Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
:arrow: ma kje samo v Oberonu F, ta je pa že za v smeti!!! :?:

:idea: se pa spljoh ne strinjam s tabo. Ko boš znala programirat Oberon al pa Pascal, al pa Asp, al pa Xml al pa bilo kej drugega, pol bo C++ peace of cake, ampak grem pa stavt da ce ne znas enga programa napisat, pol ga tud razlozit ne znas prov. Neki ze zbluzis ko razlagas, ampak na faksu so itak vsem skoz prste gledal na vajah, ce bi pa ze tam tezil, bi pa 90% folka ki gre na izpit, izpit tud naredl.

Imaš prav. Na vajah bi mogli več težit pa se jim prav nč ne ljubi!

Če nebi bila punca zihr nebi vse naredila na vajah! Priznam, da smo punce redke na tem faxu tako, da je občuten privilegij! :oops:

Glede mojga pojma o programiranju! Znam narest osnovo, ko se pa zakomplicira se pa izgubim!

• 3 let pozneje...
Objavljeno

Sem novi na forumu. Začel sem programirati v c# pa se mi je nakaj zapletlo....bi mi kdo lahko pomagal?

:eek:

Objavljeno (popravljeno)

najbolje, da poveš kje je problem...

:)

Popravljeno . Popravil Thundercat
Objavljeno

Sem novi na forumu. Začel sem programirati v c# pa se mi je nakaj zapletlo....bi mi kdo lahko pomagal?

Programiraj v asamblerju pa se ne bo nič zapletlo.

Objavljeno

definitivno je motosvet najboljši forum kjer ti lahko postrežejo z odgovori o programiranju ...

hm njet!

slo-tech

bandrej

še kaj bi se našlo. uporabi iskalnik

Objavljeno

definitivno je motosvet najboljši forum kjer ti lahko postrežejo z odgovori o programiranju ...

hm njet!

motiš se kolega...kot mi je znano je kar nekaj motosvetovcev v programerskih vodah.... .)

Objavljeno

motiš se kolega...kot mi je znano je kar nekaj motosvetovcev v programerskih vodah.... .)

že mogoče....

vendar se je boljše ozreti po drugih forumih, ki so že tematsko bližje računalništvu kot pa je npr motosvet.

kakor vidim ima ta tema v treh letih nekaj več kot 2 strani postov. hm res veliko za neko pošteno programersko debato, kaj ne?

Objavljeno

Zečel sem programirat v C# pa me zanima ali kdo to stvar obvlada? Bi kdo priporočil kako gradivo, kjer je ta programski jezik dobro razložen?

Zanimajo me konkretne naloge. če bi bil kdo pripravljen pomagat, mi to povej ali mi pošljite mail.

lep pozdrav

Objavljeno

To je priloga nalog, ki mi sploh ne gredo ine ne gredo. Če kdo to zna, naj mi prosim pomaga....

1. Naloga

Pretvori vneseno število iz desetiškega sistema v dvojiški

2.Naloga

Seštej 20 členov vrste x = Pi + Pi/2 + Pi/3 + Pi/4 + ....

3 Naloga

Tabeliraj funkcijo y = tan(x) na intervalu od 0 do Pi s korakom PI/10. Ko vrednost y preseže 10, prekini izvajanje zanke

4 Naloga

Radi bi tabeirali funkcijo y = 10 sin(5x) na intervalu od 0 do Pi. Želimo izpisati le tiste točke, ki so po ordinatni vrednosti za 1 večje od sosednje točke (nasvet: izberemo majhen korak in preračunamo vrednost funkcije, če je izračunana vrednost premajhna glede na prejšnjo izračunano vrednost, s pomočjo ukaza CONTINUE ponovno izračunamo y v naslednji točki).

5 Naloga

Seštej 10 členov vrste x = 1 + ½ + ¼ + ...

6 Naloga

V tabelo velikosti 10 mest vnesi cela števila in izpiši maksimalno, minimalno in povprečno vrednost.

7 Naloga

Tabelo 10 realnih števil prepiši v novo tabelo tako, da bo v prvi polovici nove tabele pozitivna števila v drugi pa negativna.

8 Naloga

Izbiši vse presledke v nizu.

9. Naloga

Poišči samoglasnike v nizu in jim dodaj še po enega (npr. najdeš 'a' in nastane 'aa' ).

10. Naloga

Ugotovi ali je niz palindrom.

11 Naloga

Vnesi niz in preštej vse presledke z uporabo stavka FOREACH.

12 Naloga

z uporabo stavka FOREACH zamenjaj v nizu vse črke i s črko y.

13 Naloga

V niz seštej vse samoglasnike (uporabi stavek FOREACH in SWITCH).

14 Naloga

Zapiši strukturo Tgasilec (ime, priimek, visina,masa) in s pomočjo tabele vnesi 5 članov. Napiši program, ki ugotovi:

1 Koliko je največja masa gasilca ?

2 Kdo je največji gasilec ?

3 Kdo je najbližji povprečni masi in kdo povprečni višini?

4 koliko sgasilcev ima maso večja od povprečja in hkrati višino manjšo od povprečja ?

15 Naloga

Izdelaj model razreda za telefon. Na modelu označi ime, lastnosti in metede razreda.

16 Naloga

Ustvari razred zgradba, ki ima lastnosti(nadstropij, prebivalcev, povrsina, sob, barva) in objekta:

1 hisa z lastnostmi (2 nadstropij, 8 prebivalcev, 100 m'2 povrsine, 6 sob, zelene barve)

2 blok z lastnostmi (4 nadstropij, 30 prebivalcev, 200 m'2 povrsine, 32 sob, sive barve)

PS: Naloge o direkten prepis s knjige. Kjer je imenovano Pi je mišljeno matematična konstanta Pi = 3.14 . Veliko nalog sem rešil že sam, a te naloge mi sploh ne gre in ne gre. Če kdo zna, naj mi prosim pomaga, in mi naj naloge pošlje če se da vsaj do nedelje zvečer, če pa to ne bo možno izvedljivo. Če imate kake podobne naloge, mi jih lahko tudi pošljete na mail mfabjan@gmail.com , Zanima pa me, s čim vam lahko jaz kaj pomagam, znam nekaj pascala, c++ in sedaj tudi nekaj c#, css in java skripta. Bi priporočali še kak ježik za učit???Kmalu odpišite najlepša hvala in pozdrav vsem, ki ste uporabniki tega foruma. računalničar

Objavljeno

a ti to odelaš za nalogo v šoli ali lastno veselje?

Objavljeno

Ti primeri so za šolo drugače pa jaz programiram bolj v c++, v c# šele prehajam in v šoli sploh ne dohajam neki časa nazaj smo programiral v c++ zdaj pa že v c# pa se mi je malo zalomilo je kdo pripravljen pomagat. Thunderbird dej mi pošlji msn k prek tistega linka mi noče neki povezat če je kdo pripravljen pomagat, naj kar pošje na mail nody17@hotmail.com če bi kdo msn naj mi piše lp vsi programerji ;) :)

Objavljeno

Imam še ene naloge, ki bi jih rad naredil v c++ to so:

1. Napisi program ki pomnozi 10 vrednosti iz polja.polje naj bo inicijalizirano staticno(podano pri inicijalizaciji)

2. napisi program ki s pomocjo funkcije kvadrat (x) izracuna kvadrat poljubno vnesenaga stevila upostevaj moznost da so vnesena stevila lahko negativna

3. Spremeni program iz predhodne naloge tako da funkcija sprejme vrednosti v polju velikosti [n] in vrne polje kjer so posamezne polja kvadrirane

4. Napisi program ki pomnozi 10 vrednosti polja A z vrednosti polja B.Polja naj bosta inijalizirana staticno(podano pri inicijalizaciji)

5. Napisi program ki s pomocjo funkcije inverznaVrednost(x) izracuna 1/x poljuno vnesenega stevila .Pri tem upostevaj moznost da so vnesena stevila lahko negativna

6. Spremeni program iz predhodne naloge tako da funkcija sprejme vrednosti v polju velikosti [10] in vrne polje kjer so posamzne vrednosti polja inverzne

če jih kdo zna, naj mi pomaga

:devil: :bl :wub: ush: :photo:

:slap:

Objavljeno (popravljeno)

Samo nekaj ... tele naloge, ki si jih tukaj podal so tako enostavne ... za vsako je potrebno nekaj vrstic kode. To so ciste osnove programiranja. Tako da glede tega ne vem, ce ti bo kdo pomagal, razen kaksna knjiga.

To je isto kot bi ti nekdo dal za nalogo sestej 5+5 in bi ti prosil naj ti nekdo to izracuna. In bi ti potem pricakoval do bos znal izracunati integral neke funkcije.

Ce bi se rad naucil programiranja vzemi knjigo in jih resi sam, ce pa ne ... pa naredi copy/paste od kaksnega sosolca.

Popravljeno . Popravil TNT
Objavljeno

Jst mam zdaj v 2.letnik srednje programiranje,pa mamo ze kr dolge programe,pa upam da tele ko so naloge na tej strani bojo tud men tak kot ti pravis "enostavne"!

Objavljeno

Program zahteva rešitev naloge:::

/*V programu naredi tabelo Morsejevih znakov in tabelo ustreznih znakov

Napiši funkcijo, ki vneseni tekst prevede v morse kodo

Med vsakim znakom naj bo presledek.

*/

Komur se karkoli svita naj to objavi na netu....

lp

Objavljeno

#include <iostream>

using namespace std;

void engconvert(char[]);

//void morseconvert(char[]);

int main()

{

int menuChoice;

char englstring[20];

char morsestring[20];

//allows user to make option and continue to use it until they are finished

while(menuChoice !=3)

{

cout <<"Menu" <<endl;

cout <<"1 - English to Morse Code \n";

cout <<"2 - Morse Code to English\n";

cout <<"3 - End Program\n";

cout << "Enter your choice now: ";

cin >> menuChoice;

if (menuChoice == 1) //option 1

{

cout <<"Enter the phrase which you would like to be converted to Morse Code: \n";

cin >> englstring;

engconvert(englstring);

}

if (menuChoice == 2){ //option 2

cout <<"Enter the Morse Code for which you would like to be converted to English:\n";

cin >> morsestring;

//morseconvert(morsestring);

}

if (menuChoice == 3) //option 3

{

cout << "Thanks for using the program. Good Bye!\n";

}

}

return 0;

}

void engconvert(char english[])

{

cout << "Here is the morse code translation:\n";

for (int i= 0;i<20;i++)

{

switch (english)

{

case 'a':

case 'A':

cout<<".- ";

break;

case 'b':

case 'B':

cout<<"-... ";

break;

case 'c':

case 'C':

cout <<"-.-. ";

break;

case 'd':

case 'D':

cout <<"-.. ";

break;

case 'e':

case 'E':

cout<<". ";

break;

case 'f':

case 'F':

cout<<"..-. ";

break;

case 'g':

case 'G':

cout<<"--. ";

break;

case 'h':

case 'H':

cout <<".... ";

break;

case 'i':

case 'I':

cout<<".. ";

break;

case 'j':

case 'J':

cout <<".--- ";

break;

case 'k':

case 'K':

cout<<"-.- ";

break;

case 'l':

case 'L':

cout<<".-.. ";

break;

case 'm':

case 'M':

cout<<"-- ";

break;

case 'n':

case 'N':

cout<<"-. ";

break;

case 'o':

case 'O':

cout << "--- ";

break;

case 'p':

case 'P':

cout<<".--. ";

break;

case 'q':

case 'Q':

cout <<"--.- ";

break;

case 'r':

case 'R':

cout << ".-. ";

break;

case 's':

case 'S':

cout <<"... ";

break;

case 'T':

case 't':

cout<<"- ";

break;

case 'u':

case 'U':

cout <<"..- ";

break;

case 'V':

case 'v':

cout<< "...- ";

break;

case 'W':

case 'w':

cout <<".-- ";

break;

case 'X':

case 'x':

cout << "-..- ";

break;

case 'Y':

case 'y':

cout << "-.-- ";

break;

case 'z':

case 'Z':

cout << "--.. ";

break;

case ' ':

cout<<" ";

break;

case '1':

cout << ".----";

break;

case '2':

cout <<"..---";

break;

case '3':

cout << "...--";

break;

case '4':

cout <<"....-";

break;

case '5':

cout << ".....";

break;

case '6':

cout << "-....";

break;

case '7':

cout << "--...";

break;

case '8':

cout << "---..";

break;

case '9':

cout << "----.";

break;

case '0':

cout << "-----";

break;

case '\0': // if the string is less than 20 characters it ends the loop

i=20;

break;

}

}

cout <<endl;

return;

}

----------

PS: Thundercat, ne bit tak pesjan pa mu zaklepat... smo že marsikomu za bolj bebave stvari svetoval ...

Objavljeno

Zečel sem programirat v C# pa me zanima ali kdo to stvar obvlada? Bi kdo priporočil kako gradivo, kjer je ta programski jezik dobro razložen?

Zanimajo me konkretne naloge. če bi bil kdo pripravljen pomagat, mi to povej ali mi pošljite mail.

lep pozdrav

Mogoče si boš lahko pomagal s tem linkom! CLICK

• 5 mesecev pozneje...
Objavljeno

mogoče bi se dalo kaj uporabnega dobit tudi na tej strani: KLIK

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

računalničar, si slučajno pomislil, da bi take stvari raje sptraševal na drugih, bolj programersko usmerjenih forumih, pa ne da bi te podiv iz motosveta, sam ti povem da boš na drugih forumih, npr. www.slogamedev.net veliko hitreje dobil odgovore .)

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

računalničar, si slučajno pomislil, da bi take stvari raje sptraševal na drugih, bolj programersko usmerjenih forumih, pa ne da bi te podiv iz motosveta, sam ti povem da boš na drugih forumih, npr. www.slogamedev.net veliko hitreje dobil odgovore .)

... glede na to da ma motosvet kr'neki ne vidm razloga zakaj ne bi tu dobil odgovora ... al so uporabni al ne nema veze :)

stari C/C++ asi pravjo: "Napišem lahko vsak program v 1 minuti, če ni potrebe da deluje."

Objavljeno

stari C/C++ asi pravjo: "Napišem lahko vsak program v 1 minuti, če ni potrebe da deluje."

:D to bom pa jst mojmu prfoksu za apj (algoritmi in programski jeziki) reku :OK: :OK: me prov zanima kaj bo reku

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

ma kdo al pa ce mi ve povedat kako v c++ narediti fibonaccijevo zaporedje....mogo bi ga nardit v 2 nacinih: z in pa brez rekurzivne funkcije

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!