k0ci Objavljeno Januar 28, 2009 Deli Objavljeno Januar 28, 2009 Kaj pa lahko pocnes z gumbom/stikalom na desni strani okvirja ? gumb ima tri pozicije, če je na sredini je v nevtralnem položaju (nima funkcije), če ga premakneš v eno stran (ne vem točno katero) ima funkcijo zaklepanja vizirja, da se pri visoki hitrosti ne odpre (za moje pojme je to neuporabno ker gre sam mehanizem dovolj na trdo), na drugi strani pa ima funkcijo odroševanja vizirja, tudi če vizir zapreš ostane med njim in tesnilom majhna špranja, da se vizir odrosi.........imaš v navodilih vse lepo opisano če kaj ni jasno Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
svizec Objavljeno Januar 31, 2009 Deli Objavljeno Januar 31, 2009 :naughty: Danes tud jaz kupil N 103 n-com :naughty: Komaj čakam sonček da mal ogreje,potem pa . . . :yea2: grem probat kako se dejansko obnese. Upam le da nebom razočaran :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cesko Objavljeno Februar 22, 2009 Deli Objavljeno Februar 22, 2009 Mene pa zanima koliko stane močno zatemnjen vizir za x-701 ker na spletni strani nimate napisane cene. Zanima me ali lahko vizir naročim mogoče po mailu da se ne bi vozil v Velenje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mihastopar Objavljeno Februar 22, 2009 Deli Objavljeno Februar 22, 2009 http://www.louis.de/_4092afd1b4d39be58b2a0...tnr_gr=20015770 To je v Lojzetu. Naročiš ga lahko preko TRG d.o.o. Mislem pa da cenen niso dost drugačne v SLO. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Februar 22, 2009 Deli Objavljeno Februar 22, 2009 Mene pa zanima koliko stane močno zatemnjen vizir za x-701 ker na spletni strani nimate napisane cene. Zanima me ali lahko vizir naročim mogoče po mailu da se ne bi vozil v Velenje? Močno zatemnjen vizir za čelado X-701, odporen na praske in pripravljen za uporabo vložka proti megljenju, stane 45,50 EUR in ga imamo na zalogi. Kupiš ga lahko pri kateremkoli pooblaščenem prodajalcu širom Slovenije, lahko pa ga naročiš tudi preko spleta tukaj ali pa na naslovu info@compaco.si in poslali ti ga bomo s pošto po povzetju. Lp, Boris Kompare B) p.s. hvala za namig. Upoštevali ga bomo pri prvi naslednji prenovi spletne strani. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cesko Objavljeno Februar 22, 2009 Deli Objavljeno Februar 22, 2009 Hvala obema za odgovor Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxf1 Objavljeno Marec 8, 2009 Deli Objavljeno Marec 8, 2009 Hi! Danes sem se peljal z motorjem in moram povedat, da so mi fajn servisiral čelado v COMPACO-u v Velenju. Še enkrat hvala pa naj kdo pljuva po zanmki kolikor hoče. Narediti kaj za varnost pa še zastonj (pohvalno). Sam prek nijhive strani jim nemoraš pohvale izrait...Drugač pa OK :yawn: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
poggy Objavljeno Marec 11, 2009 Deli Objavljeno Marec 11, 2009 Kompi tudi z moje strani najlepša hvala za zimsko "generalko" na čeladi... Je spet kot nova... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prix Objavljeno Marec 15, 2009 Deli Objavljeno Marec 15, 2009 ...Mr.Kompi..., prosil bi te za cene, naslednjih izdelkov za X-LITE 701, kajti na vaši strani ni cenika....za nadomestne dele; ( ob naslednji prenovi strani bi bilo priporočljivo za nas paciente... :unsure: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
cesko Objavljeno Marec 15, 2009 Deli Objavljeno Marec 15, 2009 Za zatemnjeni vizir sm že jst vprašu pa stane 45,50 eur za ostalo pa ti bojo drugi povedali. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Marec 16, 2009 Deli Objavljeno Marec 16, 2009 ...Mr.Kompi..., prosil bi te za cene, naslednjih izdelkov za X-LITE 701, kajti na vaši strani ni cenika....za nadomestne dele; ( ob naslednji prenovi strani bi bilo priporočljivo za nas paciente... :unsure: ) Maloprodajne cene nadomestnih delov za čelado X-701 znašajo: - močno zatemnjen vizir 45,50 EUR, - obrazne blazinice 43,- EUR, - protihrupna zaščita 20,- EUR. Vsi nadomestni deli so na zalogi; pošljemo tudi po pošti. Hvala tudi za nasvet. Upoštevali ga bomo ob prvi prenovi strani. Lp, Boris Kompare B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DESIM Objavljeno Marec 16, 2009 Deli Objavljeno Marec 16, 2009 Kompi..!...mene pa zanima če pri Nolanu razmišljajo kaj o izdelovanju kakšnih lažjih čelad -recimo iz carbona samo ..pač čimbolj lažja tako kot imajo UVEX pa MARUSHIN ..so nekje cca 1kg težke...integralne..........!!!! --mal me že vratna hrbtenica matra pa gledam v tej smeri kaj!! :rolleyes: L.P.MAX Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Prix Objavljeno Marec 16, 2009 Deli Objavljeno Marec 16, 2009 Maloprodajne cene nadomestnih delov za čelado X-701 znašajo:- močno zatemnjen vizir 45,50 EUR, - obrazne blazinice 43,- EUR, - protihrupna zaščita 20,- EUR. Vsi nadomestni deli so na zalogi; pošljemo tudi po pošti. Hvala tudi za nasvet. Upoštevali ga bomo ob prvi prenovi strani. Lp, Boris Kompare B) ... :worship: ...HVALA KOMPI... :worship: ... p.s. se vidimo kmalu v vaši prodajalni....za vizir in protihrupno zaščito... :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dolsina Objavljeno Marec 16, 2009 Deli Objavljeno Marec 16, 2009 Imam cross čelado X-lite x-501 in mi je na bradi tisti plastični del počil na obeh (levo in desno) straneh kjer je najmanj "mesa". Zgleda kot da bi bila ta plastika vstavljena tako da jo je "šponalo" zanima me ali se da ta del kupiti in ali mi bodo to priznali kot napako in bo šlo pod garancijo ki je 5 let? Vidi pa se da se to ni zgodilo zaradi padca ali kakšnega drugega udarca. Hvala za odgovore. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Marec 17, 2009 Deli Objavljeno Marec 17, 2009 Kompi..!...mene pa zanima če pri Nolanu razmišljajo kaj o izdelovanju kakšnih lažjih čelad -recimo iz carbona samo ..pač čimbolj lažja tako kot imajo UVEX pa MARUSHIN ..so nekje cca 1kg težke...integralne..........!!!!--mal me že vratna hrbtenica matra pa gledam v tej smeri kaj!! :rolleyes: L.P.MAX Seveda, Max! Pri nas čelade konstantno razvijamo in posodabljamo v vseh smereh. Pri tem pa ne pozabljamo, da je varnost na prvem mestu, poleg tega pa motoristu privoščimo tudi maksimalno udobje. Zunanja školjka kompozitnih čelad je praviloma izdelana iz različnih materialov in nikoli le iz karbona. Ponavadi se uporabljajo kombinacije materialov fiberglas, karbon, Kevlar, organska vlakna, med sabo pa so povezane z vezivnimi smolami. Za težo in varnost je pomembno koliko in kateri materiali so uporabljeni, kako so prepleteni in kako so tkanine prepojene z vezivno smolo. Premalo prepojene tkanine so sicer lažje, vendar se pri udarcu lahko razslojijo. Preveč prepojene plasti pa pokajo kot steklo. Poznavanje dela s kompoziti in natančni ljudje so torej ključnega pomena za kakovost čelade. Boljši proizvajalci zunanje školjke izdelujejo tudi v več velikostih. S tem dosežemo najnižjo težo, najmanjši aerodinamični upor in optimalno varnost in udobje. Sicer pa teža zunanje školjke predstavlja le 450-600g (odvisno od velikosti čelade) v celotni masi čelade. Prihranek na teži bi lahko torej dobili tudi z zmanjševanjem teže ali s preprosto odstranitvijo nekaterih delov čelade (npr. tanjši vizir in notranji polistirenski vložek, mehanizmi, brez prezračevalnikov), vendar se tovrstni prihranki pri teži vedno pokažejo tudi kot zmanjšanje udobja in varnosti. Teža čelade pa seveda ni edina in najpomembnejša. Opozoril bi tudi na izjemno pomembnost aerodinamične oblike zunanje školjke, pravilne uravnoteženosti čelade in seveda na izbiro prave velikosti. Prezajetna ali čelada slabe aerodinamike lahko, zaradi vpliva vetra in gibov, utruja vrat; neuravnotežena čelada obremenjuje samo določene dele telesa in zato logično poudarjeno utruja; prevelika čelada pa na glavi ne sedi mirno, se premika v zračnem toku, trepeta, pri visoki hitrosti se dviga, vse to pa posledično poveča občutek teže - četudi bi bila čelada lahka kot peresce. Naše kompozitne čelade sodijo med lažje: npr. velikost XS/S cca 1250g, M/L cca 1350 in XL/XXL cca 1450g. V skupini Nolan menimo, da je to v danih razmerah in ob trenutni stopnji tehnološkega razvoja, optimalno razmerje med težo, udobjem in varnostjo. Lp, Boris Kompare B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Marec 17, 2009 Deli Objavljeno Marec 17, 2009 Imam cross čelado X-lite x-501 in mi je na bradi tisti plastični del počil na obeh (levo in desno) straneh kjer je najmanj "mesa". Zgleda kot da bi bila ta plastika vstavljena tako da jo je "šponalo" zanima me ali se da ta del kupiti in ali mi bodo to priznali kot napako in bo šlo pod garancijo ki je 5 let? Vidi pa se da se to ni zgodilo zaradi padca ali kakšnega drugega udarca. Hvala za odgovore. Če je prezračevalnik počil zaradi napake v materialu in ne zaradi udarca, bomo seveda priznali napako in jo odpravili v sklopu garancije. Reklamacijo lahko uveljavljaš pri svojem prodajalcu čelad. Lp, Boris Kompare B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Aky Objavljeno Marec 25, 2009 Deli Objavljeno Marec 25, 2009 Imam BasicKit v čeladi N102. Sedaj sem zamenjal telefon. Ali je za BasicKit na voljo kabelska povezava za Nokia N95? Ali je BluetoothKit2 (2!) kompatibilen z BasicKitom, ali moram tega zamenjati za BasicKit2? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Marec 25, 2009 Deli Objavljeno Marec 25, 2009 Imam BasicKit v čeladi N102. Sedaj sem zamenjal telefon. Ali je za BasicKit na voljo kabelska povezava za Nokia N95? Ali je BluetoothKit2 (2!) kompatibilen z BasicKitom, ali moram tega zamenjati za BasicKit2? Basic Kit v čeladi N102 in telefon Nokia N95 lahko povežeš z Mobi kablom oznake N. Menjava Basic kita ne bo potrebna. Bluetooth Kit druge generacije lahko namreč uporabiš tudi v kombinaciji z Basic Kitom prve generacije. Lp, Boris Kompare B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
alienrat Objavljeno Marec 27, 2009 Deli Objavljeno Marec 27, 2009 Kompi Pozdravljen! Zanima me ali se dobi take barve Nolan N103 -->Klik<-- hvala za odgovor! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Marec 27, 2009 Deli Objavljeno Marec 27, 2009 Kompi Pozdravljen! Zanima me ali se dobi take barve Nolan N103 -->Klik<-- hvala za odgovor! Seveda! Vse čelade iz Nolanovega programa so dobavljive tudi pri nas. V Sloveniji sicer vsako leto pripravimo slovensko izdajo kataloga Nolanovih čelad, kamor uvrstimo izbor najbolj prodajnih barvnih kombinacij in modelov čelad, ki jih imamo stalno na zalogi in so izdobavljive takoj. Vse ostale modele iz ponudbe skupine Nolan (preko barvnih 400 kombinacij v šestih velikostih – tudi model N103 Motorrad N-Com - 30) pa lahko zagotovimo po posebnem naročilu. Cena zato ni nič višja, le rok dobave je malce daljši – cca 3-4 tedne. Lp, Boris Kompare B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Barracuda Objavljeno Marec 27, 2009 Deli Objavljeno Marec 27, 2009 Jaz pa mislim da je tu prostor da se pohvali compija in COMPACO-ta, saj se zelo trudi in je zelo kupcem prijazena trgovina. Pohvale za tvoj, vaš trud... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motofil Objavljeno Marec 27, 2009 Deli Objavljeno Marec 27, 2009 -danes sem bil pri avto Šerbinek in mi je prodajalec povedal,da se z 1.4. dobi model X-lite 801 RR mat črna z popustom -poskusil sem model 701 M velikost,pa mi je precej pritiskalo ličnice (sicer imam bolj močne ličnice,visok sem 192cm in imam cca 90kg)) -do nakupa zdajšnjega motorja sem uporabljal neko preklopno čelado velikosti L(59-60) na 125ccm čoperju,zdaj pa to ni to -imam suzuki SV650S z povišano šipo,ali je model 801 RR primeren zame? -ali bi mi prodajalec moral dati čelado na preiskus,ali je boljše,da pridem v Velenje? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rosse20 Objavljeno Marec 28, 2009 Deli Objavljeno Marec 28, 2009 -imam suzuki SV650S z povišano šipo,ali je model 801 RR primeren zame? sama sem na sv650s uporabljala x-lite 701 in sem bila zelo zadovoljna. verjetno z 801 ne bi ničesar zgrešil. -ali bi mi prodajalec moral dati čelado na preiskus,ali je boljše,da pridem v Velenje? pojdi raje v velenje in stestiraj čelado na motorju. je brezplačno, kompi in sodelavci ti znajo strokovno svetovat. res se splača. saj potem jo lahko kje drugje kupiš kot pri njemu, če dobiš drugje več popusta. tam boš samo dobil dobre nasvete in pa strokovnost. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
axilon Objavljeno Marec 28, 2009 Deli Objavljeno Marec 28, 2009 sam mam x-lite 801 rr, čelada sama po sebi je špica. Vendar je pr čeladah tko...de jo more le vsak posebi na glavo dat, sprobat, in šele potem se odločit. Definitivno v compaco! :) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kompi Objavljeno Marec 29, 2009 Deli Objavljeno Marec 29, 2009 -danes sem bil pri avto Šerbinek in mi je prodajalec povedal,da se z 1.4. dobi model X-lite 801 RR mat črna z popustomV sklopu letošnjih »čudovitih mesecev akcij« bomo od 01. do 30. aprila (beri do prodaje zalog), cene čelad X-801RR akcijsko znižali za četrtino. -poskusil sem model 701 M velikost,pa mi je precej pritiskalo ličnice (sicer imam bolj močne ličnice,visok sem 192cm in imam cca 90kg))Na zalogi imamo različno trde in debe obrazne blazinice, s katerimi lahko uravnamo, kako tesno naj čelada sede na obraz. Če bo potreba, lahko v tvojo čelado namestimo tudi tanjše. -do nakupa zdajšnjega motorja sem uporabljal neko preklopno čelado velikosti L(59-60) na 125ccm čoperju,zdaj pa to ni to-imam suzuki SV650S z povišano šipo,ali je model 801 RR primeren zame? Verjamem, da se bo čelada X-801RR dobro odrezala na tvojem motorju. -ali bi mi prodajalec moral dati čelado na preiskus,ali je boljše,da pridem v Velenje?Čelade namenjene testnim vožnjam imamo v Velenju. Veseli bomo, če se oglasiš pri nas in preizkusiš čelado tudi na svojem motorju. Lp, Boris Kompare B) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se