Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Lp!

Jz mam gilero Runner letnik 08 ta nov model gilere.. Imam 20 000 km narejenih menan je izpuh leovince zx. Do sedaj mi je motor delal dobro ampak se mi zdi da gre motor vedno slabše. Torej na končni je izgubil vsaj 7km/h. Sedaj ne vem ali je za to kriv bat (obročki) da se je znucal ali cilinder ali celo valčki ali jermen. Prosim za pomoč kaj bi lahko bilo narobe..

Prosim za čimprejšne odgvore . Tnx

Rok.

Objavljeno

Tvoja težava ni čudna ampak se mi zdi čudno da bi ti lahko naredo 20000 km v enem letu. no dobro preidimo k stvari. zaj jas nevem kak si mel ti servise ampak to je že obveza da se na vsakih 5000 menjajo valjčki, ki se med to kilometrino stalijo ali zdrobijo, ter jermen ki se stanjša ter začne trgati. tako da te 2 stvari na vsakih 5000 prevoženih. dalje na vsakih 6000 se menjajo battni obročki, tam neki do 14.000 se nujno mora menjati bat ter obročki skupaj fajn pa je da zamenjaš vsa tesnila na cilindru. pri 20000 kolikor imaš ti pa bi se cilinder mogo že brusit ter honat, komplet novi bat, obročki, ter vsa tesnila. če tega neboš zamenjal ti bo motor na vsakih 5000 izgubljal preformance saj so deli že resno obrabljeni. čeprav na vse kar sem ti zdaj naštel se še zdaj čudim da si lahko v enem letu naredil toliko :O

Objavljeno

aja pa povej še kaj vse si menjal do sedaj da bom lažje vedo kaj je treba menjat ali po domače kaj je šlo k vragu

Objavljeno

Menjaj valčke, ker so po mojem že štirikotni skoraj.

Objavljeno

samo glej moreš vedet kolko ma že on km naretih. jas ti priporočam da si kupiš nov nadomestni cilinder za piaggio gilera, več ko 130€ ne prije, pa neboš rabo nič brusit al pa honat, pa še vse dihtunge boš polek dobo tak da vse samo gor montiraš pa je skoro tak koda maš novega

aja pa ne pozabi še valjčkov pa jermena

Objavljeno

wow. hvala za odg.

Ja jz bom naiprei dau enmu pogledat kakšna je sploh mašina pol bom pa ja če bo sam bat menu tesnila jermen variomat pa obročke in upam da bo šlo.. Mhm ja sej 20 000km ni težko narest v enm letu sam pač zlo vlik sm se vozu :P upam da ni šu cilinder ter da je sam bat ker cilindra se mi res ne da menjat. Hvala again

Objavljeno

Drgač to je vsaj men 20k km velik za skutera. Poglej malo kakšno je res stanje cilindra ter bata.

Objavljeno

cicibani ne vem od kod vam ideja da je treba brusit oz honat cilinderheadbang.gif

Objavljeno

pri 20000 je za vse 50 ccm 2-taktne skutere pravilo da se brusi ker je zaradi visoke turaže obraba veliko večja kopri 4 t motorih

tak da nebi jas reko da to ni res ;)

Objavljeno

Jah sej kukr sm reku to bom dau enu za pogledat kašn je cilindr pa abt pol bom tko al tko zamenu jermen pa ceu variomat tk da upam da se bo zrihtal...

Mam pa še eno vprašanje a kej veste kje bi se dobil nalepke za t anov model runnerce?

Objavljeno

poglej na cilindru skuteristu pa predelaj.si

Objavljeno

Jah sej kukr sm reku to bom dau enu za pogledat kašn je cilindr pa abt pol bom tko al tko zamenu jermen pa ceu variomat tk da upam da se bo zrihtal...

Mam pa še eno vprašanje a kej veste kje bi se dobil nalepke za t anov model runnerce?

Ne želiš si jih =D

Veliko lepša brez ;)

Objavljeno

Ne želiš si jih =D

Veliko lepša brez ;)

Mhm mogoče bom dau sam kpne take rečmo športne od kšnif firm... Mhm a kšn ve kolk pride kej barvanje plastik?

Objavljeno

Mhm mogoče bom dau sam kpne take rečmo športne od kšnif firm... Mhm a kšn ve kolk pride kej barvanje plastik?

barvanje plastik te pride pri ličarju okol 300-400 sem se osebno pozanimal, se ti bl splača če koga poznaš k se z ličarijo bl za hobi ukvarja, ker plastik ni zahtevno barvat http://www.motosvet.com/tabla/index.php?showtopic=7309&st=315

• 3 tedne pozneje...
Objavljeno

Lp!

Jz mam gilero Runner letnik 08 ta nov model gilere.. Imam 20 000 km narejenih menan je izpuh leovince zx. Do sedaj mi je motor delal dobro ampak se mi zdi da gre motor vedno slabše. Torej na končni je izgubil vsaj 7km/h. Sedaj ne vem ali je za to kriv bat (obročki) da se je znucal ali cilinder ali celo valčki ali jermen. Prosim za pomoč kaj bi lahko bilo narobe..

Prosim za čimprejšne odgvore . Tnx

Rok.

poglej stanje cilindra in bata, pri teh kilometrih bo najbrz potrebna menjava bata, batnih obrockov ter seveda tesnil, valjcke bo tudi potrebno menjati, najbrz tudi jermen.

omenil si tudi za barvanje, to je najbolje da si plastike za barvanje pripravis sam, brusis z vodobrusnim papirjem, spric kit ki ga dobis v spreju, nanenes, brusis dokler ne dosezes da so plastike popolnoma gladke, ce imas globje praske kje na plastikah, jih prej kitas z dvokomponentnim poliestrskim kitom, kajti spric kit je samo za "finish", za barvanje pa poisci kje kaksnega domacega majstra, kajti za to moras imeti obcutek v roki, priporocljivo je da se dela v lakirnici, da zraven ne pridejo prasni delci, tako bi moral priti cez sorazmeno poceni...

lp

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!