Skoči na vsebino

Petarde, pirotehnika

RHonda

Priporočene objave

Kaj kej menite o tovrstnih zadevah ??? Se kaj zabavate z njimi ?

Meni se zdijo predvsem blesave nove občutno previsoke kazni za eksplozivna sredstva (petarde).

Danes sem bral v časopisu, da so na ''svinjskem sejmu'' v Celju dvema naložili kazni 400 in 1300 eur zaradi posedovanja (posredovanja?) petard :doze:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kaj kej menite o tovrstnih zadevah ??? Se kaj zabavate z njimi ?

Meni se zdijo predvsem blesave nove občutno previsoke kazni za eksplozivna sredstva (petarde).

Danes sem bral v časopisu, da so na ''svinjskem sejmu'' v Celju dvema naložili kazni 400 in 1300 eur zaradi posedovanja (posredovanja?) petard :doze:

Pravilno. Čemu le služi peterda. Mi lahko razložiš ? Razen seveda povzročanju prekomernega hrupa in strahu med ničhudega slutečo množico. In tisti, ki petardo vrže, se pri tem neznansko zabava. Še večje kazni bi lahko dali !

Če je bilo to na svinjskem sejmu v CE, je pa gotovo šlo za preprodajalce in te je potrebno oglobiti še bolj strogo !

Popravljeno . Popravil bmwslo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pravilno. Čemu le služi peterda. Mi lahko razložiš ? Razen seveda povzročanju prekomernega hrupa in strahu med ničhudega slutečo množico. In tisti, ki petardo vrže, se pri tem neznansko zabava. Še večje kazni bi lahko dali !

Če je bilo to na svinjskem sejmu v CE, je pa gotovo šlo za preprodajalce in te je potrebno oglobiti še bolj strogo !

Se strinjam! Jaz bi tistemu privezal škatlo petard na rit in jih seveda prižgal! :grim

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni je pa vsa pirotehnika zakon, vključno s petardami, bolj kot vseka, boljše je :D

Kar pa ne pomeni, da podpiram uporabo v mestnih središčih in med množico ljudi, kar je žal bila prepogosta praksa zadnjih let. Za take ni nobena kazen dovolj visoka, ker petarda vržena v množici lahko povzroči komu resne poškodbe oziroma opekline.. Tako da s tega vidika je zakon dobra reč, ker bo verjetno občutno zmanjšal ta problem.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

če se že igrate s temi zadevami.... :trance_33_sleep: .jih kupujte pri pooblaščenih prodajalcih.....ampak vse skupaj ni vredno..ko se ti potem lahko zgodi kaj takega.... :cry:

petarda.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moje mnenje je pa tako, pomoje je čist prov, da so dali kazni za uporabo in preprodajo petard "pomoje bi morala kazn biti še malo višja". To pa zato ker nekateri ne gledajo na druge ker so ob določenih trenutkih udeleženi otroci in tudi starejši ljudje k ni prenesejo samo poka ampak bi radi videli še kak efekt!

Popravljeno . Popravil ZaLLaR
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Delim tvoje mnenje! :worship: Plus: kakšen strah doživljajo ob tem šele živali ... Poznam primer, ko se je psu zaradi pokanja petard čisto strgalo - pobegnil je od doma, našli so ga šele po nekaj dneh ... gospodarja skoraj ni več prepoznal :unsure:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Meni je pa vsa pirotehnika zakon, vključno s petardami, bolj kot vseka, boljše je :D

Kar pa ne pomeni, da podpiram uporabo v mestnih središčih in med množico ljudi, kar je žal bila prepogosta praksa zadnjih let. Za take ni nobena kazen dovolj visoka, ker petarda vržena v množici lahko povzroči komu resne poškodbe oziroma opekline.. Tako da s tega vidika je zakon dobra reč, ker bo verjetno občutno zmanjšal ta problem.

se vidim v tem postu =)

sam najbulse so pa doma narejene!! pakunga od cedevite, notr nabases aluminij v prahu in bronzo v prahu, das eno cicolino za injektor. Fejst mocno vse skupej zalepis s selotejpom. Mnozico nazenes ene 50m stran. Vpalis, teces, in pol samo en fajni sus in goba kot pr atomski bombi! Da ne omenim fleka ka ga pusti =)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz osebno sem tudi proti temu pokanju,ampak no vsaj začelo se je z globami.Bojim se,da bo to kaznovanje imelo ravno kontra učinek,namreč pred parimi dnevi je pokalo ca 1/2 ure med našo ulico in policijo ravno nekje v sredini,policija je odaljena ca 500m policaji sploh NESLIŠIJO in čakajo,da bi nekdo prijavil in šel z njimi s prstom pokazat kdo meče petarde,nevem ali jih je strah ali to zahteva zapisnik za kaljenje miru pred prazniki! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

se vidim v tem postu =)

sam najbulse so pa doma narejene!! pakunga od cedevite, notr nabases aluminij v prahu in bronzo v prahu, das eno cicolino za injektor. Fejst mocno vse skupej zalepis s selotejpom. Mnozico nazenes ene 50m stran. Vpalis, teces, in pol samo en fajni sus in goba kot pr atomski bombi! Da ne omenim fleka ka ga pusti =)

če te nebi poznala bi ti še verjela... :nono: :slap:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se strinjam! Jaz bi tistemu privezal škatlo petard na rit in jih seveda prižgal! :grim

V mariboru nad lentom jih polno romov prodaja tako,da izvoliš bi te rad vidu :whistle:

Ne vem kaj njim kdo ne piše kazni!?

:grim :yes:

se vidim v tem postu =)

:nono: :rolleyes: :angry: :nono:

Popravljeno . Popravil sesir
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

vse to je lepo in prou . . . . dokler se uporablja varno . . . .

sam jst pravim zakaj bi pošiljal denar v zrak . . . . . če imam zadost dolgov na zemlji . . . . :whistle:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hm, mnenje pravnika....Načeloma tudi mene ne moti, če kdo meče petarde in ostale pirotehnične zadeve. Ampak, ne pod moje noge in okoli moje bajte.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Na praznovanju me motijo petardeker nenadzorovano leti vseovsod...

Tko da s tega vidika je novi zakon kul.

V nadzorovanem okolju (kolikor se pač da), pa ...

BOLJ K SEKA BOLJE JE :)

Tole smo lani delali...je odmevalo čez 3 doline :whistle:

http://uk.youtube.com/watch?v=QJGm0JfgE5s&...re=channel_page

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 10 mesecev pozneje...

upam, da boste letos namenil tale strošek za razne petarde :headbang: , u kakšne lepše in bolj uporabne zadeve ... :rolleyes:

če ne druzga bom pršparala na štoflcih za ušesa :kva1:

:blink:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz mam letos na razpolago cirka 1500 petard in 200 raket. Ene pol jih bom zmetal pred stolnico folku, ki bo htel k polnočnicam, drugo polovico bom pa verjetno razdelil med otroke, da se bojo meli s čem zabavat...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz mam letos na razpolago cirka 1500 petard in 200 raket. Ene pol jih bom zmetal pred stolnico folku, ki bo htel k polnočnicam, drugo polovico bom pa verjetno razdelil med otroke, da se bojo meli s čem zabavat...

Vreji so tebe "pitardi i raketi-Brazilci" za rokav cukali....evilgrin.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

super... verjeten se bodo šli igrico "čigav prst na kero roko paše" ... zanimiva igrca :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!