Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

zanima me kaj vse bi rabil od mašine da bi svečka metala iskro... elektriko rabim v povsem druge namene vendar imam doma na pol delujoč moped apn6 in se mi zdi nesmiselno razšraufat celo mašino če je to možno da bi uporabil samo zaganjač in cin špulo...

prosim povejte kaj točno vse bi rabil

hvala

LP nejc

Objavljeno

Za iskro rabiš magnet, navitje, ki je na notranji strani tega magneta (vrtečega se) in platine. Malo izven tvojega problema: kateri letnik pa je ta tvoj apn?

LP R

Objavljeno

Za iskro rabiš magnet, navitje, ki je na notranji strani tega magneta (vrtečega se) in platine. Malo izven tvojega problema: kateri letnik pa je ta tvoj apn?

LP R

ja verjetno rabim tudi kurblin al? 89 mislim da kšno leto gor al dol

Objavljeno

Ja rabš neki da obrača magnet...da se ustvarja tok. Pri začetnem zagonu je to kurbl, potem pa to nalogo opravlja gred.

Objavljeno

Ja rabš neki da obrača magnet...da se ustvarja tok. Pri začetnem zagonu je to kurbl, potem pa to nalogo opravlja gred.

ja sej nebi rabu stalnega toka... samo da iskro vrže

Objavljeno

Ja pol je dost kurbl. Za kaj pa rabiš to zadevo? Kot nekakšno vžigalno napravo? Ker to se lahko naredi dost bol preprosto....

Objavljeno

ja sej nebi rabu stalnega toka... samo da iskro vrže

jst bom mel eno blajerco pa plato s cinkšpulami in magnet viška ker sem dal mašino zrihtat.. če bo ostalo pri meni se lahko zmeniva... za iskro bi moralo zadostovati.. :)

Objavljeno

dejansko rabiš skoraj celo mašino razen cilindra in bata .

rabiš oba bloka ker ojnica more biti vpeta rabiš kurbl in prenose ki bodo zavrteli ojnico na pa platine kondenzator in cinšpulo

Objavljeno

Ja pol je dost kurbl. Za kaj pa rabiš to zadevo? Kot nekakšno vžigalno napravo? Ker to se lahko naredi dost bol preprosto....

ja v bistvu ja... kot detonator.

dej povej mi če maš kšno idejo, ker lansko leto smo mel pač cel moped postavlen pa kabel namest na svečko nataknen na drug kabel ki je služu kot podaljšek

uglavnem za veliko noč strelamo s karbidom in smo upostil vžig na gorečo dolgo palco pa zdej pač z elektriko. in zdej je problem da več noben nima mopeda:)

Objavljeno

ja v bistvu ja... kot detonator.

dej povej mi če maš kšno idejo, ker lansko leto smo mel pač cel moped postavlen pa kabel namest na svečko nataknen na drug kabel ki je služu kot podaljšek

uglavnem za veliko noč strelamo s karbidom in smo upostil vžig na gorečo dolgo palco pa zdej pač z elektriko. in zdej je problem da več noben nima mopeda:)

pol pa tko povej...bombaš :lol1: ...... najdi nekje star vojaški "poljski" telefon ...če ta ne da zadost štroma pol nič nočem...

Objavljeno

pol pa tko povej...bombaš :lol1: ...... najdi nekje star vojaški "poljski" telefon ...če ta ne da zadost štroma pol nič nočem...

ja kšn je to? dej mal več povej ker nism lih štromar:)

Objavljeno

Hehehe se mi je zdel da je kak detonator :) . Poljski telefon ma zadevo, ki se navije z ročko in da štrom oziroma iskro. Ameriški vojaki so ga bojda uporabljali v Vietnamu kot mučilno napravo tako da so žice pripeli zaslišancu na moda (beri jajca) ter zavrteli ročko :unsure:

Drugače pa vzameš tanko žičko iz žarnice, jo pripneš na plus in minus, potegneš kable stran in priključiš en pol na akumulator, ko hočeš sprožit zadevo pa še drugega. lahko pa vmes vežeš tudi kakšno stikalo. Te žičke (da ne boste 100 žarnic razdrl) se dobijo tudi v modelarskih trgovinah.

Objavljeno

Tudi kakšen star fleš za fotoaparat da od sebe dovolj elektrike za kaj takega (napolni kondenzator in ob pritisku na tipko zabliska, če namesto žarnice priklopiš žico, bi se pri nekaj metrov dolgem kablu še vedno moralo iskriti).

lp

Franc

Objavljeno

nimam ne poljskega telefona niti fleša... za tanke nitke od žarnic bi pa bla mal huda ker bi jih rabu 10 in vprašanje kako bi se to obneslo znotraj kangle kjer se zgodi eksplozija:)

tko da nevem edin ta poljski telefon se mi fajn zdi:)

Objavljeno

nimam ne poljskega telefona niti fleša... za tanke nitke od žarnic bi pa bla mal huda ker bi jih rabu 10 in vprašanje kako bi se to obneslo znotraj kangle kjer se zgodi eksplozija:)

tko da nevem edin ta poljski telefon se mi fajn zdi:)

Gledala sem tvoj profil in si nažalost totalen neznanec.Namreč,če si slučajno kje iz Dolenjske imam zate odlično rešitev.Na vsak obrat razdelilca vrže štiri iskre in to na vsakih 90 sop.po eno iskro moraš pa imeti izvor toka enosmirnega 12V majnši akumulator.Za več informacij PM ali po tel.07/3323024

Objavljeno

Še bolši bi bilo da dobiš kakšen kakšen star akumulator od avtomobila in cinkšpola od avtomobila. Vprašaj kakšnega avtoelektričarja pa ti bo razložil.

Objavljeno

vsak ma svojo teorijo vidm:D

mora zdržat 24 ur tehnika in pa ene 15m kabla more prenest tko da nevem kaj bi zdej blo najboljš:D

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!