jakATV Objavljeno Januar 13, 2013 Deli Objavljeno Januar 13, 2013 Plevlja Žabljak, prav tako Mojkovac-Žabljak lep asfalt. Sam Žabljak z okolico Durmitora - lep asfalt Tudi če se bos slučajno iz Žabljaka spustil proti Pivskemu jezeru je asfalt lep Prevozil lani (2012) na splošno ima Črna Gora za razliko od Srbije veliko, boljše ceste. ataIBA, Kmet2 in maxiscooter 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxiscooter Objavljeno Januar 13, 2013 Deli Objavljeno Januar 13, 2013 Hvala za pomoč. Od Žabljaka nas bo pot peljala proti Plužine - Pivsko jezero. Od tu pa naprej do samostana Ostrog. Po ogledu samostana mimo Nikšiča in Slanega jezera bomo mejni prehod prečkali v Vilusi in nazaj proti domu . Najbrž prek Bosne sicer pa povratek bo odvisen od vremena in volje ostalih v skupini. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno Januar 13, 2013 Deli Objavljeno Januar 13, 2013 (popravljeno) Če vas motoristično popotovanje popelje v Ulcinj, se ustavite pri Mariji Vujanović, Slovenki, Mariborčanki, ki ima na hribčku poleg pravoslavne cerkve svoje konkurenčne apartmaje. Vsi jo poznajo! Njen kontakt; villamarija@gmail.com Dol živi že desetletja! To je ena silno prijazna oseba in zelo vas bo vesela, če ji s seboj prinesete še "košček" svoje domovine. Če rečete, da vas pošilja Miran iz Litije, vas bo pa še veliko bolj vesela!! To ni marketinška fora, ampak moje vljudno napotilo, ki se bo še najbolj Vam "obrestovalo"... (razen, če nameravate prespati pod borovcem... ) Popravljeno Januar 13, 2013. Popravil moto rider Kmet2, maxiscooter, ataIBA in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jama1100 Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Hvala za pomoč. Od Žabljaka nas bo pot peljala proti Plužine - Pivsko jezero. Od tu pa naprej do samostana Ostrog. Po ogledu samostana mimo Nikšiča in Slanega jezera bomo mejni prehod prečkali v Vilusi in nazaj proti domu . Najbrž prek Bosne sicer pa povratek bo odvisen od vremena in volje ostalih v skupini. Če boste šli iz smeri Nikšiča na Ostrog odsvetujem cesta katastrofa jo obnavljajo,bil letos v oktobru,bolje da se spustite v Podgorico in iz Podgorice na Ostrog je narejena nova cesta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Toncek Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Če boste šli iz smeri Nikšiča na Ostrog odsvetujem cesta katastrofa jo obnavljajo,bil letos v oktobru,bolje da se spustite v Podgorico in iz Podgorice na Ostrog je narejena nova cesta. Točneje iz Danilograda za samostan Ostrog. Srečno Tonček Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maxiscooter Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Vsem hvala za namige... Prilagam zadnji del trase poti, katero nameravamo prevoziti. Prvi del trase predvidevamo nekako tako . Od Slovenije prek Bosne do Bjeline in tu ob reki Drini malo po Bosni malo po Srbiji do Goražda. Od Goražda bi jo mahnili proti Plevlji, kot je razvidno iz mape bi Črno Goro samo na hitro obiskali, ker bi si jo za naslednje leto natančnejše ogledali. http://goo.gl/maps/GCHjf Povratek proti domu pa je še stvar dogovora. Če vas motoristično popotovanje popelje v Ulcinj, se ustavite pri Mariji Vujanović, Slovenki, Mariborčanki, ki ima na hribčku poleg pravoslavne cerkve svoje konkurenčne apartmaje. Vsi jo poznajo! Njen kontakt; villamarija@gmail.com Dol živi že desetletja! To je ena silno prijazna oseba in zelo vas bo vesela, če ji s seboj prinesete še "košček" svoje domovine. Če rečete, da vas pošilja Miran iz Litije, vas bo pa še veliko bolj vesela!! To ni marketinška fora, ampak moje vljudno napotilo, ki se bo še najbolj Vam "obrestovalo"... (razen, če nameravate prespati pod borovcem... ) Do morja nas pot ne bo peljala, ker si Črno Goro pustimo za drugo leto ko si jo bomo detaljneje ogledali.. a naslov sem si vseeno spravil. Če boste šli iz smeri Nikšiča na Ostrog odsvetujem cesta katastrofa jo obnavljajo,bil letos v oktobru,bolje da se spustite v Podgorico in iz Podgorice na Ostrog je narejena nova cesta. Hvala Pred štartamo bomo preverili a drži še vedno pregovor o črnogorcih in njihovi hitrosti :grim :grim Točneje iz Danilograda za samostan Ostrog. Srečno Tonček Kakor je razvidno iz mape - trase poti, ki jo nameravamo prevoziti nam danilovgrad ne pride v poštev Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
shark90 Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Kje pa se je boljše peljati proti Žabljaku iz Pljevlja ali Mojkovaca? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Toncek Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Kje pa se je boljše peljati proti Žabljaku iz Pljevlja ali Mojkovaca? Najboljša cesta (nov asfalt) je iz Nikšiča preko Šavnika do Žabljaka. Zavisi od kod prihajaš, če prihajaš iz Bjelog Polja, greš do Mojkovca in po dolini Tare do Durdjeviča Tare in na Žabljak. Tudi če prihajaš iz Plevlja, v obeh primerih moraš priti do Djurdjeviča Tare. Najbolj zanimiva je iz Plužina preko Trse do Žabljaka. Srečno Tonček Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Goražde - Čajniče - Plevlja sem prevozil 2x (2003 in 2006) cesta je bila kar precej zdelana vendar prevozna. Obakrat sem vozil enduro tako, da problemov ni bilo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
shark90 Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Najboljša cesta (nov asfalt) je iz Nikšiča preko Šavnika do Žabljaka. Zavisi od kod prihajaš, če prihajaš iz Bjelog Polja, greš do Mojkovca in po dolini Tare do Durdjeviča Tare in na Žabljak. Tudi če prihajaš iz Plevlja, v obeh primerih moraš priti do Djurdjeviča Tare. Najbolj zanimiva je iz Plužina preko Trse do Žabljaka. Srečno Tonček Iz Žabljaka bi šel potem na Nikšič, pred tem pa pridem iz Zlatibora, pa me zanima ali naj grem na Mojkovac pa do žabljaka ali kar preko Pljevlje? Najbolj me zanima koliko je kje za videt (narava). ko se bom vračal bom šel čez Durmitor in proti Plužinam.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Goražde - Čajniče - Plevlja sem prevozil 2x (2003 in 2006) cesta je bila kar precej zdelana vendar prevozna. Obakrat sem vozil enduro tako, da problemov ni bilo. tudi kakšno leto nazaj je bilo isto da bi bilo vse fino, bi bilo pa že kičasto maxiscooter in PURPLE 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MiNa Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 (popravljeno) Solo imaš prav Po krajši varianti Plevlja cca 157km po daljši Mojkovac pa cca 213 km. Obe varianti sta zanimivi. Lani 2012 sem prevozil še daljšo varianto Zlatibor, Novi Pazar, Kopaonik, potem pa preko Rožaja, Beran, Mojkovca do Žabjaka meni je bilo . Popravljeno Januar 14, 2013. Popravil MiNa jakATV, maxiscooter in shark90 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jakATV Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Novi Pazar, Kopaonik, potem pa preko Rožaja, Beran, Mojkovca do Žabjaka meni je bilo . Podpišem. Edino kar mi je žal (bom letos popravil ) da v Beranih nisem zavil na Andrijevico - Kolašin - Žabljak. shark90 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FLY Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Podpišem. Edino kar mi je žal (bom letos popravil ) da v Beranih nisem zavil na Andrijevico - Kolašin - Žabljak. Lahko pa malo planinariš Berane-Kolašin. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jakATV Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Sem že gledal. Tukaj čez si mislil, ane! https://www.google.si/search?q=eko+katun+vranjak&hl=sl&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=El30UPT5JNC3hAfRoICwBA&ved=0CFwQsAQ&biw=1170&bih=829 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FLY Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Ja,preko Bjelasice. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
FLY Objavljeno Januar 14, 2013 Deli Objavljeno Januar 14, 2013 Če bo komu naneslo biti stacioniran z enduro v Žabjaku,si lahko privošči krožno furco na SZ do Susičkega jezera,nato pa na drugi strani ven iz kanjona na planino in potem preko Trse po J strani nazaj v Žabjak. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Januar 15, 2013 Deli Objavljeno Januar 15, 2013 Če bo komu naneslo biti stacioniran z enduro v Žabjaku,si lahko privošči krožno furco na SZ do Susičkega jezera,nato pa na drugi strani ven iz kanjona na planino in potem preko Trse po J strani nazaj v Žabjak. mala crna gora... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Toncek Objavljeno Januar 15, 2013 Deli Objavljeno Januar 15, 2013 Varijant je mnogo. Glede na Sharkov motor, ki ima raje dober asfalt, kot luknje, sem opisal trenutno najboljše cestne povezave. Vse ostale so izredno lepe, vendar kot je poudaril Fly, so bolj za enduro motorje, zaradi precej luknjastega asfalta. Zadeve se v glavni sezoni predvsem konca julija oz. avgusta znajo zaradi požarov malce zakomplicirati. Lani je bila par dni zaprta cesta Mojkovac - Durdevica Tara. Srečno Tonček shark90 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
shark90 Objavljeno Januar 15, 2013 Deli Objavljeno Januar 15, 2013 (popravljeno) moj trenutni plan skozi črno goro je tak: http://goo.gl/maps/BNxpA Glede na zgornjo pot me zanima vače mnenje, torej grem za Pljevljo, kaj pa iz Žabljaka grem za Kolašin in Andrijevico in nato za Shkoder? al naj gre iz Žabljaka kar za Podgorico? Sem še kaj pomembnega izpustil v Črni gori? Naj še omenim samo da je cilj poti Ohrid. Popravljeno Januar 15, 2013. Popravil shark90 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Januar 15, 2013 Deli Objavljeno Januar 15, 2013 Plevlja je meni ostala v spominu kot eno hudo usrano mesto (blato, prah, luže, smrad... ) , lahko pa da je bil samo slab "tajming" . Če bi kdo rad "planinaril" , mu lahko posodim kolesarski vodnik po Črni gori, opisane so (zelo podrobno) poti za gorske kolesarje, ampak gre tudi s kakšno solidno enduro. V knjigi so detaljni zemljevidi, opisi (trgovine, voda... ) , slike krajev, poti, grafikoni (nadmorska višina, nakloni poti... ) . Knjiga je v angleščini in jo je vsake toliko časa moč kupiti (ne vem če izven Črne gore) , ko jo pač ponatisnejo. lp Franc ps. Fly: temu rečejo "Durmitorski prsten" Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Wilson Objavljeno Januar 15, 2013 Deli Objavljeno Januar 15, 2013 moj trenutni plan skozi črno goro je tak: http://goo.gl/maps/BNxpA Glede na zgornjo pot me zanima vače mnenje, torej grem za Pljevljo, kaj pa iz Žabljaka grem za Kolašin in Andrijevico in nato za Shkoder? al naj gre iz Žabljaka kar za Podgorico? Sem še kaj pomembnega izpustil v Črni gori? Naj še omenim samo da je cilj poti Ohrid. Od Gusinja se boš moral lepo vrniti nazaj na Podgorico. Splača se pa tja, ker je narava fenomenale! V dolini Grebaje je pa prima za prespat, žal smo mi prespali v Plav-u, sicer OK, ampak precej dražje. Ajd Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
shark90 Objavljeno Januar 15, 2013 Deli Objavljeno Januar 15, 2013 Od Gusinja se boš moral lepo vrniti nazaj na Podgorico. Splača se pa tja, ker je narava fenomenale! V dolini Grebaje je pa prima za prespat, žal smo mi prespali v Plav-u, sicer OK, ampak precej dražje. Ajd zakaj bi se moral vrnit na Podgorico? ne razumem najbolj.. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Januar 15, 2013 Deli Objavljeno Januar 15, 2013 Verjetno zato ker bo cesta odprta enkrat po letu 2014 (tako saj piše na internetu : http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=4&ved=0CDMQFjAD&url=http%3A%2F%2Fwww.gov.me%2FResourceManager%2FFileDownload.aspx%3FrId%3D90423%26rType%3D2&ei=OWP1UL3JPMmD4ASAq4DQAg&usg=AFQjCNF_m94Hg3QpmhLnf2rCopQQQb2xSg&sig2=ls5sHs8nltWtuAYOiFWRaQ ) pdf. lp Franc shark90 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SCORPIONS Objavljeno Februar 7, 2013 Deli Objavljeno Februar 7, 2013 Če vas slučajno zanese v te kraje ko so motozbori..!!?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se