Skoči na vsebino

Okus po hitrosti, slo moto dokumentarec -

Priporočene objave

Objavljeno
Mislim, da bi morali posneti svojo verzijo dokumentarca :) . Ker ta je bil katastrofa. Res je, da še nisem pravi motorist ampak mopedist vendar vem, da kar je prikazoval dokumentarec ni res. No deloma je vendar je večino dokumentarca prikazano, da smo mi/vi pijanci, zasvojenci s seksom... mah zapravljena ura :trance_33_sleep:

Lepo je da tako misliš. Sem tudi jaz tako mislil pa sem si hitro premislil, ker bi najverjetneje ostalo pri besedah, kot že mnogo stvari do sedaj (tukaj mislim na splošno, ne me raztrgat zaradi tega). Ali pa tudi ne mogoče, pa bom presenečen.

Kakorkoli če pa se bi že odločili da naredimo/te dokumentarec o motoristih, mislim da bi se tega projekta najlažje lotili z pomočjo fantov in deklet, ki ustvarjajo tednoskop( :worship: ). Le mnenje.

Objavljeno
Mislim, da bi morali posneti svojo verzijo dokumentarca :). Ker ta je bil katastrofa. Res je, da še nisem pravi motorist ampak mopedist vendar vem, da kar je prikazoval dokumentarec ni res. No deloma je vendar je večino dokumentarca prikazano, da smo mi/vi pijanci, zasvojenci s seksom... mah zapravljena ura :trance_33_sleep:

in odziv bi bil v enakem stilu kot je zdaj

večina bi ga spljuvala....ker bi pozabil na vse znamke motorjev,potem bi ti povedali da se to ne dela tako ampak tako ....

v glavnem nikoli ne bo prav, ker še vedno ne znajo(mo) odgovarjati za svoja dejanja in pospravljati pred svojim pragom

mi je zelo žal, ker sem ti vzela voljo za tak projekt :naughty: :naughty:

dr.looney :alien1:

Objavljeno

večina bi ga spljuvala....ker bi pozabil na vse znamke motorjev,potem bi ti povedali da se to ne dela tako ampak tako ....

v glavnem nikoli ne bo prav, ker še vedno ne znajo(mo) odgovarjati za svoja dejanja in pospravljati pred svojim pragom

Nono, dejstvo je, da če je stvar dobra, ni vedno popljuvana.. Si videla, da bi folk masovno popljuval predstavitev knjige in knjigo samo potopisa našega motoriderja? Ne, ker je stvar dobra in kvalitetna. Saj se vedno najde kdo, ki enostavno ne more mimo tega, da ne bi dal vsako stvar v nič, ipd, ampak če je stvar dejansko dobra, je teh oseb bistveno manj, kakor pri nekem takem skropucalu, kot je bil ta dokumentarec...

Vedno se najde nekdo ki popljuva. Ampak količina le teh se pa bistveno razlikuje glede na to, ali je stvar dejansko dobra ali pa je totalno zanič. In mislim, da komentarji glede tega "dokumentarca" govorijo sami zase kam le ta spada :)

Objavljeno

a se men samo zdi, a ste pricakoval da bodo hvalil motoriste v tem dokumentarcu? :unsure:

Objavljeno

Lohk se bi pa tud povedal v o raznih dobrodelnih akcijah ki jih izvajamo mi motoristi.

Objavljeno (popravljeno)

Dobro nas je razgalil postranski opazovalec... Tudi jokajoči odzivi na tem forumu potrjujejo mojo teorijo, da je vsaj 80 % motoristov razdeljeno v tri skupine. Spet smo dokazali, da smo navadni hinavci, tu je spet en kup lažnega moraliziranja in užaljenosti, ker se podoba o nas, ki jo je podal režiser ne sklada s tistim, kar mislimo o nas samih v svojih glavah. Zakaj nam je tako hudo, kaj bo po tem filmu rekla okolica? Smo motorje kupili zaradi njih? Ne vem, zakaj potem toliko debat o izpuhih za pridobitev tistega konja ki se nič ne pozna, al pa o gumah češ da nobene ne držijo dovolj, pa o navoru ki naj bi ga imel navaden potovalnik nikoli dovolj... Za vožnjo po predpisih pa čeprav v dvoje bi bil zadosten 125 kubičen skuter...

Te večje skupine pa so:

1. ekshibicionisti - ponavadi si kupijo motor ki ga sploh ne obvladijejo, ali pa neobvladljivega naredijo z 200 kilogrami dodatne opreme na motorju in sebi.

2. ljubitelji hitrosti (po cesti in na progi)

3. profesionalni motoristi (lastniki trgovin, proizvajalci opreme, lastniki bifejev, mehaniki, švercerji z deli, lastniki avtošol, inštruktorji, policisti...)

Za vse tri skupine velja ljubezen do druženja ob precejšnji količini piva in furanje videza pravega motorista...

Popravljeno . Popravil SF
Objavljeno
Imajo boljše ceste, imajo boljšo kulturo vožnje, ki je pogojena tudi z morda bolj doslednim sprovajanjem zakonodaje? Pa tudi vajeni so že teh bencinskih igračk - pri nas pa so ljudje zadnjih nekaj let dobili čuda enih 'bencinskih igračk' v roke, ceste so pa še za stojadine in yugote ... ;)

Hecno je že, če gre kdo čez Jezersko ali pa PAvličevo sedlo ... na slovenski strani sama-jama-peskana, na drugi pa kot da bi nekdo vsak dan pometal tisto široko skoraj-avtocesto.

Tole bo kar držalo. Tako pač je.

In kot drugo: filma nisem uspel videt v prvem predvajanju na TV, sem se pa odločil na podlagi teh odzivov tu v tej temi da si ga pogledam: dokumentarec kot dokumentarec, lahko bi bil za moj okus tudi boljši, lahko bi bil slabši, dejansko je bilo že nekajkrat napisano, da pač obravnava in favorizira samo del moto populacije, ampak je pa dejstvo, da nam je "nekdo od zunaj" pomolil pred fris ogledalo rekoč: "No taki ste pa v naših očeh" ... To je pač podoba za javnost in mogoče komu le da malo misliti ...

LP

Objavljeno
1. ekshibicionisti

2. ljubitelji hitrosti

3. profesionalni motoristi (

:topic: Ker se v teh treh skupinah ne najdem pomeni, da sem med onimi 20 %.

Objavljeno

Ah, taki pač smo. Eni bolj, drugi manj.

Tudi na moto zborih, kar hitro pred večerom zgasnem domov. Tisto pijančevanje me ne zanima...

Objavljeno (popravljeno)
Nono, dejstvo je, da če je stvar dobra, ni vedno popljuvana.. Si videla, da bi folk masovno popljuval predstavitev knjige in knjigo samo potopisa našega motoriderja? Ne, ker je stvar dobra in kvalitetna. Saj se vedno najde kdo, ki enostavno ne more mimo tega, da ne bi dal vsako stvar v nič, ipd, ampak če je stvar dejansko dobra, je teh oseb bistveno manj, kakor pri nekem takem skropucalu, kot je bil ta dokumentarec...

Vedno se najde nekdo ki popljuva. Ampak količina le teh se pa bistveno razlikuje glede na to, ali je stvar dejansko dobra ali pa je totalno zanič. In mislim, da komentarji glede tega "dokumentarca" govorijo sami zase kam le ta spada :)

Ne vem , zakaj mi izkušnje pravijo drugače. Za motosvetovo srenjo nikoli ni nič dobro.

dr.looney

Popravljeno . Popravil dr.looney
Objavljeno
Ne vem , zakaj mi izkušnje pravijo drugače. Za motosvetovo srenjo nikoli ni nič dobro.

To pač ni enoglasna srenja ...

Objavljeno
To pač ni enoglasna srenja ...

Večglasna sranja...

Objavljeno (popravljeno)
Dobro nas je razgalil postranski opazovalec... Tudi jokajoči odzivi na tem forumu potrjujejo mojo teorijo, da je vsaj 80 % motoristov razdeljeno v tri skupine. Spet smo dokazali, da smo navadni hinavci, tu je spet en kup lažnega moraliziranja in užaljenosti, ker se podoba o nas, ki jo je podal režiser ne sklada s tistim, kar mislimo o nas samih v svojih glavah. Zakaj nam je tako hudo, kaj bo po tem filmu rekla okolica? Smo motorje kupili zaradi njih? Ne vem, zakaj potem toliko debat o izpuhih za pridobitev tistega konja ki se nič ne pozna, al pa o gumah češ da nobene ne držijo dovolj, pa o navoru ki naj bi ga imel navaden potovalnik nikoli dovolj... Za vožnjo po predpisih pa čeprav v dvoje bi bil zadosten 125 kubičen skuter...

Takih postranskih opazovalcev je malo morje. Takega videnja ne bi rabili predstaviti, ker ga ljudje itak imajo. Ta oddaja, ki jo bodo verjetno imeli za verodostojen izdelek, bo samo še potrdil mnenje laične javnosti. Namesto, da bi pokazali, da se Tomozuki vozi z motorjem iz užitka, želje po svobodi in raziskovanju, so pokazali Franceja, ki ni nič drugačen od svojih gostilniških kolegov, razen tega, da ima pač motor in ga je treba pripeljat pokazat. Če se zraven še potetovira, si prepikne niple in si pusti kraljmatjaževsko brado, potem pa sploh fascinira. Vaške frende jasno, ostali se pa zgražajo ob pogledu nanj. Potem pa še druga skrajnost - prepotentneži na superšportnikih. Zažiganje gum, po zadnji med avtomobili, kršenje predpisev povsod in dajanje videev na splet - za nameček pa dajo še enega invalida, ki je izgubil nogo, da lahko potem folk potešeno misli: "No, ta je našel, kar je iskal!" Kje je 90% ostalih voznikov, kot sem že omenil nekaj postov nazaj? Pravtako nobeden ne omeni, zakaj tako slabe razmere na cesti, kaj dela cestna služba, ko se praska po jajcih, namesto, da bi preverjala izpravnost ceste, zakaj še zmeraj ni ograj do tal, kljub temu, da se jih mnogo poškuduje na njih, kar prinese dražje in zahtevne operacije, ki državo stanejo več kot nekaj namontiranega materiala v ovinkih itd. Vbistvu so za 8 do 16% nesreč s smrtnim izzidom krive prav te. Če želiš nekaj koristnega narediti, moraš predstaviti ljudem plat zgodbe, ki je ne vidijo, sicer je vse skupaj mešanje dreka. Za to, kar si ljudje mislijo o nas je dovolj 5 minutnega branja komentarjev nesreč motoristov na 24ur. Na koncu nisem izvedel popolnoma ničesar iz te oddaje, ker že vse vem, neki Hanza, ki nima pojma, kaj je motor, pa tudi. Vbistvu mi dol visi, kaj si ded o meni misli, ko se peljem mimo njega. Ni mi pa vseeno, če ne gleda v ogledala, ne nakazuje smerokazev in mi odvzema prednost. Tudi mi ni vseeno, kaj si mislijo takšni, ki bi lahko poskrbeli za boljšo varnost na cestah pa sveta ne vidijo skozi motoristove oči.

dr.looney

Ni, to je res. Je pa razlika med slabšim in boljšim...

Popravljeno . Popravil Tomozuki
Objavljeno
Čeprav za popolne laike...k gledajo tale dok. bi imeli mnenje da so sami pijanci in zadetki...no vsaj mislim tako....čeprav ni res.!!

E, točno tak občutek sem dobil, ko sem videl stvar do konca. Divjaki, pijanci, zadetki... Iz moje perspektive katastrofa od dokumentarca, ki nas meče še v slabšo luč, kot smo že. Nisem zaznal niti ene variante ala odvzem prednosti pri spoštovanju omejitve hitrosti, kot sem se ji sam lani s sopotnico za seboj izognil za centimetre... Vsega smo samo mi krivi. Vedno.

Nisem pa bral vseh ostalih komentarjev, sem direkt napisal svojega.

Objavljeno
...

Za vse tri skupine velja ljubezen do druženja ob precejšnji količini piva in furanje videza pravega motorista...

In kje sem sedaj, ko se ne prepoznam v nobeni od teh skupin?

Objavljeno
In kje sem sedaj, ko se ne prepoznam v nobeni od teh skupin?

Ni te! Ne obstajaš pač :)....

Objavljeno (popravljeno)

Danes sem si tudi sam pogledal dokumentarec.

Meni osebno je bil izredno všeč.

Dotakne se vseh najbolj perečih tem na temo motociklizma v Sloveniji in jih tudi dobro predstavi (zbori, divjanje po cestah, dirkališče, poškodbe, nesreče itd…). Veliko vas kritizira pretiravanje s smrtjo in nesrečami, obenem se pa očitno ne zavedate, da je to realno stanje pri nas. Po Evropski študiji, je Slovenija glede na število registriranih motornih koles in prometnih nesreč s smrtnim izidom ali hujšimi posledicami, povsem na repu lestvice. Normalno je, da je motor 10x bolj nevarno prevozno sredstvo, kot avto, pri nas pa je kar 50x bolj nevaren. Se vam zdi to normalno?

Moto zbor je na koledarju skoraj vsak vikend, žegnanja motorjev so do septembra, pozimi pa so zabave v klubskih prostorih. Pijančevanje je standard, kurjenje gum in ostalo uničevanje motorjev tudi. Torej dokumentarec v tem pogledu ne more prikazati zadeve drugače.

»Cestna dirkališča« so nekaj povsem običajnega, »cestni dirkači« pa so pri nas deležni večjega občudovanja, kot Igor Jerman. Če se slučajno ustaviš ob takšnem »dirkaškem odseku«, kot so recimo planinske ride, se jih kaj hitro nekaj nabere okoli tvojega motorja, ki »strokovno« po gumi in tačkah ocenijo, če si iz pravega testa (v smislu: »uf, tale je pa za v penzijo, ma pol centi do roba«). Tudi sam sem sodil v skupino »cestnih dirkačev«, a ko danes pogledam nazaj, sem lahko vesel, da sem preživel. Seveda sem bil takrat prepričan, da se pa meni ne more zgoditi prav nič in da imam vse po kontrolo. Po nekaj pogrebih in tragičnih zgodbah zapisanih tudi na motosvetu, tudi nekaj padcih, nisem bil več tako zelo prepričan v to.

Nekateri med vami se zgražate, kako nas je dokumentarec predstavil. Navadno se isti tudi pritožujete nad tem forumom (kako je zanič, kako se vsi nekaj bunijo, itd…), pri tem pa pozabljate, da ga soustvarjamo prav mi vsi in je na nek način ogledalo slovenskega motorizma, kot tudi ta dokumentarec. Resnica včasih boli!

Če se v dokumentarcu niste prepoznali, kar tako naprej. Več bo takšnih bolje nas bo sprejela ostala javnost.

Ostali pa, ne sprenevedajte se!

Torej, čestitke avtorju in soustvarjalcem, za realističen prikaz večinskega stanja pri nas. Pričakujem nadaljevanje v katerem ne bodo pokazali samo stanja, ampak bodo prikazali tudi kakšno rešitev določenih problemov.

Popravljeno . Popravil bladzo
Objavljeno (popravljeno)

Točno tako. Kakor od življenja ne moreš pobrat samo dobrih stvari, tako ne moreš niti od moto scene. Dokumentarec nas samo spomni na tisto, kar sami prezremo, pa naj si bo to namerno ali pa ne... Si pa vseeno nisem mislil, da bo toliko svetohlinstva. Točno taki smo, tega ne more zakrit noben temen vizir... :headbang:

Popravljeno . Popravil SF
Objavljeno

mislem. oprosti. morda sem nergač. in lahko me spet uvrstite med tiste, ki jim je sosedova trava bol zelena. ampak ta film je poden. ene par slovenskih filmov, tud dokumentarcev je odličnih. ta pa je tisti film ki ga moraš videt, da dobrega ceniš. otrok s petrička ni pluval nihče.

Objavljeno
Če se v dokumentarcu niste prepoznali, kar tako naprej. Več bo takšnih bolje nas bo sprejela ostala javnost.

Ostali pa, ne sprenevedajte se!

Torej, čestitke avtorju in soustvarjalcem, za realističen prikaz večinskega stanja pri nas. Pričakujem nadaljevanje v katerem ne bodo pokazali samo stanja, ampak bodo prikazali tudi kakšno rešitev določenih problemov.

Bladzo, če ti tako rečeš, ti slepo verjamem, da je scena res tako kritična, kot praviš.

Hkrati pa sem zelo vesel, da sem očitno padel v družbo onih drugih, ki nam je večina prikazanega v dokumentarcu, tuja. Sicer pa... saj tudi vozimo malenkost drugo raso prevoznih sredstev in smo vnaprej vedeli česa s temi zadevami ne bomo mogli počet, kar pa nas ni odvrnilo od nakupa...

Objavljeno
izbrisan motorist :whistle:

Odškodnina takoj! :D

Objavljeno
mislem. oprosti. morda sem nergač. in lahko me spet uvrstite med tiste, ki jim je sosedova trava bol zelena. ampak ta film je poden. ene par slovenskih filmov, tud dokumentarcev je odličnih. ta pa je tisti film ki ga moraš videt, da dobrega ceniš. otrok s petrička ni pluval nihče.

seveda ne, ker se ni dotikal nas uporabnikov motosveta oziroma motoristov.

@bladzo :worship::worship::worship::worship:

Objavljeno (popravljeno)

@bladzo, v nekaj delih se stinjam s tabo, ampak očitno živiva vsak v svoji Sloveniji..

Ker če jaz pogledam malo naokoli med meni poznanimi motoristi, je veliko več vikend fazer/hormet/ipd riderjev ter folka, tudi starejših na kakšnih tourerjih, cestnih endurah, tudi chopperjih, ki imajo motor za vozit, potovat in motozbora skoraj še videli niso..

V tem dokumentarcu, je pa kot je bilo s strani večih že ogromnokrat izpostavljeno, polovico časa prikazano samo razgrajanje po zborih s "pravimi hardcore bikerji".

Noben ne zanika, da stanje ni kritično, seveda je, saj nesreče in smrtne žrtve govorijo same zase in noben ne zanika, da se tisto kar je prikazano v dokumentarcu ne dogaja, seveda se, saj je posneto. Ampak tu je bilo pa prikazano, kakor, da je tipičen slovenski motorist čupavi zapitek na zboru ali pa samomorilec. Ampak to pa spet ni res.

Torej kje so v dokumentarci vsi tisti motoristi, ki ne furajo hardcore biker stajla po motozborih, ampak imajo zgolj motor za kakšno furco, sprostitev, potovanje, ipd. Jih ni, pa je teh motoristov večina in bistveno več kot tistih prikazanih. In če se že dela nek kao dokumentarec, potem naj se prikaže vse. Torej

bradatega Lojzeta z drekpumpo in neti, ki ga pije na zborih, Matica, ki s svojo pilo nažiga ride, Franceta, ki svojo FZ6 za vikend zapelje do morja, Janeza, ki svojega Varaderota obloži in gre na turo po Dolomitih, Jožeta, ki svojo Husquarno preganja po njivah in gmajni, itd, itd. To je realno stanje in temu bi se lahko reklo dokumentarec.

Motorizem ni samo pijančevanje in smrt, čeprav je oboje resnično preveč prisotno.

Popravljeno . Popravil Jure

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!