Skoči na vsebino

Čiščenje zraka v hiši / stanovanju


Miki Mauss

Priporočene objave

Zdravo,

ker smo po forumih takšni in drugačni strokovnjaki, ni hudič, da se tudi tukaj ne najde kdo, ki se kaj spozna na prečiščevanje zraka. Imel bi majhno škatlico, ki bi jo priklopil na štrom in bi sesala ter izpihovala zrak skozi nek pošten filter, ki bi znal izločiti razne svinjarije, ki sicer končajo v naših pljučih. Filter pa bi na vsake kvatre enkrat zamenjal/opral, karkoli. Če ima kdortkoli kakšno idejo, bom zelo hvaležen.

Živim v superčistem okolju cementarne Lafarge, ki z žegnom države dnevno skuri okoli 100 ton starih gum in jih cmari na prenizkih temperaturah. Poleg tega se zraven sežigajo še kakšna zdravila in ostali strupi, nasploh Zasavci 2,5 krat hitreje zbolevamo na dihalih, kot ostali Slovenceljni, veliko več je splavov itd, sploh ne upam vsega naštevat. Rezultat: tudi 3 km zračne linije od LAFARGE zadušljiv zrak, smrdeč po žveplu, pekoča usta in pekoče grlo. Vsak dan. tisoči klicev na 112 , reakcije nikjer. Korupcija na vrhuncu, župan Trbovelj končuje hišo v Portorožu, Zares močno financiran s strani Lafarga, seveda se drug drugega ščitita.

Ja, izseli se. Vem, da je to nasvet No. 1. ampak recimo tako, da tega ne morem. Ne bom tukaj o tem zakaj država ne naredi nič, ker me bo od togote infarkt. Prosim samo za nasvet, če obstaja kakšen Gizmo, ki prečiščuje zrak.

Hvala.

  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Obstajajo prezračevalni sistemi ( izdelovalcev IMP klima, IMP Klimat, Koling in še in še ), ki proizvajajo prezračevalne klimate od manjše do večje velikosti, za izmenjavo zraka tudi nad 10kkm3 zraka/min, kateri so sestaljni iz dovodne in odvodne enote, katera pa vsaka posebej vsebuje filtre za prečiščevanje zraka, rekuperatorje ( ti odvedenemu zraku odvzamejo toploto in jo prenesejo dovodnemu zraku ), ventilacijskega pogona, ogrevalne komore, ohlajevalne komore. Vendar so za enkrat ti sistemi še dokaj veliki in predvsem dragi ( to so sistemi, ki prezračujejo in čistijo zrak celotnih zgradb, kar pa v posameznem primeru skorajda ne pride v poštev. Drugače bi prišel v upoštev že kakšen vlažilnik zraka ali pa klima hišni sistem, ki že vsebuje filtre za čiščenje zraka.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!