salko Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 ...a ni neizkusenost = amaterstvo? Če bi bil izkusen bi bil profi. Ne moreš ravo enačit neizkušenost in amaterstvo ... Amater ima lahko celo več izkušenj in je boljši kot profi; amater pomeni nekdo, ki to dela za svojo dušo na neprofitni bazi (ala hobi), profiju je to služba in tudi ni nujno da v tem uživa ... seveda je pa ponavadi tako, da so profiji bolj izkušeni, saj določeno stvar rutinsko opravljajo tako rekoč vsak dan in od tod hitreje bogatijo svoje izkušnje ... favorit, iom in gandi 3
biker77 Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Ti si vozu?? Nism te zasledil......pa saj je blo res morje šoferjev.... nisem..drgač bi me sam na kratko od zadej vidu Alla, sjeng, Cufa in 5 others 4 4
Cartman Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Na mashinin odgovor najprej napišeš "ne", nato pa sam v postu zapises, da je kriva neizkušenost (in potrdiš mashinin odgovor)...a ni neizkusenost = amaterstvo? Če bi bil izkusen bi bil profi. Drugace pa, upam da se ne boste mrhovinarji sedaj razpisali in zaceli pametovat, kaj je kdo kriv in kdo je kaj narobe naredu itd. Zgodilo se je, samo voznik zna zakaj. Bodite tolko fer pa ne ugibajte v tri dni in ga po nepotrebnem obtožujte, že tako ima dovolj skrbi v tem trenutku. Če bi radi izpadli carji na njegov račun, mu raje ponudite pomoč, mu bo bolj koristilo. Zna se, da se to lahko zgodi na taki prireditvi, in žal se je tokrat tako tragično razpletlo. Mashina je zelo eksaktno govoril o pripravi motorja, katera naj bi bila vzrok za tragedijo. in na to teorijo sem odgovoril. NE. in tebi tud rečem NE. Amatersko dirkanje je dirkanje ljudi brez tekmovalnih licenc. poznam zelo izkušene amaterske dirkače, ki bi brez problema mešali štrene na Alepe Adria prvenstvu. in še enkat NE, nočem bit car. ni moj namen bit eno stran pametnejši od knjige, več al manj sm se vse navadil na lastnih napakah. Če pa si že kdaj videl/gledal/analiziral kakšno dirko, in če bi podrobno pogledal video tragedije, nebi nebulozil in moraliziral. in JA, zelo zelo si želim, da bi se vsi potolčeni pocajtali, da se nebi dogajala gonija proti organizatorju in dogodku. gandi in roko 1 1
Popularna objava biker77 Objavljeno April 29, 2010 Popularna objava Opozori Objavljeno April 29, 2010 in JA, zelo zelo si želim, da bi se vsi potolčeni pocajtali, da se nebi dogajala gonija proti organizatorju in dogodku. kaka gonja proti organizatorju? tja greš na lastno odgovornost..podpišeš papir da organizatorja ali lastnika piste ne boš tožil za stvari ki se ti lahko zgodijo.. lahko si pa želim, da bi tudi na takih dogodkih naredili malo več selekcije.. nikakor ne sodi vsak na dirko.. sploh so razbeljene glave "na tem bremzanju te bom pa stisnu" nevarne.. in napaka-neljubi dogodek-nesreča-bedarija (karkoli že) se je zgodila v tisti počasni skupini.. mene ne skrbijo @crusty in podobni.. bolj me skrbi da bi me kdo od zadaj nasadil.. saj vemo vsi, da gre od 0-250 brez problema..ustavit oziroma zmanjšat na pravo brzino je pa bistveno večji problem.. "segrete glave"..to je problem.. Alla, DXR16, gsx750f in 13 others 16
Kawl Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 kaka gonja proti organizatorju? tja greš na lastno odgovornost..podpišeš papir da organizatorja ali lastnika piste ne boš tožil za stvari ki se ti lahko zgodijo.. lahko si pa želim, da bi tudi na takih dogodkih naredili malo več selekcije.. nikakor ne sodi vsak na dirko.. sploh so razbeljene glave "na tem bremzanju te bom pa stisnu" nevarne.. in napaka-neljubi dogodek-nesreča-bedarija (karkoli že) se je zgodila v tisti počasni skupini.. mene ne skrbijo @crusty in podobni.. bolj me skrbi da bi me kdo od zadaj nasadil.. saj vemo vsi, da gre od 0-250 brez problema..ustavit oziroma zmanjšat na pravo brzino je pa bistveno večji problem.. "segrete glave"..to je problem.. Sem ti dal plus ker si za tale komentar to res zaslužiš! Se popolnoma strinjam s tabo. vrho1679 in ImenitnaPriložnost 2
Guest kala Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 (popravljeno) kaka gonja proti organizatorju? tja greš na lastno odgovornost..podpišeš papir da organizatorja ali lastnika piste ne boš tožil za stvari ki se ti lahko zgodijo.. lahko si pa želim, da bi tudi na takih dogodkih naredili malo več selekcije.. nikakor ne sodi vsak na dirko.. sploh so razbeljene glave "na tem bremzanju te bom pa stisnu" nevarne.. in napaka-neljubi dogodek-nesreča-bedarija (karkoli že) se je zgodila v tisti počasni skupini.. mene ne skrbijo @crusty in podobni.. bolj me skrbi da bi me kdo od zadaj nasadil.. saj vemo vsi, da gre od 0-250 brez problema..ustavit oziroma zmanjšat na pravo brzino je pa bistveno večji problem.. "segrete glave"..to je problem.. Tukaj se strinjam z biker77 predvsem kar sem videl ogrevalni krog pri 600 in open je bil kod da se gre najman za zmago v SBK točno se je videlo kdo je vroča glava in kdo skuliran . Preveč vročih in naduvanih je bilo tokrat na tej dirki. Ne plujuvam po fantu ki je sklatil še dva zraven kot pravi rdeči_vragec ima zdej večje probleme .Upam da se vsi pocajtajo pa v razmislek za naslednji slovenski dan na Grobniku kateri pa mene osebno ne privlači več ker tudi po cesti je bilo zeloooooo premnogo vročih glav pa ne da sem počasen in u nulo poštujoč do cp ampak kar je preveč je preveč s tem dnevom je bilo nekaj narobe biovreme ???? Popravljeno April 29, 2010. Popravil kala DINAMIK, ImenitnaPriložnost in Metlca 3
domi46 Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 kaj mogoče ve če je un še v kritičnem stanju?????
minca Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 kaj mogoče ve če je un še v kritičnem stanju????? še...v umetni komi je ....
domi46 Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 še...v umetni komi je .... upam da bo okrevov ku en mi je reku da je pa včerej umru upam da bo čim prej pršu sep DXR16, SCORPIONS, Metlca in 1 other 2 2
Jure007 Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Fantje tle ni kriv ne organizator, ne sama proga. Kriva je neizkušenost nekaterih voznikov ki precenijo svoje sposobnosti na dirkališču. Tle ma organizator mojo podporo, saj vsako leto naredi da se motorist sprosti na stezi in ne na cesti. Druga pesem je, kolk ma tak motorist v glavi, koliko je sposoben. Seveda, adrenalin naredi svoje. Če se Čarman umakne, bodo spet očitki, ja sej ni nobenga ki bi meu jajca organizirat vseslovensko moto druženje na stezi. Kot so nekateri pluval po Verbiču. Ampak ko se je on umaknil, je blo konec z dirkami v sloveniji. Tko da vsak ko gre na stezo mora pač prevzeti svoj riziko, kot ga prevzame, ko se z motorjem zapelje na cesto. Tu nebi obsojal nikogar, to je dirkališče. Obsoja se lahko le vsak sam če ve, da je pač na neki meji pretiraval. Naj se le vsi pocajtajo! Držim pesti! iom, LRR, ImenitnaPriložnost in 4 others 5 2
lukec Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Mashina je zelo eksaktno govoril o pripravi motorja, katera naj bi bila vzrok za tragedijo. in na to teorijo sem odgovoril. NE. in tebi tud rečem NE. Amatersko dirkanje je dirkanje ljudi brez tekmovalnih licenc. poznam zelo izkušene amaterske dirkače, ki bi brez problema mešali štrene na Alepe Adria prvenstvu. in še enkat NE, nočem bit car. ni moj namen bit eno stran pametnejši od knjige, več al manj sm se vse navadil na lastnih napakah. Če pa si že kdaj videl/gledal/analiziral kakšno dirko, in če bi podrobno pogledal video tragedije, nebi nebulozil in moraliziral. in JA, zelo zelo si želim, da bi se vsi potolčeni pocajtali, da se nebi dogajala gonija proti organizatorju in dogodku. sam še tega se manka da bo kdo organizatorja krivil,je pa en folk res dost pr.....Jest sm na reliju usekal ven,a naj tožim organizatorja ka sm prgonu na pesk al kva.Če greš na dirko se moraš zavedat plusou in minusov,in verjemte mi v avtu maš sovoznika ka si tud odgovoren zanj,sam če boš na vse to razmišlau je bolš za šank pa čik mpa pir mpa pametn bit.sam svaka čast čarmanu in compani de zrihtajo take stvari.pa lep dan ImenitnaPriložnost, vrho1679, supermoto00 in 1 other 4
Guest kala Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Fantje tle ni kriv ne organizator, ne sama proga. Kriva je neizkušenost nekaterih voznikov ki precenijo svoje sposobnosti na dirkališču. Tle ma organizator mojo podporo, saj vsako leto naredi da se motorist sprosti na stezi in ne na cesti. Druga pesem je, kolk ma tak motorist v glavi, koliko je sposoben. Seveda, adrenalin naredi svoje. Če se Čarman umakne, bodo spet očitki, ja sej ni nobenga ki bi meu jajca organizirat vseslovensko moto druženje na stezi. Kot so nekateri pluval po Verbiču. Ampak ko se je on umaknil, je blo konec z dirkami v sloveniji. Tko da vsak ko gre na stezo mora pač prevzeti svoj riziko, kot ga prevzame, ko se z motorjem zapelje na cesto. Tu nebi obsojal nikogar, to je dirkališče. Obsoja se lahko le vsak sam če ve, da je pač na neki meji pretiraval. Naj se le vsi pocajtajo! Držim pesti! Alooooo segreta glava kdo pa daje krivdo organizatorju očitno so pravila oziroma kdo je in kdo ni sposoben it na pisto se odloča z € če plačam delam kar hočem mislim da ni tako vsaj moje mnenje je tako določena pravila se morajo dodat v taka organizirana srečanja oziroma tekmovanja če ne bo vsako leto hujše .če pa denar prevlada razum pa potem imajo tako kot imajo . Upam da z tako izkušnjo kot jo je imel letos in organizator in tekmovalec bo drugo leto poskrbljeno za bolje. ImenitnaPriložnost, Jure in iom 3
Jure007 Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Alooooo segreta glava kdo pa daje krivdo organizatorju očitno so pravila oziroma kdo je in kdo ni sposoben it na pisto se odloča z € če plačam delam kar hočem mislim da ni tako vsaj moje mnenje je tako določena pravila se morajo dodat v taka organizirana srečanja oziroma tekmovanja če ne bo vsako leto hujše .če pa denar prevlada razum pa potem imajo tako kot imajo . Upam da z tako izkušnjo kot jo je imel letos in organizator in tekmovalec bo drugo leto poskrbljeno za bolje. Nekje v postih sem zasledil nekaj o organizaciji in samem grobniku. Glede na to, da v tvojem postu ni vejic mal težko razumem kaj mi hočes dopovedat. Bom pa repliciru tvoj post, kot ga sam razumem. Ne strinjam se, da ko plačaš pisto, na njej lahko delaš kar hočeš, saj na vseh pistah obstaja neko osnovno pravilo obnašanja. Zdej lahko so pravila za vse enaka, ko govorimo za rekreativno vožnjo: spuščaj hitrejše naprej, ne spreminjaj smeri, ko te nekdo dohiteva ali prehiteva,... bla bla. Drugo pa je, ko je govora o dirki, pa čeprav je to le dirka kot na slo dnevu. Tam se pa vsak bori za svojo pozicijo, seveda pa še vedo obstajajo neka določena pravila obnašanja, ki jih je treba kljub temu upoštevati. Tko da če si mislu uno, da delam kar hočem, če plačam, ni pravo razmišljanje. Za organizatorja pa sem prepričan, da je imel sestavljen kakšen tako imenovani Posebni pravilnik, za to dirko. Seveda pa spet poudarjam, da je na vsakmu posamezniku posebaj, da ve koliko in za kaj je sposoben na stezi. Ce se pa preceni, pa mu ne pomaga noben pravilnik. Tko sem te jaz razumel v tvojem postu, zdej če sem te narobe, sorry, so stavki brez repa in glave gor. dotem in Kawl 1 1
jalovec Objavljeno April 29, 2010 Opozori Objavljeno April 29, 2010 Fantje tle ni kriv ne organizator, ne sama proga. Kriva je neizkušenost nekaterih voznikov ki precenijo svoje sposobnosti na dirkališču. Tle ma organizator mojo podporo, saj vsako leto naredi da se motorist sprosti na stezi in ne na cesti. Druga pesem je, kolk ma tak motorist v glavi, koliko je sposoben. Seveda, adrenalin naredi svoje. Če se Čarman umakne, bodo spet očitki, ja sej ni nobenga ki bi meu jajca organizirat vseslovensko moto druženje na stezi. Kot so nekateri pluval po Verbiču. Ampak ko se je on umaknil, je blo konec z dirkami v sloveniji. Tko da vsak ko gre na stezo mora pač prevzeti svoj riziko, kot ga prevzame, ko se z motorjem zapelje na cesto. Tu nebi obsojal nikogar, to je dirkališče. Obsoja se lahko le vsak sam če ve, da je pač na neki meji pretiraval. Naj se le vsi pocajtajo! Držim pesti! carmanu svaka cast on ima jajca da to sploh organizira tisti ki pa pljuvajo cez njega naj pa sami poskusijo kaj podobnega organizirat itak se bodo pokakal!!!!!!!
lmperator Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 carmanu svaka cast on ima jajca da to sploh organizira tisti ki pa pljuvajo cez njega naj pa sami poskusijo kaj podobnega organizirat itak se bodo pokakal!!!!!!! Pa sej maš štajerce, shell advance day ... Osebno so mi takšni eventi precej bolj pri srcu. Folk na stezi je precej bolj skuliran, gužve ni take in nasploh je vzdušje prijetno. Bistveno je pa to, da se tja pride vozit oz. dirkat, ne pa kazat mišice pa pecat misice Gasperr, iom, svobodnaptica01 in 2 others 5
Popularna objava Guest Eol Objavljeno April 30, 2010 Popularna objava Opozori Objavljeno April 30, 2010 (popravljeno) ok pohvale nekomu da sploh takle dogodek organizira. Moji utrinki da bom dirkal pa dobil ruzak za nagrado( skuril sem pa najmanj za 600€ materiala) pa ves da da bom gledal nevoščljive slovenčke, ki me bodo po zobeh vlačiči( ma ja s tem mislim konkurente med sabo) da bom atetov avto vzel pa bom glavni na grobniku da bom vstrajno trdil kako me recesija lani ni prizadela tako kot vecino 90% podjetjij da bom le top bejbo mel zraven sebe in da bodo vsi nevoščljivi saj bi se lahko tako v 3 dni pisal samo bom pol žal slovenceljni smo pač žal se vedno bal...... aja z mano vred aja fantje to je moto prireditev ne pa kdo ma daljšega tiča pa debelejšo denarnico lp eol Popravljeno April 30, 2010. Popravil Eol Girl, Gasperr, ninjafan in 14 others 15 2
Baky23 Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Tukaj se strinjam z biker77 predvsem kar sem videl ogrevalni krog pri 600 in open je bil kod da se gre najman za zmago v SBK točno se je videlo kdo je vroča glava in kdo skuliran . Preveč vročih in naduvanih je bilo tokrat na tej dirki. Ne plujuvam po fantu ki je sklatil še dva zraven kot pravi rdeči_vragec ima zdej večje probleme .Upam da se vsi pocajtajo pa v razmislek za naslednji slovenski dan na Grobniku kateri pa mene osebno ne privlači več ker tudi po cesti je bilo zeloooooo premnogo vročih glav pa ne da sem počasen in u nulo poštujoč do cp ampak kar je preveč je preveč s tem dnevom je bilo nekaj narobe biovreme ???? Ogrevalni krog se je speljal po napačni proceduri zato je prihajalo do zapletov zgleda da se hrvatom neda leteti skozi štartno vrsto in zamahniti z rdečo zastavo da vsaka vrsta v ogrevalni krog starta posebej na ene 3sekunde oni sam pomahajo z zeleno pa pejmo tukaj pa nastane problem nekateri poskusijo start kar jim dam prav saj so prišli peljat dirko nekateri pa potegnejo kot da so na rekreativni pa nemislim kritizirat nobenega samo ogrevalni krog se starta vrsta pa vrsta supermoto00 in suzuki 2
SF Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Hja za take stvari mora pa definitivno izvajalec poskrbet tukaj organizator nima nobene besede... Se pa vse bolj vidi, da proga ne ustreza nobenim standardom več, da vanjo nihče nič ne vlaga, že po gostinski ponudbi ti je jasno, da se jim sladko jebe za obiskovalce proge... Lani sem bil dol, in sem čakal skoraj dve uri za hrano!!!!! Pa kje še to vidiš? V dobi izpiljene logistike, v dobi ko ni problem čez noč dobit 20 al pa trideset ljudi, pa postavit še 20 štantov z 30 pipami za pivo? in potem gledaš amaterje, ki prelivajo pivo iz kozarca v kozarec namest da bi takoj sod zamenjal, pa pipe sploh ne zapiral, ko je tak promet? Meni je taka neorganiziranost smešna, zato tja sploh ne hodim. In če je tako že pri gostinski ponudbi, se moram vprašat, kako je šele na stezi? Rude Boy, svobodnaptica01, suzuki in 2 others 4 1
janih Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Hja za take stvari mora pa definitivno izvajalec poskrbet tukaj organizator nima nobene besede... Se pa vse bolj vidi, da proga ne ustreza nobenim standardom več, da vanjo nihče nič ne vlaga, že po gostinski ponudbi ti je jasno, da se jim sladko jebe za obiskovalce proge... Lani sem bil dol, in sem čakal skoraj dve uri za hrano!!!!! Pa kje še to vidiš? V dobi izpiljene logistike, v dobi ko ni problem čez noč dobit 20 al pa trideset ljudi, pa postavit še 20 štantov z 30 pipami za pivo? in potem gledaš amaterje, ki prelivajo pivo iz kozarca v kozarec namest da bi takoj sod zamenjal, pa pipe sploh ne zapiral, ko je tak promet? Meni je taka neorganiziranost smešna, zato tja sploh ne hodim. In če je tako že pri gostinski ponudbi, se moram vprašat, kako je šele na stezi? hrvati kot hrvati, jebeš turizem, pa mislim da, tud pri nas ni nič bolje, da nau zamere :naughty:
RSTDRIVER Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 hrvati kot hrvati, jebeš turizem, pa mislim da, tud pri nas ni nič bolje, da nau zamere :naughty: ne me narobe razumet... podčrtano mislim, da je problem za dirkališče...
Guest kala Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Ogrevalni krog se je speljal po napačni proceduri zato je prihajalo do zapletov zgleda da se hrvatom neda leteti skozi štartno vrsto in zamahniti z rdečo zastavo da vsaka vrsta v ogrevalni krog starta posebej na ene 3sekunde oni sam pomahajo z zeleno pa pejmo tukaj pa nastane problem nekateri poskusijo start kar jim dam prav saj so prišli peljat dirko nekateri pa potegnejo kot da so na rekreativni pa nemislim kritizirat nobenega samo ogrevalni krog se starta vrsta pa vrsta Torej že en kiks organizatorja negled kdo ima čez štart.
hilton Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Hja za take stvari mora pa definitivno izvajalec poskrbet tukaj organizator nima nobene besede... Se pa vse bolj vidi, da proga ne ustreza nobenim standardom več, da vanjo nihče nič ne vlaga, že po gostinski ponudbi ti je jasno, da se jim sladko jebe za obiskovalce proge... Lani sem bil dol, in sem čakal skoraj dve uri za hrano!!!!! Pa kje še to vidiš? V dobi izpiljene logistike, v dobi ko ni problem čez noč dobit 20 al pa trideset ljudi, pa postavit še 20 štantov z 30 pipami za pivo? in potem gledaš amaterje, ki prelivajo pivo iz kozarca v kozarec namest da bi takoj sod zamenjal, pa pipe sploh ne zapiral, ko je tak promet? Meni je taka neorganiziranost smešna, zato tja sploh ne hodim. In če je tako že pri gostinski ponudbi, se moram vprašat, kako je šele na stezi? hja jaz pa spremljevalka pa hrano dobila v pičlih 5 minutah ves pravi trenutek moreš izbrat( podeljevanje pokalov ) Jozeee, Zoki461, xyznanixyz in 1 other 2 2
Zoki461 Objavljeno April 30, 2010 Avtor Opozori Objavljeno April 30, 2010 Pohvale organizatorju in vsem ki so sodelovali da je ta dogodek uspel!! Čarman motošport in ŠD Sora sjeng, roko, hilton in 3 others 3 3
danixxx Objavljeno April 30, 2010 Opozori Objavljeno April 30, 2010 Nmal pozn,ampak slika pa ujeta trenutku trka motoristov ki se je končala s hudimi poškodbami. :( Kor13 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se