Raycon125 Objavljeno Marec 14, 2010 Opozori Objavljeno Marec 14, 2010 Pozdravljeni! Imam težave s svojim cross motorjem YZF426. Ob močnem pospeševanju v tretji prestavi mi motor cuka. Najprej se je to zgodilo le vsake toliko časa, sedaj pa vse pogosteje. Je problem v prestavah? Čudno se mi zdi da bi bilo to, kajti če bi vzelo zobnik potem bi verjetno vse zmlelo. Imam občutek kot, da nekaj zdrsuje, pa zopet mi ni jasno ... če bi zdrsnilo bi ja drselo dokler nebi odvzel plina, meni pa čez delček sekunde motor spet zagrabi in pospešuje normalno. Zgleda da bo treba šraufat Hvala za pomoč!
simonsi Objavljeno Marec 14, 2010 Opozori Objavljeno Marec 14, 2010 ja, če iz prestave meče so lahko tut taki simptomi kot ti opisuješ.
Raycon125 Objavljeno Marec 15, 2010 Avtor Opozori Objavljeno Marec 15, 2010 Nč ne meče iz prestave, sam cuka ...
carmagedon Objavljeno Marec 15, 2010 Opozori Objavljeno Marec 15, 2010 glede na to, da se ti dogaja v samo eni prestavi, in da se težava stopnjuje, je verjetno problem v menjalniku. verjetno ti je pobralo ( ni rečeno da polomilo ) stranske zobce na "pogonskem zobniku" tretje prestave ( gear dogs ), ali pa je toliko izrabljena menjalna vilica ( shift fork ) . glej sliko spodaj. To je prvo kar je meni padlo na pamet ob simptomih ki si jih opisal in je meni eden bolj verjetnih vzrokov, lahko pa je seveda nekaj čisto drugega. LP cation 1
Raycon125 Objavljeno Marec 20, 2010 Avtor Opozori Objavljeno Marec 20, 2010 Hvala ... bom najdu mehanika de bo previru
Raycon125 Objavljeno Februar 10, 2011 Avtor Opozori Objavljeno Februar 10, 2011 Pozdravljeni! Imam problem z tačko za prestavljanje in bi bil hvaležen, če bi mi lahko gdo povedal kje tiči vzrok. Motor deluje normalno, prestavlja tudi tako kot je prej, le da tačka za prestavljanje pada v spodnjo lego (kot, da bi se zlomila vzmet ki jo potiska navzgor ... če je vzmet v menjalniku ... tega ne vem ) .... Prestavljati se da navzgor, za navzdol pa moram tačko rahlo privzdigniti in nato spustiti. Preden bi šel razdirat bi bilo dobro da vem kaj je narobe da ne bom preveč razšraufal Hvala za nasvete! DXR16 1
BRANE Objavljeno Februar 10, 2011 Opozori Objavljeno Februar 10, 2011 (popravljeno) mislim, da boš moral sneti pokrov sklopke, pa mogoče sklopko in tam je vse. Popravljeno Februar 10, 2011. Popravil BRANE Gregc in DXR16 2
Bremzer Objavljeno Februar 10, 2011 Opozori Objavljeno Februar 10, 2011 Točno tako kot je Brane napisal,ko boš demontiral kompletno sklopko boš prišel do menjalnega mehanizma in tu ti je počila(ali se snela) vzmet.Paziti moraš,če se je vzmet pretrgala, da najdeš oba kosa vzmeti,da ti nebi kak košček ostal v mašini.Tako je meni pri V-maksu majnkal valček na vzvodu za pretikanje in sem moral demontirat oljno posodo,da sem prišel do njega.Včasih ta podvig iskanja delčkov uspe tudi s kakim magnetom! krava, Gregc, bentley in 1 other 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se