Skoči na vsebino

Yamaha YZF 426


Raycon125

Priporočene objave

Pozdravljeni!

Imam težave s svojim cross motorjem YZF426. Ob močnem pospeševanju v tretji prestavi mi motor cuka. Najprej se je to zgodilo le vsake toliko časa, sedaj pa vse pogosteje. Je problem v prestavah? Čudno se mi zdi da bi bilo to, kajti če bi vzelo zobnik potem bi verjetno vse zmlelo. Imam občutek kot, da nekaj zdrsuje, pa zopet mi ni jasno ... če bi zdrsnilo bi ja drselo dokler nebi odvzel plina, meni pa čez delček sekunde motor spet zagrabi in pospešuje normalno. Zgleda da bo treba šraufat :P

Hvala za pomoč!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

glede na to, da se ti dogaja v samo eni prestavi, in da se težava stopnjuje, je verjetno problem v menjalniku. verjetno ti je pobralo ( ni rečeno da polomilo ) stranske zobce na "pogonskem zobniku" tretje prestave ( gear dogs ), ali pa je toliko izrabljena menjalna vilica ( shift fork ) . glej sliko spodaj.

To je prvo kar je meni padlo na pamet ob simptomih ki si jih opisal in je meni eden bolj verjetnih vzrokov, lahko pa je seveda nekaj čisto drugega.

LP

post-20836-126864961686_thumb.gif

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

  • 10 mesecev pozneje...

Pozdravljeni!

Imam problem z tačko za prestavljanje in bi bil hvaležen, če bi mi lahko gdo povedal kje tiči vzrok. Motor deluje normalno, prestavlja tudi tako kot je prej, le da tačka za prestavljanje pada v spodnjo lego (kot, da bi se zlomila vzmet ki jo potiska navzgor ... če je vzmet v menjalniku ... tega ne vem :P) .... Prestavljati se da navzgor, za navzdol pa moram tačko rahlo privzdigniti in nato spustiti. Preden bi šel razdirat bi bilo dobro da vem kaj je narobe da ne bom preveč razšraufal :)

Hvala za nasvete!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

mislim, da boš moral sneti pokrov sklopke, pa mogoče sklopko in tam je vse.

Popravljeno . Popravil BRANE
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Točno tako kot je Brane napisal,ko boš demontiral kompletno sklopko boš prišel do menjalnega mehanizma in tu ti je počila(ali se snela) vzmet.Paziti moraš,če se je vzmet pretrgala, da najdeš oba kosa vzmeti,da ti nebi kak košček ostal v mašini.Tako je meni pri V-maksu majnkal valček na vzvodu za pretikanje in sem moral demontirat oljno posodo,da sem prišel do njega.Včasih ta podvig iskanja delčkov uspe tudi s kakim magnetom! :hmm:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!