Skoči na vsebino

blokada na 11kw

Priporočene objave

Objavljeno

Kupujem 2t 125ccm motor. Kupil bi motor brez blokad (husqvarna wr/wre) vendar ga moram registrerati. Slišal sem da lahko vgradiš nekakšen "gumb" da ti motor (ko je brez blokad) zablokera nazaj na 11kw in lahko nato s pritiskom na gumb spreminjaš ali je zablokeran na 11kw ali pa ni (baje naj bi omejil hitrost iskre da motor ne bi dosegel tako visokih vrtljajev). Je to res, kje se da to naredit? Če tega ni me zanima kako motor čim lažje nazaj zablokerati na 11kw, da ga bo kasneje (po tehničnem pregledu) spet možno na enostaven način odblokerati. Saj imam prav da na tehničnem pregledu preverjajo moč motorja ane?

LP

Objavljeno
Kupujem 2t 125ccm motor. Kupil bi motor brez blokad (husqvarna wr/wre) vendar ga moram registrerati. Slišal sem da lahko vgradiš nekakšen "gumb" da ti motor (ko je brez blokad) zablokera nazaj na 11kw in lahko nato s pritiskom na gumb spreminjaš ali je zablokeran na 11kw ali pa ni (baje naj bi omejil hitrost iskre da motor ne bi dosegel tako visokih vrtljajev). Je to res, kje se da to naredit? Če tega ni me zanima kako motor čim lažje nazaj zablokerati na 11kw, da ga bo kasneje (po tehničnem pregledu) spet možno na enostaven način odblokerati. Saj imam prav da na tehničnem pregledu preverjajo moč motorja ane?

LP

Sej pa na motorju noben ne gleda a je odblokeran al ne. Važno da je v prometni 11 kw

Objavljeno

Na tehničnem ti ne morjo določt moči to lahko naredijo samo mislm da na izrednem tehničnem npr. na LPP-ju v Lj kjer se delajo homologacije.

Objavljeno
Na tehničnem ti ne morjo določt moči to lahko naredijo samo mislm da na izrednem tehničnem npr. na LPP-ju v Lj kjer se delajo homologacije.

in v Kopru. Imenuje pa se zadeva omejevalc obratov. Verjetno bi ga vsak malo bolj informiran skuterist moral poznat. ( zelo v uporabi pri skuterjih ! )

Objavljeno

Vkolikor je meni znano, ne na LPP-ju, ne v Kopru nimajo ustrezne naprave (dyno) za merjenje moči.

Objavljeno
Sej pa na motorju noben ne gleda a je odblokeran al ne. Važno da je v prometni 11 kw

o tem sem že pisal na forumu, pa me kot avtorja zanima blokada,ker ima moja wre V PROMETNI 17kw!

lp

Objavljeno
o tem sem že pisal na forumu, pa me kot avtorja zanima blokada,ker ima moja wre V PROMETNI 17kw!

lp

Tezka bo. Verjetno najboljsa varianta, da reces, da si zgubil homologacijo in bi rad naredil novo. Potem peljes v koper in ti naredijo novo. PLacas 100€ za novo homologacijo in upas, da bo slo cez. Seveda poskrbis da motor negre vec kot 100 na uro ( toliko priblizno gre zaprta Husqvarna vsepovsod, v ksno dolino tudi 115 )

Objavljeno
Vkolikor je meni znano, ne na LPP-ju, ne v Kopru nimajo ustrezne naprave (dyno) za merjenje moči.

Tud js ne wem kako bi na LPP-ju izmerl moč :? To mi je samo policaj zagroziv da me bo pelav na izrednega na LPP, kjer bojo to pogledal (25kw pa take fore), ker na navadnem ni možno. Dyno pa kolkor vem imajo pri Čarmanu in pa pri Akrapoviču :)

Objavljeno
Tezka bo. Verjetno najboljsa varianta, da reces, da si zgubil homologacijo in bi rad naredil novo. Potem peljes v koper in ti naredijo novo. PLacas 100€ za novo homologacijo in upas, da bo slo cez. Seveda poskrbis da motor negre vec kot 100 na uro ( toliko priblizno gre zaprta Husqvarna vsepovsod, v ksno dolino tudi 115 )

to bi lahko probal ja,sam me zanima če oni nimajo na računalniku shranjenih podatkov od tega?glede blokiranja sem razmišljal da bi rave odklopu?

lp

• 7 mesecev pozneje...
Objavljeno

živjo!

malo se zanimam da bi yamaho yzfr125 zamanjal za kawasaki niya 250. problem pa je v tem da za enkrat lahko vozm še samo motocikle ki so 11kw.

a pozna kdo kakšno opcijo da bi na čim enostavnejši in v normalni ceni lahko zrihtal da bi v prometni pisalo 11 kw pa seveda da bi motor bil še vseno 25 kw :D

prosm za resne odgovore

pa v naprej hvala.

lp

nejc

• Ni mi všeč 4
Objavljeno

živjo!

malo se zanimam da bi yamaho yzfr125 zamanjal za kawasaki niya 250. problem pa je v tem da za enkrat lahko vozm še samo motocikle ki so 11kw.

a pozna kdo kakšno opcijo da bi na čim enostavnejši in v normalni ceni lahko zrihtal da bi v prometni pisalo 11 kw pa seveda da bi motor bil še vseno 25 kw :D

prosm za resne odgovore

pa v naprej hvala.

lp

nejc

to ne boš mogu naredit. Ker z izpitom A1 lahko voziš motor katerega kubikaža ni večja od 125 ccm in moč ne večja kot 11kw. Sepravi tudi če ti zablokiraš in imaš moč 11kw bo kubikaža prevelika. 

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

živjo!

a pozna kdo kakšno opcijo da bi na čim enostavnejši in v normalni ceni lahko zrihtal da bi v prometni pisalo 11 kw pa seveda da bi motor bil še vseno 25 kw biggrin.gif

prosm za resne odgovore

pa v naprej hvala.

lp

nejc

Ti si delal izit za koliko CCM ter koliko KW? Tuki ko odgovoriš ti bi mogl bit sprec jasno da pokaš neumnosti

Popravljeno . Popravil yourfriend11
  • Všeč mi je 3
Objavljeno

a za registracijo,novo prometno rabiš homologacijo?+kam naj pokličem da vprašam kako je z pridobitjem nove homologacije,misliš da bi mi verjeli da je bilo prej v homologaciji 11kw,če mi v prometni piše 17kw.

lp

Objavljeno

a za registracijo,novo prometno rabiš homologacijo?

+kam naj pokličem da vprašam kako je z pridobitjem nove homologacije,

misliš da bi mi verjeli da je bilo prej v homologaciji 11kw,če mi v prometni piše 17kw.

lp

da

lol

ne

Objavljeno

da

lol

ne

torej rabim naredit samo novo homologacijo,nove kw,pa mi bojo vpisal v novo prometno,za informacije pokličem lpp ljubljana,zadnja stvar pa ni bila ravno vprašanje se nanašala na budackov nasvet,da rečem da sem homologacijo izgubil,ker neverjamem da bi mi naredili novo brez kakšnega podatka o motorju.

lp

Objavljeno (popravljeno)

torej rabim naredit samo novo homologacijo,nove kw,pa mi bojo vpisal v novo prometno,za informacije pokličem lpp ljubljana,zadnja stvar pa ni bila ravno vprašanje se nanašala na budackov nasvet,da rečem da sem homologacijo izgubil,ker neverjamem da bi mi naredili novo brez kakšnega podatka o motorju.

lp

Nevem kako je s tem. Tisto glede tega, da si izgubil bi lahko veljalo če bi delal homologacijo za motor k je nevem kok star ( primer ... motor uvožen brez papirjev, peljan na homologacijo in nanovo narejena homologacija in sicer rečeno je bilo da je motor letnik pod 93 , kao oldtimer al neki takega ? Podatke so tam kar sprintali iz neta od prvega motorja kar so najdli )

Če pa si že imel homologacijo vprašanje, če nemorejo oni preverit v kakšnem računalniku ali pa na osnovi prometne preverit kako je s tem.

Popravljeno . Popravil budacki
Objavljeno

evo,klical sem na lpp,kjer mi je gospa povedala da moram pri pooblaščenem serviserju vgraditi blokado oz. dobiti potrdilo,potem peljem motor v ljublajano kej oni to pogledajo in vpišejo predelavo v homologacijski kartonček.Cena je 60€

lp

Objavljeno

evo,klical sem na lpp,kjer mi je gospa povedala da moram pri pooblaščenem serviserju vgraditi blokado oz. dobiti potrdilo,potem peljem motor v ljublajano kej oni to pogledajo in vpišejo predelavo v homologacijski kartonček.Cena je 60€

lp

Samo blokado za 11kW nevem kje boš dobil. Kvečjemu pelješ h komu na dyno na dokažeš, da je manj kot 11kW ( sam boš moral doma zablokirat uno da bo komi dihala xD )

Objavljeno

Tukaj ti ne bo nobena blokada pomagala ker imaš ti izpit do 11 kw IN do 125cc. Lahko jo blokiraš na 5kw, pa boš nelegaln.

Bolj izvedljivo bi bilo, če bi imel neko 125ko, z 20kw v prometni, pa bi hotel tist "blokirat" na 11kw...

Objavljeno

Tukaj ti ne bo nobena blokada pomagala ker imaš ti izpit do 11 kw IN do 125cc. Lahko jo blokiraš na 5kw, pa boš nelegaln.

Bolj izvedljivo bi bilo, če bi imel neko 125ko, z 20kw v prometni, pa bi hotel tist "blokirat" na 11kw...

katere pogoje pa NE izpolnjuje če je 125ccm in blokirano na 5kW? :huh: predvidevam da dejko ima izpit za 125 11kw

Objavljeno

katere pogoje pa NE izpolnjuje če je 125ccm in blokirano na 5kW? :huh: predvidevam da dejko ima izpit za 125 11kw

sam on ma 250 pa bi blokirov na 11 da bi biv kao legaln... NO GO :rolleyes:

Objavljeno (popravljeno)

ne,tule sma 2 z tem problemom,zato je zmeda,en bi rad 250 homologiral na 11kw,js bi pa rad 125 blokiral na 11kw.In ja,js mam izpit za 125ccm

lp

Popravljeno . Popravil dejko39
Objavljeno

ne,tule sma 2 z tem problemom,zato je zmeda,en bi rad 250 homologiral na 11kw,js bi pa rad 125 blokiral na 11kw.In ja,js mam izpit za 125ccm

lp

ja... ti mors motor zablokirat in it nanovo delat homologacijo ce bi rd da bos mel v prometni 11. tle mislm da druge resitve nimas...

Objavljeno (popravljeno)

Nanašal se je na tistega k je govoril o 250cc. Očitno sm pozabu citirat.

lp

Tako kot ti je že Jerry rekel, druge ni. Če bi rad to poštimal, je najbolj da pokličeš kkšn pooblaščen servis za husqvarno, pa se probaš zment, jest mislm da sm mel pr ta prvi cagivi tudi 17kw v prometni, pa sm meu zravn eno potrdilo z uradnga servisa, da je bil kao frgazr zamenjan in ima zato 11kw. Sicer mi na tehničnih to niso hoteli upoštevati, no, mogoče bi mi, če bi šel na lpp in homologiral, ampak sem imel vsaj nekaj da sem lahko pokazal, če bi me slučajn ustavl kapsi. Pa me na srečo niso.

No, hotu sm sam rečt, da pokliči na kkšn servis, pa povprašej malo.

Popravljeno . Popravil _Fingi_
Objavljeno

se mi je čudno zdelo, ker husqvarna ne dela 250ccm.

pa nevem kaj se sploh nekaj diskutira o tem ko je vse čist jasno napisano.

16 let= 125ccm 11kw

18let=250ccm 25kw

• Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!