Skoči na vsebino

Dobrodelni koncert - Križanke


Priporočene objave

Akcija za obolele za levkemijo

V preteklih tednih smo v slovenskem medijskem prostoru odprli problematiko izvajanja tipizacij krvnih vzorcev. Ti so odvzeti z namenom povečevanja slovenske (in hkrati tudi svetovne) baze oz. števila registriranih darovalcev kostnega mozga, s čimer se povečuje verjetnost najdbe ustreznega darovalca za posameznega bolnika.

V Sloveniji na tipizacijo trenutno čaka 4936 krvnih vzorcev, v kar je vključenih tudi 328 novih vzorcev, zbranih v akciji Pobude (v sodelovanju z Zavodom RS za transfuzijsko medicino) 12. 4. 2010 v Koloseju Ljubljana. Cena tipizacije enega vzorca je 146 €, kar pomeni, da potreujemo za tipizacijo vseh obstoječih vzorcev dobrih 720.000,00 €. Organizacija novega vpisa v register darovalcev oz. povečanje števila krvnih vzorcev zatorej ne bo imelo nikakršne koristi, če Pobuda oz. njeni simpatizerji ne zagotovijo finančnih sredstev za tipizacijo, saj sicer ne bo tipiziran noben nov vzorec oz. bo verjetnost najdbe ustreznega darovalca za trenutne obolele z levkemijo ostala enaka, kot že je.

V ta namen 17. 5. 2010 v Križankah organiziramo dobrodelni koncert, katerega izkupiček gre v celoti za namen tipizacije. Celotni projekt je s svojo aktivno udeležbo oz. sodelovanjem že podprlo precej institucij. Mestna občina Ljubljana (MOL) je zagotovila brezplačno uporabo Poletnega gledališča Križank, Festival Ljubljana prevzema nase del fiksnih stroškov, Eventim financira vse stroške tiska in prodaje kart, družba Petrol se je odpovedala vsem provizijam za prodajo kart na svojih prodajnih mestih. Prav tako nam je brezplačno reklamo obljubilo več radijskih postaj, Društvo DPG bo oglaševalo koncert na približno 150 lokacijah. Sodelovanje oz. svoj nastop so že potrdile skupine/posamezniki, kot so: Magnifico, Omar Naber, Alya, Andraž Hribar, 6-Pack Čukur, Hamo in Gal, … V kratkem pričakujemo potrditve tudi ostalih povabljencev. Vse to in še marsikaj dokazuje širok obseg projekta.

Ves zbran denar bo nakazan na Zavod RS za transfuzijsko medicino. Z zavodom bo predhodno podpisana pogodba, v kateri bo na podlagi zbrane vsote denarnih sredstev iz naslova donacij (oz. izvedbe dobrodelnega koncerta) in zneska, potrebnega za tipizacijo enega vzorca, določeno število tipizacij, ki jih bo zavod opravil oz. za to bil pogodbeno zavezan.

Več na naslovu: http://www.drustvo-pobuda.si/

Popravljeno . Popravil nemo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če že "krvnih vzorcev" ne bomo dali, bo pa vsaj karto kup'li... :yes:

In pohvala vsem, ki so se odpovedali svojemu honorarju! :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Širite informacijo o dobrodelnem koncertu, da bo akcija zbiranja denarja za tipizacijo krvnih vzorcev uspela. Za tipizacijo enega vzorca je potrebno pet vstopnic za koncert. V sloveniji je 5000 krvnih vzorcev, ki čakajo na tipizacijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!