Miha27 Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 vsi k ste tolk pametni tuki vm povem da ni treba pametovat ker se lahko slučajo še vam kj zgodi :whistle: sam ne bom komentiral postov ampak bom modro tiho da si ne bom nakopal težav ker je vmes tudi mafija :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 V primeru, če je res bilo toliko in takih nepravilnosti, želim, pričakujem, zahtevam, da država da jasno sporočilo, da se tako enostavno pač ne da okoli prinašati. Država je svoje povedala skozi izjave davčnega uslužbenca, ki je enostavno lagal, kar pomeni, da ne vedo kako rešiti problem. Za nadzor nad plačilom davka ima država na razpolago organe, procedure in pooblastila, zato je spravljanje na posameznika, ki je vozilo kupil, dobil račun na katerem piše, da je davek plačan in vozilo registriral, navadna neumnost. Leasing je seveda druga zgodba, ker je v tem primeru, do dokončnega odplačila, vozilo last leasing hiše. Bistvo je, da če je Černe utajeval davke, potem je to predvsem stvar med njim in državo ter morda še stvar tistih, ki so s kakršnokoli pogodbo vezani na podjetje, ki ga država blokira. ter delanje zdrah uradnim uvoznikom. A je to bistvo problema? Ali je to sploh pomembno? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 Kaj te qrac briga, če se en znajde, drugi pa ne. Pri nas je že od časov pokojne yuge tako: da se eden znajde ponavadi pomeni, da ogoljufa državo oziroma njeno blagajno ali proračun; in kot jaz razumem država reče: toliko rabimo za tekoče leto in gre v "nabirko" sredstev - in ker gre država tudi po poti najmanjšega opora, pač pobere tam, kjer najlažje pobere (mene osebno v vseh letih dela ni nihče nikoli vprašal, če bom ta mesec dal vse prispevke, ali pa mogoče v pokojninsko ta mesec ne bi dal nič. ) Iz tega po moji kmečki logiki sledi, da vsi, ki nimamo možnosti vpliva na sprotno plačevanje vseh dajatev, pač plačujemo večje prispevne stopnje kot pa bi jih sicer. Jasno mi je, da država (to tudi prizna davkarija) ne uspe pobrati vseh planiranih dajatev, ampak če je nekaj predpisano v zakonu naj bi se to tako tudi počelo in je pač vse drugo protizakonito. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 Iz tega po moji kmečki logiki sledi, da vsi, ki nimamo možnosti vpliva na sprotno plačevanje vseh dajatev, pač plačujemo večje prispevne stopnje kot pa bi jih sicer. ... Poglej plačilno listo, pa mi povej, če so se ti prispevki kaj povečali zadnjih 7 mescev? PS: A si privatnik? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ferrarri Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 popolnoma se strinjam z sesirjem je edini prav napisal vsi bi imeli avte ter motorje za polovično ceno pa še to polovico na ugoden kredit pa še po možnosti da to ne bi plačali,kot da se ni vedelo da je nekaj narobe.danes še čebele ne več zastonj sexajo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fazer03 Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 Poglej plačilno listo, pa mi povej, če so se ti prispevki kaj povečali zadnjih 7 mescev? PS: A si privatnik? Prevrim jutri v službi ... Ne. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fritz Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 Iz tega po moji kmečki logiki sledi, da vsi, ki nimamo možnosti vpliva na sprotno plačevanje vseh dajatev, pač plačujemo večje prispevne stopnje kot pa bi jih sicer. Jasno mi je, da država (to tudi prizna davkarija) ne uspe pobrati vseh planiranih dajatev, ampak če je nekaj predpisano v zakonu naj bi se to tako tudi počelo in je pač vse drugo protizakonito. V samem bistvu imaš prav vendar davke plačuješ tudi zato, da država opravlja svoje delo. Če davkarija ni sposobna pobrati davkov, potem je nekaj hudo narobe. In če se to dogaja leta in leta zapore, potem ni več hudo narobe temveč je v totalni riti. Mimogrede, če primerjam enega Černeta, ki je državo (če jo sploh je in če jo je, če mu bodo to sploh uspeli dokazati) ogoljufal za neke davke okrog malo boljših avtov je to vse skupaj peanuts naproti podarjanju državnega premoženja v velikih podjetjih enim Šrotom in Bavčarjem. Z drugimi besedami, škoda je v zadnjem primeru bistveno višja in bo to imelo bistveno večji vpliv na vse nas kot en AMČ, Strojan ali kdorkoli izven kroga elit, ki privatizirajo našo državo. Žal pa se lahko zgodi veliko kolateralne škode (=potrošniki). Leasing je bil zmeraj malce specifičen, slabe izkušnje pa znane še od časov Sandija Grubeliča. Ponavljam, tisti, ki so kupili vozilo, zanj plačali, dobili račun in ga normalno registrirali, se nimajo kaj bati. Na majhnih trgih, kot je Slovenski, je tudi to pomembno, da - ne moremo vsega zreducirati na divjo 'konkurenco na trgu', ker je trg enostavno tako majhen, da prihaja do raznih anomalij (v primerjavi z večjimi in bolj 'zrelimi' trgi). Naš trg je precej bolan prav zaradi tega, ker mu manjka konkurence in ker je poln kartelnih dogovorov. Suzuki, ki ga kupim pri našem uvozniku ali tisti, ki ga kupim v Avstriji, sta skoraj popolnoma enaka (luči?). Zanima me predvsem cena in kvaliteta storitve. Da bi mi bilo pomembno še kaj drugega pa me morajo prepričati s trdnimi argumenti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 In konec koncev obstaja v protiutež kartelnemu dogovarjanju uvoznikov tudi ena pred leti sprejeta direktiva, ki govori o tem, da lahko človek kupi motor ali avto kjer koli v ES. Mi pa ni jasno, da ima tako nenačelen človek kot si ti mašina, toliko za povedat in se toloko posmehovat nekomu s katerim nič nima... Ali pač imaš? Zlivaš tu vso to jezo iz rokava slučajno za denar, tako kot v tistem brezplačniku? :whistle: Mogoče pa ni tko hudo, pa ti je kateri od uradnih uvoznikov dal za to samo zimske nogavice in dolge gate z logom njihove firme? :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha27 Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 (popravljeno) TISTI KI KAJ VE JE TIHO! :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: žal se o tako resnih zadevah ne pogovarja prek foruma :whistle: tiste zgodbe ki ste jih slišali za "šankom" lahko izpustite Popravljeno November 30, 2008. Popravil HostMaster Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 vsi k ste tolk pametni tuki vm povem da ni treba pametovat ker se lahko slučajo še vam kj zgodi :whistle: sam ne bom komentiral postov ampak bom modro tiho da si ne bom nakopal težav ker je vmes tudi mafija :whistle: Uauuuuuuuuuaaaa, dejmo se trest, da ne bo great HostVarderMaster pisal v prazno! :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Miha27 Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 (popravljeno) Uauuuuuuuuuaaaa, dejmo se trest, da ne bo great HostVarderMaster pisal v prazno! :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: :kva2: iz moje strani se ne bo nobenmu nič zgodilo :slap: ne veš kakšne probleme si lahko nakoplješ :whistle: na tvojem mestu bi bil tiho :whistle: kakor sem že povedal o teh zadevah ne bom govoril! samo še berem vaše pogumne komentarje :SS Popravljeno November 30, 2008. Popravil HostMaster Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 TISTI KI KAJ VE JE TIHO! :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: žal se o tako resnih zadevah ne pogovarja prek foruma :whistle: tiste zgodbe ki ste jih slišali za "šankom" lahko izpustite in kaj naj bi bilo to?...ravno jutri sem misli nesti nekaj pologa za novega BMW-ja.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno November 30, 2008 Deli Objavljeno November 30, 2008 (popravljeno) Kar boš plačal oz. bo leasing na tvoje ime,avto pa registriran se nimaš kaj bat.Ker v tem primeru firma ni lastnik avta ampak leasing hiša.Problem lahko nastane pri poslovnem najemu!Če kupuješ serijo 6 vem za eno ugodno Popravljeno November 30, 2008. Popravil sesir Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 ... na tvojem mestu bi bil tiho :whistle: Nisi na mojem mestu, niti na kogarkoli drugega, zato ne soli pameti! ... kakor sem že povedal o teh zadevah ne bom govoril! Odlično! Te držimo za jezik! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 Iz tega po moji kmečki logiki sledi, da vsi, ki nimamo možnosti vpliva na sprotno plačevanje vseh dajatev, pač plačujemo večje prispevne stopnje kot pa bi jih sicer..... Sem sam pogledal v plačilno listo... za zadnje pol leta se niso "dajatve" nič spremenile. Torej: tut če nekdo državo okol prinaša (sice ni nikjer dokazano, da jo AMČ), se ne spremeni kaj veliko. Posledično je tut brez veze klobasat v tej temi. Jest sm svoje povedal. Vsem skupaj lepo nabijanje še naprej :closedeyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fp4492 Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 Sem sam pogledal v plačilno listo... za zadnje pol leta se niso "dajatve" nič spremenile. Torej: tut če nekdo državo okol prinaša (sice ni nikjer dokazano, da jo AMČ), se ne spremeni kaj veliko. ja, pa če bi se vsi držali pravil, bi bil ta znesek dajatev manjši. Torej to, da državo nekdo "okoli prinaša", spremeni zelo veliko. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 ja, pa če bi se vsi držali pravil, bi bil ta znesek dajatev manjši. Torej to, da državo nekdo "okoli prinaša", spremeni zelo veliko. Pri teh letih pa res ne moreš biti tako naiven... Če bi se vsi držali pravil, bi država imela več denarja in bi še bolj razmetavala z njim - prav gotovo pa se ne bi poznalo na plačilnih listah (no, na kakšni 'prikoritni' bi verjetno se ;) ). D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 ja, pa če bi se vsi držali pravil, bi bil ta znesek dajatev manjši... :lol1: Ja, po mojem tut ja :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 ja, pa če bi se vsi držali pravil, bi bil ta znesek dajatev manjši. Torej to, da državo nekdo "okoli prinaša", spremeni zelo veliko. 100% maš prav,da spremeni!A le to,da takšni kot Janša lahko kak dinar manj ukradejo oz.spravijo v desni žep! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GRUNF Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 Pa kaj je s tabo? A si ti država? Kaj te qrac briga, če se en znajde, drugi pa ne. A si kaj kupoval pri njih? A si bil oškodovan? Če ni nič od tega, poj nimaš kaj klobasat.... lahko pa njih direkt pokličeš, pa vprašaš :glare: Če se je pravi čas znajdu, še ne pomeni, da se ni dolgoročno zajebal.... oks 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
GRUNF Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 vsi k ste tolk pametni tuki vm povem da ni treba pametovat ker se lahko slučajo še vam kj zgodi :whistle: sam ne bom komentiral postov ampak bom modro tiho da si ne bom nakopal težav ker je vmes tudi mafija :whistle: Ma nemoj?? Morš mislit kam gre ta svet.... :headbang: oks 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fp4492 Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 Pri teh letih pa res ne moreš biti tako naiven... Če bi se vsi držali pravil, bi država imela več denarja in bi še bolj razmetavala z njim - prav gotovo pa se ne bi poznalo na plačilnih listah (no, na kakšni 'prikoritni' bi verjetno se ;) ). D. :lol1: Ja, po mojem tut ja :naughty: Potem je skrajni čas, da tudi vidva utajita kakšen euro :rolleyes: . Bosta "prišparala" :P Saj se ne rabita držat pravil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
T Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 Da ne bo pomote tudi v druzini imam en primer, ko mora peljati avto v Pon. ocenit na leasing hišo. Jebiga, siguren sem da se bo dalo z leasing hišo dogovoriti, da se naprej odplačuje leasig in se avto na zapleni saj nima leasing hiša prav kam z avtom. Oziroma ga lahko proda precej pod ceno. To je moja teorija kaj bo pa lahko v Ponedeljek napišem, saj ni nobena skrivnost. No, tkole je tisti, ki imate najem vozila in bi se radi še vozili. Vsaj pri nas je šlo tako skozi(za ocetov avto) Vozilo je peljal na leasing hišo kjer so ga ocenili, avto so takoj odjavili od prometa... Ocenjeno vozilo so mu ponudili pod zares dobrimi pogoji (brez pologa (opcija) in tudi mesečni obrok se da dogovorit. Vozilo bo lahko že jutri registriral na svoje ime, in vse je približno o.k. Dejansko če pogledam koliko ga je stalo vse skupaj je na istem kot če bi avto kupil ze takoj na leasing. 7.000€ je dal pologa in 2500€ za mesečne obroke. Sedaj so avto ocenili mislim da malo pod 20.000€ nov pa je bil 30.000€ se pravi da je vse dobro razen tega da je sedaj lastnik vozila, ki ga ni imel namena kupit. Če pa bo slučajno (kar dvomim)vdobil kdaj varćčino nazaj bo teoretično na boljšem. Tisti, ki so pripravljeni prevzeti del odgovornosti kot zgoraj opisano niti niso toliko izgubili... Kakor koli obrnem je Černe igubil največ, za kar sigurno ni čisto sam kriv... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
_N3jC_ Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 Mene pa zanima če morš met za poslovni najem S.P. al D.O.O. al sploh ni važn sam da maš registrirano firmo :hmm: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Brdaus Objavljeno December 1, 2008 Deli Objavljeno December 1, 2008 Potem je skrajni čas, da tudi vidva utajita kakšen euro :rolleyes: . Bosta "prišparala" :P Saj se ne rabita držat pravil Kdo je pa reku, da ga ne? :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se