Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Pozdravljeni! Ni mino teden, kar sem si na moj skuter aprilia area 51 minarelli vgradil malossi sport 70 ccm predelavo, z vsem kompletom polek - Ležaji, Highend gred, fergazer izpuh itd. z vsemskupaj sem naredo danes 350 km nakar mi je skuter enstavno umolkno. vozil sem se približno 20 kmh popolnoma brez gasa in naenkrat je naredil samo : UUUUuuuuuu. Dam skuter na štender in Kurbl čisto trd. potem sem vzel dol dekl iz bloka in se je vetrnica komajkaj premikala. Vsi so mi rekli da mi je najverjetneje zaribal, samo se mi to zdi nemogoče ker je oljna pumpa zgledača še čisto vredu, moram pa priznat da po po prvem praznem tanku bencinu nisem dodaval več olja. čeprav mislim da to še vedno nebi smel bit razlog da bi blo kaj narobe.

Prosim za čimveč nasvetov saj nevem kaj bi lahko blo!.

Lp Fico

Objavljeno

aja pa še to, do danes sem naredo 350 km, da nebo kdo razumel da v enem dnevu ;P

Objavljeno

?

Objavljeno

?

a si sam monteru use dele ? , lahko da si pozabu dat varovalo sornika pa ti je bat fuknl,................. razstavi cilinder pa use pa poglej kaj je, na pamet se neda nč rečt je treba vidt

Objavljeno

Nebi reko, delo mi je en mojster ko je že 100 gor naredo vse

Objavljeno

sej pravim ne, do 350 km je šel skuter ko bog

Objavljeno

sej pravim ne, do 350 km je šel skuter ko bog

prej je šou ko kot bog, zdej pa kot angel... mrtev proti nebesom.. :lol:

Objavljeno

pr men ista situacija samo je začel delat po 15 min..

Objavljeno

Nekaj bi vas še vse vprašo ko mate izkušnjo z tem. Gred ki sn jo dal noter je za highend in je prišla 150 eur. če je zaribo cilinder mislite da so gred pa ležaji še vreji ker drugač tak ni problem.

Objavljeno

ko se vstavi gus kit (kar malossi sport je), se ga more vozit 200-300 km z NAJVEČ POLOVICO PLINA! torej to v praksi pomeni da preko 50 kmh ne prideš! zakaj? zato da se poravnajo, z drugimi besedami zbrusijo robovi na kanalih, ki nastanejo pri vlivanju cilindra ter da se uravna toleranca med batom in cilindrom. če si to do zdaj tu pa tam do konca gas držau za več kot pol minute, si nardiu to kar si; zaribal cilinder. najverjetneje je, da ti je na kakšnem robu kanala zagrabilo batni obroček. glede gredi in ležajev je pa takole. če ti je vse skupaj počakalo pod malim gasom, ni problema. če si teral puni gas, ko ti je zjebalo motor, ti je naverjetneje "potegnilo" kroglice v ležajih ali pa zvilo gred (to se dogaja na org kitih, če kdo ne verjame, ko sm iz motorja povlekel ojnico totalno zvito ter so se mi ležaji drobili v rokah). za kaj takšnega se ne nuca velke sile. moj predlog je, da odpreš cilinder, pogledaš stanje notr ter preveriš, ali ima gred kaj zračnosti. če jo ima samo desetinko milimetra, si zjebal ležaje :)

Objavljeno

Sej to je to ravno do 290 km nisn šel preko 50 kmh prisežem na vse

Objavljeno

Ko pa mi je mrkno sploh nisem mel nič gasa, glih da mi je šel do 20 / 15 kmh pa še to sn se pelal vsega skup 10 min predn je mrkno :O

res jas nism mogo vrjet da lahko skuter zariba ko ni popolnoma nič gasa

Objavljeno

možno tudi da ti je oljna pumpa zatajila, vodna pumpa zatajila, tesnilo na glavi zatajilo.... ipd :)

Objavljeno

Oljna pumpa je zatajila 100% zato sn si zaj že novo naročo, pa še celotno cev po kateri teče olje =)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!