Avatar Objavljeno Marec 4, 2010 Deli Objavljeno Marec 4, 2010 Morda kdo ve kakšen tip zadnjih vzmeti imajo novejši tovorni Renault Masterji? Nekdo je trdil, da so torzijske (torsion bar), kar osebno zelo dvomim, saj se mi ne zdijo primerne za tovorno vozilo. Mislim, da so "coil springs" (pač klasične, ne vem sicer kakšen bi bil ustrezen slovenski prevod), a ker nimam kombija, nisem prepričan. Je kdo seznanjen kako je s to rečjo? Kakšen mehanik tukaj? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Osama Objavljeno Marec 5, 2010 Deli Objavljeno Marec 5, 2010 Morda kdo ve kakšen tip zadnjih vzmeti imajo novejši tovorni Renault Masterji? Nekdo je trdil, da so torzijske (torsion bar), kar osebno zelo dvomim, saj se mi ne zdijo primerne za tovorno vozilo. Mislim, da so "coil springs" (pač klasične, ne vem sicer kakšen bi bil ustrezen slovenski prevod), a ker nimam kombija, nisem prepričan. Je kdo seznanjen kako je s to rečjo? Kakšen mehanik tukaj? Kaj pa če so klasične listnate vzmeti, kot jih ima večina tovornega programa? http://www.midlandroadsprings.co.uk/da/86557 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
no_name Objavljeno Marec 5, 2010 Deli Objavljeno Marec 5, 2010 (popravljeno) Ustrezen prevod je vzmet ali feder. Ima pa listnate vzmeti... Popravljeno Marec 5, 2010. Popravil no_name Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Avatar Objavljeno Marec 5, 2010 Avtor Deli Objavljeno Marec 5, 2010 Kaj pa če so klasične listnate vzmeti, kot jih ima večina tovornega programa? http://www.midlandroadsprings.co.uk/da/86557 Prav imaš, večina tovornih vozil ima zadaj listnate in Master najbrž ni izjema. Vseeno pa sem se hotel prepričati. Kaj vem, ko je toliko različnih tipov vzmeti. Ustrezen prevod je vzmet ali feder. Ima pa listnate vzmeti... Okej, potem so najbrž res listnate. "Coil spring" pa ni zgolj vzmet (spring pomeni "vzmet" in je lahko vsaka vzmet), ampak je - kot sem se danes podučil - vijačna vzmet. Namreč ne gre za vzmet nasploh, ampak za tisto zavito vzmet, ki jo imajo skoraj vsi avti spredaj in večina tudi zadaj. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
biker77 Objavljeno Marec 5, 2010 Deli Objavljeno Marec 5, 2010 Ima listnate vzmeti, eni tut mal močnejše in s tem povečano nosilnost.. VSI (kombi ali furgon) pa imajo listnate vzmeti.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
xyznanixyz Objavljeno Marec 6, 2010 Deli Objavljeno Marec 6, 2010 (popravljeno) No tudi tisti z "taojačanim" vzmetenjem imajo listnate vzmeti. Popravljeno Marec 6, 2010. Popravil xyznanixyz domina, hilton in Jozeee 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Avatar Objavljeno Marec 6, 2010 Avtor Deli Objavljeno Marec 6, 2010 Vsem hvala za odgovore. Kot kaže so res listnate. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se