Jure Objavljeno Marec 18, 2009 Deli Objavljeno Marec 18, 2009 (popravljeno) Pomoje se malo preveč komplicira s temi bicikli.. Tako drastičnih razlik pa spet ni med 500€ rangom pa 1000€ rangom, da bi povprečnemu uporabniku (kar je verjetno več kot (80-90%) kupcev teh koles predstavljalo kakšno res bistveno razliko. Tisti, ki se zares ukvarjajo s tem in rabijo vse super duper itak kupujejo nad 2jurja.. Torej kaj hočem povedat. Za tako uporabo kot ga bo imela Sanda in kot ga ima večina folka, ki se pač vozi s kolesom je en 500-600€ bicikl več kot dovolj. Kot je bilo že večlrat rečeno, fajn je da so menjalniki vsaj Deore, kar tudi pri takem denarju ni ravno problem najt, da ma ena solidna Shimano pesta, diskov NE rabi, da ima lock vilice in to je to. Jaz imam enega običnega Grisleya z Deore menjalniki in povprečnimi ostalimi komponentami, pa mi že 5 let super služi in za moje potrebe, ki so pač take kot od večine, ne potrebujem ničesar bolj naprednega. Za tistih 500€ razlike do jurja, grem pa raje 5x na Marof, ali v Sandinem primeru, na eno oreng turo :) Popravljeno Marec 18, 2009. Popravil Jure Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tadeusz Objavljeno Marec 18, 2009 Deli Objavljeno Marec 18, 2009 jure...glede tiste razlike maš prav...rajši kam z motorjem se peljat kot pa da zagoniš tisti dnar v kolo sam da imaš nekaj kar v bistvu dejansko niti ne izkoristiš...do 600€ je res čisto zadosti za običajne rekreativce, ki občasno grejo tudi pa kakih spustih...to pa itak ne grejo z neko hudo brzino...no ja se da it vsekakor..sam s časom se vidi obraba določenih komponent, ki temu norenju niso primerne Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Marec 19, 2009 Avtor Deli Objavljeno Marec 19, 2009 ja sm še mau mojgapa povprašala tako da ja drug tedn ga kupim nisem se pa še čist odločila izbira je ostala med tema dvema BH Expert Pro V A50S (2007) http://www.bikeshop.si/index.php?id=93&...x_kolesarji_pi1[pointer]=0&tx_kolesarji_pi1[mode]=1&tx_kolesarji_pi1[showUid]=1 ter focusom black hills http://fan.izdelavastrani.net/bike/g-focus.php se pa bolj nagibam k BH (čeprov tale spletna trgovina mi glih ne diši oz pogoji) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Marec 19, 2009 Deli Objavljeno Marec 19, 2009 Tole verjetn ni najbolj na mestu, če uprašam: "Hej, Sanda, kdaj se začneš gont?" :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Marec 19, 2009 Avtor Deli Objavljeno Marec 19, 2009 ja res ni ampak nej ti bo računam da konc tedna,pa vikend in tako dalje,... a bi se pridružl??prva fura bo rakek-unc-planina-laze-ivanje selo-rakek cca 17km od oka al pa rakek-cerkniško jezero-rakek..tud tam nekje18km Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno Marec 19, 2009 Deli Objavljeno Marec 19, 2009 ja res ni ampak nej ti bo računam da konc tedna,pa vikend in tako dalje,...a bi se pridružl??prva fura bo rakek-unc-planina-laze-ivanje selo-rakek cca 17km od oka al pa rakek-cerkniško jezero-rakek..tud tam nekje18km ne pretiravat :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ImenitnaPriložnost Objavljeno Marec 19, 2009 Deli Objavljeno Marec 19, 2009 ja res ni ampak nej ti bo računam da konc tedna,pa vikend in tako dalje,...a bi se pridružl??prva fura bo rakek-unc-planina-laze-ivanje selo-rakek cca 17km od oka al pa rakek-cerkniško jezero-rakek..tud tam nekje18km Nimam avta ,v kterga bi bicikl šu ... Pa manj k 40 km se ne menim, pa če so še taki hribi :-) Bom pa kej polet pršu, ablubm ... k bom na morje pičil :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tadeusz Objavljeno Marec 19, 2009 Deli Objavljeno Marec 19, 2009 ej sanda kaj ti boš kr tko kupla bicikl al ga boš tudi kaj preizskusila kako je kaj sedenje pa drža na njem?....nevem jst še vsak bicikl sm probal...tak da nevem Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bikez Objavljeno Marec 20, 2009 Deli Objavljeno Marec 20, 2009 Normalno, da je treba probat, samo finta je v tem, da je feeling čist odvisen od gum. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tadeusz Objavljeno Marec 21, 2009 Deli Objavljeno Marec 21, 2009 a ne ni res...je odvisno tudi od razdalje med krmilom in zavorno ročico :)...ne dej hecam...ma nevem zdej kolko res vplivajo še gume...postaja preveč pedanten ;)...važno je da je ne kak hrbet pa to začne zajebavat...drugo se že da :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno Marec 21, 2009 Deli Objavljeno Marec 21, 2009 ja sm še mau mojgapa povprašala tako da ja drug tedn ga kupim nisem se pa še čist odločila izbira je ostala med tema dvema BH Expert Pro V A50S (2007) http://www.bikeshop.si/index.php?id=93&...x_kolesarji_pi1[pointer]=0&tx_kolesarji_pi1[mode]=1&tx_kolesarji_pi1[showUid]=1 ter focusom black hills http://fan.izdelavastrani.net/bike/g-focus.php se pa bolj nagibam k BH (čeprov tale spletna trgovina mi glih ne diši oz pogoji) Wiiii :D Vidim, da je moj predlog glavni favorit :D Je že padla dokončna odločitev? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno Marec 21, 2009 Avtor Deli Objavljeno Marec 21, 2009 ma kaj odločitu evo ga :naughty: sicer je barva druga drgač pa to je to pa števc sm že namontirala gor pa nosilc.bidona pa kombinirana pedala sm izbrala pelala sm se pa sam ene 300metru bo kr okej sam še ene dve zadevci me motjo zadn žlajf,če dvignem kolo in ga zavrtim neki na moment mal pobremza pa ketna se mi zdi k da bi drajsala v tisto zašćito spredi pr zobniku?? tko da hvala za nasvete,upam da sm v redu kupla pa da se ne bo preveč prah gor nabiral :whistle: no pa na motorju tud upam da ne :krneki: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tadeusz Objavljeno Marec 21, 2009 Deli Objavljeno Marec 21, 2009 no pa se je le končala ta "iskalna" akcija kolesa...naj ti dobro služi...tisto kar malček fali pa reči jim, ko ti bodo 1. delali servis na njemu...lohko pa tudi že prej :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno April 7, 2009 Avtor Deli Objavljeno April 7, 2009 a ima mogoče kdo izkušnje sz lučmi morm nabavt še lučke če se hočem zutri na šiht furat,pa če me slučajn gdaj tma ujame vidm da gre tehnika kr naprej tko ,da je dinamo pa te varjante že skor sz mode oz dinamo v pesti ,pa na baterije sz ledicami pa na magnetni pogon-to se mi zdi dokaj zanimiva varjanta uglavnm kaj predlagate do max 30€(izkušnje) neki sm brskala tuki http://www.urgenca-bike.com/0/dodatna-oprema/luci.html Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Jure Objavljeno April 7, 2009 Deli Objavljeno April 7, 2009 Men se zdi to vse drago.. Na mimovrste maš komplete baterijskih svetilk (dinamo je iz mode) :) od 8€ dalje http://www.mimovrste.com/artikel/382025583...ycle-light-4038 Poglej malo Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofrik Objavljeno April 8, 2009 Deli Objavljeno April 8, 2009 Pa sedež čimprej menjaj za Specialized-ov Body geometry (gel sedež). Tazadnja ti bo hvaležna. Sem delal tudi po 180 km/dan, pa ni bilo težav z mravljinci ali otrplostjo zadka. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sanda7 Objavljeno April 17, 2009 Avtor Deli Objavljeno April 17, 2009 okej lučke sm nabavla sedeža ne mislim menjavat za enkrat sm se ga kr navadla no res da več k 32km nism nardila u šusu,.... kupla sm si tud hlače sz vložkom cool max,tko da je kr fajn,....je pa tašča kupla zase prevleko za zic iz gela v lidlu za 5€ pa če bo treba si bom že sposodla,.... mam pa namen kupt ta tedn še čelado,k vidm da je kr fajn mislm se počutm orng bl u nevarnosti kt na motorju,tko da že mau zarad fillinga k kolk kej pripomore če te gdo sname glih ne vem.... je pa včer pršla reklama od INTERSPORTA pa me zanima če je kul čelada znamke nakamura za 20€? pa vzet mislm še 3/4 hlače nakamura-ibiza za 14€ in pa čevlji northawe znižani iz 90 na 53€??? a mate kakšne izkušnje s to znamko?al priporočate kej drugega http://www.intersport.si/letak/index.html Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hornet Objavljeno April 23, 2009 Deli Objavljeno April 23, 2009 Tole je pa moj becikl, mi služi dobro že 8 let :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
a79 Objavljeno Junij 1, 2009 Deli Objavljeno Junij 1, 2009 Ajde macki, pomagajte se men nmal.. Rabn neki za po host in makedamu trajbat. V postev pride samo znamka Wheeler. Izbira je med modeli pro 39, 49 in 59. http://www.velo.si/product2.aspx?PId=15&am...34&langid=2 (tale mi je najbl vsec - povejte dobre, slabe strani) ce pa ima mogoce kdo doma kej podobnga in se mu ne da vec kolesart, nj pa tud pove... hvala Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Tadeusz Objavljeno Junij 2, 2009 Deli Objavljeno Junij 2, 2009 odvisno kaj bi rad imel...neke hude razlike ni med tema dvema Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Leteči Objavljeno Junij 2, 2009 Deli Objavljeno Junij 2, 2009 Midva sva pred kratkim kupovala bicikl pa moram rečt da je to za laika precej bolj zakomplicirano kot bi si človek mislil. Skratka priporočam fante pri Cultu. Sestavljeno v Sloveniji, pa dejansko ga lahko skombiniraš kakor ti paše. Svetovanje pa 1A. www.cult.si Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
radoracer Objavljeno Junij 29, 2009 Deli Objavljeno Junij 29, 2009 nabavil, fokus caribo, kao za slo. trg, (treking), 28" alum. obroči , prestave Deore LX (27 prestav), zavore Shimano Deore, V-Brake, pesto Shimano Deore QR, gonilke Shimano za tako opremo mislim, da se je splačalo odštet 500 e v akciji :unsure: , http://djak.si/, kolo je res zelo lahkotno peljat, glede menjalnika pa je skor neslišno, skratka zelo zadovoljen in kilometri se kar nabirajo ko sem izbiral kolo preko interneta, kar nekaj dni sem pregledavu vse možne strani, samo za infor. modele, znamke in barve ... sej pole greš v trgovino provoat pred nakupom :blink: sem opazu, da piše kolo primerno za začetnike, za rekreativce, za zahtevnejše..... kot skoraj pri vseh stvareh danes, ko jih kupimo, in me zanima kaj ima to upliva sej itak je odvisno od tvoje sposobnosti kolk ga boš teral al prevozil, ker moj sodelavec ima kolo, specalized enduro, za par tisoč e, pa še makadama ni vidlo pa ima neke opasne vilce od foxa pa zadnje uzmetenje pa nevem še kaj vsega, pa okrog bloka se pelje 1 na tedn, tudi sam prehitim kakega na specjalki v vrednosti motorja pa sam da reče kao jst sem tudi kolesar Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
T Objavljeno Julij 2, 2009 Deli Objavljeno Julij 2, 2009 (popravljeno) Jest sm si nabavi že pred nekaj meseci Merido T5 speeder T5 Oprema je Shimno Ultegra, cestne gume... Hud bicikl priporočam za pred specijalko da se malo navadmo nazaj na nevzmeteno in trdo Popravljeno Julij 2, 2009. Popravil T Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
danci1973 Objavljeno Julij 2, 2009 Deli Objavljeno Julij 2, 2009 Eno hipotetično vprašanje - imam 350€ in bi rad kupil čimboljši nov 'trekking' bicikl. Konkretni predlogi so dobrodošli... D. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bojč Objavljeno Julij 2, 2009 Deli Objavljeno Julij 2, 2009 Danci z vsem dolžnim spoštovanjem, ampak za koga pa? :naughty: :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se