Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Hoj!

Sem na računalniškem faksu in tam me mučijo z C-jem!

Nekaj se mi sanja a za samostojno delo nisem!

A obstaja kdo, ki obvlada C, da bi ga izkoristila za kakšne inštrukcije? :oops:

Zelo rada bi ga obvladala in seveda naredila izpit a brez pomoči tega ni!

Tatjana

Objavljeno

Na žalost ti jaz ne morem pomagati.

Obvladam samo basic. Pa še to sem dosti že pozabil.

:?

Objavljeno

C in C++ tekoče govorim že nekako 15 - 18 let . Za kakšne inštrukcije sicer definitivno nimam časa (deloma je tu kriv tudi C++ :) :) ), lahko ti pa kaj preko mailov pomagam.

Sem že "delal" seminarske in diplomske na fakulteti za računalnistvo ljudem s podobnimi težavami.

busa

Objavljeno
C in C++ tekoče govorim že nekako 15 - 18 let . Za kakšne inštrukcije sicer definitivno nimam časa (deloma je tu kriv tudi C++ :) :) ), lahko ti pa kaj preko mailov pomagam.

Sem že "delal" seminarske in diplomske na fakulteti za računalnistvo ljudem s podobnimi težavami.

busa

hoj Busa!

No vsaj nekaj! Najprej mi ti povej kako naj se začnem učiti sploh C.

Imel smo enega profesorja ki je večkrat rekel ane in pa a mam prov kot pa kaj drugega. Ko bi mogel kaj razložiti je rekel to bomo potem obdelali in od tega ni bilo nič! V gl. še sam nima pojma in logično tudi mene ni nič naučil!

Objavljeno

Nekoč, pred davnimi časi, smo se prve korake C-ja učili iz knjige Kernigan-a in Ritchie-ja "The C programming Language". Slovenski prevod je (jasno...) "Programski jezik C". Kljub častitljivi starosti za računalniško literaturo je ta knjiga po mojem mnenju še vedno temelj klasičnega znanja ANSI C-ja.

Objavljeno

Hoj Tatjana,

Ja se strinjam s tem kar je Transalp napisal, pa še tapravga foha je !!!!! Tudi sam sem definitivno začel s to knjigo, saj sta fanta (verjetno sta zdaj že dedka) ki sta jo napisala izumitelja C-ja. Pa še zelo berljiva je poleg vsega.

Potem pa pravzaprav ni druge kot kilometrina. Vsesti se za mašino in delati primere. To ti definitivno ne uide, kakšne krajše poti žal ne vidim.

Ker najverjetneje ni tvoj namen da bi postala C guru (ti niti ne priporočam, takih buteljnev ki se s tem še ukvarjajo je bolj malo) bi rekel da se uči zgolj tisto, kar ti predavajo. Če kaj ne razumeš pa kar povprašaj - konkretno.

Ponavadi ljudje rabijo pomoč predvsem pri kakšnih konkretnih nalogah - seminarskih. Tudi tu bi se dalo kaj pomagati.

Lep pozdrav,

Busa

Objavljeno

Se strinjam s predlagano knjigo. Iz nje se boš naučila sintakso jezika kar je najmanjši korak do znanja programiranja.

Meni se zdi da se najlažje učiš programiranja tako da delaš programe.

V prvem letniku smo imeli nekaj 10 programov v sklopu seminarskih. Skratka imaš majhen problem in ga rešiš. In tako problemi postajajo vse večji in počasi napreduješ.

Ampak med poznati c in znati programirati je pa veliiiika razlika.

Aja, pa to da profesor nima pojma se mi zdi pa zelo zelo bosa. Nam zaupaš njegovo ime ?

LP,

klemen

Objavljeno

Aja, pa to da profesor nima pojma se mi zdi pa zelo zelo bosa. Nam zaupaš njegovo ime ?

LP,

klemen

Sej lahko da ni problem v znanju profesorja, lahko da je full stručko, zdejle piše program za samovodilno letalonosilko! Sam če ne zna razlagat, ne zna!

Mel tut jest profesorja ki je v 45min 215 reku ane tko de se full sostvučujem s tabo!

Objavljeno

Jest pa takga, ki je v 45 minutah 200x rekel "tôrej", ampak to je že druga zgodba... :lol:

Objavljeno

Bok Tatjana,

Tud sam sem na tem fasku, vendar v MB. Pa tud v prvem letniku nisem več :wink:

Jaz ti pa predlagam drugo knjigo in sicer PROGRAMIRANJE V JEZIKU C++. Napisal pa jo je en mariborski profesor Vilijem žumer, pa še en zraven. Knjiga gre od "začetka do konca". Nam je bil to učbenik.

Drugače ti tu pošiljam link do vaj, prosojnic,izpitov...., ki so na našem fasku. :lol:

http://mario.uni-mb.si/ctecaj/

Če še kaj rabiš piši PM. Lahko se pa tud zmeniva za inštrukcije:)

Fajn programiraj

MM

Objavljeno

Če se že moraš učiti C, potem bo bolj malo pomoči. Sicer pa je sedaj glavna atrakcija C# z .NET okoljem. No tukaj pa ti lahko pomagam.

Preko mailov seveda.

LP matic

Objavljeno

Ojla Tatjana!

Če bi rada imela še kaj več gradiva od C++ :roll: :roll: :roll: ti ga z veseljem predam (razne skripte in rešene vaje iz izpitov)...

Tud sama sem šla skozi tale pekel C++ :arrow: sicer na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo, a ni dosti razlike.... Hvala bogu sem ga naredila v prvem roku, je pa res, da se jih večina muči z njim zeloooo dolgo... :?

Torej, če boš rabila....mi sporoči :wink:

Objavljeno
Hvala bogu sem ga naredila v prvem roku, je pa res, da se jih večina muči z njim zeloooo dolgo...

Takih je pa zelo malo...ČESTITAM!!! A znaš kej programirat? Rabu bi en hud program.

Objavljeno

A znaš kej programirat? Rabu bi en hud program.

Ni problema...ti sam povej KAJ in za KOGA boš to rabu... :wink:

Objavljeno

LP,

klemen

Mel tut jest profesorja ki je v 45min 215 reku ane tko de se full sostvučujem s tabo!

Profesor ziher obvlada, če nebi bil profesor! Sam nekih enostavnih stvari pa ne zna! Nekaj napiše pa reče to je tukaj iz neznanih razlogov! vam ne znam razložiti! Niti ene besedice ni napisal samostojno, vse iz listov!! Ko mu je zmanjkalo pripravljene snovi smo prej končali potem je šel ponje! vsaj program bi lahko samostojno rešil!

Glede C ja! najprej moram začeti z osnovami SAMA potem pa k vam po nasvete! ker ni fore, če mi vi vse razložite jaz pa v luft gledam! :wink: Hvala vsem! Knjiga PROGRAMIRANJE V C-ju, slovenska verzija je baje z full napakami! Tako so nam povedali!

Objavljeno

Zivjo, Tatjana, s kaksnim ful pametnim nasvetom ti sicer pomagat ne morem. Vedno, ko sem spraseval podobno tudi sam, so mi odgovarjali, da se programiranja da naucit samo s prakso. Popolnoma res. Me pa zanima, kako pri vas sedaj zgledajo izpiti. Jaz sem sicer FE ampak sem imel podobna sranja tudi sam - na papirju oz. seminarska naloga. Ce je treba na izpitu vrzt zadevo na papir in se zanest, da je pravilna, je to lahko problematicno. A ze delate izpite na racunalnikih al smo se vedno bolj drzava v napredku:)? Kakorkoli ze, moje mnenje je, da je bolje, da na predavanja ne hodis in cas raje posvetis samostojnemu projektu, ki zaobsega snov predmeta. Dobra varianta je npr. izdelava enostavnega tel. imenika, kjer se bos spoznala z osnovnimi naceli programiranja in tud zahtevnejsimi strukturami. Ce ne druzga, si poglej podoben program v kaksni knjigi (ali del njega) in ga podrobno nastudiraj ter uporabi samostojno. Veliko srece - pa da mi ne ratas kaksna hekerca, ker tist folk, ki racunalnike prevec resno jemlje, ni prevec zanimiv za kaj druzga.

Ajd cao

Objavljeno

no ja C++, izpit je za mano, uporaba pa verjetno še dolgo časa ne bo, ker zadnje 3 mesece vsak dan skoz v Cju delam.

Jest ti ne priporočam ne vem kolk literature ker se boš zbegala in ne veš več nč. Za začetek napiš program Hello World pa da vidš mal sintakso, pol probaš da ti to 10x izpiše pa pol narediš program za seštevanje pa program ki kliče drugo funkcijo, pa program ki ti reši matematično funkcijo na določenih parametrih, pa delo s tabelami, z zapisi(RECORDi), potem pridejo na vrsto kazalci, kazalčne spremenljivke, pa na koncu še seznami(drevesa), ampak za to rabš kar precej časa in vaje da ukapiraš tko da za začetek se used pred kišto pa programirej.

Objavljeno
no ja C++, izpit je za mano, uporaba pa verjetno še dolgo časa ne bo, ker zadnje 3 mesece vsak dan skoz v Cju delam.  

Jest ti ne priporočam ne vem kolk literature ker se boš zbegala in ne veš več nč. Za začetek napiš program Hello World pa da vidš mal sintakso, pol probaš da ti to 10x izpiše pa pol narediš program za seštevanje pa program ki kliče drugo funkcijo, pa program ki ti reši matematično funkcijo na določenih parametrih, pa delo s tabelami, z zapisi(RECORDi), potem pridejo na vrsto kazalci, kazalčne spremenljivke, pa na koncu še seznami(drevesa), ampak za to rabš kar precej časa in vaje da ukapiraš tko da za začetek se used pred kišto pa programirej.

Cool 8)

Ko bi men to en pred petimi leti tako razložil... :wink:

MM

Objavljeno

Jah kaj cem se kar strinjam s tabo :D :D

Lp, Rok

Objavljeno

Izpitov še vedno ne rešujemo preko računalnika! :(

Hello world sem že delala tistih par vrstic že vržem na računalnik! Znam razložiti vse malo težje naloge nareiti pa jih je mal večji problem!

Jaz neki računalniški genij? Ne ne ni šanse! Jaz bom itak šla na informatiko, kjer ni toliko zakompliciranega programiranja! Moja želja je drugače delat kake video igrice sam je vse preveč zakomplicirano že v C-ju tako, da bom to stvar opustila!

Grafika, računalniška inteligenca.....to je zame mal preveč! Zaenkrat!

Če nekaj obvladaš ti postane vse v veselje tako, da upam da bom izgubila odpor do programiranja!

Objavljeno

Ali si že kdaj programirala v kakšnem drugem jeziku? Pascal, Basic?

Objavljeno
Ali si že kdaj programirala v kakšnem drugem jeziku? Pascal, Basic?

ma kje samo v Oberonu F, ta je pa že za v smeti!!!

Objavljeno

Mah sej oberon sploh ni tko glup, je cist fajn jezik za ucit se, ker tukaj je vazno kako razmislas, sintakso se ze nekako naucis od jezika do jezika, sej bo slo ti sam mal zapiske od Robica vzem v roke pa za kisto se used pa bo slo......sam so pa res vsi izpiti za prvim rokom veliko tezji....

lp; Rok

Objavljeno

:arrow: ma kje samo v Oberonu F, ta je pa že za v smeti!!! :?:

:idea: se pa spljoh ne strinjam s tabo. Ko boš znala programirat Oberon al pa Pascal, al pa Asp, al pa Xml al pa bilo kej drugega, pol bo C++ peace of cake, ampak grem pa stavt da ce ne znas enga programa napisat, pol ga tud razlozit ne znas prov. Neki ze zbluzis ko razlagas, ampak na faksu so itak vsem skoz prste gledal na vajah, ce bi pa ze tam tezil, bi pa 90% folka ki gre na izpit, izpit tud naredl.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!