Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

:oops: :oops: ej folk in navdušenci za tomose, veste kako dobro stran o friziranju tomosov in drugih dvotaktnih našin????? prosim zaupajte mi.......... :oops: :oops:

Objavljeno

To bo bolje, da se preseliš v Skuterje, tam frizirajo vse živo.

Objavljeno

Friziranje mopeda APN 4: Najprej obdelava menjalnika, jasno 5. brzina, poliranje blokov okrog motorne gredi, dodajanje fedrov na sklopko, gred s sornikom bata fi 12, jačanje šalice od sklopke, brezkontaktni magnet, bat ELKO od petbrzinca, friziranje cilindra (sesanje na 18, izpuh na 26 + izdelava 3. pretočnega kanala, karburator od apn 4-z izpitom fi-13, povrtan, prenosi na verižniku: 12-32 ali 13-32 zob, avspuh marving ali od 5-brzinca predelan. Rezultati: moped poveča hitrost iz ca 50 na 90Km/h, do ca 5000 o mrtev, potem pa... Vse skupaj se je šraufalo vsaj 1 krat na sezono, menjalo se je najmanj bat, pa ležaje gredi. Vsako drugo sezono bloke motorja, ker so počli nosilci in se uničila ležišča ležajev.... To smo počeli pred več kot 20 leti. Pa kako smo bežali pred polcaji, celo BMW- ju sem 2 x zbežal.

LP.

• 3 let pozneje...
Objavljeno

Friziranje mopeda APN 4: Najprej obdelava menjalnika, jasno 5. brzina, poliranje blokov okrog motorne gredi, dodajanje fedrov na sklopko, gred s sornikom bata fi 12, jačanje šalice od sklopke, brezkontaktni magnet, bat ELKO od petbrzinca, friziranje cilindra (sesanje na 18, izpuh na 26 + izdelava 3. pretočnega kanala, karburator od apn 4-z izpitom fi-13, povrtan, prenosi na verižniku: 12-32 ali 13-32 zob, avspuh marving ali od 5-brzinca predelan. Rezultati: moped poveča hitrost iz ca 50 na 90Km/h, do ca 5000 o mrtev, potem pa... Vse skupaj se je šraufalo vsaj 1 krat na sezono, menjalo se je najmanj bat, pa ležaje gredi. Vsako drugo sezono bloke motorja, ker so počli nosilci in se uničila ležišča ležajev.... To smo počeli pred več kot 20 leti. Pa kako smo bežali pred polcaji, celo BMW- ju sem 2 x zbežal.

LP.

dobr si mev tole zrihtan ni kej....

Objavljeno

Brane, svaka čast, če bom še kdaj v življenju imel štirko, sm si shranu ta besedil, da jo bom tko urihtu... :OK:

Objavljeno

jst jo maqm mejn zrihtano pa že moja traaaaa

• 1 leto pozneje...
Objavljeno

no sej to bi znal še kr fajn it sam 90 nikol ne gre tole.75 mogoc 80 ce bi meu res u nulo zrihtan.za 90 bi rabu 19mm fergazer ne pa 13 pa še to povrtan pa ne mi govorit da nimam pojma ker vem o čem se gre. pa kak elko od petbrzinca.petbrzinc ma navadn bat isto kot apn/bt/atx ti bi pa rabu l bat ene 40 da bi el vsaj mal moči pa navora pa čeprav za koncno ne rabis navora sam bi slo useen hitrej kot z 38.pa glavo bi tut lahka znižal.no glede auspuha pa mas povsem prav

Objavljeno
no sej to bi znal še kr fajn it sam 90 nikol ne gre tole.75 mogoc 80 ce bi meu res u nulo zrihtan.za 90 bi rabu 19mm fergazer ne pa 13 pa še to povrtan pa ne mi govorit da nimam pojma ker vem o čem se gre. pa kak elko od petbrzinca.petbrzinc ma navadn bat isto kot apn/bt/atx ti bi pa rabu l bat ene 40 da bi el vsaj mal moči pa navora pa čeprav za koncno ne rabis navora sam bi slo useen hitrej kot z 38.pa glavo bi tut lahka znižal.no glede auspuha pa mas povsem prav

Tema stara 1 let.

Le s kom se pogovarja :unsure:

Objavljeno (popravljeno)

sej sm ugotovil sam šele pol ko sm že polslal odgovor ker me je ful razpizdlo

Popravljeno . Popravil dejko39
Objavljeno
Tema stara 1 let.

Le s kom se pogovarja :unsure:

temu se reče fleššš

Objavljeno

A si prepričan,da je mev bt navaden bat?

Objavljeno (popravljeno)

zagotovo,no razen če je imel že original kej krajšanega sam l bata ni mel nikol

Popravljeno . Popravil dejko39
Objavljeno

moped lahko že samo s mf power izpuhom,38L batom,5prestavo,pa zobniki 13/35 spraviš do 70-75km/h,tak da mislim,da more it z ono predelavo več kot 75. LP :closedeyes:

Objavljeno
moped lahko že samo s mf power izpuhom,38L batom,5prestavo,pa zobniki 13/35 spraviš do 70-75km/h,tak da mislim,da more it z ono predelavo več kot 75. LP :closedeyes:

Gre sam ne realnih on je pa mislil verjetno realnih..

Objavljeno
Gre sam ne realnih on je pa mislil verjetno realnih..

gre realnih 70. sprobano! LP

Objavljeno

ja sam a ne razumete da z ono predelavobi šlo tolk če bi bili kanali pravi(iz napisanih mer se ne da razbrati točnih kotov odpiranja)tk da to ni problem, sam dejstvo je da s 13 mm fergazerjem ne bo šlo tolk.bt ma 18mm pa gre komaj toliko(če je mal navit)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!