Gregs Objavljeno Oktober 1, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 1, 2002 Pozdravljeni! Danes me je klical Hanzi in mi sporocil, da si zeli kupiti prenosni racunalnik, preko katerega bo lahko iz bolnice dostopal do interneta (GPRS). Zdaj pa na plan vsi motosvetovci, ki mu lahko svetujete, kaj na kupi. In pa seveda: ce lahko kdo kaj pametnega za razumno ceno zrihta. Skratka, karkoli... Vsaka pomoc oz. informacija bo dobrodosla. Ko izvem kaj vec, pa sporocim.
Vrtnica Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 http://www.motosvet.com/phpbb/viewtopic.php?t=2738 Tle si poglej so mi dajal ponudbe
Lucky Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Jest mu ga lahko posodim za kak mesec, mrbit dva.
bladzo Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Jest mu ga lahko posodim za kak mesec, mrbit dva. To bi bilo zelo plemenito dejanje 8) 8) 8) 8) 8) 8)
hotschko Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Jest mu ga lahko posodim za kak mesec, mrbit dva. Glede na to, da je klical tudi mene naj mu prinesem cenike itd ... sklepam, da je zainteresiran za nakup. Do takrat pa mogoče izposoja ni napak. :)
chris Objavljeno Oktober 2, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 2, 2002 Kolk casa bo pa se v bolnici? K ce ne bo dolg, bo po moje se najbols, da mu ga nekdo posodi...
Gregs Objavljeno Oktober 3, 2002 Avtor Opozori Objavljeno Oktober 3, 2002 Trenutno pri mojem brskanju se vedno vodi Gericom... Opis: 1,7 Celeron 30 GB disk grafika 32 MB 256 RAM CDRW/DVD enota ethernet modem disketar vsi pomembni priklopi Cena: 400.000 SIT
elbarto Objavljeno Oktober 9, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2002 Trenutno pri mojem brskanju se vedno vodi Gericom... Opis: 1,7 Celeron 30 GB disk grafika 32 MB 256 RAM CDRW/DVD enota ethernet modem disketar vsi pomembni priklopi Cena: 400.000 SIT TroNote D610S: Celeron 1700 256MB DDR, 20GB TFT 14.1'' Combo CDRW+DVD, Ethernet 10/100TX, Modem 56K, VGA do 64MB + TV out, IRDA, 3x USB, FireWire, PCMCIA, Li-Ion baterija 319.900 sitnih, zelo lepa in dobro delujoča zadeva. razlika je samo ta, da je na Gericomu Gericom nalepka, pa da ma 30 gb disk. Naredila ju je pa oba ista fabrika.
Racing Objavljeno Oktober 9, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 9, 2002 Slucajno sem naletel se na eno podobno debato: http://www.mobisux.com/tabla/showthreaded....rt=2#Post578144
Einherjar Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 TroNote D610S: Celeron 1700 256MB DDR, 20GB TFT 14.1'' Combo CDRW+DVD, Ethernet 10/100TX, Modem 56K, VGA do 64MB + TV out, IRDA, 3x USB, FireWire, PCMCIA, Li-Ion baterija 319.900 sitnih, zelo lepa in dobro delujoča zadeva. razlika je samo ta, da je na Gericomu Gericom nalepka, pa da ma 30 gb disk. Naredila ju je pa oba ista fabrika. Kje si to najdu?? To bi se mene zanimalo.
suzuki Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 Hja, če je to cena brez davka, potem ni praktično nobene razlike: če je pa tole že z DDV pa hitro v akcijo, kdor misli kaj kupit! SharpNinja in freya 2
MotoRossi Objavljeno Oktober 10, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 10, 2002 Gericom - ne hvala. Nima velik možnosti za nadgraditev, procesor ni Mobile, Cheap combo enote rade crkujejo, gretje, poraba energije (delal bo max. 2h), intergrirana grafika (noja sicer tut ta nebi bla tak svoh, ce je res DDR ram notr), servis(?). Če misli, še v naprej kaj bojl resno delat z njim, mi priporočam Compaq, HP in Dell. Te firme ponujajo največ za svoj denar. Tam od 400k sit naprej. Pa toshiba, simens in ibm tut niso tok bad. Sicer pa če ga bo mel res sam za domačo rabo (net, kaj za napisat, pa kak film pogledat) pol so pa čist oki firme kt so Gericom, Notex, IPC, ipd...
Hanzi Objavljeno Oktober 13, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2002 Jest mu ga lahko posodim za kak mesec, mrbit dva. Res je. trenutno uničujem in praznim Lucky-jev notebook pa še preko njegovega telefona sem na netu, ker en ohhhh in sploooh Sony-Erricson T200 s tako reklamo in ne vem kakšnimi funkcijami sploh ne požene modema. Jutri ga gresta Lucky in Monika vrniti na mobitel pa ga naj kar tam imajo za pošiljanje SMS ker drugega pa itak ne zna. Če pa zna naj pa jutri razložijo na mobitelu. Če ne naredijo telefona takega kot ga propagirajo ga naj kar imajo in vrnejo denar. Npr če kupiš avto ga kupiš zato da se boš z njim vozil ne pa da boš pred hišo sedel v njem in poslušal glasbo ker bi bil brez menjalnika. Skratka upam za jutri da ne bo preveč komplikacij na mobitelu: Naj dajo drug telefon ali pa vrnejo denar ker bo telefon vrnjen v roku 8 dni, sicer bodo kritike objavljene še kje drugje ne samo na tem forumu. uf sem jezen na to kur...o elektronko.
klemens Objavljeno Oktober 13, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2002 Verjetno nimaš pravilno inštaliranega modema za tvoj telefon. Pokliči na Svemo in ti bodo povedali kako poteka inštalacija. Pri Ericssonih jim še malo pešajo gonilniki. Jaz sem hotel inštalirati T39 na XP-je. Postopek je bil tak da ga noben uporabnik ne bi sam naštudiral in ni niti približno podoben temu da vstaviš cd in parkrat klikneš ok. Veliko uspeha pri inštalaciji in seveda čimprejšnje okrevanje. p.s. : na Mobitelu ti pa kaj pametnega verjetno ne bodo znali povedati :) LP, klemen
Lucky Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 Gonilniki so že v redu, problem je drugje. Ti butli pri Sonyericu so izdelali gonilnike za win 2000, XP, za 98 je pa isti vendar kao beta verzija. To pomeni, da lahko povzroča težave, v praksi pa da ne dela sploh. Smo poskusli inštalirat tudi na XP pa dejansko sploh ne zazna modema. Pa je kabel povsem v redu, ker smo nanj priključili T39 (med drugim) in je zadeva špilala. Inštalacija na XP pa vseeno ni tak bavbav. Sem poklical na Svemo, pa so mi najprej zatrjevali, da to ne dela, pol sem jim reku, da sem dobil driver, pa so spremenili mnenje. Itak da sploh niso vedli, da obstaja. Pol sem pa dobu drugega tipa, pogovor pa je potekal takole: Kateri sistem uporabljate? -98 in XP A imate com ali usb data kabel? -Com Aha, testiral sem ga z usb in je delal bp. Kako je pa s com ne vem in vam ne morem nič pomagati. Na svidenje. -eh, ampak... tututu
A_je_to Objavljeno Oktober 14, 2002 Opozori Objavljeno Oktober 14, 2002 Gericom Supersonic2 imam jaz in bi ga skoraj odsvetoval ... Ga imam preveč na servisu da bi rekel da je dober ... pa ATI Radeon mobility mam notri pa grafika TKO ŠTEKA da verjet ne morš ... vse driverje probal ... ventilator se mi ustavlja... že 3 krat menjan ... isti shit Disk je imel bad block ... menjan. Tko da raje kaj drugega ...
Lucky Objavljeno December 10, 2002 Opozori Objavljeno December 10, 2002 Bad news!! Včeraj je Hanziju odpovedal kompjuter. Jebenti, tudi IBM-u se zgodi. Mislil sem, da gre za kako softversko težavo, pa je očitno nekaj resnejšega. Ob vklopu se na zaslonu oz. monitorju (sem ga priključil doma) ne zgodi nič, beri tema je, trdi disk nekaj melje, ampak se nič ne zgodi. Tolk nimam pojma o računalnikih, da bi vedu, kaj je. A kdo ve, kam bi lahko zadevo nesu vsaj pogledat če že ne popravit. V prevelike stroške se za to škatlo ne bom spuščal, zato tudi IBM-ov servis odpade. Vsak pomoč je dobrodošla. No, trenutno je naš najbolj dejavni moderator brez računalnika in torej se ne bo več oglašal. Pozivam kogarkoli, ki ima kak računalnik odveč, da mu ga posodi, medtem bom pa jaz poskušal spedenati tegale ali pa dobiti drugega.
transalp Objavljeno December 10, 2002 Opozori Objavljeno December 10, 2002 Lucky, lahko napišeš malo več podatkov: - konkretna oznaka modela (IBM ThinkPad ???) - je morda doživel kak padec/udarec? - kaj pravijo kontrolne LED na notesniku (napajanje, aktivnost diska,...) - ali disk po vklopu stalno "melje" ali le nekaj časa? - ali po vklopu ostane prižgan ali se morda hitro sam izklopi? - si pogledal (v temi), če se kaj vidi osvetlitev zaslona po vklopu notesnika (če ima nastavitev osvetlitve, jo daj na max.)? - je notesnik odpovedal naenkrat ali so bile prej kake "muhaste" težave - npr. ob vklopu tema, po ponovnem vklopu pa vse OK - je kdo že preveril napetost napajalnika, baterije,... - si poskusil kak "hard reset" (poglej v navodila/na internet)? - Mogoče je tole "long shot" - ampak - pusti ga čez noč brez baterije, pa poskusi z vklopom spet zjutraj.
Lucky Objavljeno December 10, 2002 Opozori Objavljeno December 10, 2002 Lucky, lahko napišeš malo več podatkov: - konkretna oznaka modela (IBM ThinkPad ???) - je morda doživel kak padec/udarec? - kaj pravijo kontrolne LED na notesniku (napajanje, aktivnost diska,...) - ali disk po vklopu stalno "melje" ali le nekaj časa? - ali po vklopu ostane prižgan ali se morda hitro sam izklopi? - si pogledal (v temi), če se kaj vidi osvetlitev zaslona po vklopu notesnika (če ima nastavitev osvetlitve, jo daj na max.)? - je notesnik odpovedal naenkrat ali so bile prej kake "muhaste" težave - npr. ob vklopu tema, po ponovnem vklopu pa vse OK - je kdo že preveril napetost napajalnika, baterije,... - si poskusil kak "hard reset" (poglej v navodila/na internet)? - Mogoče je tole "long shot" - ampak - pusti ga čez noč brez baterije, pa poskusi z vklopom spet zjutraj. Hm, poskusimo. -IBM Thinkpad 600E, type 2645 -mislim, da ne. Hanzi je zelo pazil nanj -Kontrolne diode delajo popolnoma normalno, disk je aktiven in tudi pride do inicializacije winsov. Po dolgem mletju(pentium 2) se zasliši pozdravna melodija. -disk dela normalno -ostane prižgan -osvetlitev zaslona je normalna, samo na njem ni ničesar ali pa so vertikalne črte različnih barv -baje da so bile neke težave, ampak bolj povezane z obešanjem GPRS in IR -z ali brez napajalnika, z baterijo, dela enako -Hanzi ga je itak uporabljal brez baterije, tako da long shot varianta odpade.
lojzi Objavljeno December 11, 2002 Opozori Objavljeno December 11, 2002 Kontrolne diode delajo popolnoma normalno, disk je aktiven in tudi pride do inicializacije winsov. Po dolgem mletju(pentium 2) se zasliši pozdravna melodija. -disk dela normalno -ostane prižgan -osvetlitev zaslona je normalna, samo na njem ni ničesar ali pa so vertikalne črte različnih barv -baje da so bile neke težave, ampak bolj povezane z obešanjem GPRS in IR -z ali brez napajalnika, z baterijo, dela enako -Hanzi ga je itak uporabljal brez baterije, tako da long shot varianta odpade. Ali lahko sporočiš kakšen antivirusni program imaš inšatliran, oz. če svojo zgodbico zapoje v Doso-vem oknu? Meni zadeva zelo smrdi na grafično kartico, kaj pa to pomeni, ti je pa najbrž jasno (grafikaonboard PRESS)
Lucky Objavljeno December 11, 2002 Opozori Objavljeno December 11, 2002 Inštaliran je imel Sophos antivirus :?: , ampak mislim, da ni bil nikoli kaj dosti nadgrajen. Skratka star kakor računalnik sam. A lahko virus tolk zjebe mašino, da še do BIOS-a ne moreš?
suzuki Objavljeno December 11, 2002 Opozori Objavljeno December 11, 2002 ... A lahko virus tolk zjebe mašino, da še do BIOS-a ne moreš? Teoretično seveda lahko, v praksi pa sem o tem samo slišal od drugih - menda jim je virus izbrisal nekatere nastavitve BIOSa ali celo kompletnega... :cry: SharpNinja in freya 2
lojzi Objavljeno December 11, 2002 Opozori Objavljeno December 11, 2002 ... A lahko virus tolk zjebe mašino, da še do BIOS-a ne moreš? Teoretično seveda lahko, v praksi pa sem o tem samo slišal od drugih - izbris nekaterih nastavitev BIOSa ali celo kompletnega... :cry: Kolikor poznam Transalpa, ima že downl. novo verzijo BIOS-a za Think Pad (a se motim Transalp?) :wink: . In, če ni to ( v kar sam močno dvomim), bi glede na vse simptome sumil v grafiko. Ker, čenotesnik spusti čez BIOS skozi (in to očitno naredi, če začne antivirus scan), potem je napaka nekje naprej, ali pa celo v OS ???
Lucky Objavljeno December 11, 2002 Opozori Objavljeno December 11, 2002 Lojzi, mislim, da imaš kar prav. Grafika že od samega zagona ne dela, ker na zaslonu ni ničesar, če skušam v bios (F1 ob vklopu) se pa pojavijo črte.
jrakus Objavljeno December 11, 2002 Opozori Objavljeno December 11, 2002 Jez bi pa prej reku da je povezava monitor-plata slaba. Če bi bla grafika ne bi videl nič. Prenosniki so pa znani po okvarah pri dotični povezavi.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se