MiNa Objavljeno September 24, 2009 Deli Objavljeno September 24, 2009 Hvala, a te lahko prosim še, da mi napišeš kaj več o zahodnem delu, ker na zemljevidu je Črna gora tako mala, da je že težko govorit o zahodu in vzhodu (na internetnem zamljevidu (via michelin) ne najdem krajev, ki jih omenjaš nekaj strani nazaj) hvala Pusti ViaMihelin in razne elektronske karte. Podaj se v MNE in uživaj. Čeprav je letos že malo pozno. V višjih predelih je že kar mrzlo. V Trsi je domačin že pred štirinajstimi dnevi dejal "stiže nam zima", čeprav je bilo ob morju še prav poletno.To je bil tudi glavni razlog, da se nisva podala še na vzhodni del. Sem pa na HR forumu našel zanimiv dnevni potopis po Bjelasici ampak z endurami po brezpotjih. Jaz tam z mojo "veliko enduro" nebi uspel ali pa. Monte Negro je mala samo na zemljevidu drugače je pa zanimiva. Domačini pravijo "kad bi je izpeglali, bila bi, ko Evropa". Kraje ki se omenjajo pa boš našel na googlovih mapah zgleda pa takole. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
OFI Objavljeno September 27, 2009 Deli Objavljeno September 27, 2009 Čao pebi Neki sem že prebiral, pa me iz prve roke zanima, če morda kdo ve, kakšen je kaj krog iz Podgorica-Mojkovac-ob Tari-Žabljak-Nikšič - pokrajina je menda krasna me pa zanima glede ceste, kako je s prevoznostjo - je asfalt ali je veliko makedama? Je morda kak krogec, ki je še lepši? Hvala vam in lep pozdrav Ajd Dobro smer si izbral, ceste so, kot je že kolega dejal dobre, makedama na opisani poti ni. Osebno bi iz Žabljaka nadaljeval na sever prek Durmitorja, seveda če bo vreme dovoljevalo. Pa srečno! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suhi Objavljeno September 30, 2009 Deli Objavljeno September 30, 2009 Juhu, doma sma pe je blo luštno, nimam kaj rečt. Vsega skupi glih za 2000km, pa 5 dni, tak da ravno prav za prijeten skorajšnji zaključek popotovanj za letošnje leto. Moped se je fino izkazal, Črno gorci in Bosanci tudi (no so detajli katere pač morš preskočt), slike pa kaj kmalu sledijo. Hvala še enkrat vsem, sploh pa Rumenem cestaku za zemljevid, je bil več kot dobrodošel. Napišem kaj več ko bom naložil slike, treba najprej razpakirat vse ajd pridnapunca 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rumenicestak Objavljeno September 30, 2009 Deli Objavljeno September 30, 2009 Juhu, doma sma pe je blo luštno, nimam kaj rečt. Vsega skupi glih za 2000km, pa 5 dni, tak da ravno prav za prijeten skorajšnji zaključek popotovanj za letošnje leto. Moped se je fino izkazal, Črno gorci in Bosanci tudi (no so detajli katere pač morš preskočt), slike pa kaj kmalu sledijo. Hvala še enkrat vsem, sploh pa Rumenem cestaku za zemljevid, je bil več kot dobrodošel. Napišem kaj več ko bom naložil slike, treba najprej razpakirat vse ajd Ni za kej, glavn da sta uživala in našla poti crnaudova 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suhi Objavljeno September 30, 2009 Deli Objavljeno September 30, 2009 No zdej pa mam slikce Je šment, ker je blo ozračje dokaj nasičeno in ni blo spucano, tako da so nekatere slike bl tako tako, nimaš kaj, tak pač tam je. No kako je sledila pot - skočila sma iz Sevnice čez Kočevje in Delnice-Crikvenica in skoz po Jadranki do Dubrovnika, malo v mesto pa potem naprej v Črno Goro. V Kotorju sva zavila v hribe, proti naselju Cetinje. Od tam na jug proti Budvi in še naprej mimo lepega naselja Sveti Štefan, potem pa nazaj na sever proti Skadarskem jezeru in Titogradu (Podgorici). Lepo ob reki Tari do Žabljaka in čez Durmitor na zahod, pa na mejo in naprej proti Sarajevu. Domov pa čez Jajce in spet nazaj na Bihač, Delnice, mal se še sprostit iz Kočevja na Dvor in domov. Zdej pa kaj bl zanimivega Res je blo puno vsega, konji in krave na cestah, iztrebkov ohoho, se končno naučiš, da guma vseeno bolje na njih drži kot na spolzkem asfaltu v Bosni. Ugotoviš tudi, da Črnogorci divjajo po cestah kot nori, ni pravil. Vsi prehitevajo kot zmešani, vsak levi ovink samo čakaš kdaj bo kakšen Golf II ali Mercedes E letnik 1980 prehiteval...vedno se morš ustavit, druge ni. Nekaj nesreč na poti, s policaji nisma imela večjih problemov, samo Bosanski so si malo bolj podrobno ogledali motor, to je to. Vseskozi otročki in cestarji pozdravljajo veselo in želijo da malo navijem plin. Večinoma sma se počutila varno - le v hribih med Kotorjem in Cetinjem je blo precej strašno, saj so vaški divjaki s predelanimi Jugoti divjali kot zmešani, tu pa tam pa še kakšni otroci v že omenjenih Golfih, ali kakšni pozabljeni Fiat Tempri pridivjali nasproti da je blo kar strašno. V Bosni pa je bilo bolj strašljivo zaradi malih tatičev, kar nekaj ljudi tudi pretirano prosjači. V Sarajavu nama je kar sam cestni delavec, ki pobira parkirnino, svetoval, da parkirava motor raje v parkirno hišo, sicer bo en dva tri zginil. mal sma bla glede tega zaskrbljena a na koncu je vse potekalo gladko Morm še omenit to, kako sma spala. Sicer sva za vsak slučaj vlačila s seboj še šotor in spalke, a povsem brez potrebe. V Budvi najdeš zlahka "Zimmer" za 25€ za oba, še prej sva 1x spala v Vodicah, enkrat že nazaj grede v Plitvičkih prav tako za 20€ v luksuznem "Zimmer", enkrat je pa blo pestro, hehe. Pred Sarajevom se je že počasi bližala tema in nisva vedla kje naj najdeva kaj. In končno ugledava MOTEL, juhuhu. Pa ni blo nikogar. Malo gledava okoli in vidiva eno ženičko...malo poprašava kje bi se dalo spat, pa se ona spomni, da nama lahko odstopi hišo. In tako sva za 10€ spala v lastni hiši. Sicer je blo z nekaj vrati vse zastraženo in tako, a vseeno tiste lukne v stenah in vsesplošen občutek je bil precej strašljiv, a se mi zdi da je tudi to del takega potovanja. Konec lep vse odlično!!! Morm pohvalit ljudi na podeželju, res so super. Vsepovsod vsi prijazni, vsi bi malo pokramljali, ko omeniva da sva iz Slovenije so vsi res veseli, majo lepe spomine na SLO...res so nama bli všeč. Pokrajina Črne gore je res vredna obiska. Ceste morda res niso ravno raj, a se da potrpet, Budva naju je malo razočarala, Podgorica še 6x bolj, so pa dolina Tare, Durmitor in okolica Cetinja res izjemni! Res se splača it, a moraš doma razčistiti sam s seboj kaj želiš od potovanja in noro bo! pa še par slikc Naložen moped, ki se je odrezal več kot odlično Zajtrk ob prelepem morju Tud guma z 3.1 bara gre zlahka do roba Dubrovnik - prevelka gužva da bi nama blo všeč, a se vseen res fejst splača ustavit! proti Cetinju Sveti Štefan Skadarsko jezero Dolina reke Tare (v resnici je fejst lepš ) vsem dobro poznan most konji kar na cesti lepo na izi Durmitor Hiša v kateri sma nočila Sarajevo - Baščaršija Jajce in slap rumenicestak 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Majesty Objavljeno Oktober 1, 2009 Deli Objavljeno Oktober 1, 2009 Liga prvakov Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mouc Objavljeno Oktober 1, 2009 Deli Objavljeno Oktober 1, 2009 Ja tudi jaz imam odgovor, čeprav malo pozno. Se strinjam z Suhim glede Črne Gore in se tudi jaz tukaj zahvaljujem Rumenemu Cestaku za vse informacije . R. Cestak je car za ČG. Dobesedno je dežela protislovij! Dobri avti - slabi avti (muzejski), Urejeno - neurejeno (smeti), itd.... Mi je pa bilo zelo všeč in zanimiva popotniška izkušnja. Glede same vožnje po Črni gori bi še dodal, da je adrenalinska (vozil sem z povečano previdnostjo) zaradi situacij , ki jih lahko doživiš na cesti oz izza ovinka in ti lahko povečajo srčni utrip : Polna črta ne pomeni nič na cesti - če si po mnenju voznikov za sabo prepočasen si pač prepočasen in te pač prehitjo/prehitevajo. Včasih tudi zato da so samo pač samo pred tabo (BMW-ji, Audiji, Mercedesi... ) . Kar pa je seveda ZELO dobro vzeti na znanje, da lahko pričakuješ tudi koga na svojem voznem pasu v smeri vožnje , kljub polni črti. Veliko je narite asfaltne površine, večinoma po sredi voznega pasa. Te so lahko za motorista zelo nevarne, čeprav je tudi bilo videti, da je marsikateri avto udaril v gmoto. Majn je udrtin, čeprav sem v eno kar fanj priletel v ovinku (sem držu balanco ko norc in prosil gumo da drži :evilgrin: ). Zvezda stalnica 1 v postu ČG - kamenje na cesti. Zvezda stalnica 2 v postu ČG - živali na cesti ( tudi v velikih mestih). Kadavri na cesti - največ mačkov. DAMI34, JANUSKA in rumenicestak 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Oktober 1, 2009 Deli Objavljeno Oktober 1, 2009 Suhi in mouc lepo, lepo! Jaz sem imel občutek, da je naslabši del ceste, ki sem jo prevozil do Črne Gore in nazaj med Sevnico in Celjem :grim. Jaz izkušenj z "divjaki" nisem imel. videl sem pa, kot sta opisala, od najstarejšega Fička, do najnovejšega Humerja "civilnega" celega v kromu in lučeh. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
JANUSKA Objavljeno Oktober 1, 2009 Deli Objavljeno Oktober 1, 2009 Ja Mouc mi je obudil spomine! Ko sem bla z bivšim 8 let nazaj v ČG. pa sva se vozla seveda z motorjem tud na plažo. In vsak dan je bil adrenalin. Najbolj se spomnim, kako je en kombi prehiteval kolono in nato se izognil mimo prihajajočemu avtomobilu, torej je šel kao na svoj pas, vendar naju ni videl in naju dobesedno zrinil. Še dobro da je bil fant dober šofer in naju je obdržal na motorju in da sva mu potem v mislih jeb... mat... Seveda bog ne daj vozit po omejitvah v ČG, ker to je sam za turiste! Policaji so bili pa v takih avtomobilih, da nisi včasih vedel, ali so to neki turisti al policaji. Pa če je šla ženska po cesti, so še policaji zraven žvižgali in trobli, domačini pa so tako in tako skos sam trobli... Sem šla na plažo tam Cetinje, še danes imam pesek v kopalkah, to je pa nepozabno, valovi kot v filmu in skoz ravno in pesek. Je pa res, da sem se zgražala, kako so metali turisti odpadke kar na plaži in to sebi pod nos... Fuj fej, sem pa v Tivatu fasala alergijo, ker je tam preblizu pristanišča in tako smo hodili na plažo JAZ, posebej fajn je bil FKK (nudistična) plaža Uh še danes sanjam o tistih palačinkah iz starega mestnega jedra v Budvi PS: Prvič mi je bilo noro noro lepo! Drugič pa sem se trudila, da bi bila dobre volje rumenicestak 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mouc Objavljeno Oktober 1, 2009 Deli Objavljeno Oktober 1, 2009 Se opravičujem, prezgodaj sem stisnil objavo namesto predogleda Ja tudi jaz imam odgovor oz. izkušnje, čeprav malo pozno. Se strinjam z Suhim glede Črne Gore in se tudi jaz tukaj zahvaljujem Rumenemu Cestaku za vse informacije . Rumeni Cestak je car za ČG. Dobesedno je dežela protislovij! Dobri avti - slabi avti (muzejski), Urejeno - neurejeno (smeti), itd.... Mi je pa bilo zelo všeč in zanimiva popotniška izkušnja. Glede same vožnje po Črni Gori bi še dodal, da je adrenalinska (vozil sem z povečano previdnostjo) zaradi situacij , ki jih lahko doživiš na cesti oz izza ovinka in ti lahko povečajo srčni utrip : Polna črta ne pomeni nič na cesti - če si po mnenjuvoznikov za sabo prepočasen si pač prepočasen in te pačprehitjo/prehitevajo. Včasih tudi zato da so samo pač samo pred tabo(BMW-ji, Audiji, Mercedesi... ) . Kar pa je seveda ZELO dobro vzeti na znanje, da lahko pričakuješ tudi koga na svojem voznem pasu v smeri vožnje , kljub polni črti. Velikoje narite asfaltne površine, večinoma po sredi voznega pasa. Te solahko za motorista zelo nevarne, čeprav je tudi bilo videti, da jemarsikateri avto udaril v gmoto. Majn je udrtin, čeprav sem v eno karfanj priletel v ovinku (sem držu balanco ko norc in prosil gumo da drži :evilgrin: ) Zvezda stalnica 1 v postu ČG - kamenje na cesti. Zvezda stalnica 2 v postu ČG - živali na cesti (tudi v velikih mestih). Kadavri na cesti - največ mačkov. Jaški - naletel kar na nekaj brez pokrovov (označeni samo z kamni - vsaj to) oz. rešekte za požiranje vode ob robu ceste - tudi brez. Vključevanje v promet - "izsiljevanje" čeprav voziš po glavni cesti in vidiš, da te s stranske ceste voznik, ki se vključuje na glavno vidi se bo vseeno vključil v promet :blink: . Tako je to v ČG - te opazke niso kritika temveč samo indici za vse, ki se bodo še odpravili v ČG - na kaj naj bodo pozorni! Vsi si želimo čim manj nezgod in neprijetnosti na popotovanjih. Težav s policisti ni bilo oz. sem jih srečal samo enkrat. Obdelal sem samo obalo, potem pa me je vreme prisililo da sem predčasno zapustil ČG , tako da se bom še vrnili in obdelal notranjost - vsakem slabem je tud nekaj dobrega. Povezava na album : Klikni TUKAJ Še najboljše cvetke s poti : Model, ki je vozil brez rok, s čelado privzdvignjeno, in ležečke...seveda še z večim veseljem, ko je opazil da ga slikamo: maneken Transport konja: konjiček Kravce na cesti - kontra avto, nasproti pa jaz - cesta 2,5 m kravice Kakor že napisano zelo v redu...priporočam rumenicestak 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Oktober 1, 2009 Deli Objavljeno Oktober 1, 2009 Evo, Vladika nad staro pestolnico CG. rumenicestak 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
rumenicestak Objavljeno Oktober 1, 2009 Deli Objavljeno Oktober 1, 2009 Se strinjam z Suhim glede Črne Gore in se tudi jaz tukaj zahvaljujem Rumenemu Cestaku za vse informacije . R. Cestak je car za ČG. Hehe, ja hvala! Hčer bi mi rekla da sem "zdrav kmečki fant s podalšano spodno čelustjo" čeprav s kmetijo nisem imel nikoli opravka Če se le da in kaj vem, to rad delim z drugimi, je pa še veliko drugih lepih stvari, ki so jih drugi raziskali in so tudi meni neznane, predvsem je pomembno da se imaš na poti v redu in da v tem uživaš Policaji so bili pa v takih avtomobilih, da nisi včasih vedel, ali so to neki turisti al policaji. Pa če je šla ženska po cesti, so še policaji zraven žvižgali in trobli, domačini pa so tako in tako skos sam trobli... Hahaha, dobr si tole napisala Še ena policiska fotka iz lanskega leta O:-) Mouc, HyperJack, crnaudova in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kat Objavljeno Oktober 2, 2009 Deli Objavljeno Oktober 2, 2009 (popravljeno) @ Mouc bolje, da ne greš v notranjost se vse skupaj samo še potencira, je pa res da je zelo malo prometa najboljša cvetka mi je bila v Cetinju, ko je ženščina meni nič tebi ustavila avto sredi ceste, sredi mesta, pobrskala po torbici in začela pogovor meni je Montenegro zelo všeč z vsemi pripetljaji, prebivalci in narava naredijo enkratno vzdušje ... tudi policisti so čist OK, še posebaj na meji, ko ti mahajo da vendar pridi ven iz kolone .. tako nekako sem dobila vtis, da smo motoristi malo priviligirana rasa Popravljeno Oktober 2, 2009. Popravil kat Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Oktober 2, 2009 Deli Objavljeno Oktober 2, 2009 Samo s temle ustavljanjem sredi ceste brez resnega vzroka kar malo pretiravajo, model spelje na zeleno luč se sredi križišča ustavi in ravno tako začne telefonirati. Parkirani avtomobili na pasu za levo zavijanje pa so očitno tudi nekaj povsem običajnega. Samo "mirujoči" promet mi niti ni povzročal težav, problem so tisti, ki se premikajo, z Lovčena proti Kotorju mi je v ovinku nasproti pripeljal kamion, sem moral zapeljati s ceste (v jarek),da je šel mimo, še bolj "veselo" pa je bilo, ko se je en kreten z neko staro kripo na 3 pasovni cesti (2 v klanec 1 navzdol) pognal iza ogromnega SUV-a na moj pas (po klancu navzol), je šlo na kakšen meter (če bi bil jaz za kakšnih 10m "hitrejši" bi končal na haubi). lp Franc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Mouc Objavljeno Oktober 2, 2009 Deli Objavljeno Oktober 2, 2009 Oj, fantje in dekleta. Sam izlet v ČG mi je bil všeč. Osebno imam zelo visok prag strpnosti na cesti ---> zato, če se že kam peljem , uživam v vožnji, naravi, ljudeh in ostalih drobnih stvareh @ Mouc bolje, da ne greš v notranjost se vse skupaj samo še potencira, je pa res da je zelo malo prometa Poanta mojega prispevka je bolj tole: Tako je to v ČG - te opazke niso kritika, temveč samo indici za vse, ki se bodo še odpravili vČG - na kaj naj bodo pozorni ! ! ! ! Vsi si želimo čim manj nezgod in neprijetnosti na popotovanjih. Drugače pa, kako že pravijo, da je svet majhen.... najboljšacvetka mi je bila v Cetinju, ko je ženščina meni nič tebi ustavila avtosredi ceste, sredi mesta, pobrskala po torbici in začela pogovor Podobno situacijo sem pa jaz doživel v Italiji (dolomiti / A. Badia) - ni ravno telefonirala, je pa stala sredi križišča in tuhtala naj gre levo/desno al naravnost. domina 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
phoebus Objavljeno Oktober 3, 2009 Deli Objavljeno Oktober 3, 2009 Ko sem jaz napisal "ista" opažanja glede ceste in dodal tudi da so plaže rajske samo če beseda "rajski" izhaja iz "raja", ste me pa napadli češ "ej, fina rita, pa pejt v švico" Samo da se strinjamo glede cest in okolja .) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mince Objavljeno Februar 1, 2010 Deli Objavljeno Februar 1, 2010 (popravljeno) Letos nameravava s punco obiskati tudi Črno Goro. Sicer bi najprej šla na Hrvaško, bila tam nekaj dni, potem pa bi se odpravila za nekaj dni spet dol v ČG. Prenočila bi rada v Sv. Štefanu, vendar nikjer v tej temi ne najdem nič kaj dosti napisano glede nočitev (in cen) v tem mestecu. Zanima me predvsem, ali ima kdo kakšne izkušnje z nočitvijo v Sv. Štefanu in predvsem cenami nočitev v tem mestu (v glavni sezoni)? Prevozila pa bi celotno obalo, Lovčen, Skadarsko jezero, mogoče pa še malo preko v Albanijo. Hvala za odgovore! Dominik Popravljeno Februar 1, 2010. Popravil mince Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DESIM Objavljeno Februar 1, 2010 Deli Objavljeno Februar 1, 2010 Letos nameravava s punco obiskati tudi Črno Goro. Sicer bi najprej šla na Hrvaško, bila tam nekaj dni, potem pa bi se odpravila za nekaj dni spet dol v ČG. Prenočila bi rada v Sv. Štefanu, vendar nikjer v tej temi ne najdem nič kaj dosti napisano glede nočitev (in cen) v tem mestecu. Zanima me predvsem, ali ima kdo kakšne izkušnje z nočitvijo v Sv. Štefanu in predvsem cenami nočitev v tem mestu (v glavni sezoni)? Prevozila pa bi celotno obalo, Lovčen, Skadarsko jezero, mogoče pa še malo preko v Albanijo. Hvala za odgovore! Dominik ...sicer Č.G.ni nekakšen veliki zalogaj za obdelat vendar če hočeš obdelat vse kar si naštel boš rabil cca,,5 dni...odvisno od vremena kolko ti bo naklonjeno.Z ženo sva konec maja 2009 v enem dnevu naredila krog..Buljarica-sv.štefan- budva pred kotorjem zaviješ na Lovčen-Ivanova korita..pod Lovčenom..nazaj po isti poti do Njegošev(ogled roj.hiše vladike Njegoša)..naprej v Cetinje..se spustiš v Rijeko crnojeviča..pa naprej Virpazar....no to cesto ti resno odsvertujem vsakemu motoristu ker je izredno nevarna...predvsem nepregledna ..pa zelo ozka ..če ti pripelje nasproti vozilo se nimaš kam umaknit ..ker to ni cesta temveč nekakšen kolovoz..zato se je pametneje vrniti do Cetinja pa nazaj v Budvo ali v drugo stran proti Podgorici....V 45 min.prideš lahko tudi do samostana Ostrog iz Buljarice(no midva z ženo sva cel teden imela apartma v Buljarici za 20€ na noč...bilo je pa kot sem napisal pred sezona)kraj kjer je zelo mirno,,pa ogromna plaža ki ima vse..restavracije...tuš na plaži sanitarije..itd...idealno za počitek..!!Sam kraj ni toliko oddaljen od Budve in Sv.štefan-a..cca,,20min z motorjem...bo pa letos se fajn verjetno peljat po črnogorski magistrali ker so jo lansko leto na novo v večini asfaltirali...je par zanimivih odsekov..predvsem fajn ovinki..nov asfalt... ..itd...!Za albanijo ..recimo krog okoli skadarskega jezera..buljarica-ulcinj-skadar-tuzi-podgorica ..pa nazaj v buljarico...sem porabil cel dan...seveda sem se ustavljal večkrat...je pa tudi ..slaba cesta...živina takšna in drugačna na cesti,,, ..bolj na izi vse skup...je pa zanimivo za videt...kako se tam živi..itd...!!slike so v motosvet albumu BALKAN 2009... ..na netu imaš veliko uporabnih linkov kjer lahko pogledaš kolko so cene apartmajev..in nočitev....če pa greš slučajno čez bosno...jaz sem spal v teh 2 pensionih... http://www.travel-tourist.com/obj2786_hr.htm ..Sarajevo..5 min..od Baščaršije..peš http://www.pansion-rose.ba/ ..Mostar..10 min..od mosta....peš http://www.rivijera.net/smjestaj/kovacevic/index.htm Buljarica..kjer sva spala v apartmaju--družinska hiša kjer ti dajo manjše stanovanje v uporabo..sicer ni razgleda ker je vse pozidano okoli ampak je blo kr cool..je pa tud nižje proti plaži par apartmajev na voljo v raznih objektih tudi za manj denarja na noč...recimo apartmaji -,bevanda; ..itd...vse skup lep 10 dnevni ogled vseh južnih delov Č.g..za pogledat..mal uživat...dejansko sigurno skočim dol še kdaj,,sem spoznal par motoristov z katerimi sem prej komuniciral preko njihovega foruma....http://www.nolimitbikers.com/forum/...izvrstni kršni momci...pravi kolege za pomoč v kakršnikoli obliki...črnogorskikumovi.... .... za dod,,info me pa poklič če rabiš...ali piši na P.S... l.p.MAX SCORPIONS in DAMI34 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Arriba Objavljeno Februar 1, 2010 Deli Objavljeno Februar 1, 2010 Koliko se spomnim je bil Sv. Stefan lani zaprt zaradi obnove, nisi mogel niti na otok. Kako bo letos ne vem.... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suhi Objavljeno Februar 1, 2010 Deli Objavljeno Februar 1, 2010 Koliko se spomnim je bil Sv. Stefan lani zaprt zaradi obnove, nisi mogel niti na otok. Kako bo letos ne vem.... Obnavljajo ja in po mojem mnenju še nekaj časa bojo, tako da bo težka tja notri pridet (za kakšen Evro se pa tam doli marsikaj da zmenit ) ajd Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mince Objavljeno Februar 1, 2010 Deli Objavljeno Februar 1, 2010 Škoda no, da se ne bi dalo priti not, ker je ogled sigurno zanimiv. Upamo, da do poletja kaj zriktajo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DESIM Objavljeno Februar 1, 2010 Deli Objavljeno Februar 1, 2010 Privatizacija elitnih crnogorskih ljetovališta Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže prije dvije godine je proglašena izuzetnim uspjehom vlasti i dolaskom proslavljenog svjetskog brenda na domaće tržište. Tada je najelitnije hotele Budvanske rivijere na trideset godina zakupio singapurski Aman Rizorts, uz mnoštvo obećanja o velikim ulaganjima i bogatoj klijenteli. Umjesto toga, Sveti Stefan je u mraku, a njegovi mještani ogorčeni su zbog neispunjenih obećanja. Više od dvije godine nakon zakupa nekada elitnih crnogorskih ljetovališta Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža su zaključani: "Na Svetom Stefanu počela je da se renovira jedna kuća, a tamo ih ima trideset šest; ovo je treća godina kako se ta kuća renovira, i ako se nastavi ovakvim tempo, najvjerovatnije će hotel biti renoviran za 108 godina." Krsto Rađenović je kao opozicioni odbornik, ali i mještanin Svetog Stefana, ogorčen zbog neispunjenih obećanja crnogorskih vlasti i singapurske kompanije Aman Rizorts: "Smatram da je to jedan sraman čin i ministra turizma i potpisnika ugovora predstavnika HTP Budvanska rivijera i HTP Miločer, koji ništa nijesu uradili da se taj ugovor sprovede. A znamo kako su najavljivali dolazak Amana kao dolazak finansijskog buldožera Ferarija i tako dalje, a sada , što imamo - gomilu smeća ispred hotela Sveti Stefan, ispred hotela Miločer, dok je mala plaža zagrađena." Izdavanje u tridesetogodišnji zakup najpoznatijih hotela u Crnoj Gori 2006. je proglašeno privatizacionom ekskluzivom, a dolazak Aman Rizortsa u Budvu velikim uspjehom vlasti. Podsjetimo, tadašnji direktor HTP Budvanska rivijera, jedne od potpisnica sporazuma o zakupu, bio je Duško Lalićević: "Aman Rizorts je jedna od najpoznatjih hotelskih svjetskih kuća. Njihove cijene noćenja su od 800 dolara do 7 000 dolara. Cijena spavanja u njihovom hotelu u Francuskoj je 800 dolara. Teško mogu da kažem koliko mogu biti njihova ulaganja, ali naša je procjena da ispod 20 miliona dolara teško se može dovesti Sveti Stefan do onog nivoa kakav bi svi željeli da postigne u bliskoj budućnosti." Umjesto nove bogate klijentele, stara klijentela polako odlazi iz Svetog Stefana. Mještanin Krsto Rađenović: "Poznate turističke agencije sa ruskog tržišta su počele da napuštaju naše mjesto. Travel Centar je potpuno napustio Sveti Stefan, dok je R Tours s pola kapaciteta radio u odnosu na ranije godine." RSE: Koji su razlozi navedeni? Rađenović: Grad hotel Sveti Stefan ne radi, plaže oko Svetog Stefana nijesu pristupačne za goste iz mjesta, i zato gosti sa ruskog tržišta izbjegavaju Sveti Stefan. Iz Aman Rizortsa najavljuju da bi nekoliko puta odlagano otvaranje hotela Miločer trebalo da se desi krajem ovog mjeseca, a da će se novi hotel na mjestu Kraljičine Plaže otvoriti 2010. Da li će renoviranje Svetog Stefana biti završeno do narednog ljeta kako se obećava teško je predvidjeti jer ozbiljniji radovi nijesu ni počeli. Ipak, vlasnik kompanije Adrijan Zeka ima zanimljive planove: "Novi hotel na mjestu Kraljičine Plaže neće biti u našem prepoznatljivom kotidž stilu već ćemo praviti četvorospratni objekat u vidu lokalne arhitekture. Gradićemo po ugledu na hotel Legijen." Mještani Svetog Stefana skeptični su kada govore o budućnosti svog kraja: "Od tih obećanja nema ništa. Gosti sa Svetog Stefana odlaze. Kao što i sami vidite, ovdje nema nijednog svijetla uveče da radi, kako u januaru, tako je u avgustu. skratka mutna posla....črnogorci so itak bolj na izi ...tako da še par let se nebo dalo na otok....kot pravi članek..obnovitvena dela se še niso začela...tako da gooo-figure...kaj pa kako....sam kasirat znajo za parking..pa tud za motor,,,sam se nisem pustil ...sem reku samo 5 minuta,,, ....paja-de...škoda res..vse propada....pa taka elitna-- nekoč destinacija....no...se pa trudijo..baje- progres se vidi na vsakem koraku..tako da čez 5 let bo Č.g.zelo zanimiva za slehernega turista.... suhi in SCORPIONS 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mince Objavljeno Februar 1, 2010 Deli Objavljeno Februar 1, 2010 DESIM hvala za pojasnilo. Škoda, da na tak način Sveti Štefan propada. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno Februar 4, 2010 Deli Objavljeno Februar 4, 2010 @Desim: jest sem se Avgusta leta 2005 zaustavu na poti s Krete in preko Albanije v Buljaricah. Takrat je bila tam živa svinjarija. V WC-jih je bilo vse posrano in celo na sredi plaže je zaudarjal človeški iztrebek. A je zdej kej boljše? Za gurmane z več cekini v tošlu pa priporočam gostilno v Mlinih: na poti iz Kamenarov proti Risanu. SCORPIONS in Ervin93 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
mince Objavljeno Februar 7, 2010 Deli Objavljeno Februar 7, 2010 Kje pa leži v mestu BAR ta najstarejša oljka? Je to v kje v centru, v starem delu mesta,...? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se