Skoči na vsebino

Roadtrip Southwest USA


Piksna

Priporočene objave

Že nekaj let je tlela ideja o potovanju po ZDA. Kar sem videval po TV, prebral v knjigah in različnih potopisih me je kar nekajkrat privedlo na resen razmislek o obisku, a do realizacije žal ni prišlo. Nato se lani pozno poleti, najprej bolj v šali kot zares, o tovrstni routi zadebatirava z moto sotrpinom Barth-om. Sledi še vrsto debat in kmalu (okoli novembra) nama postane jasno,da bo zadevo potrebno nemudoma izpeljati in, da bi bilo krajše potovanje (kakšen teden) za tako deželo in tako prepotovano razdaljo odločno premalo, če ne že čist nesmisel. Grobo pregledava razmere in ugotoviva, da bi glede na najini službi, razmere in interese bilo možno izvesti zadevo v cca. 3 tednih. In skleneva, da greva. Potihem so stekle prve priprave - bolj v smislu raziskav kje/kam/kako,... Nekako se odločiva, da glede, da sva motorista, avanturo tudi ustrezno izpeljeva - zato se odločiva za potovanje z motorji. Na stari celini oba voznika Japoncev, ko pa se gre v ZDA, pa je seveda treba probati nekaj "domačega" - in kaj drugega je bolj ameriškega kot Harley Davidson ?! :rolleyes: Pa sva/bova čez par dni, postala za 3 tedne čoperista. Mogoče bo po moji vrnitvi nazaj kaka Honda več naprodaj ?! :wacko:

V grobem planu:

-dopustujeva med 4.6. in 25.6, ko se jaz vrnem, Barth pa nadaljuje pot k sorodnikom na obisk.

"The route":

-letiva v San Francisco in od tam pa po cesti štartava 6.6. zjutraj. Pot naju predvidoma vodi proti jezeru Tahoe, nato na jug v Yosemite, Death Valley,....

.

..

...

...in ostaja v osnovi odprta saj se bova dala voditi vijugasti cesti, lokalnim zanimivostim, blišču (in bedi?!) ter parkom, ki jih srečaš na tem delu kontinenta skoraj na vsakem koraku. se bova poskušala sproti kaj javiti - kar bo seveda odvisno od najine lokacije postankov, razpoložljivostjo interneta,... Vsekakor pa se vrneva nazaj v SF kjer predava motorja in jaz vkrcam letalo.

Sumasumarum naj bi najina pot vijugala okoli 4000km - tako predvidevava, a se pustiva presenetiti - najin cilj je pot sama.

Prtljaga:

-naj ne izgubljam besed. Vesel sem, da sem se navadil potovati z minimalno količino krame (ja Lines, saj vem, tu in tam kako zadevo tudi pozabim vzeti sabo, a zakaj so prijatelji, motokolegi,...) :P Lahko le povem, da moja prtljaga šteje preko 90 kosov/alinej na listi, štejem vse od zobne ščetke do motorističnih škornjev. Vagati pa mora (letalci baje tako želijo sicer te ocolajo po kili !!!) da zadeva vaga pod 23kg (za glavno prtljago). Moja torba ima tako "lahkih" 17kg. :naughty: Poleg pa je dovoljen še hand-lugage. Kakšen nesesar (za puder, špiguček,..., imbus ključe oz. karkoli že daš noter), manjši nahrbtnik, ipd.

Odhod: - čez 2 uri. Nato pa letalo baje okol 14 ur ?! (moram vzet povšter na avion za na sedež ali pa bom delal redne polurne obhode po palubi Airbusa! ) :lol:

Za enkrat je to -tisto in tisto je ono pravo. :P Ob prihodnji priliki, pa mislim, da se beremo že od nekaj 1000 km daleč,...

PS: - Hvala vsem, ki so voščili srečno pot ! Se vidimo na "potopisnem predavanju" ?! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dolenca srečno pot.......in čimprejšnje javljanje....pa še kej za nas pustite k gremo par mescu za vami,.....

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja, srecno pot!! Tam sem prezivel kar nekaj mesecev lani, tako da tisti konec precej dobro poznam, Arizono, Californio, Nevado, New Mexico, Coloroado. Vijugala ne bosta prav dosti, hehe. Highway everywhere... Pred velemesti se iz dvopasnih razsiri v 5, 6, 8 pasov... Pa vroce vama bo, Death Valley npr. nima zastonj takega imena (najvisje temperature v ZDA). Predlagam, da gresta spotoma do Nevade, Las Vegas je treba obvezno videt!

Pa na Grand Canyon ne pozabit, npr. gresta iz Vegasa preko Hoover Dam po 40-ki do Grand Canyona. POtem pa se se spustita do Flagstaffa po znameniti Route 66.

Ali pa se v Sedoni kempirata. In si pogledata edini zeleni McDonalds na svetu (ni v znamenitih zlatih barvah), ker v Sedoni je tak predpis.

Ce gresta v Los Angeles, sprobajta adrenalinski park Six Flags.... se splaca. Pa se drago ni. Ce bosta sla se juzneje po Kalifoeniji do San Diega, ap obvezno poglejta Sea World park. Pa tudi muzej Midway (ki je v bistvu upokojena letalonosilka). Aja, pa v Miramaru ni vec sole Top Gun, se je preselila, bazo imajo zdaj U.S. Marinci. Se to, v Kansas City Barbecue gresta lahko pogledat. To je znamenita restavracija v San Diegu, kjer sta posneti dve znameniti sceni iz Top Gun... Great Balls Of Fire...

Harley je za USA superca, za Slo pa ne verjamem, da bi se mi dopadel... Omejitev sed rzita tud z motorji, povprecno vozijo vsi okrog 10 milj nad omejitvijo, to je na Highway v Kalifroniji 70 milj (v Arizoni pa npr 75). Policaji ne ustavljajo brezveze nikoli. Ce pa naredis bilokaksen prekrsek, te bo ustavil in preveril vse zivo.

Pa ne prevec spominkov kupovat, mi imamo cel hladilnik magnetkov :))

Ajoj, to bo vec kot 4000km.

Na avionu so tecni za kile, na notranjih letih celo zaracunajo vsak kos prtljage. Sicer pa imas lahko na cezoceanskih letih vracunana v ceno dva kovcka po 23 kg (oz. 50 funtov, kar je malo manj). Za pol kile ne bodo tezili, za vec pa moras vecinoma placat. Se pa splaca glihat na salterju, vcsih se usmilijo. Hand Luggage pa imas lahko precej zajeten ruzak/kovcek v priblizno predvidenih merah, ga pa ne tehtajo. Tezje stvari das tako raje sem. Pa tudi racunalnik imas lahko zraven rocne prtljage, kar sta ze dve torbi on-board. Potem pa lahko mirno neses zraven se kaj v kaksni papirnati vrecki, noben ti ne bo tezil.

Ajde, srecno v ameriki! Pa cimvec prijetnih dozivetij in varnih milj!

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zivjo in hvala za suport!

Najprej se opravicujem, ker bom pisal brez stresic in kaksen z bo y in obratno... Vsega je kriva tipkovnica!

Sedaj sva prisla, na prvi checkpoint in sicer v Green Tortoise Hostel v San Franciscu. Ura je 4:20 po lokalnem casu - predvidevam, da je v Sloveniji okoli 2h zjutraj. Letala so bila OK, hrana na njiju solidna. Res pa da sva oba neprespana - tezko je sedeti po 11h v kosu na sedezu sirine od komolca levega soseda do komolca desnega soseda. So pa KLM-ove stevardese mal olajsale mukotrpni del tripa, ko so se tako lepo smejckale celo pot. Svaka jim cast.

Zdaj greva v China Town na pivo in zalogaj hrane.

Slik se ne moreva uploadat, ker tehnika ne omogoca te opcije.

Vec prihodnjic !

LP,

Piksna & Barth

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas pa kar dežuje :BUA: , motorji v garaži :BUA: , tako da lahko v miru beremo vajine dogodivščine :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PS: - Hvala vsem, ki so voščili srečno pot ! Se vidimo na "potopisnem predavanju" ?! :whistle:

:O:hmm: ...a sam' zato gresta? :P

Popravljeno . Popravil moto rider
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo!

Jaz ne vem, če bom lahko tolk dolgo čakal, dej sporočta mi, če se splača pridem delat družbo :beer1: .

Vrjetno že na polno uživata, rad bi vaju pa videl na HD, (FJR, VFR, VARO)?

lp

lines

p.s. Piksna, če si kako majčko doma pozabu, si jo pa dol kupi, pa jo boš pol men prodal.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes dolga hoja, nog skoraj ne cutim. Hvala bogu nas jutri zjutraj cakajo motorji, potem pa v notranjost kalifornije (lake tahoe, yosemite za zacetek)

post-400-1244261915_thumb.jpg

post-400-1244262115_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Evo, se enkrat se slismo. Danes sva prehodila velik del San Francisca in pogledala glavne zadeve. Priobalni del mesta je prav lep in obcutno bolj urejen, lepse poseljen in urejen. Pred vsako hiso vsaj en BMW ali Lexus z masino 3+L, ...., al pa terenc. Pogledala sva tudi Golden Gate, no bolj na dalec, konkreten pregod pa bo jutri dopoldan, ko prevzameva mopeda in zapustiva SF.

Zanimivo je, kako je mnesto urbanisticno neurejeno. Poleg provincialne zgradbe stoji cisto za nase pojme socialisticna zgradba, na drugi strani pa spet nekaksna novodobna tvorba. In tako znova in znova. Skos me obdaja obcutek, da so zadeve zgrajene, urejene, izvedene,... samo za ta moment in pri tem mislim na polivinilne prometne znake pa do tega kako je urejen priklop stroma na hise, kjer je iz ene stange na vsako bajto posebej napeljana zica kar zgleda kot sracje gnezdo.

Preseneca me, kako pred prehodom za pesce, preden sploh stopis na cesto, VSAK z avtomobilom lepo ustavi in te pocaka, da sploh stopis na cesto in lepo zadevo preckas. Podobno tudi pri znakih STOP, ko vsi ustavijo (oz. skoraj ustavijo) in to vedno in povsod pa naj bo cesta/prehod/... prazen in pregleden - znak se spostuje oz. vsaj prepozna, da je tam.

SF je tudi poznan po svoji razgibanosti saj lezi na grickih. Zato nic ne preseneca ulica z naklonom 30-40 stopinj! ja prav sem napisal. In na njih so normalno parkirani avtomobili, kar pri nas sploh nikjer ne srecas. Po njej pa tudi poteka promet, da pa zadevo popestrijo pa na sredi naredijo drevored, ulico oblozijo s ploscicami ali pa se bolj zanimivo - 20m siroko ulico spremenijo v serpentinasto vijugavo cesto, med zavoje pa nasadijo cvetja in ostalega zelenja. Tako postane lokalna znamenitost, ki jo hodijo gledat ljudje od blizu in dalec. Govorim o Lombard St., ki velja za crookedest street v SF.

Zanimivi so tudi pomoli na severovzhodnem delu mesta. Baje jih je celo 47 - vse od sto metrskih, ki sluzijo za prevzemne tovorne terminale pa do krajsih, ki sluzijo za valobrane in sprehajalne poti do razglednih tock. Na njih pa so stojnice, bari in podobne zadeve, ki popestrijo obalo sicer zelo hladnega in zelenega morja.

...toliko o temu, kaj sva obcudavala danes.

LP, Piksna

PS: -Lines, majic ne bom kupoval, ker so vse potrebne reci z mano (vsaj tako sem se danes preprican). :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hi there!

Trenutno sva v enem motelu bogu za hrbtom pred kings canyon in sequoia nat.parkom. Popoldne naju je presenetil dez in sva nepricakovano prej zakljucila dan. Ampak je fajn, pogovarjamo se z lastnikom motela, lokalnim pijanckom in se enim motopopotnikom iz filadelfije, ki je sel na pot po zda, ker mu je zena zahtevala locitev. Pir v roki in cool vecer. Jutri startava cez omenjena parka proti dolini smrti, ceprav kao ne smeva z rentanimi motorji, ker so temperature ubijalske. Plan je, da startava zjutraj ob 4ih, ko se ne bo tako vroce.

Anyway, narocila sva 2 sportsterja pri eagleriderju, ker so najcenejsi, zdilala popust placala, ko pa sva prisla na prevzem, je mene cakal bmw gs, piksna pa je dobil hd fat boya. Ni bilo doplacila, zato sva prisla dobro cez z najemom. Startala sva okoli poldne, preckala bay bridge do treasure island in se vrnila v SF, preckala golden gate in nadaljevala proti napa valley. Napa mi je bila pravzaprav grdo in neurejeno mesto, vsaj predmestje. Nato sva letela do lake tahoe, kjer so bile ceste nekoliko mokre na vecer. Ze v noci sva nasla poceni sobo. Vceraj sva nadaljevala na jug proti yosemite z vzhodne strani. Uspela sva prevozit yosemite na zahod, razdalje so enormne, narava fantasticno lepa. Prespala sva na zahodu yosemite in se vrnila danes, da ga pogledava se bolj natancno. Dejansko ostanes brez besed, ko vidis yosemite valley. Vec kasneje v slikah. Nato sva nadaljevala ze zelo pozno proti fresnu in naprej proti kings canyon, kjer sva sedaj.

ce bo ta post uspel, bo cudez, da sem nasel delujoc wifi, ker me je drugje povsod metalo ven. Se bom poskusal se javiti, ce bo mozno, tudi s slikami.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!