Skoči na vsebino

1% mešanca v rezervar da,....

Priporočene objave

Objavljeno

Na forumu sem v eni temi prebral o tem da se v dvotaktnik lahko da 1% mešanco, da v slučaju, da gre "mišelato"(una naprava ki dodaja olje bencinu) mašina ne zariba!

No kaj več v uni temi ni blo napisano zdej pa bi rad zvedu kajveč o tem?!

Objavljeno

Pomoje da se splača dajat ta procent olja notr, ker je cenejši kot nov bat!

Objavljeno

sam pol manj vleče... a ni pol že bolš lučko nakam vtaknit da vidiš če dela zadeva....

Sicer je pa ta 1% ziher boljš kot da ribne, ampak kako pa pol veš da je crknla zadeva?

LP

Objavljeno

malo pametovanja:

Z varnostnega vidika je najboljš da odklopiš napravo za avtomatsko mešanje in sam tankaš potrebno mešanico. Ne bo šlo niš slabše, in še 100% veš da ti zaradi tega ne bo mašina zaribala. Je pa tu glavni dejavnik to, koliko zaupaš avtomatskemu mešanju.

Objavljeno

Poznam 3 pobce, en ma DT 125, drug KR1 in tretji RS 250 in vsi trije so pumpico izklopili ter sami delajo mešanico. Če bi jaz imel npr. DT 125, bi ziher odklopil, kajti od tega motorja sem videl tisto pumpico kako zgleda in jo imel v rokah. Tistmu koščku plastike in eni membranci zaupat... Jaz ne. kako imajo to narejeno drugi motorji, ne vem.

Objavljeno

če dodajaš 1% in ti avtomat za mešanco deluje to pomeni preoljiranje motorja in bo ob počasnejši vožnji nabiranje saj večje, svečka zdrži manj, v nasprotnem primeru pa (če ti avtomat crkne), ti 1% ne bo nič pomagal

če dodajaš 1% lahko dodajaš tut 3% al kolikorkoli ima motor že predpisano in pozabiš na možne probleme

al pa šalti na 4-takt :D

• 2 let pozneje...
Objavljeno

Pol pa raj nardiš tiste 3%mešanco pa daš v oba rezervarja in ti pumpica dodaja mešanco ne pa olja

Objavljeno

Ali pa enostavno sklopiš pumpico, pa ti ni treba v oba razervoarja nalivat, ker če ti pumpica dozira 3% mešanico je itak kot da je ne bi imel..

Objavljeno

Ja sam pol maš tulku več benza vse skup :OK:

Objavljeno

Pri tem se ne splača šparat, bolš kupit malo dražje olje, sam pa potem bat dlje zdrži. Drugače pa jaz olje dam sam tja k je za olje (se sam meša) in to je to, ker ponavadi nimam olja zravn k grem tankat.

Objavljeno

Vec benza??nima smisla to bi pomenl da bi imel liter in pol vec benzana 65l bencina pribl. :BUA: nima smisla!!! :slap:

Objavljeno

Nism mislu tega, pravm da če ma motor 10l za benz in 1l za olje, maš pol 10l benza not, če pa u oboje naliješ mešanco že narjeno maš pa 11l benza :afro1: Ma sej je kr neki, ne me jemat resno :rolleyes:

Objavljeno
Nism mislu tega, pravm da če ma motor 10l za benz in 1l za olje, maš pol 10l benza not, če pa u oboje naliješ mešanco že narjeno maš pa 11l benza :afro1: Ma sej je kr neki, ne me jemat resno :rolleyes:

Ti maš 10% mešanco ne pa 1%...

Torej na 100 L benzina 1 L olja

Crownless

Objavljeno

Mah to je blo sam tko

Kolk % mešanco se sploh dela za športive? 125ke?

Objavljeno

jada jada jada... ...ce kuri 1% mesanico prav tako ribne - lastne izkusnje (pa ni ckrnla pumpica, sam odklopla se je na standgas razmerje, ki je ravno 1%). <_<

Objavljeno
Mah to je blo sam tko

Kolk % mešanco se sploh dela za športive? 125ke?

standgas 0,9%, full gas 2%.

Objavljeno

Če pa sam delaš pa nardiš 1,5-2%?

Objavljeno

jst sem na svoji Tzr-ki sam dajal olje v rezervoar in sicer sem mešal 2,5 % mešanco...da malo bolj podmaže....

Objavljeno
Če pa sam delaš pa nardiš 1,5-2%?

2%.

ampak ce pumpa dela, je premocno vse skup, pa ti celo masino zapaca.

najbols je pustit pumpo cimbol prmir (kolk se pac da - nastelas jo, to je pa tud vse), pa nima kaj crknat. moja je letnik '91, prva, nikol razdirana, nikol problemov z njo (razn d je zajlo 1x dol vrgl, sam to ni zajla kriva ampak js al pa vibracije, nwem). aja, gre pa za aprilio (ko jih vsi tak na vlk kurcate glede vzdrzljivosti).

Objavljeno

Ja ne sej to sm mislu če maš sklopljeno pumpico!

A zasveti kšna lučka če se zjebe pumpica?

Objavljeno

ja sveti tista lučka za olje...če maš malo olja v posodici...

• Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!