darex Objavljeno Januar 18, 2009 Deli Objavljeno Januar 18, 2009 (popravljeno) Kot rečeno rad bi si poservisiru original Sebac (zamenjal olje in tesnila) vilo z 30mm nogami od NRGja MC3, ker mi maže. Na youtubu sem zasledu zanimive filmcke kako se poservisira vila. Zdej me pa zanima ali mogoče kdo ve koliko olja približno moram dat v mojo Sebac-ovo vilo in katero gostoto naj bi bila najprimernejša 5WT-20WT. Popravljeno Januar 18, 2009. Popravil darex Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
darex Objavljeno Februar 13, 2009 Avtor Deli Objavljeno Februar 13, 2009 Prišel sem do ugotovitve, da v vili ni olja ampak je samo mast, ki s časoma steče iz zgornjega dela vile. Spodaj je par slikc od razdrte SEBAC vile. Edin problem pri razstavljanju je snemanje seger varnostnih obročkov, vsaka noga ima nameščena 2 kosa, do prvega prideš takoj po odstranitvi zunanjega oringa in gre dol relativno enostavno. Pri drugem segru se pa zadeva ustavi, ker so seger klešče prekratke ali predebele, da bi ga dosegle (v uporabi sem imel 4 seger klešče). Zato sem za odstranitev uporabil cca. 20cm dolgo 3mm debelo žico za varjenje jo prepognil na pol ter konce v dolžini 5mm zbrusil na malo manj kot 2mm. Tako sem si naredil aka pinceto jo vpel v luknje od obročka in jo stisnil s kleščami skupaj. Za enkrat jo se nisem sestavil ker se nisem novih dobil oringov, bom šel pogledat v Teng na Škofljico če imajo kaj podobnega, drugače bom pa samo zamenjal notranje vzmeti v oringih, ker so fuč. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
darex Objavljeno Februar 13, 2009 Avtor Deli Objavljeno Februar 13, 2009 Še slika, ki zgoraj manjka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vutra Objavljeno Februar 13, 2009 Deli Objavljeno Februar 13, 2009 To si poserviseral kar sam? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
darex Objavljeno Februar 13, 2009 Avtor Deli Objavljeno Februar 13, 2009 To si poserviseral kar sam? Brez tvoje pomoči "vutra" ne bi šlo, ja thx d' si na tleh ležu pa vilo ven vleku. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se