Zdrawc Objavljeno April 25, 2014 Opozori Objavljeno April 25, 2014 hja, tudi ČG ni več tisto, kar je bila pred nekaj leti, bolj prazne ceste, pa skoraj vsi avti z "solčavskimi tablicami", v notranjosti skoraj nisi srečal motorja, je vse samo v Budvo rilo. Turizem se pač razvija in gre svojo pot....
Zdrawc Objavljeno Maj 16, 2014 Opozori Objavljeno Maj 16, 2014 majo lih eno tako vreme ko mi https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152436215864510&set=a.344262114509.155408.339287634509&type=1&theater
SuNa Objavljeno Junij 13, 2014 Opozori Objavljeno Junij 13, 2014 1. dan V soboto zvečer debatirava, kam bi se zapeljala naslednji dan. Vreme bo, tako da spakirava kopalke in nekaj oblačil in hajdi na Jadranko. Takšen je bil prvotni plan in skoraj bi se ta objava morala nahajati v temi Jadranska magistrala ... ampak kjer se poderejo vsi plani, se prične avantura, v najinem primeru Črnogorska. Že v soboto zvečer si rečeva, da se bova bolj zgodaj odpravila od doma, saj bo jutro še prijetnih temperatur. A kot vedno, nama pred deveto ne uspe spakirati in zajahati v sedlo. Postanek na Generalskem stolu, japajade, nobenega stola ni bilo, ena klopca, ta pa si tega naziva ne zasluži. Cesta je bila lepa, prazna, srečala sva samo nekaj lokalnih kmetov, ki so hiteli po svojih opravilih. Čez čas se že kuhava na Jadranki, a ni prehudo, saj je cesta v najini smeri vožnje čisto prazna. Srečava dosti motoristov, a večina jih (vas) gre domov! Ob postanku v Karlobagu se pravzaprav odločiva, da najin cilj ne bo Paklenica, ampak Murter. Ko pa se pripeljeva do odcepa za Murter, mi moj GPS, ki vozi pred mano, namesto da bi zavil desno proti Murtru, nadaljuje pot naravnost naprej.Očitno je vročina naredila svoje in je "mica" pozabila kam naj naju vodi . Še sreča, da je treba kdaj natočiti gorivo in tako se vsaj pri Omišu ustaviva in določiva nov cilj. To noč se odločiva prespati v Baški Vodi. Mia, gauloises, aders in 4 others 7
Popularna objava SuNa Objavljeno Junij 13, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 13, 2014 2. dan Jutranje ohlajanje GPS-a v hladnem morju. Menda ga ja danes ne bo vročina zopet zdelala! Po zajtrku in jutranji kavici se odločiva, da bi bilo škoda, če Jadranke ne prevoziva vsaj do Dubrovnika. Rečeno - odpeljano. Po cesti na nekaterih mestih še nekaj rijejo, vendar vožnja ni moteča. Zame prav prijetna, saj na tak način pri semaforjih s svojo prdulco prehitim še tako velike avtobuse in tovornjake. Ja, ni vse v konjih! Uuuuuuuuu kako veeeeeeelika lipa! No, saj res da sem jaz tudi majhna, a to drevo je res gromozansko tudi če bi pod njim stal kakšen NBA igralec. Platana - Trsteno. Zasajena cca. pred 450 leti ... tako piše na tabli poleg mogočnega drevesa. Postanek ob mostu ... In še ena "obvezna" od tu, če se že voziš tod mimo. "Sunce sija ko tepsija", tako da bodo možgani kmalu na vrelišču. Le kam, nekam na hladno ... hmmm CG? Ja, pa se zapeljiva tja gor, menda bo res kakšno stopinjo hladneje. Čez Klobuk in že sva v Črni Gori. Odpre se nama čudovit pogled na Slansko jezero pri Nikšiču. Potica, ki jo je zvila mati narava. V tunelu pred Žabljakom pa končno temperatura 14 stopinj! To je pa že znosno in prav prijetno za vožnjo. Odločiva se, da jo mimo Žabljaka mahneva kar do mosta. Spanje bova iskala kasneje. Izkoristiva še svetlobo dneva za fotkanje. Čudna so pota gospodova ... zaidejo tudi v čudne gostilne. Daleč v hribe seže roka pravice. Češenj pa tu še ne bo tako kmalu, saj je komaj odpadlo cvetje in se šele kažejo prvi nastavki plodov. Ker sva "nova v mestu", k nama kmalu pripeljeta dva lokalca in nama ponujata prenočitev. Po namestitvi se odpraviva na večerjo in ob pivu premlevava dnevne vtise ter kujeva plan za naslednji dan. aders, DXR16, gauloises in 11 others 14
Popularna objava SuNa Objavljeno Junij 13, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 13, 2014 3. dan Nov dan in nova ruta! Pot naju vodi preko Trse, Crkvičkega polja, Ščepan polja na Bosansko stran. Nadaljujeva do Broda, Tjentišta, Gackega, Nevesinja v Mostar. Nekaj utrinkov iz Nacionalnega parka Durmitor: Kot majhna otroka, včasih je tako malo potrebno za veselje - sneeeeeeeeeeeeeeeg! Pravkar iz sedla na sedlo! Rožice za dušo. Jaz jih raje slikam kot trgam, jih bo vsaj še kdo za menoj lahko videl. Lepote Durmitorske pokrajine. Tu se čas ustavi. In ustavila sva se tudi midva, da se malo odžejava in pojeva košček čokolade. Kar naenkrat pa se nama izza ovinka počasi približuje sveta trojica. Bolje da jo pobriševa z njihovega teritorija. Čez celotno območje parka sva srečala samo dva Italijana na BMW-jih, lokalnega strica na mopedu (ta nama je dal celo plac) in pastirja z daljnogledom, ki je opazoval "ima li sve ofce na broju". Cesta je bila skoraj samo najina! Že lansko leto se mi je cesta do Tjentišta zdela prekrasna, kljub lepotnim napakam na posameznih delih. Letos sva prevozila tudi nov odsek ceste s tuneloma, katerega so lani pravkar finiširali za otvoritev. Spet "sranje" na cesti. Na sredini je sicer "rogati vodja", ki mi je dovolil da se brez težav odpeljem mimo njegovih varovank. TEŠ 6 že deluje! Pri "bakici" v Mostarju. Nekaj utrinkov iz mesta: Mestni samohranilec. Čaka z nama na večerjo. Tole je pa žalost - sama voda. Le kje imajo :beer1: ? Pa sva ga našla skalaprava, zmilan, sayo in 11 others 14
Popularna objava SuNa Objavljeno Junij 13, 2014 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 13, 2014 4. dan Po zajtrku - s koščkom čokolade v trebuhu in mačkom v žaklju se ob sedmi uri podava na pot proti domu. Posloviva se od "bakice" in ji obljubiva, da se še vrneva. V Jajcih pa zasedanje, po kateri poti naprej - Banja Luka ali Bihač? Brez kave ne bo šlo. Odločiva se, da jo mahneva proti Bihaču. Dežela Liliputancev. Kar čakam, kdaj se mi bodo pritihotapili za hrbet in me zvezali. Smeško na kozarcu ni najbolj viden, je pa zato na najinih obrazih. Pred domačo pizzerijo v 11 urah! Jaz sem kar ponosna nase. Maček mi je med potjo pobegnil iz žaklja, čeprav je bil vmes deležen pravega zajtrka, ne samo čokolade. Ker pa prazen žakelj ne stoji pokonci, ga je bilo potrebno ponovno napolniti, pa čeprav šele doma. V štirih dneh sva prevozila skupaj 1795 km in doživela ogromno lepih, neprecenljivih trenutkov! Še bova šla ... Mia, jakATV, sayo in 18 others 21
BREITNER Objavljeno Junij 13, 2014 Opozori Objavljeno Junij 13, 2014 Dežela Liliputancev. Kar čakam, kdaj se mi bodo pritihotapili za hrbet in me zvezali. .. A niso to Vodenice na Plivi .... malo naprej od Hotela Plivsko jezero?
ton Objavljeno Junij 13, 2014 Opozori Objavljeno Junij 13, 2014 (popravljeno) A niso to Vodenice na Plivi .... malo naprej od Hotela Plivsko jezero? :grim Popravljeno Junij 13, 2014. Popravil ton
Fantocci Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Kje se dajo kupit mape, da niso 15 let stare in malo bolj natančne (ne ravno specialke)? Bi imel za Črno goro in okolico.
Zdrawc Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Kje se dajo kupit mape, da niso 15 let stare in malo bolj natančne (ne ravno specialke)? Bi imel za Črno goro in okolico. Če kupiš na pumpi Marco Polota sigurno ni 15 let stara. Čeprav pri nas boš težko dobil samo karto za Črno goro, je ponavadi ukup cel Balkan, doli na njihovih pumpah pa dobiš fajne karte. tule imaš tudi eno http://www.zemljevidi-vodniki.si/kartografija/247-avtokarta-crna-gora-1-250-000.html Fantocci 1
Fantocci Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Kaj pravite na to ruto? Na razpolago so štiri dni, peti za rezervo. Kakšne predlog za izboljšavo ali ogled na poti mogoče? http://tinyurl.com/p4sxuo3 Spalo bi se v prenočiščih (predlogi?) in za rezervo šotor.
Snečer Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Šotora ne nosi poleg, sicer pa klasična ruta. Kje pa bi spal?
Fantocci Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 (popravljeno) Ne vem, nekje na poti pač, v prenočiščih low budget, lahko pri domačinih, ki oddajajo sobe.. Je nujno rezervirat vnaprej? Imaš kakšne kontakte, telefone, pa lokacije, kjer se je vredno ustavit? Popravljeno Junij 19, 2014. Popravil Fantocci
Zdrawc Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Kar se tiče ČG imaš med Plevljo in Žabljakom Most na Tari, in na obesh straneh poceni nočitev, bungalov, soba, šotor (čepraw se ne izplača), ali pa v Žabljaku kolikor hočeš apartmajev, hišk, vil, hotelov. Vsekakor se pelji čez Durmitor, drugače pa če hočeš videt ČG rabiš pa tako kar doli en teden
MiNa Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 (popravljeno) Na Žabjaku te bo namestitev "našla sama" kot je naju. Rezervacije vnaprej!? tega na motorju nisem in nikoli prakticiral. Popravljeno Junij 19, 2014. Popravil MiNa pajkica 1
Fantocci Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Koliko je realna cena za prenočišče nekje na Žabljaku?
MiNa Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 (popravljeno) 10€-15€ ponekod tudi z zajtrkom na osebo. Poskusi Pri Obradovič ul. Vojvode Mišiča bb. Navodilo iz centra ŽB. GPS 43o 9´ 20´´N 19o 7´ 27´´E Popravljeno Junij 19, 2014. Popravil MiNa Sitko in Fantocci 2
solorider Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Kaj pravite na to ruto? Na razpolago so štiri dni, peti za rezervo. Kakšne predlog za izboljšavo ali ogled na poti mogoče? http://tinyurl.com/p4sxuo3 Spalo bi se v prenočiščih (predlogi?) in za rezervo šotor. Tale rute je brez veze.... razen, da imaš ti nek svoj plan. pajkica 1
Fantocci Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Nimam plana in mi je vseeno kot grem (no, nekatere ceste skozi Bosno sem že prevozil pa hočem po drugih), kot končni cilj pa sem zastavil Žabljak/Durmitor. Povej zakaj je brez veze in katera bi bila boljša, zato pa sem jo objavil.
Snečer Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Po moje te heca. Jaz bi šel prvi dan edino Banja Luka-Jajce, ob Vrbasu, spal v Sarajevu in se zvečer nažiral. Drugi dan bi pa zaharal do Durmitorja pa sem tam navozil v miru. Morda še en dan po MNE Nato pa dol na morje in domov. Kaj boš tam po Bosni, Doboj itd., kjer so imeli tragedijo in je itak precej onesnaženo, ni nekak primerno, da se turisti vsipajo. Rocky, Fazer03 in gsxf750 3
pajkica Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Kaj boš tam po Bosni, Doboj itd., kjer so imeli tragedijo in je itak precej onesnaženo, ni nekak primerno, da se turisti vsipajo. sam res, čist nč primerno greš u Sarajevo na čevape, tam na hribu pa mrtvaki sej apetit zgubiš greš mim Doboja, pa mrtve ribe iz Bosne na cest...o fuj... pa pazte da se nau res kdo vsipnu kam... turisti pa denar prnesejo, itak ga zdej rabjo po katastrofi.... a ni najbolj zihr doma ostat :naughty:
Fantocci Objavljeno Junij 19, 2014 Opozori Objavljeno Junij 19, 2014 Po moje te heca. Jaz bi šel prvi dan edino Banja Luka-Jajce, ob Vrbasu, spal v Sarajevu in se zvečer nažiral. Drugi dan bi pa zaharal do Durmitorja pa sem tam navozil v miru. Morda še en dan po MNE Nato pa dol na morje in domov. Kaj boš tam po Bosni, Doboj itd., kjer so imeli tragedijo in je itak precej onesnaženo, ni nekak primerno, da se turisti vsipajo. Ja, ampak točno to sem že prevozil lani... brez Črne gore.
Snečer Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 sam res, čist nč primerno greš u Sarajevo na čevape, tam na hribu pa mrtvaki sej apetit zgubiš greš mim Doboja, pa mrtve ribe iz Bosne na cest...o fuj... pa pazte da se nau res kdo vsipnu kam... pazimine.jpg turisti pa denar prnesejo, itak ga zdej rabjo po katastrofi.... a ni najbolj zihr doma ostat :naughty: Če bi bil lokal obrnjen na hrib z belimi križi, sigurno ne bi imel apetita. Sarajevo ima drug problem, poleg čevapov ni pira. Tustisti takoj po katastrofi zijajo, fotkajo in denar odnesejo tja, kjer lahko kaj dobijo. Ti si pa itak bila v Sarajevu še med vojno a ne, kot ostrostrelska turistka.
Snečer Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 Ja, ampak točno to sem že prevozil lani... brez Črne gore. Spusti se dol na morje, Cetinje, Lovčen pa ob obali, morda še skok na Pelješac itd. al pa ovinek na Mostar. Se bi dalo optimizirat.
pajkica Objavljeno Junij 20, 2014 Opozori Objavljeno Junij 20, 2014 bravo Sneci, pa sem bla res med vojno sem strelala kozle.... ja itak, podobna zgodba k pr nas, k so se hodil slikat na Planinsko jezero....
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se