Snečer Objavljeno November 29, 2017 Deli Objavljeno November 29, 2017 (popravljeno) pred 15 minutami, Kmet2 pravi: Hvala. Vprašanje za vse. Se bi dalo v Perzijskem zalivu čez morje v Dubaj? brez motorja ziher http://www.valfajr.ir/156/index.aspx može i vozilom http://caravanistan.com/transport/persian-gulf-ferry/bandar-abbas-sharjah/ opis iz prve roke za avto http://travelafricaoverland.com/nl/ferry-from-dubai-to-iran/ Woman: You need to wear you headscarf on the ferry! Popravljeno November 29, 2017. Popravil Snecer DAMI34 in Kmet2 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Whiskey Objavljeno November 29, 2017 Deli Objavljeno November 29, 2017 pred 36 minutami, Kmet2 pravi: Hvala. Vprašanje za vse. Se bi dalo v Perzijskem zalivu čez morje v Dubaj? Najkrajša do Khasab/Oman zgleda bolj slabo. Ali pač? - Iran - Oman Bolj obetajoče je do Sharyah/UAE - Bandar Abas - Shajrah/UAE Pa ne zgubli časa za transport! Se ti oproščam, ker sem zucnu kr tm neki in sploh nisem vedu, da si jo guncu tm v nezavest skor vsak dan. Ajde. Sej je glupo, mal mn kt un tvoj FB dopis :-) Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno November 30, 2017 Deli Objavljeno November 30, 2017 (popravljeno) Očitno vozijo trajekti, klik klik, je pa verjetno odvisno od političnih razmer. *se opravicujem, so ostali ze odgovorili Popravljeno November 30, 2017. Popravil nejc74 Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman AT Objavljeno December 1, 2017 Deli Objavljeno December 1, 2017 Na zdej ... tud jest mam v planu Iran. Hvala vsem za že napisane nasvete. Moj odhod naj bi bil nekje v začetku Maja, da se kasneje nebi kuhal v opremi. Sem mogoče zgrešil? Lp Roman Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno December 1, 2017 Deli Objavljeno December 1, 2017 pred 6 urami, Roman AT pravi: Na zdej ... tud jest mam v planu Iran. Hvala vsem za že napisane nasvete. Moj odhod naj bi bil nekje v začetku Maja, da se kasneje nebi kuhal v opremi. Sem mogoče zgrešil? Lp Roman Malo bolje se boš moral obleči! milan11 in Roman AT 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ftp Objavljeno December 1, 2017 Deli Objavljeno December 1, 2017 (popravljeno) Mene tudi nekaj vleče dol, amapk verjetno za leto 2019. Kateri termin je najboljši da ne "pomrzneš" v hribih ali "stopiš" v puščavi? Razmišljam konec maja začetek junija. Popravljeno December 1, 2017. Popravil ftp Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno December 1, 2017 Deli Objavljeno December 1, 2017 http://www.climatestotravel.com/climate/iran Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Roman AT Objavljeno December 2, 2017 Deli Objavljeno December 2, 2017 (popravljeno) Ob 01. 12. 2017 ob 11:29, solorider pravi: Malo bolje se boš moral obleči! Solorider hvala za tvoj potopisec. Verjetno je sedaj kar dosti drugače. Če ne drugega je turistov na tone Popravljeno December 2, 2017. Popravil Roman AT solorider 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawl Objavljeno December 2, 2017 Deli Objavljeno December 2, 2017 Ob 29. 11. 2017 ob 18:16, Kmet2 pravi: Hvala. Vprašanje za vse. Se bi dalo v Perzijskem zalivu čez morje v Dubaj? Jaz sem prišel enkrat v debato čisto slučajno z nekom ki je bil dvakrat že v Iranu- sicer z avtom. Je rekel da je prepotoval ogromno sveta - a pa da je Iran edina destinacija kamor bi se vrnil kadarkoli... Rekel pa je da za motorje niti ni tako zanimiva, saj je ogromno ravnine....Bolje ti je glede nato da si maratonec da ga pihneš to kyrgizije ...tam boš imel več zanimive ceste. Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno December 2, 2017 Deli Objavljeno December 2, 2017 Verjetno je v tem nekaj resnice. Vendar se mi zdi, da je odvisno od vsakega posameznika zakaj potuje. Če potuješ zato, da se voziš....potem je vseeno kam greš...pač izbiraš zanimive ceste in ti zato ni treba v Iran. Mislim pa, da potovanje v Iran nima poante v cestah...vsaj jaz osebno se bi tja spravil iz vseh drugih razlogov (kultura, običaji, domačini, utrip in doživetje neke (nam) druge civilizacije, Perzija, itd.) prej, kot pa zaradi vožnje po cestah. To je podobno kot motor...nekateri ga imajo, zato, ker se pač radi furajo....nekateri pa ga imamo kot orodje za potovanja in avanture. Iste zadeve z različnimi pogledi in dojemanjem. Explorer, Joker, Kmet2 in 6 others 9 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno December 2, 2017 Deli Objavljeno December 2, 2017 pred 20 minutami, BIF pravi: Verjetno je v tem nekaj resnice. Vendar se mi zdi, da je odvisno od vsakega posameznika zakaj potuje. Če potuješ zato, da se voziš....potem je vseeno kam greš...pač izbiraš zanimive ceste in ti zato ni treba v Iran. Mislim pa, da potovanje v Iran nima poante v cestah...vsaj jaz osebno se bi tja spravil iz vseh drugih razlogov (kultura, običaji, domačini, utrip in doživetje neke (nam) druge civilizacije, Perzija, itd.) prej, kot pa zaradi vožnje po cestah. To je podobno kot motor...nekateri ga imajo, zato, ker se pač radi furajo....nekateri pa ga imamo kot orodje za potovanja in avanture. Iste zadeve z različnimi pogledi in dojemanjem. Zakaj bi sel v Iran, ce imam ze celo Turcijo ravno! Ta je bil res en avtomobilist. Pol bi se vsi vozili samo v Dolomite ali po Jadranki. Iran je fascinanten, ko se vozis od 2-3 tisoc visine. Grut, BIF, Explorer in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno December 2, 2017 Deli Objavljeno December 2, 2017 Severni del Irana je precej hribovit, južni del Kapsijskega morja je obkrožen s hribi in gorami, v bistvu je vse skupaj veliko kot evropske alpe (nekoliko nižje). Za jug ne vem, še nisem bil. Osrednja puščave pa je itak 90% neposeljena in neprevozna. Tako da, jaz se ne bi preveč zanašal na besede avtomobilistev. Še mal, pa se bo skuteriste spraševalo za nasvet. Grut, solorider in dopolavoro 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawl Objavljeno December 3, 2017 Deli Objavljeno December 3, 2017 ajej sej ni noben spraševal noebenga za nasvet.... jaz sem samo povedal kako je.Tudi jaz bi šel zarad kulutre ipd. Sem pa 100% da nobenu ni da se bo cel dan 1000km vozil po sami ravnini.... Grut 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno December 3, 2017 Deli Objavljeno December 3, 2017 Saj veš da smo sitni, ker ne moremo več toliko na motor kot v boljših pogojih...pol pa pač kvasimo.... Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 4, 2017 Deli Objavljeno December 4, 2017 Ob 12/2/2017 ob 16:18, BIF pravi: To je podobno kot motor...nekateri ga imajo, zato, ker se pač radi furajo....nekateri pa ga imamo kot orodje za potovanja in avanture. Iste zadeve z različnimi pogledi in dojemanjem. Se strinjam s teboj, sam spadam v drugo skupino tako pri motorju kot pri avtu kot pri kolesu. solorider in BIF 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BIF Objavljeno December 4, 2017 Deli Objavljeno December 4, 2017 Enako. Zato se manj ukvarjam s tem, kako se motor blešči, kakšen zvok ima izpuh, koliko lučk sveti na armaturki in podobno. Sem pa ravno dovolj picajzlat, da mora bit zadeva tehnično izpravna, ker se na potovanjih raje posvečam dogodkom na in ob poti. bosa in solorider 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
amateur Objavljeno December 4, 2017 Deli Objavljeno December 4, 2017 pred 22 urami, BIF pravi: Saj veš da smo sitni, ker ne moremo več toliko na motor kot v boljših pogojih...pol pa pač kvasimo.... Ko si v penziji, ti cajta praviloma ne manjka, ti pa zmanjka drugih stvari, mogoče poguma za tako odločitev. Pa težko dobiš kompanjona, potem si pa za vse sam. V dobrem in slabem. Vsekakor taka pot ni za une, ki v službi lahko dobijo samo omejeno število dni dopusta, potem vse skupaj postane ena dirka. BIF in MiNa 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno December 4, 2017 Deli Objavljeno December 4, 2017 pred 12 minutami, BIF pravi: Enako. Zato se manj ukvarjam s tem, kako se motor blešči, kakšen zvok ima izpuh, koliko lučk sveti na armaturki in podobno. Sem pa ravno dovolj picajzlat, da mora bit zadeva tehnično izpravna, ker se na potovanjih raje posvečam dogodkom na in ob poti. pred 4 minutami, amateur pravi: Ko si v penziji, ti cajta praviloma ne manjka, ti pa zmanjka drugih stvari, mogoče poguma za tako odločitev. Pa težko dobiš kompanjona, potem si pa za vse sam. V dobrem in slabem. Vsekakor taka pot ni za une, ki v službi lahko dobijo samo omejeno število dni dopusta, potem vse skupaj postane ena dirka. Če se da, naj debata teče okrog IRANa, da ne bomo smetili. Hvala fazerčk, dopolavoro in nejc74 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
izibajker Objavljeno December 5, 2017 Deli Objavljeno December 5, 2017 Ob 2. 12. 2017 ob 16:18, BIF pravi: .... Mislim pa, da potovanje v Iran nima poante v cestah...vsaj jaz osebno se bi tja spravil iz vseh drugih razlogov (kultura, običaji, domačini, utrip in doživetje neke (nam) druge civilizacije,... Na domači polici je knjiga Isfahan, the heritage of Ahoora. Če te bo popadla želja po študiju ti jo lahko posodim za čez zimo. Več na ZS. BIF 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kawl Objavljeno December 5, 2017 Deli Objavljeno December 5, 2017 Ob 27. 11. 2017 ob 17:26, Kmet2 pravi: Pozdravljeni . V letu 2018 april, nameravam obdelat Iran . Pot do tja bo tranzit v najkrajšem možnem času . Na voljo imam 23 dni ,od tega upam, da pridem do Iranske meje v 2 dneh . Temo sem na hitro preletel ,vseno pa bom hvaležen za kakšen nasvet . Glede viz in ostalega biokracijskega dreka vem vse ,zanima me kaj pogledat ,nagnjen sem bolj k naravi , kot mestom , makedam ni problem , ne bi se šel pa nekega off roada ,saj bom imel sopotnico . Teheran ...ja ...ne....? Hvala že v naprej . lp. Drugače če bi šel ker drug mesec bi se uturiv zraven --- čeb me hotu itak s svojmu mopedom ... marec in april imam pa ravno en projekt ki je dobičkonosen Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno December 5, 2017 Deli Objavljeno December 5, 2017 Turčija Vreme Vreme Vreme Tabriz Treba se bo dobro obleči Kmet2 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ftp Objavljeno December 10, 2017 Deli Objavljeno December 10, 2017 Kako je z iskanjem prenočišč - hotelov? Booking v tistih krajih je neuporaben. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno December 11, 2017 Deli Objavljeno December 11, 2017 pred 11 urami, ftp pravi: Kako je z iskanjem prenočišč - hotelov? Booking v tistih krajih je neuporaben. https://www.booking.com/searchresults.sl.html?aid=1160060&sid=a920b64739d09f559f30d7a72fa6bfd9&sb=1&src=index&src_elem=sb&error_url=https%3A%2F%2Fwww.booking.com%2Findex.sl.html%3Faid%3D1160060%3Bsid%3Da920b64739d09f559f30d7a72fa6bfd9%3Bsb_price_type%3Dtotal%26%3B&ss=Shiraz%2C+Iran&checkin_monthday=20&checkin_month=4&checkin_year=2018&checkout_monthday=21&checkout_month=4&checkout_year=2018&no_rooms=1&group_adults=2&group_children=0&from_sf=1&ss_raw=shiraz&ac_position=0&ac_langcode=en&dest_id=-3085009&dest_type=city&place_id_lat=29.615&place_id_lon=52.5383&search_pageview_id=5ed13bec2915079e&search_selected=true&search_pageview_id=5ed13bec2915079e&ac_suggestion_list_length=5&ac_suggestion_theme_list_length=0&airport_sel=0 Meni je našlo, samo cene prideš v mesto in iščeš nekaj bolj poceni..... sohen 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ftp Objavljeno December 11, 2017 Deli Objavljeno December 11, 2017 Booking ima samo par dražjih hotelov. Najlažje je dan prej ali zjutraj rezervirat hotel, da se potem po mestu v vročini in polni opremi ne loviš in iščeš prenočišča. Kakšna druga varjanta? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno December 11, 2017 Deli Objavljeno December 11, 2017 (popravljeno) pred 47 minutami, ftp pravi: Booking ima samo par dražjih hotelov. Najlažje je dan prej ali zjutraj rezervirat hotel, da se potem po mestu v vročini in polni opremi ne loviš in iščeš prenočišča. Kakšna druga varjanta? boš moral iskati poceni prenočišče, ker spanje je draga varianta. Teheran 30€ za enega bo kar poceni. Kakšne hostle najdi in se malo cenkaj... ne vem zakaj se Dopolavoro tukaj oglasi, če je letos bil v Iranu pa ve najboljše informacije. Našel tudi to: Popravljeno December 11, 2017. Popravil solorider Kmet2 in sohen 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se