2. imaš pasivni al aktivni sistem (torej ojačevalec vgrajen v subwoofer ali ojačevalec zunanji kot komponento) 3. to maš vezano iz ojačevalca direktno na pc ali imaš mixer z katerim pošilaš signal? ni to pol sistem ala Logitech z-5500 in podobno ali? 2 rešitvi maš. al kabl alpa novo zvočno. kupt drug kabl je najcenejša rešitev in če nisi nek audio freak ti bo čist ql. razlike v zvoku ne boš občutil, občutil bi jo le če bi točno vedel katero spremembo sploh iščeš.
Balantič Objavljeno Oktober 16, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 1. Imam vse od iste firme(prilagam slike upam da bodo delale) Sony zgorni delj je za cd notri dat, v spodnjem pa je ojacevalec kjer imam tudi priklopljene kable. 2.Ojacevalec v komponentih. 3.Imam direktno na racunalnik iz teh komponent direktno v racunalnik nic ni vmes. Nisem navem kako obcutljiv na to kaksen je zvok kakor je bilo prej ko je bilo piklopljeno v osebni racunalnik je bilo cisto vredu Tako je priklopljeno v racunalnik: Zgornji za cd-je, spodnji komponenti(notri so priklopljeni kabli...) Tista dva kabla ki sta obkrozena z rdeco gresta v racunalnik in sepotem zdruzita v eno, tista dva ki pa sta obkrozena s crno pa bi morala biti tudi priklopljena in tadva kabla hocem se priklopit.
impulz Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 ajaa tak ti je to. jaz sem mislo da maš kaj takega kot je 5.1 logitech z5500, sistem za pc. no jaz imam rečmo nekaj ""podobnega"". ti k maš samo en ojačevalec še ni taka kriza. 1. rešitev: kupt pol ono zvočno in je najbolj kvalitetna rešitev 2. rešitev: kupt mixer (najcenejši je tam okol 40-50€ (o PA komponentah govorimo)(tako mam jaz, vendar tebi se to skoraj ne splača saj maš ti samo 1 ojačevalec) 3. rešitev: nabavt razdelilec (najcenejša rešitev) imaš pa še rešitev k te nič ne stane sam bo pol mono, tega pa predvidevam da nočeš. lp
Balantič Objavljeno Oktober 16, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 Prvo bom kupu razdelilec, pol bom pa viku kak zvok je ce mi ne bo vsec bom pa kupil graficno. Nahjlepsa hvala za tvoje odgovore :worship:
impulz Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 np, rad pomagam ce le lahko :rolleyes:
bikez Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 (popravljeno) Imam isto zadevo kot ti, le da imam priklopljen na receiver stacionarni in prenosni računalnik. Nč od tega kar je našteto ni vredu. Lepo na receiverju nastavi, da ti stereo zvok porazdeli na vse štiri zvočnike in je zadeva rešena. Razdelilca ti jaz ne bi priporočal, ker v najslabšem primeru skuriš izhod iz prenosnika, na ojačevalcu pa se ne bo nič zgodilo. Drugače pa se te zadeve z deljenjem siganal rešujejo z predojačevalci, kar se ti pa ne splača kupiti. Edit: Kupi še en kabel činč/bananca in prenosnik priključi na TV/LD in bi zadweva morala špilat. Popravljeno Oktober 16, 2008. Popravil bikez
Balantič Objavljeno Oktober 16, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 Ce te prav razumem zadaj je neka rumeno obarvana luknja in pise video in naj jaz prikljucim tja notri in naj vklopim TV/LD, pa spodaj pod to rumeno sta se dve ena bela in ena rdeca pise pa audio in. Kam naj priklucim v video in ali audio in? Pa pravis da ni dobro meti razdelilca ali naj kupim zunanjo zvocno kartico se ti zdi ta rec boljsa?
bikez Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 Ce te prav razumem zadaj je neka rumeno obarvana luknja in pise video in naj jaz prikljucim tja notri in naj vklopim TV/LD, pa spodaj pod to rumeno sta se dve ena bela in ena rdeca pise pa audio in. Kam naj priklucim v video in ali audio in?Pa pravis da ni dobro meti razdelilca ali naj kupim zunanjo zvocno kartico se ti zdi ta rec boljsa? Nikoli v rumeno!! Ta je za video. Priključi en činč v belo in en činč v rdečo, na ojačevalcu pa nastavi, da bo na TV/LD normal sorround oz. prologic. Na displayu ojačevalca ti morajo goreti torej vsi štirje zvočniki brez centra in subwooferja. Mal bo heca na ojačevalcu ampak bo šlo. Če pa si domač v nastavitvah pol ne bo panike.
bikez Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 Pa pravis da ni dobro meti razdelilca ali naj kupim zunanjo zvocno kartico se ti zdi ta rec boljsa? Škoda denarja!! Vse kar rabiš je en stereo kabel, ki bo imel na enem koncu stereo bananco, na drugem pa dva činča. Pa kabel naj bo glih prav dolg. Ne kopuj predolgega, ker ne bo delal vredu. Lovi namreč motnje, pa tudi signal bolj pade na daljšem kablu.
Balantič Objavljeno Oktober 16, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 (popravljeno) amen mislim da bom rajsi dal tistih 50€ ker nimam pojma o tem jaz :rolleyes: Drugace nisem jaz tega kupoval, kupil je brat potem pa se je ponestrecil in sem jaz to sedaj dobil pa ne znam kaj prevec o tem Bi mogoce lahko ti povedal kaksne nastavitve imas ce je isto? Opazil sem tudi da imam pri vgradnih zvocnikih pocene membrane oz. tista guma je "prerezana" in me zanima kje bi se to dalo dobiti ,ogoce v bofu oziroma big bang giga? Popravljeno Oktober 16, 2008. Popravil Balantič
bikez Objavljeno Oktober 16, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 16, 2008 Ma nič ni težko. Prosi enega kolega k se mal spozna pa ti bo to rešu. Bi ti povedal jaz vendar se nastavitve razlikujejo od modela do modela in ne bi prišla nikamor. Samo en kabel rabiš. Bananca gre v prenosnik, činča pa na ojačevalec (v rdečo in belo "luknjo"). Hja, odvisn kake zvočnike imaš. Jaz pač ne kupujem slabih zvočnikov in moji imajo doživljensko garancijo. Kje boš dobil pa za tvoje zvočnike mebrane pa ne vem. Pravzaprav, ti ne menjajo samo membrane ampak dobiš kar cel zvočnik. Saj tako je bilo, ko sem imel še Jamo zvočnike.
Balantič Objavljeno Oktober 17, 2008 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 17, 2008 Zvocniki so sony! Saj jaz bi kupil cel zvocnik(vgradni zvocnik) in bi ga pol doma v zvocnik prisravfal.
bikez Objavljeno Oktober 18, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2008 Evo k sem ti zakompliciral stvar, bom zdej pripopal sliko. Na ojačevalc pripelješ kabel tako: Na ojačevalcu pa ti mora pisati to kar je obkroženo z rdečo barvo, če imaš še center potem ti mora biti vključen še center (jaz ga nimam zato, še ni obkrožen).
bikez Objavljeno Oktober 18, 2008 Opozori Objavljeno Oktober 18, 2008 Mal je trapast ta editor zato dodajam še to: Na ojačevalc pripelješ kabel tako, kot je prikazano na prvi sliki (pri tebi je to TV/LD). Na ojačevalcu pa ti mora pisati to, kar je obkroženo z rdečo barvo (druga slika), če imaš še center zvočnik (na sliki 2 prikazan kot C v rdečem okvirčku) potem mora biti vključen še center (jaz ga še nimam zato, še ni obkrožen). Tako ti bodo delali vsi zvočniki brez kakršnegakoli delilnika. Glede zvočnikov je pa tko. Poišči zastonika za Sony pa ti bodo povedali kako in kaj. Če so zvočniki zelo kvalitetni, ti jih bodo zamenjali zastonj, če je okvara na njihovi strani, če je tvoja boš nekaj plačal ampak ne velik, če pa so zvočniki ena low cost varianta pa ne vem kaj bo.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se