Popularna objava damchy Objavljeno April 29, 2010 Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 Pozdravljeni vsi ljubitelji hitrosti,adrenalina in motociklizma. Sem Damjan,prihajam iz Bele krajine.Pred dobrima dvema letoma sem doživel in preživel hudo prometno nesrečo z motorjem. Po 3 mesečnem ležanju v bolnišnici, 13 težkih in mukotrpnih operacijah,enoletnem sedenju na invalidskem vozičku,ogromno terapijah in nekaj čez 200 šivov na nogah se počasi a vztrajno vračam v normalno življenje.še vedno pri hoji uporabljam berglo,bolj kot ne zaradi varnosti in zato ker imam zaradi posledic nesreče desno nogo skoraj 4 cm krajšo.v bližnji prihodnosti me čakajo še najmanj 4 operacije s katerimi naj bi nekoč spet lepo normalno hodil....kar sploh ne dvomim:) bil sem ponosni lastnik KAWASAKI NINJE ZX 12 R,ki pa žal ni ostala v enem kosu. spodaj bom prilepil tekst ki sem ga v trenutku čustev,jeze in občutkov spisal kakšno leto nazaj.Poudarjam da je bil tekst napisan v trenutku in je nekako izbruh vseh mojih takratnih negativnih in pozitivnih čustev. SEDAJ ZGLEDAM VELIKO BOLJE IN MOJE STANJE JE VELIKO BOLJŠE KOT NA DATUM NAPISANEGA TEKSTA. KO GLEDAŠ SMRTI V OČI: Bil je dan.....tak kot vsak dan.....nič posebnega.... bila je sobota.zjutraj sm se vstal okrog osmih,najprej odšel v kopalnico naredil par jutranjih opravil in se počasi spravil k zajtrku.po zajtrku seveda se odpravu k svoji zakratni največji ljubezni....zeleni ninji...kawasakijevi.....1200 kubični....huh ko se samo spomnem kk je bla lepa....vglavnem dam jo na stojalo,porabim pol stelexa in eno veliko rolo papirja...mora da se šajna....preverim še olje in namažem ketno da bo vse tip top in pripravljeno na vožnjo......medtem me kliče kolega igor in pove da je zvečer fešta pri rusu...ma kao rojstn dan in treba proslavit....si mislim ok super spet bomo pametno porabili sobotno popoldne ki se bo hitro prevesilo v noč....maaajka..že razmišljam kaj mu treba kupit da nebom pršu glih praznih rok...no vsaj ena buteljka more bit..glih končam vse v zvezi z motorjem ko me mama kliče na kosilo..si mislim o super evo pojem pol pa akcija na motor pa kak krog naredit...med kosilom kliče Bunkec in pravi da je ob 14.00 zbor pred tic tacom.....super si mislim spet se zberemo stara klapa na kupu....evo sm že v kombinezonu,čelada je že zapeta sedim na motorju.natikam rokavice,pomaham mami da grem in že se peljem novim dogodivščinam naproti.pred ciljem se še vstavim na omv-ju in natankam polnega....pitaj boga kakšna bo naša destinacija si mislim...prispem pred tic tac...vidim vsi so tam....bunkc,beni,cobra,muc,alen.....ok po popiti pijački odrinemo proti gorjancem....sonček sveti,da nas malo greje ampak še vedno ni tisto pravo vreme za uživancijo....ipak smo 15 marca....prispemo v novo mesto in se vsidramo v atmosferi zravn novega tuša.....spet debata....motorji,pa motorji,pa o motorjih pa grobnik.....moška zasedba bajkerjev pač......beni nas pumpa z veliko mero adrenalina kk on to na grobniku mi pa vsi ko mačke okrog vrele kaše gledamo in ga požiramo ...besede no.....počasi odrinemo,naredimo še krog po novem mestu in se počasi začnemo vračat proti črnomlju saj je naslednja destinacija zopet tic tac,malo me je pa tudi ura preganjala saj se spomnem da grem zvečer na rojstni dan k rusu....weee komaj čakam......poganjci so že za nami peljemo se proti gorjancem.ovinke kar požiramo pred sabo,čeprav z rezervo,saj asfalt še vedno nima tiste prave temperature....pridemo do "fajfe" in počasi nadaljujemo proti metliki.......predse spustim dva ki sta vozila za mano saj mi nekak ni blo kul da mi nekdo za vrat diha tisti dan....peljemo dalje levi ovinek...pripravim se za vstop,zmanjšam gas,pogledam na števec,igla se suče nekje na 120 km/h.pridem do ovinka,nagnem motor nakar na sredi ovinka zagledam.......faaaaaak mastno na cesti....kaj zdj???sekunda odločitve....zravnam motor.....zapeljem čez madež.....prepozno......krmilo zabije v desno zadnji konc odnese.....faaaaak natla grem......neeeeeeeee...skale pred mano z desne....letim naravnost..neeeeeee......tema.....konec filma..........................ni me........tišina....tema še vedno na očeh...počasi se mi vrača sluh ....slišim motorje...slišim nekdo kriči damjan damjan........vid se mi vrača.....prihajam k sebi...ležim na hrbtu nad mano krošnje dreves........premaknem glavo vidim prijatelji tečejo k meni....aha poznam jih.....alen,muc.....huh si mislim ok glava je cela....pogledam roke....premaknem levo desno...huh roke so cele........premaknem telo...probam malo levo desno....huh hrbet je cel si mislim.........fak pogledam noge.......hmmmmm...noge.....ajoj.....lahko bi si z zobmi zavezal vezalke na desni nogi.....stopalo imam na prsih...leva stoji po svoje.....faaaak ne to ni res sanjam......daj damjan zbudi se si mislim.....pridem do spoznanja da to niso sanje.....alen kleči ob meni kliče reševalce.....muc me tolaži da naj se držim in da je rešilc že na poti...bolečin ne čutim...žejen sem....vroče mi je......faaak...staknem čelado in pred tem zatrdim da je glava cela.....adrenalin nabija maximalno.....kličem domov mamo s svojim telefonom.....čao mami rečem......imel sm nesrečo na gorjancih...(skoraj pade skupaj od slišanega)...ne sekiraj se pravim...nič mi ni sm noge mam polomlene ....kolegi so ob meni in rešilec je na poti.....prekine me njen jok in stokanje sinko nočem te zgubit...drži se...pridem k tebi.......rešilec je že tle ......dobim par inekcij.....razrežejo mi zgornji del kombinezona....poln sm cevkic...infuzija že teče.....dajo me na nosila..še pred tem napihnejo tisto stvar okoli mene zaradi možnih poškodb hrbtenice...... nalagajo me v rešilca.....v daljavi zagledam motor.....ajooooj...ni ga.....na pol je šel ampak to zdj tud ni bitno..... prpeljejo me v bolnico ......tukaj se moj film ustavi........zbudim se naslednji dan v šok sobi......poln cevk,infuzija ena..druga tretja.....v ustih cevka za dihanje....nemorem govorit...... pogledam noge....faaaaak sami fixaterji.....polno železja na zunanji strani...nemorem jih premikat..niti prsta na nogi...... fak pa kako se lahko to zgodi meni???? gledam okoli sebe....sami aparati....vse piska...same lučke...umetna pljuča vidim tam ko harmonika se raztegujejo gor in dol....ne me jebat....v bolnici sm...nemorem dohajat dogajanja okoli sebe.....planem v jok.....jokam derem se zakaj???? zakaj glih jst..... odprejo se vrata zagledam ateta mamo in sestro.....vsi bledi,zajokani,,.,....predejo k meni.....še vedno jokam solze mi lijejo.....govorit nemorem....zaradi cevk....nekak jim dopovem naj mi dajo list in svinčnik da jih vsaj uno osnovno vprašam.... dobim kemik in z nekimi hieroglifi in tresočo roko napišem ....POVEJTE MI PO PRAVICI KK HUDO JE Z MANO....??? mama plane v jok,sestra prav tako....ate vidim da zadržuje solze...DAMJAN HUDO JE ,so prve besede.....DIAGNOZA: 10 zlomov na obeh nogah in 80% izgubljene krvi....PRAVIJO DA SM SREČEN DA SEM SPLOH ŽIV,SAJ MI JE ČEZ ODPRTE ZLOME KRI DOBESEDNO ODTEKLA......stisne me.....nemorem .....pa zakaj.....gledajo me nepremičnega.....mene ki sm bil vedno tk energičen nasmejan......nemorem nič...ležim....umiram skorajda......samo najbližji smejo k meni......eni so se malo prešvercali.....cele dneve ležim.....na hrbtu...premikat se nesmem....kaj bi dal da lahko spim na trebuhu tako kot vedno....huh mission imposible......dan za dnem jokam ...premlevam stvari.....mama je vsak dan pri meni ,me tolaži in vzpodbuja.....pride dan ko prvič vidim nekoga ki sm ga bil najbolj vesel....DEJAN....in njegova sabina......o dejan ko bi znal kk sm bil vesel da te vidim.....morda se spomneš da sm začnu jokat ko sm te zagledal....kulk vsega smo skupaj preživeli.....sekunda pa bi šlo vse......sabini je blo itak od vsega slabo ko me je tam vidla tk da so hitro šli.....dnevi so minevali.....kmalu je prišla marjana....moja najboljša prijatlca iz novega mesta....nemorem opisat kk sm bil vesel da jo vidim.....tud z njo sm marsikaj lepega preživel....na tuniong showe z njo hodu....v novem mestu smo se dobivali na portovalu...mi avtomobilski zanesenjaki....predelovalci.....jao marjana še danes mi stojiš ob strani......po mesecu dni so me premestili na intenzivno nego....nato pa na urologijo v samico ker sem fasal uno bedno bakterijo imenovano MRSA.....huda zadeva......za mano je že 7 težkih operacij.....dnevi minevajo.....vsak dan sem obkrožen z kopico tistih pravih prijateljev ki mi pomenjo vse na svetu......dnevi so dolgi kot še nikoli......vse se vleče.......vsak dan najmanj 2x jokam......dnevno dobivam obiske da je bila že soba premajhna.od sorodnikov prijateljev,znancev.....do divje jage.....fanti so z mano od prvega dne....BENI,KAJA,HENRY,BUNKC,IVANETIČ,TEKAVEC,MAL- I BUNKC.......NEMOREM VAM POVEDAT KAJ MI POMENTE.......kulk ste mi takrat v bolnici pomenli.......hvala je premalo.....vesel sm da sm živ in da sm danes obkrožen z vami.....saj ste res zlata vredni....... po 10 operacijah.......cca 40 uram pod narkozo ,čez 200 šivov na nogah (prešteto),po 3 mesecih zapustim bolnico......na vozičku....invalidskem.....groza...........nemoč- en..... No evo me končno sm doma......domača hrana...ljudje,ambient.....mater v bolnici sm shujšal 15 kil.....a že prej so vsi rekli da sm ko glista....heheh vglavenm,iti na wc je zame še vedno nekaj nepredstavljivega....nekaj česar ne zmorem....lulam v račko,kakam v kahlico.....ko malo dete...za odvoz odpadkov skrbi mama...tako kot 22 let nazaj.....ljudje to je nepredstavljivo.....pri teh letih nemoreš osnovnih stvari delat ....faaaaak po 14 doma preživelih dnevih me napotijo v dolenjske toplice na rehabilitacijo..... huh tam se je začelo najbolj grozno in mukotrpno delo v mojem življenju......POSTAVLJANJE NAZAJ NA NOGE...... vsak dan imam do 8 fizioterapij......vsi so prijazni sam moje noge ne....vse me boli,imam občutek da mi bojo noge odpadle .....kriza......ne mine dan da vsaj dvakrat ne jočem in se sprašujem zakaj je življenje tako kruto..... pride dan ko prvič smem stopiti na svoje noge.....huh celo noč pred tem ne spim.....nemorem....navdušenje in vse ostalo.....zjutraj se zbudim.....opravim s fizioterapijami in okrog 10 pridejo 3 fizioterapevtke z hojco (to je tista zadeva ki jo stari ljudje potiskajo pred sabo).....one pripravljene da shodim jst vsebolj dvomim vase...... pripravljam se kot bolha srat.....probam vstat.....negre.....sam na rit me vleče...mišice čist artrofirane....negre in negre......zlomim se jočem kot dž.....izgubljam upanje da bom še kdaj shodu......ob meni je vedno PETRA.....Brunerjeva...dela gor v toplicah....drgač črnomaljka....ona je res videla moje prve korake in me vedno spodbujala...me bodrila....tolažla.....brisala solze...dobesedno....Petra hvala ti....ful.smrk smrk po 4 tednih v toplicah naredim prve pametne korake.....tam okol 20 jih je blo...s hojco....znoj teče z mene....ne me jebat....včasih sm preteku 6 kilometrov dnevno...danes nemorem narediti 20 korakov.....hodniki v toplicah so neskončno dolgi.....ampak trmast kot bik pozabim na bolečine in na vse slabe stvari......počasi grem naprej.... prvič po dolgem času sedim na straniščni školjki,pa še to sta me mogle dve sestre zvlečt gor.....lulam še vedno v račko.....saj sm še vedno na vozičku...... po 6 tednih zdravilišča me odpustijo domov......hoja z berglami je še vedno misija nemogoče.....desna noga iztegnjena......huh na začetku še vedno ampak gre na bolje.......sama misel na vse me spravlja v jok in bedo.... doma preživim slaba 2 tedna....nato rehabilitacijo nadaljujem v centru za rehabilitacijo soča v ljubljani..... ustanova kjer vidiš kaj ti pomeni življenje.....ko sem prišel gor sm spoznal da sm vbistvu med vsemi jst še najmanj bogi.......ljudje brez roke,brez obeh,brez nog,duševno moteni,.....stari,mladi...otroci...ojoj....zakaj..- ....zakaj je to tako kruto okoli nas? spoznam veliko prijateljev......žrtve prometnih nesreč,padcev,kapi......šokira me to da so to vse ljudje ki so mladi,zelo mladi.......od 2 let pa naprej......groza.... začenjam z rehabilitacijo....... dobesedno ne poznajo milosti......ne vejo kaj pomeni nemorem,neznam,nebom.........boli me......tega tam ni......po enem tednu že stojim na berglah......poudarek je na stojim.....dan za dnem naredim korak več na poti do uspeha...........čez vikend sm doma.....čez tedn terapije,bazen,fitness.....vse da pridem k sebi......po 4 tednih že hodim...faaaaaaaak....hodim.......z berglami....na kratke razdalje.....maximalno dve razdalje hodnika......huh že to je dosti..... tedni minevajo jst pa sm vse boljši.....wauuuuuuu tud lulam že lahko stoje......lahko grem normalno na wc......lahk spim na trebuhu...na boku......moje stanje se izboljšuje.... po 9 tednih v soči me odpustijo domov....... hodim brez problema sicer z berglami ampak glede na poškodbe sm srečen da vsaj to lahko in da nism priklenjen na voziček saj ko včasih razmišljam če bi bil primoran ostati na vozičku bi raje izbral smrt....... zdj sm doma že 2 meseca.....zame več ni ovir.....hodim.....še vedno z berglami.....stopnice mi ne delajo težav......edino avta še nemorem vozit ker še čakam na upam da zadnjo 11 operacijo v decembru....ja prav ste prebrali 11.....viličarja pa že veselo furam pa vsi me kurcajo da prehitro hodim....to morm nadoknadit za vse nazaj preležano in presedeno... bolečin ne čutim...tudi ko se vreme menja ne...in to mi je všeč...naj tako ostane.......... to bi blo skoraj vse kar se moje življenske izkušnje tiče....... mejte se radi,cenite to kar vam je dano..... pa v edite da nebi nikomur privošču tega kar se je zgodilo meni...niti najhujšemu sovražniku ne.. Na sliki manjka celoten Akrapovič in karbonski rezervoar: Mesto nesreče:tablo sem falil za slabih 15cm: Ostanki motorja: Na kraju nesreče: SLVR, Giga, FOX in 57 others 59 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava damchy Objavljeno April 29, 2010 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 Slike poškodb in operacij (slabi želodci pozor!!) Rentgenski posnetki: Oba kolena: Desni kolk: Desnoi koleno s strani: To je nekak to.....naj bo tale tema v spomin in opomin vsem nam ki obožujemo vonj po bencinu in gumah. fantje po pameti,pa srečno damchy dive, roko, TADEJ46 in 144 others 144 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava horn3t Objavljeno April 29, 2010 Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 Odlično napisano. Sicer zelo žalostno, ampak se vidi, da je bilo pisano od srca. Take zgodbe se me vedno dotaknejo - mogoče zaradi tega, ker sem se par let tudi jaz spet učil vseh osnovnih stvari, od govorjenja naprej . Sicer ne zaradi poškodbe, ampak vseeno lahko rečem, da te razumem. Veseli me, da nisi izgubil volje, da kljub vsem ogromnim preprekam vztrajaš in da se poškodbe celijo in da se počasi a zanesljivo vračaš v "normalo". Hvala ti, ker si to izkušnjo delil z nami in upam in verjamem, da bo kmalu vse spet dobro. Srečno! DXR16, vrho1679, shark90 in 21 others 23 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava 11Matej Objavljeno April 29, 2010 Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 Ta pretresljiv zapis bi morali dati pod sticky in (z odobritvijo avtorja, seveda) pod obvezno branje slehernemu novemu clanu MS. S cmokom v grlu sem izpoved prebral dvakrat in vse spostovanje tvojemu pogumu ter odlocenosti! motorist1, ataIBA, vrho1679 in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava Girl Objavljeno April 29, 2010 Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 S strahom sem odprla tale post saj sem že po naslovu čutila, da se za za njim skriva huda in žalostana zgodba. Ob branju so mi in mi še tečejo solze moje misli pa se konstantno vračajo par let nazaj, ko se je podoben dogodek z supersport motorjem zgodil tudi mojemu fantu in to pred mojimi očmi tudi mjegovo stanje je bilo katastrofalno imel je več možganskih krvavitev in poškodovane centre za govor, spomin in čustva, preluknjana pljuča, zlomljeno ključnico,............... za njega pravzaprav ni bilo nekega upanja, da bo sploh preživel saj je bila glava katastrofalno poškodovana. Pa se je zgodil velik čudež in je preživel pa še več kot to ponovno se je rodil saj so mu po prebujanju iz umetne kome možgani delovali normalno....... le nesreče se ni spominjal. Po nekaj letnem obdobju brez motorja je začela biti želja po ponovnem motorju vedno močnejša (žal sva oba ljubitelja cestnih motorjev in športnih avtomobilov) tako je lani k naši hiši za začetek prišel maxi skuter vendar pa je po torkovem obisku Grobnika prišla tudi velika želja po čim bolj konkretnem tukaj pa se začne dilema, ko srce pravi da razume pa ne........ ker pametnega epiloga ni lahko le z gotovostjo trdim, da je te vrste ljubezen pravo prekletstvo.... Damjan želim ti čimprejšnje dokončno okrevanje pa ne obupaj vidiš tudi čudeži se dogajajo...... v3sn4, Gregc, ataIBA in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
v3sn4 Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 uf,ob zgornjem tekstu sem komaj zadrzevala solze vsa cast za tako voljo in trmo... sama sem mela samo 2 meseca nepremicno desno nogo pa sem misla, da bo konec sveta..pa ni primerjave s tem,kar se je tebi zgodilo..res je najhuje, ko ne mores opravljat osnovnih funkcij in morajo skrbet zate, kot za dojencka...in ko gres prvic po stopnicah, uf, cista zmaga zanimivo je, kako v takih primerih cenimo stvari, ki jim drugace sploh ne posvecamo pozornosti... upam, da bo vse ok in bos kmalu spet na motorju (ce je se volja)..drugace pa hvala ker si to izkusnjo delil z nami...vcasih rabimo kaj takega, da se mal umirimo srecno tudi tebi suzuki, DXR16, postar13 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
MoDuS Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Pretresljivo. Dobro si se pobral. Vse dobro ti želim. Lp! KENI, znj, DXR16 in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava maus Objavljeno April 29, 2010 Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 Hvala, ker si z nami delil to zelo grenko izkušnjo. Želim ti, da se čim prej pozdraviš. Na žalost, to izkušnjo ne bodo prebrali tisti, ki se nikakor nočejo umirit na cesti. Hvala! hlebec, Kawalir, winetou2 in 19 others 22 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
musaschi64 Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Ob branju tega se spomnim tistih občutkov tik pred mojim padcem, ki jih težko opišeš kaj ti takrat možgani premdelajo v zelo kratkem času.Ko sem dojel da ni več rešitve in grem na tla takrat sem začutil tisti primarni strah za svoje življenje. Samo sreči se lahko zahvalim da sem zletu s ceste na ravnino in se ustavil pred gozdom ter ostal cel razen bolecin po telesu in rajs po plastiki. DXR16, jami65, ataIBA in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LooLekSLO Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Tole je res s težavo brati, zraven kar pomislim, ali je to sploh mogoče... Me pa zanima ali si s to izkušnjo za zmeraj odpisal motorje? DXR16 in znj 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kor13 Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Damjan, če se ne motim, si svojo zgodbo še ne dolgo tega imel objavljeno v Dolenjcu, ne? Drugače je pa res, da se ponavadi ne zamislimo o takih situacijah, vse dokler ne zadeva neposredno nas ali naših bližnjih... DXR16 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
kađiva Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Kapo dol, da si preživel in boš normalno zaživel po taki hudi nesreči in da si bil pripravljen to izkušnjo delit z nami! Upam, da bo tudi kdo od "kamikaz" ki jih vsak dan srečujemo na cesti prebral tole zgodbo in naslednjič preden bo brezglavo divjal po cesti premislil ali je vredno :trance_33_sleep: glede na to, da Tekota poznam pa verjamem, da ti opore in pomoči prijateljev ni manjkalo in prav je tako lp v3sn4, KENI, znj in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
avro Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Dobro napisano!!! Tudi jaz ti želim čimprejšnje okrevanje!! res bi lahko marsikdo tole prebral... bi bilo priporočljivo SREČNO DXR16, KENI in znj 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Hornet Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Mislim, da se bom danes vozil po isti cesti, če se ne motim je to na belokranjski strani Vahte, tik preden se prevesiš proti NM. Pa upam da se pocajtaš in da se ne naučiš iz tvoje izkušnje samo ti, apak tudi vsi mi ostali. KENI, DXR16 in mojamiska 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Gladiac Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Čimprej se pocajtej in upam, da se bo kdo zamislil nad svojo vožnjo. LP vsem in čimveč varnih km. Uroš DXR16 in KENI 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava damchy Objavljeno April 29, 2010 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 ja prav imate nedolgo nazaj je bila zgodba omenjena v dolenjskem listu. drugače se pa mesto nesreče nahaja z novomeške strani,tik pod vrhom prelaza Vahta. drugače pa ja, Teko in ostali mi še danes stojijo ob strani,me vzpodbujajo in bodrijo.res pravi prijatelji... Volja do motorja......hmmmmmmmmmm...nevem kaj bi rekel... še vedno mi gredo kocine po konci ko slišim zvok motorja,obožujem njihovo bližino in vonj po benzinu.....ampak v teh 2 letih po nesreči še nisem zbral dovolj poguma,da bi se vsaj usedel na motor (še en je v garaži)....vsak dan sem obkrožen z njimi,še vedno v isti družbi posedamo ob motorjjih,hodimo na Grobnik,ampak nekaj me bremza,kot je nekdo zapisal tisto o duši in razumu......nikoli pa neveš,mogoče pa čez par let kupim novo zverino....ampak sedaj imam druge želje,prioritete,vsaj kar se zdravja tiče in tega da bom enkrat zopet "normalen"..... sem pa sedaj kupil novo kolo in s tem nekako pomagam celjenju in rehabilitiranju artrofičnim mišicam...in ja kar dobro mi gre....ponosen nase in hkrati vedno znova vržem rokavico tistim,ki so napovedovali,da nikoli več nebom stal na svojih nogah:):) Fantocci, jaka78, halls in 16 others 19 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BenX Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 prvo sem mislo, eh, tega se mi ne da brat. pol sem pa začel... ...nadaljeval... ...še kar bral... ...no, pol je blo pa naenkrat konec. kaj naj rečem? hvala, da deliš takšno izkušnjo z nami. se mi zdi da se me je vsaj malo prijelo. ps. ona z viličarom je pa huda. Kor13, ataIBA, Gasperr in 2 others 4 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava damchy Objavljeno April 29, 2010 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno April 29, 2010 hehe viličar ja.,.... nemoreš verjet kako je,ko si celo življenje v pogonu,vsak dan presediš v kamionu,prevoziš na stotine kilometrov,delaš,vesel,razgiban,v pogonu,pol se pa vse ustavi.....dobesedno....in ja ko sem po letu in pol znova sedel v viličarja v domačem podjetju in naložil kamion,sem bil vesel,kot otrok ko dobi igračko....vedel sem da živim in da zame več ni ovir<:) od takrat zajemam življenje z veliko žlico in polno mero optimizma in poguma.... ataIBA, Miha27, winetou2 in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sjeng Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Čimprej se pocajtej in upam, da se bo kdo zamislil nad svojo vožnjo. LP vsem in čimveč varnih km. Uroš Kar se mene tiče ni tole ravn point zgodbe (ki je btw res dobro napisana), ker dejansko se je tipu zgodilo neki, kar se dejansko lahko zgodi vsakemu motoristu, ki uživa v dinamiki vožnje z motorjem. Konc koncev mislim da je večina motoristov, ki jim motor dvigne utrip in pričara nasmeh, imela kdaj motor v malo globjem naklonu. In ko voziš tako se ti taka stvar kaj hitro lahko zgodi. Zadeva je malo v premislek ljudem, ki se vozijo in opozorilo kake so lahko posledice. Tistim ki niso povsem zihr ... da dajo stvari mal na tehtnico ..... Da bi se kdo kdo spametoval zaradi tega pa dvomim, budale so budale ........ motoristi po duši pa ponavadi vedo kak je rizik, sploh kak tak ki se je že valjal po tleh..... Damch tebi pa želim dobro okrevanje še naprej... uf pa zmer se ob takih zadevah spomnim na Klajbo... upam da se je pri njemu premaknilo kaj naprej z njegovo nesrečno roko. dwayne, sviri kurcu, halls in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Bmflar Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Čestitke k okrevanju, pretresljiva življenska izkušnja ... Vonj po bencinu je hudičev, če te zastrupi, je konec s teboj .... Kaj pa razmišljanja o naslednjem motorju ??? Je še kakšna želja ? Še enkrat, srečno do končnega okrevanja ! rot in bladzo 1 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bajkr88 Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 res si dobr opisou, pomoje se bo vsak vsaj mal zamislu k bo tole prebrau.. pa mal manj gonu (vsaj upam), majstr drž se . LP Noiser69 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
brinovc Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Dobro si se zlizal. Imej še naprej močno voljo do življenja in poslušaj predvsem sebe. Po takem dogodku ( ko matildi nekako uspeš pokazati sredinec pokonci) človek povsem drugače gleda na življenje oz. ga ceni neizmerno bolj kot prej. Aja, po 7. letih sem pred tednom dni prvič prehodil več kot 1km. naenkrat. LP! dobravec, suzuki, ataIBA in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
-speedgirl- Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Damchy, iz srca ti želim čim prejšnje okrevanje! exe`FZS, v3sn4 in suzuki 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Cestakar Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Žalostna zgodba, tudi mene se je zelo dotaknila. Hvala, da si zbral pogum in jo bil pripravljen deliti z nami. Zgodba je lahko vsakemu v opomin. Vsaka ti čast, da si se tko lepo porihtal in imaš tako lepo voljo do življenja. Želim ti čim hitrejše nadalnje okrevanje (v kar niti malo ne dvomim) ter veliko veselja in sreče. suzuki 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Sky Objavljeno April 29, 2010 Deli Objavljeno April 29, 2010 Svaka čast e-kolega....nisi odnehal ko je bilo najhuje. Okrevaj na 100% LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se