Popularna objava miklavc Objavljeno Julij 25, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Julij 25, 2015 Danes, po dolgem času pavze spet na motorju. Od začetka sem se počutil tako nestabilno kot da bi bil prvič na terenu z motorjem Proti koncu vožnje pa sem se že počutil bolje in zadnji del motorja je že začel drseti skozi ovinke Malo bo še treba delati na kondiciji in zmanjšati na Ena slikica iz postanka na 1020m nad morjem v senčki pr osvežilnih temperaturah Kmet2, sayo, VS800 in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
celjan89 Objavljeno Julij 30, 2015 Deli Objavljeno Julij 30, 2015 (popravljeno) Ve kdo kaj več o tem? trasa kolikor zgleda poteka tudi mimo nas Mogoče kdo od tukaj sodeluje? Popravljeno Julij 30, 2015. Popravil celjan89 AJ, igc1, aders in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Julij 31, 2015 Deli Objavljeno Julij 31, 2015 TA, AT Takar 2015 srečanje v Karpatih.... https://www.youtube.com/watch?v=MOcF60dOW3c DXR16, sohen, sayo in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Avgust 2, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 2, 2015 Velikrat sem se peljal mimo tegale kažipota, pa se mi nikoli ni dalo gor na makadam zavit Včeraj sem pa reku, k..c, morje bo že počakal, grem vmes še na Vremščico Vse skup je kot ena planota, prav fletni kolovozi... Iz enega lokalnega vrha se lepo vidi na Nanos... Pozdravu sem še kolege na polodprtem oddelku, so bili veseli obiska... Nekje je bilo treba po kolovozu v klanec čez ene malo večje balinkugle poborbat... Na vrh Vremščice nisem prišel, tudi ne vem, če se da, ampak je bilo vseeno fino. Urca al pa dve off je v svežini kakih 1000m nm hitro minila, sledil je spust na razgreto obalo in še kar osvežujoče morje... hajoktejn, AJ, skalar36 in 13 others 16 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mikro1234 Objavljeno Avgust 4, 2015 Deli Objavljeno Avgust 4, 2015 Pobje, danes sem prebral tole celo temo od začetka pa do konca in vam rečem: svaka čast! Preveč se držim ceste z mojim KLE-jom. Lušta se mi offroada, pa ni motor pravilno opremljen, ni izkušenj, sam pa se tudi nebi rad zvrnil sredi neke hoste. Verjetno bo treba iti drugo leto v nabavo za kakšen drug motor, ekskluziven za offroad :grim. Če pride do tega upam, da se lahko obrnem na vas za kakšen nasvet ali pa kakšne inštrukcije . miklavc, igc1, Joker in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Basko Objavljeno Avgust 5, 2015 Deli Objavljeno Avgust 5, 2015 tudi KLE lahko zapelje iz ceste, na primer tule http://advrider.com/index.php?threads/off-road-touring-beautiful-balkans.858799/ je prikaz zanimivih tur na Balkanu igc1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mikro1234 Objavljeno Avgust 5, 2015 Deli Objavljeno Avgust 5, 2015 tudi KLE lahko zapelje iz ceste, na primer tule http://advrider.com/index.php?threads/off-road-touring-beautiful-balkans.858799/ je prikaz zanimivih tur na Balkanu Awesome link . Mi je dalo mislit :grrr . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
celjan89 Objavljeno Avgust 8, 2015 Deli Objavljeno Avgust 8, 2015 Enmičkeno pomoč bi rabil. Zanima me če ima kdo kje zarisane makedamse poti od Ljubljane pa do slovenskega primorskega konca? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 8, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 8, 2015 (popravljeno) @Mikro, dobrodošel med nami. nabavi prave gume in na teren pa gasa! @Celjan, zdravo, traso proti obali sem odvozil, vendar nikoli shranil. Morda ima kdo drug. No mi smo se te dni vrnili iz enduriranja po najvišjih gorah v HR. Nekaj utrinkov za začetek, več sledi, ko bo čas... Seveda zopet ni manjkalo zanimivosti, lepe narave, razgledov in stezic: Patriotizem, kot ga pri nas ne vidiš Več sledi v bližnji prihodnosti.... Popravljeno Avgust 8, 2015. Popravil Ni3ous RobiRoberto, igc1, pik1 in 10 others 13 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
celjan89 Objavljeno Avgust 8, 2015 Deli Objavljeno Avgust 8, 2015 Zanimivo kako ti rata vozit z ugasnjenim lučmi? Mogoče veš pot kje se priključit na makadam? pol bi pa že povezoval med kraji kot vedno tele vaše objave so top.. Se že veselim nadaljevanja Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
celjan89 Objavljeno Avgust 8, 2015 Deli Objavljeno Avgust 8, 2015 (popravljeno) Aja zanimivo tole pri tenerejki 660 že 3 tja ki sem jo opazil da ji ne gori leva pozicijska luč moja, bratrančeva zdaj še pa tvoja... Popravljeno Avgust 8, 2015. Popravil celjan89 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mikro1234 Objavljeno Avgust 8, 2015 Deli Objavljeno Avgust 8, 2015 S trenutnimi gumami (sava invader), bo bolj težka za po terenu :grim . Sem pa čisto nor na to... Mogoče pa se bom udeležil Bendura drugo leto, če bo volja in čas . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
THOMPSON Objavljeno Avgust 8, 2015 Deli Objavljeno Avgust 8, 2015 Enmičkeno pomoč bi rabil. Zanima me če ima kdo kje zarisane makedamse poti od Ljubljane pa do slovenskega primorskega konca? Od Lj. do doline Rižane ni noben problem. Naprej do morja makadamskih stranskih cest ni. Prevozil zadnjič v torek. cca95% makadama. Rabiš samo smisel za orientacijo in prosto popoldne. lp, andrej Bostjan L 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
celjan89 Objavljeno Avgust 8, 2015 Deli Objavljeno Avgust 8, 2015 popoldne bo prostora dosti ker mama namen prespati v šotoru. Orijentacija pa ne vem se bo videla na kraju zločina rabil bi nekako začetno pozicijo kjer se preklopiš na makadam pa do kje približno traja.. Nekako tako Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SF Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 (popravljeno) Hmmmm po hrvaških hribih... Da bi pa kdo omenil kako tako furo... Popravljeno Avgust 9, 2015. Popravil SF Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Avgust 9, 2015 Avtor Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 popoldne bo prostora dosti ker mama namen prespati v šotoru. Orijentacija pa ne vem se bo videla na kraju zločina rabil bi nekako začetno pozicijo kjer se preklopiš na makadam pa do kje približno traja.. Nekako tako Tkole na pamet... Makadam se začne na Brezovici in po barju prideš do Sinje Gorice. Potem greš do AC v V rhniki po asvaltu do Verda. Malo naprej prideš do AC in zaviješ na makadame po desni strani AC. Nato slediš AC vse do Unca. Mi običajno preskočimo povezavo do Postojne in z makadamom nadaljujemo malo naprej od Razdrtega. tu greš na makadam vmes med krakoma AC proti obali in Rebernicami. Malo pred Kozino se konča, pri velikih naseljih kot je Vrhnika, Postojna, Kozina, ni terenov, ali pa si takoj pri nekomu na vrtu, zato jih je bolje preskočiti. Malo se bo treba potruditi. Če je v ospredju pot in ne cilj, potem se najde veliko terenov. celjan89 in gsxf750 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BRANE Objavljeno Avgust 9, 2015 Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Do bivja se da. Samo ne glih vsak. In mimo kozine se gre po desni strani ac, gledano proti kp. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 14, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2015 Letošnje enduriranje je potekalo po hrvaškem gorovju-pretežno po Dinari ter nekaj drugih zanimivih najvišjih hribovih. Teren smo začeli pri Senju in odendurirali preko Velebita Vmes smo počivali na tej livadi in mal pomalcal. Prijeten mir in tišina sredi Velebita. Ter namesto proti Karlobagu napredovali v smeri Gospiča Dan prej je bil na tem območju dež, tako, da je bil teren neprašen in dobro utrjen, gume so imele hud oprijem. Vmes je bilo nekaj ultra hitrih sekorjev ki so se nadaljevali po 10 - 20 km neprekinjenega ritma po kolovozih/makadamih... Super je blo. Pred spustom v dolino Gospiča smo se pred mrakom namestili na jasi in postavili tabor sndposa, BRANE, sayo in 22 others 25 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 14, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2015 (popravljeno) Po dobrro naspani noči smo bili že navdušeni da gremo spet na motor in novim dogodivščinam naproti. Današnji plan je iti preko Gospiča do Knina, potem pa hop v planine za cel dan. Ponavadi zjutraj najprej poskrbimo za 24 urne zaloge goriva, vode in hrane, tako smo neodvisni kje se nam konča dan/večer. Tako smo naredili v Gospiču in potem nadaljevali pot proti Otriču in na teren mimo Bijelega Vrha proti enem hudem jezeru, ki smo ga hoteli najti, ter tam prespati, ker je zelo odmaknjeno od civilizacije in zelo čisto . Hoteli smo priti do Babičkega jezera in to ne po dolini z mejo med Bosno in HR, ker smo tam ilegalno bredli že lani in smo imeli srečo, da nas niso začopatli maloobmejni graničarji, saj je sicer tisto območje zaprto. tako smo poskušačli preko hribov iz Hr strani priti do jezera.... Vendar kljub prečesavanju vseh možnih vlak teren ni bil prehoden... Kljub odmetavanju kamnov, debel... smo se iz parih opcijskih poti morali vrniti nazaj na makadame.. Potem smo probali drugo pot, za katero semvedel, da je verjetnost še manjša, da bo pot prevozna, saj sem že na kartah videl, da so izohipse čisto na kupu, kar pomeni prestrm teren za kako pot... običajno. Tudi po tej jasi smo prečili par dolinic, vendar so se poti končevale... se vidi da je to vseeno obmejno območje in da razen legalnih prehodov, niso ravno gradili povezovalnih poti med državama... tudi od tu smo se morali vrniti. To jezero nam ni bilo usojeno, tako da nismo imeli sreče, da bi ga našli in se kopali v tej vodi, ki bi zelo sedla v tisti peklenski vročini, ki je pritiskala na nas. Kljub temu pa smo se z veseljem okopali v ledeni vodi pri kraju Zrmanja Vrelo. Ter se ohladili v senci. Tako smo po več urah morali nazaj skoraj do Otriča, ter se odpravili v gorski masiv Dinare. Cilj je bil priti čim višje pod goro Sinjal v Dinari. Kaj hitro smo bili spet na 1000 m nad morjem, kjer je vročina manj pritiskala. Makadami so bili hitri, raznoraznih poti pa je kar precej. Na poti proti Sinjalu. Ko smo prišli skozi dolino, so se nam odpirali pogledi naprej v naslednjo dolino... in spet in spet. Pa še naprej... Zanimivih stezic in pogledov kar ni zmanjkalo v teh zaporednih dolinah... Iz zadnje doline se takole povzpneš čisto do Bosanske meje, kjer se pot konča, to je najvišje do kjer se pride do gore Sinjal, naprej bi bilo treba peš.. Popravljeno Avgust 14, 2015. Popravil Ni3ous pik1, KyoKon, DUCATI KLUB SLOVENIJA in 21 others 24 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 14, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 14, 2015 (popravljeno) Pri vračanju preko mnogoterih dolinic ni manjkalo novih pogledov... območje je res super, odmaknjenost od civilizzacije nam je sedla in vsepovsod je bila tišina ves čas...le zvok vetra sem in tja, ter šumenje trave. Tisti dan, par ur prej, smo srečali v gorski koči oskrbnika,ki nam je povedal, da je v dolini kamnita hiša, ki je na voljo komurkoli, kot zatočišče in da jo lahko uporabimo... Na voljo je bil tudi vodnjak, tako da smo imeli tudi zalogo vode, no pa tudi drva ipd... Medtem je Matic kot običajno poskrbel za malo predjed, da potešimo prvo lakoto po garaškem dnevu. Naknadno vedno sledi ogenj, kjer se delajo počasi in z užitkom raznorazne pojedine. Tokratna lokacija je imela res vse kar si zaželiš pri preživljanju noči v naravi... voda in drva pri roki, dobra družba in smeh, ter še krasen razgled v sončen zahod... Okoli polnoči nas k streznitvi v realnost predrami par sto metrov oddaljeni zvoki krdela volkov... Tulili so kot v filmu in vedeli smo od kje prihajajo zvoki. Zagotovo niso bili več kot 500 metrov stran, po oceni zvokov bi ocenil, da jih je bilo vsaj 4-5. Naša ocena je bila, da smo sedaj mi na njihovem terenu. Če bi nas želeli napasti ponoči iz zasede, potem ne bi izdajali svojega položaja tako očitno. Verjetno so hoteli le označiti svoj teritorij in opozoriti nase. Odločili smo se da se še dodatno založimo z drvami, ter poskrbimo da gori vso noč. Kot protiukrep tuljenju krdela, pa smo prižgali V Twin od Honde, ki ima s svojim velikolibrskim izpuhom globok in prodoren zvok, ter z kratkim navijanjem tako tudi mi njih opozorili nase na nek način. Popravljeno Avgust 14, 2015. Popravil Ni3ous gsxf750, DUCATI KLUB SLOVENIJA, skalar36 in 28 others 31 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
hajoktejn Objavljeno Avgust 14, 2015 Deli Objavljeno Avgust 14, 2015 Vrhunsko !!! builder in TakeALookAround 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Ni3ous Objavljeno Avgust 22, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 22, 2015 (popravljeno) Nekje sredi noči se je začelo bliskat in rahlo grmenje se je slišalo iza planine. Padlo je nekaj kapelj dežja, zgolj toliko, da smo jih poslušali kako padajo na cerado. Volkov to noč nismo več slišali. Noč je minila brez nadaljnih zapletov in smo se lepo naspali. Zjutraj me je prebudil prijeten pogled, sonce je vzhajalo iza planine in senca se je počasi umikala soncu. Kmalu zatem je iz druge strani priromalo par sto ovac in kaj hitro sem pomahal čobanu, naj pride na šluk kratkega. Tako smo malo poklepetali o življenju v planini... Vprašal je " jel ste čuli vukove?" Kasneje je povedal da je prenočil v planini za sosednjim gričem in je slišal isto krdelo volkov kot mi. Nato smo se spakirali, da se odpeljemo še preden pritisne sonce na naš tabor.. Pot nazaj nas je peljala čez nekaj "filtrov" proti dolini. Vzmetenje je ponekje delalo na polno. Ker se iz severo zahoda ne pride drugje na Dinaro, smo naredili tranzit proti bosanskem delu Dinare, tako da smo se odpravili preko Bosanskega Grahova. Na zemljevidu dokaj velik kraj, je v resnici bolj mesto duhov, zaradi posledic nedavne vojne, je veliko stavb porušenih in veliko ljudi izseljenih (srbi), ostale so le prerešetane/požgane stavbe in nekaj bosancev. Ljudi vidiš le v edinem odprtem kafiču v mestu in na glavni ulici kjer posedajo domačini v senci in klepetajo. Malo pred krajem Luka v Bosni, smo se zapodili desno v hribe na makadame Edini gumidefekt na tripu smo si vzeli v izi kot pavza Par ur smo porabili v še eni dolini, ki je bila slepa in se ni dalo priti na vrhove Dinare. Kaj preveč po brezpotjih tu ni za riniti, možnost min je prevelika. Ko iz makadama pot preide v kolovoz in ko začnejo izginjat tudi sledi po travniku, je zadnji čas da se obrneš in prenehaš z raziskovanjem. Sedaj ko gledam sliko in vidim prekrasno potko na desni, mi je žal da nismo tudi te raziskali do kam bi nas pripeljala. Vem da se po njej ni dalo nadaljevati po grebenu dinare proti jugu, ampak vseeno. Nato smo morali zopet na asvalt proti jugu in pri kraju Gornji Kazanci skozi eno vasico na makadam in proti planini. V vasi smo se ustavili in vprašali za pot. Prijazna bosanca sta nas počastila še z rakijo medtem ko smo klepetali. Sicer delata v Avstriji, v Bosno pa prideta le poleti za en mesec. Celotna regija je dokaj zapuščena in ni prebivalcev. Pred vojno je bilo to območje kjer so živeli srbi, vendar so morali oditi. Njihove hiše in zemlja so opuščene. Srbi se sem zaradi trenj ne morejo vrniti, drugi pa nimajo pravice do tiste srbske zemlje. Tu ni ničesar in še dolgo se tu ne bo razvijalo nič, ker ni ljudi in gospodarstvo ne more funkcionirat, do večjih krajev pa je predaleč. Po dolgm vzponu v planino iz vzhodne strani, smo le bili nagrajeni. Uspelo nam je priti na vrhove Dinare, ki se sicer razteza kakih dobrih 40 km po meji med Bosno in Hrvaško. Gre za gorski masiv po velikosti skoraj primerljiv z Triglavskim narodnim parkom. S to razliko, da tam nikogar ne moti, da se voziš z motorjem Na vse strani toliko lepot, da kar nisi vedel v katero smer slikati. Tudi poti so po planoti precej razvejane in dobiš pravi občutek kako velik je ta gorski masiv. Rad bi se še enkrat vrnil tja ter prevozil še preostanek poti. Bilo je sredi popoldneva, precej smo že odvozili ta dan in bili smo že utujeni. V dolini je pritiskalo 35 stopinj +, na planoti pri nekje 1200 m nmv, pa je bil prijeten vetrič in ravno pravšnja temperatura za počitek in osvežitev. Zopet smo uživali odmaknjeni od sveta, vse kar si slišal so bili le zvoki narave. Vsak od nas si je našel svojo plosko skalo in prijetno odtaval z mislimi in malo oddremal. Po počitku nas je čakal na določenih predelih dokaj zahteven spust proti dolini v smeri za Peručko jezero. Bolj ko smo se približevali civilizaciji, boljše so bile makadamske poti in temu primerno tudi višje hitrosti. Tako smo ga odslajdal do kraja Dabar Par kilometrov naprej po makadamu smo našli naše prenočišče pod zvezdami ob topli in čisti vodi Peručkega jezera s tem razgledom. Kopanje je bilo čudovito in cel dan smo si obupno želeli, da najdemo primeren plac kjer bi se lahko vrgli tudi v vodo. Vsaj na kake 2 dni se paše mal umit Popravljeno Avgust 22, 2015. Popravil Ni3ous sayo, DXR16, Janezs in 29 others 32 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcZ Objavljeno Avgust 22, 2015 Deli Objavljeno Avgust 22, 2015 Izgleda da ste se res imeli super. Zakon! :OK: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava igc1 Objavljeno Avgust 24, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 24, 2015 Bravo za epsko CRO-BiH hard-avanturo Ni3ousu in kameradom! Jaz sem šel v soboto tako na izi na SLO obalo in spotoma še čez Javornik mal pogledat. Letos pozim sem enkrat smučal gor ampak je bila taka megla, da sploh nisem vedel, kje sem.... No, v soboto je blo čist drugač, prava slovenska idila...zeleno, da kar oči pečejo...lepš kot v Schwartzwald kliniki... Gor višje je ta idilika polagoma izginjala... Ampak me je vseeno zanimal, kam gre kolovoz med zgornjima podrtijama... Kolovoz se je nadaljeval in odprl v prikupno jaso... Na jasi pa krmilnica za divjad... Seveda nobeno kosilo ni zastonj...na drugi strani čaka srnico bridka kroglica od prijatlov živali... Nadaljujem naprej, po nekaj kilometrih, usred ništa, na eni lepi jasi stara bajta, okna pa čist nova... Sem šel pogledat, če kje kdo doma, pa izgleda ni bilo nobenga... Interier ni bil ravno najbolj urejen...Zna bit, da je lastnik hitre jeze...ali pa samo bolj malokrat pospravi ... Malo sem se zamislil, vsaka Idila ima svoje skrivnosti..., kot v spodnjem trailerju... in sem počasi piz...co stisnil...da me ne bi kdo z motiko ali pa šrotarco preganjal... http://idilafilm.com/media/idila-2015-uradni-napovednik/ Sledilo je še nekoliko zgubljanja po javorniških gozdovih, sence tolk, da je že kar zeblo In na koncu uspešen popoldanski pristanek na obali z malo osvežitve, je en dečko take skulpturce postavil, kot da se bodo pravkar podrle ampak se sploh niso, zanimivo... Kmet2, celjan89, Mavti in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ni3ous Objavljeno Avgust 27, 2015 Avtor Deli Objavljeno Avgust 27, 2015 Super trip, super slike! Lepo si vse sestavil v zgodbo. TakeALookAround, igc1 in Kmet2 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se