Skoči na vsebino

Nasveti pri nakupu kolesa

Sanda7

Priporočene objave

Danci z vsem dolžnim spoštovanjem, ampak za koga pa? :naughty: :naughty: :whistle:

Ne zame... Jaz že imam vrhunski bicikl.

D.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

eto ga, to pa je moja pridobitev. ker sem z bicikliranjem na začetku sem vbodel takega rabljenega, l.07, taman moje velikosti, brezhiben... je pa ga treba gonit, da se premika.:whistle:

post-17094-125098112446_thumb.jpg

Popravljeno . Popravil gregorius
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

eto ga, to pa je moja pridobitev. ker sem z bicikliranjem na začetku sem vbodel takega rabljenega, l.07, taman moje velikosti, brezhiben... je pa ga treba gonit, da se premika.whistle.gif

šment, a ne?evilgrin.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

poglejte tudi koles gt. to so ameriška kolesa in vam morm rečt da so dobra. delajo pa predvsem gorce. res pa je da je treba dat najmanj 400e

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...
  • 2 tedne pozneje...

Midva sva pred kratkim kupovala bicikl pa moram rečt da je to za laika precej bolj zakomplicirano kot bi si človek mislil.

Skratka priporočam fante pri Cultu. Sestavljeno v Sloveniji, pa dejansko ga lahko skombiniraš kakor ti paše. Svetovanje pa 1A.

www.cult.si

:grim

v kratkem bodo tudi "čistili" stare zaloge in nabili posezonske popuste !

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

Jest sm si nabavi že pred nekaj meseci Merido T5 speeder T5

bikemerida006speedert5.jpg

Oprema je Shimno Ultegra, cestne gume...

Hud bicikl priporočam za pred specijalko da se malo navadmo nazaj na nevzmeteno in trdo :)

Če kdo kupuje podobn bicikl...

Okvir je 54-56, gor ma ze pedale za kolesarske čevlje kombinirane (ena stran klipsna druga navaden pedal) pumpo in torbico.

Sm kupu bolšga :)

Popravljeno . Popravil T
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 4 mesecev pozneje...

no spet nucam kakšn nasvet

v igri so gume....in sicer bi rabla gume kombinirane za enkrat(k me mika da bi kupla cestaka)

v glavnem vozim se 60asvalt- 40makedam,..pa tele gume k mam gor so čist preveč krampaste

tko da morm nabavt kej tazga da bo kej bl letel po asvaltu...

dimenzije imam 26x2.00(47-559)

zdej pa nucam kakšn predlog

mislm pa uzet bl pocen,..k se odločam. če bi nabavla še en kolo al pa še ene felge pa da bi menjavala tko, da za prvo silo iščem ugodne kombinirane gume...

aja pa tole me zanima,če paše tud kera druga oznaka gor recmo 26x1.75..oziroma26x1.6..??????

http://www.peloton.si/index.php?productID=1221

http://www.peloton.si/index.php?productID=1396

http://www.ceneje.si/sport/kolesarstvo/pnevmatike-zracnice/continental-plasc-double-fighter-19_-_CX0008B750

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mi zna kdo svetovat kako naj disk ploščice, ki imajo še veliko mesa, vendar slabo primejo, popravim? Boljše kar nove?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

še eno uprašanje

kot kaže sem se že skor 100%odločila da si nabavim še ene obroče,tako da bi imela na enih cestne pnevmatike na drugih kramparce.

sedaj imam gor obroč tale

http://www.peloton.si/index.php?productID=2415

pa me zanima če kupim zopet tegale,tole je najbrž sam obroč in šprikle oz napere,..kaj pa pesto??al kok to gre,na zdejšnem je shimano bs paralla

al se mi splača uzet tale komplet

http://www.peloton.si/index.php?productID=2674

oz kak dobr predlog nucam

za čim cenejšo varjanto 100-150€

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 1 mesec pozneje...

Presenečen, da še kdo kolesari na tem forumu :rolleyes:. Vkolikor bo komu v pomoč; bicikel je dobil nove vilice; ker so prejšnje rekle dost te mam. Nabavil sem zračno Suntour Epicon in vilica je zaenkrat fantastična. Torej, vkolikor bo kdo menjaval, jo priporočam. Ima remote lockout, kvaliteta izdelave pa je po prvih vtisih napram serijam prejšnjih let :worship: . Cena je tudi hudo nizka v primerjavi s konkurenco, dobil sem jo za 220 eur.

Menjal sem še ploščice s swissstop in poleg menjal še olje z ATE DOT4. Zadeva prime v primerjavi s prejšnjim stanjem fantastično. Gor je MPH-3 sistem od Gianta.

Mogoče bo komu v pomoč.

post-21064-127516377189_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@looolek: zbrusi jih z brusnim papirjem oz. s ploščico kamor si nalepil brusni papir. Mogoče zbrusiš plast in bo zadeva delovala bolje. Preglej pa si tudi rotor. Na avtu se ponavadi zadeve zakalijo in se postruzi; če imaš stružnico in uspeš naredit nastavek probaj, drugače pa zamenjaš.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@sanda: mislim, da zapravljaš denar. Sam sem npr. šel iz MB do Splita z gorcem, gor sem pa dal neko napol slick varianto, pač še šlauh zamenjaš in je to to...

Sem pa par dni nazaj vzel ene gumice 26x1,75 v MBju napol zastonj, za 15 eur. Ne vem pa kako se obnesejo, je pa profil malo bolj grob, pa sredina polna. ..moram pa jih še sprobat. Po asfaltu se precej vozim tako da te vredesteinke t-rex ki jih imam gor ne pridejo ravno do izraza...

Popravljeno . Popravil Trdonja
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

@mare65: s to Michelinko nimam dobrih izkušenj. Imel sem jo precej let nazaj, zanimivo, da jo še vedno proizvajajo. Preširoka za asfalt, zanič na mokrem, prav tako ne ravno primerna za makadam. V glavnem slab kompromis, ne verjamem pa da je zmes toliko drugačna kot pred leti, profil je namreč enak; je šla po hitrem postopku v kontejner (še prej sem parkrat buske fasal :D ).

Popravljeno . Popravil Trdonja
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tudi jaz sem se pridružil biciklistom in sem čisto navdušen nad pozabljenim kolesom :), od cimra kupil authorja clasic (mtb) in zaenkrat se je obnesel fantastično, cca 100km do sedaj), skor ko motor, sam da se makedama ne ustrašiš :D, res pa da manj leti, bo treba mašino še mal natrenirat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

ja no jz sm kupila obroče in slick gume gor

tko da sm zadovoljna res da je blo kr neki denarja,..sam mislim da se je izplačalo k zdej pa leti po asvaltu mal bol kot prej :worship:

še eno uprašanje a vi zračnice kej flikate al kr nove glede na to da so sam par evrov,..

eno sm predrla pa je čist majhna luknca pa jo bom kr zaflikala pa dala za rezervo,sej po moje bi mogl bit okej,al se ne splača zafrkavat za 5€?

post-265-127615894675_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

tko da sm zadovoljna res da je blo kr neki denarja,..sam mislim da se je izplačalo k zdej pa leti po asvaltu mal bol kot prej :worship:

še eno uprašanje a vi zračnice kej flikate al kr nove glede na to da so sam par evrov,..

eno sm predrla pa je čist majhna luknca pa jo bom kr zaflikala pa dala za rezervo,sej po moje bi mogl bit okej,al se ne splača zafrkavat za 5€?

Sej tud flikce niso zastonj tko, da pomoje brez veze (vendar imej poleg rezervne zračnice tudi komplet za flikanje vedno s sabo za vsak slučaj).

Meni se je že zgodilo, da sem z eno rezervno zračnico ostal brez.... in to na precej dolgi furi.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pomoje si se pravilno odločla, imaš tako ful manj dela za zamenjat, pa razlika v vožnji je zagotovo očitna... :OK: Le glej, da jih boš dovolj napumpala, namreč te ozke zračnice morejo imeti precej več barov (piše na njih kolko je max, najbrž nekje med 8 in 10bar , prej na conti race gumi s kevlarjem sem lahko pumpal na 12bar :whistle: ...kak je to šibalo...) in če je premalo ko greš čez kak rob ti z lahkoto preluknja zračnico. Drugače pa lahko komot zaflikaš, jst sem imel pa vedno s sabo eno novo rezervno zračnico in mini kopmplet za flikanje (par flik in lepilo) pol pa vidiš kaj ti je najboljše. Če se ti predre sredi kake dirke daš gor novo, če imaš pa cajt, jo pa lepo zaflikaš pa je. Pa tudi glej, da maš kako mini pumpo s sabo, ki zmore vsaj kakih 7bar, ćeprav jih najbrž ni tako lahko dobit v vsaki trgovini, je pa fajn, da je aluminijska (vsaj cev od pumpe).

A si šla na franjo, pa si zato rabla cestne gume? :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!