Skoči na vsebino

Servis oz. vzdrževanje Piaggio Typhoon

masterpack

Priporočene objave

Lep pozdrav!

Doma imamo skuter Piaggio Typhoon. Skuter je pri nas že 15 let, vendar je bil zelo malo vožen, tako da nekih servisov nismo delali. Zdaj pa me zanima glede rednega servisa. Kaj vse se menja in če so na netu kakšna navodila. Predvsem mislim na olje motorja, zračni filter, jermenica(sploh ne vem če jo ima). Z skuterjem je vse OK, dela kot urca, vendar pa mislim da je skrajni čas za zamenjavo olja oz. servis. Kakšno motorno olje uporabljate.

hvala za odgovore

p.s. zdaj pa vsi na dvokolesne jeklen konjičke - sezona se odpira

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Če nimaš nekakšnih izkušenj z šravfanjem mašine ti bi priporočal da ga odpelješ k serviserju in ti on zamenja olje v mašini pa pogleda kakšno stanje je drugače. Zračni filter se ti splača sam dol dat pa ga na kompresor z zrakom prepucat. Jermenico pa ima ja, imajo pa tam ko imaš nožni vžig. Dol se da pokrov in imaš tam jermenico, na levo je variomat, na desno pa sklopka. Tisto daš dol pa pogledaš kakšno je stanje. Tam pri variomatu imaš tudi valjčke ki so po mojem če ga imate že 15 let znucani in bi jih bilo potrebno zamenjati z drugimi. Če še ni se neč predelalo so najbrž org. valjčki noter. Jest sem pa uporabljal olje motul 710 al zdej je že motul 800.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pozdravljen, če je bil malo vožen (ni napisano koliko km ima) pa dela ko urca ne rabiš nič menjat. "Menjava olja" tu ni menjave olja v motorju, to je dvotaktar, olje je samo v mešanici bencina. Najbolje je uporabljat 2T sintetično olje Castrol, Valvoline, Agip, Selenia ....

Za servis pa če si iz Ljubljane kak Tim-mg na Dolenjski cesti, dober Piaggio servis. LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

lp. imam podoben problem kot masterpack, namreč sedaj sem kupil skuter piaggio typhoon, ki je prejšnjemu lastniku stal 2 leti v garaži (za zelo ugodno ceno :) ), in bi prosil za kakšen nasvet. ?

glede akumoulatorja sem se že pozanimal.

zdej me pa zanima sledeče :

-kako je z menjavo olja sicer nekaj ga je še v tanku vendar ga je čisto malo in ni bil menjan že 2 leti,

-bencina ni bilo pa sem ga potem tudi čisto malo dolil samo tolko da sem vžgal motor

-mašina dela vredu tudi noben del ni bil menjan je vse originalno (v mašini )

-menjane so bile le vilice in zadnji amortizer

-vsa elektronika dela vredu tako tudi vse luči (sprobano z avtomobilskim akumulatorjem)

Namreč motor je res v dobrem stanju, zanima me konkretno samo za olje, pa tudi kakšne so kaj cene če ga peljem na tehnični pregled ???

hvala za odgovore

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še nekaj sem pozabil napisat, zanima me še kako je z deli ki dotrajajo (bat, cilinder, zavorne ploščice, zračni filter,...) ???

kdaj jih je potrebno menjati (sprašujem da ne bi slušajno kje ostal na cesti :) ) ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!