Skoči na vsebino

BMW- X-drive

Žarko G.

Priporočene objave

to je kao pametni 4 kolesni pogon, ki sam razporeja moč na vsakem kolesu posebej, da se avto kar najbolje pelje, za nesposobneže ter tiste, ki se bojijo vsesti v avto ko zapade 2cm snega, če mene vprašaš.......ročna špera pa reduktor še zmer zmagata :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa to je ena bolj nova zadevšna?

sej to me zanima zame za čez leta

ker enkrat ko se bom zresnu

se ne bom več tok zajebavu pa lovil se po cest

:naughty: :naughty:

zadnj pogon rules :evilgrin: :evilgrin: :evilgrin:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

nevem če je lih letošnja pogruntavščina, če se prav spomnim imajo že kar nekaj časa BMWji oznake X na zadku (pa ne mislim modela X ampak xd in podobno)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je, to je pametni štirikolesni pogon, resnično dober.

Lani jeseni sem se udeležil testne vožnje bmw-jev z x-trail pogonom, ki je bila na pohorju-na BELVIJU (sicer za novinarje, vendar sem se tudi sam z nekaj sreče oz. "vez" lahko prijavil). Testni avtomobili so bili serija 3 in 5, x3, x5 in x6, vsi dizli 2.0 in 3.0. Peljali smo se iz Belvija do ptujske (pokopališča tik ob ptujski cesti) se tam zamenjali(voznik-sovoznik) in se nato vrnili na Belvi. Kljub temu, da je spredaj vozil Inštruktor, se je do neke mere dalo preiskusit avto (sam sem vozil x5 3.0 od omenjene ptujske, pa gor do Belvija) ter bil zadnji v koloni, tako da sem malo počakal, da so odpeljali naprej in nato pohodil, no skratka, cesta na BELVI je bila delno mokra, tako da je bil v tem primeru x-trail res bomba, avto se drži kot na tirih, tudi ko sem v ovinku volan obrnil skrajno levo ali desno ter pohodil stopalko za plin, je avto le minimalno skopal oz. ni šans, da bi zadriftal, je pa res, da niso dovolili izklapljat elektronike, zaradi česar seveda ni bilo možno preizkusiti potenciala tega avta, no, zadeva je kar dobra in z tem avtom si na cestah na prelaze itd. vsekakor med hitrejšimi, vendar sam prisegam na zadnji pogon, ki je precej zabavnejši(ni ga čez pometanje in vlačenje driftov par 10 m ali več.

Bmw - x-trail je res dobra zadeva za teren in mokro cesto, čeprav se ga sam za cesto ne bi poslužil.

Popravljeno . Popravil EAST
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi sam sem bil pred leti vabljen na uradno prezentacijo X3 in sem delal kar velike neumnosti v upanju, da bi zaznal delovanje sistema, a neuspešno. Cesta je bila mokra, pesek, ponekod ostanki plundre, avto pa kot po tirih, res dober sistem je tale X-drive, edina delno slaba lastnost je, da ti ne da vedet, kdaj se je uklopil, kar zna bit zajebano, ko enkrat zamenjaš avto... :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Največja slabost modela 320XD je da ga nimam :whistle:

No sej tud samo na zadnje gre prav lepo po snegu, dos sm prav malo užival (Vrhnika Idrija) zjutraj še ni bilo pluzeno :evilgrin: :naughty:

Je pa 4WD sigurno dobro, fotrov Tiguan gre prav lepo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, ja, malo se splača v zgodovino pogledat ... X-drive ima korenine v starih modeli ... recimo BMW 325 XI ... to je bil pravi cestni avijon ... tolk zabave kot 325 XI v tistih mladih letih mi ni pozneje nudil skoraj noben avto več :-)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

x je pri Bmw res od stare serije 3 model e30!

Ti avti so bli avti in ne "hoteli" na cestah!Prijatelj iz Italije je imel 320ix.Avto je šel počez,da se reče skozi ovinke!

Mel je 192 konjev,kar je blo isto kot kasneje v bmw 325i.Že takrat je bila ta mašina "is" in je imela več konjev in se lepši vrtela kot 325ix,ki je imela 170konjev!

320ix je še vedno popularen avto za "noret"predelovat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res je, to je pametni štirikolesni pogon, resnično dober.

cesta na BELVI je bila delno mokra, tako da je bil v tem primeru x-trail res bomba, avto se drži kot na tirih, tudi ko sem v ovinku volan obrnil skrajno levo ali desno ter pohodil stopalko za plin, je avto le minimalno skopal oz. ni šans, da bi zadriftal,

Tudi sam sem bil pred leti vabljen na uradno prezentacijo X3 in sem delal kar velike neumnosti v upanju, da bi zaznal delovanje sistema, a neuspešno. Cesta je bila mokra, pesek, ponekod ostanki plundre, avto pa kot po tirih, res dober sistem je tale X-drive,

Dajta no vama bo še kdo verjel in dal gas ter poletel s ceste!4kolesni pogon "čudežni" imata samo nissan GTR in mitsubishi evo X in seveda raly specialke,ki pa tud niso na tirih po pesku ampak gredo počez,s ceste,na streho...!

Verjetno je zato,ker so avti z X na tirih v Europi čez zimo več prometnih nesreč z 4kolesnim pogonom kot z prednjim ali zadnjim!

Vem,da dost bolj sedi po mokri,snežni cesti,ni pa tud ne tako čudežen in ni prav,da to pišete,ker pol pa ljudje mislijo,ki ga imajo kako je fajni in že so v grabi!

Aha vozil sem pa 330d in 330xd l.02 Pa bi se sigurno odločil za 330d,ker bolj gre,pije vsaj 2litra manj,sedi pa tud na cesti,da se ti sam smeji!In na suhi in na mokri.V snegu pa nisem vozil ne enga ne drugega!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dajta no vama bo še kdo verjel in dal gas ter poletel s ceste!4kolesni pogon "čudežni" imata samo nissan GTR in mitsubishi evo X in seveda raly specialke,ki pa tud niso na tirih po pesku ampak gredo počez,s ceste,na streho...!

Verjetno je zato,ker so avti z X na tirih v Europi čez zimo več prometnih nesreč z 4kolesnim pogonom kot z prednjim ali zadnjim!

Vem,da dost bolj sedi po mokri,snežni cesti,ni pa tud ne tako čudežen in ni prav,da to pišete,ker pol pa ljudje mislijo,ki ga imajo kako je fajni in že so v grabi!

Aha vozil sem pa 330d in 330xd l.02 Pa bi se sigurno odločil za 330d,ker bolj gre,pije vsaj 2litra manj,sedi pa tud na cesti,da se ti sam smeji!In na suhi in na mokri.V snegu pa nisem vozil ne enga ne drugega!

Bilo je točno tako kot sem napisal, očitno nisi prebral, da sem napisal z vklopljeno elektroniko, tako da ...... vozil sem pa x3 3.0 dizel l. 2008 z x-trail pogonom.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ja kaj zdaj, a si bemveja vozil, al nisana?

x trail je sam nisan tako,da tu ni debate!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Barth

ja kaj zdaj, a si bemveja vozil, al nisana?

Vozil oba, napisal narobe, (bmw-ja z štirikolesnim "pametnim" pogonom)

sesir

x trail je sam nisan tako,da tu ni debate!

vozil oba, tak da tu ni debate, napisal pa sem narobe, tak da tudi tu ni debate haha, (bmw-ja z štirikolesnim "pametnim" pogonom)

Kosho

lol xtrail bmw lol

še tebi isti odgovor, napisal narobe,vozil oba, bmw-ja z štirikolesnim "pametnim" pogonom,

no pa še to, nekdo ki mu aprilija rs in mito nabijeta ful adrenalina (CITAT(andreMHR @ 2 Feb 2009 @ 20:58)

ja vse dobro pa prav, samo kako grejo kake rs ali pa mitoti 125 ... s tem se že da fajn sprostiti adrenalin)

in bmw-ja verjetno še od blizu ni najbolje videl, bi lahko drugič morda molčal z podobnimi izjavami, ki ob enem dokazujejo tvojo ekstremno inteligenco(lol,....lol)

Pa lep pozdrav, inteligentni ... .

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

preiskusit avto (sam sem vozil x5 3.0 od omenjene ptujske, pa gor do Belvija)

Bilo je točno tako kot sem napisal, očitno nisi prebral, da sem napisal z vklopljeno elektroniko, tako da ...... vozil sem pa x3 3.0 dizel l. 2008 z x-trail pogonom.

Oba BMW-ja ali bmw in nissan? :hmm:

Ne vem na koga je letelo,da še ni videl bmw ampak ti jih očitno ne ločiš :whistle: al si vozil dvakrat :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Oba BMW-ja ali bmw in nissan? :hmm:

Ne vem na koga je letelo,da še ni videl bmw ampak ti jih očitno ne ločiš :whistle: al si vozil dvakrat :hmm:

Vozil sem bmw-ja serija x3 z 3.0 dizel motorjem in nissana X-Trail 2.0 dci, komentar glede tega, kdo še ni videl bmw-ja od blizu pa je letel na Kosho-ta, sem tudi napisal pod njegov nick, (in ja, zmotil sem se z navedbo x-trail, ker še ne pomeni, da jih ne ločim).

Vozil sem kar nekaj "bemf", vendar na zadnji pogon, ki se mi osebno bolj dopadejo (pometanje riti, vlačenje driftov, itd.)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 8 mesecev pozneje...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!