Skoči na vsebino

Kombi za prevoz oseb

Dry

Priporočene objave

Razmišljam o nakupu "kombija", sploh ne za obrtniške potrebe, ampak za prevoz družine, športnih potrebščin in ostale navlake. VW Multivan mi je zelo všeč, ampak predrag. Nekaj malega je na cestah Peugeotov Expertov (Citroen Jumpy, Fiat Scudo), pa kakšna Toyota Hiace, Hyundai H1 itd.

Cenovno sprejemljiv se mi zdi Renault Trafic / Opel Vivaro. Sem pa slišal precej pripovedi o slabi kakovosti avtomobila, težavah s podvozjem, menjalnikom, zavorami, elektriko. No, motor pa hvalijo. Če ima kdo od vas izkušnje s tem vozilom, lepo prosim, če tukaj napiše kaj o tem.

Hvala!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lahko ti odgovorim samo za H1.

Simpaticen kombit, sicer manjsi od navedenih, razen v primerjavi za hiace ne bi vedel. Jaz sem ga sluzbeno vozil 3 poletja. Ima priokus cenene plastike, ampak lahko definitivno recem, da kljub izgledu je kvaliteten avto. Ce imas 8+1 se zadnji sedezi zelo lepo podrejo v ravno linijo. Zadnje sedeze ni nek problem staknit ven, ubistvu ce se prav spomnim grejo zelo hitro. Jaz sem vozil takega, ki je imel 2-podrocno klimo ter se webasto, poleti ni panike, ceprav sem bolj oseba, ki ne mara klime v avtu. Zadaj si sopotniko lahko samo regulirajo klimo. Zadnja stranska okna se da odpret na ven, da zrak bolj cirkulira. Poraba 7-12 l/100, meni je vec ali manj pil 10, samo je bil skoraj vedno nalozen z potniki. Vdrzevanje je bilo minimalno, servisi poceni, tudi na uradnem servisu.

Edino kar me je "zmotilo", no pa ubistvu sem ga vecino poleti vozil, je bil pogon na zadnja kolesa.

Je kar precej kombija za svoj denar.

Drugace pa je definitivno moj favorit med kombiji Vw-Caravela/Transporter. 5zylindrski turbodizel in nemski pridih naredita svoje. Nevem, prevozil sem ga "le" nekaj 1000km, in ce bi kdaj za lastne potrebe kupoval kombi, bi se z zelo tezkim srcem odlocil za kaj drugega kot pa Vw. (Razen LT me je razocaral na celi crti)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Razmišljam o nakupu "kombija", sploh ne za obrtniške potrebe, ampak za prevoz družine, športnih potrebščin in ostale navlake. VW Multivan mi je zelo všeč, ampak predrag. Nekaj malega je na cestah Peugeotov Expertov (Citroen Jumpy, Fiat Scudo), pa kakšna Toyota Hiace, Hyundai H1 itd.

Cenovno sprejemljiv se mi zdi Renault Trafic / Opel Vivaro. Sem pa slišal precej pripovedi o slabi kakovosti avtomobila, težavah s podvozjem, menjalnikom, zavorami, elektriko. No, motor pa hvalijo. Če ima kdo od vas izkušnje s tem vozilom, lepo prosim, če tukaj napiše kaj o tem.

Hvala!

sicer ne vem kje si slišal da ima traffic slabe zavore. lahko ti povem da ima boljše zavore kot vsak VW, pa naj bo caravela, multivan ali transporter. nekaj je bilo težav z elektriko in motorjem pri 1.9 dci (sploh je 1.9 dci eno sranje - v spodnjem območju vrtljajev je mrtev). jaz sem z 1.9 dci naredil 90.000 v treh letih, brez enega samega problema. nato sem ga predal naprej (bil je služben) pa je takoj začelo vse crkovat. pa ne vem ali zaradi grde uporabe ali zaradi česa drugega. priporočal bi ti v vsakem primeru da poiščeš kakega 2.5 dci ali 2.0 dci. pa ne belega ker hitro rjavi :D

s toyoto sem imel narejenih 150.000 km pa je bilo še vse original. nič crknilo sploh. niti žarnice. so pa deli malenkost dražji.

expert, scudo in jupmy so pa bistveno manjši.

kaj pa kak renault master? je sicer večja škatla ampak neverjetno vzdržljiv.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Kar se Masterja tiče, lahko potrdim iz prve roke kar pravi biker77, resnično vzdržljiva stvarca.

Osebno bi roke dal stran samo od kakšnih azijcev in podobno. Je žlahtniku usulo menjalnik na enem, in je na koncu prešaltal na Opel Vivarota.

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Osebno bi roke dal stran samo od kakšnih azijcev in podobno. Je žlahtniku usulo menjalnik na enem, in je na koncu prešaltal na Opel Vivarota.

Hoces reci razen japoncev in korejcev?

Ker zgornji post sem napisal iz lastnih izkusenj, ne ker je sorodnik vozil 8let starega Hondaya H1 tri leta in ni imel problemov z njim?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ne, roke bi (in tudi bom) dajal stran izrecno od vseh vzhodnjaških vozil. Seveda ima vsak svoje mnenje in tudi svoje veselje. Ampak mene še niso prepričali, in tudi ne kaže da bi me v kratkem.

lp

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas smo v začetku leta kupili novega traffica z 115 konji (1,9dci), do sedaj nabrali 36.000 km in zaenkrat še vse dela :yes:

Konjev je za to vozilo premalo, kar se pozna pri prehitevanjih. Drugače z avtom še ni bilo nobenih problemov, odstopila nam je samo plastika na prtljažnih vratih. Poraba je nekje 8-8,6 litra/1000km. Poleti je moteče to, da klima hladi samo kokpit, zadnje vrste hlajenja nimajo (imajo pa gretje)........emm malo mi je zmanjkalo idej kaj naj še napišem, če te še kaj zanima kar vprašaj :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pri nas smo v začetku leta kupili novega traffica z 115 konji (1,9dci), do sedaj nabrali 36.000 km in zaenkrat še vse dela :yes:

Konjev je za to vozilo premalo, kar se pozna pri prehitevanjih. Drugače z avtom še ni bilo nobenih problemov, odstopila nam je samo plastika na prtljažnih vratih. Poraba je nekje 8-8,6 litra/1000km. Poleti je moteče to, da klima hladi samo kokpit, zadnje vrste hlajenja nimajo (imajo pa gretje)........emm malo mi je zmanjkalo idej kaj naj še napišem, če te še kaj zanima kar vprašaj :whistle:

tole ste sigurno kupili 2.0 dci ;)

pa tudi klima dela zadovoljivo, je pa to bistveno večji prostor kot v avtu tako da se pozna razlika.

imaš pa tudi tako izvedbo ki ima zadaj gretje in hlajenje, je pa dražje.

kar pa se tiče konjev in prehitevanj. seveda kombija ne moreš primerjat z osebnim avtomobilom. če hočeš da "skoči" potem je treba pogledat VW caravelle s 175 konji ki je 2x dražji ali pa mogoče vitota ki je tudi cenovno tam nekje..

pol se pa odločiš a ne.

• Všeč mi je 1
  • Ni mi všeč 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Opel Vivaro, ko sem ga vozil je imel naklepaih 271.000km. Res da sem ga vozil le 2 dni cca 600km. Delal odlično, nizka poraba, baje večjih problemov z njim v preteklosti ni bilo.

Tud sam sem razmišljal o nakupu, saj gre glih motor noter :)

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tud sam sem razmišljal o nakupu, saj gre glih motor noter :)

Heh, eden od stranskih učinkov, recimo. :naughty:

Sem še malo bolj v detajle pogledal konkurenco... sicer bolj po videzu in funkcionalnosti, o kvaliteti na pogled ne gre soditi. Obstajajo boljše (pa tudi slabše) variante, ampak Trafic / Vivaro glede na ceno nekako ponuja največ.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pri vivaru trafiku pa vitotu je zlo velikrat problem z ročnimi menjalniki trdo prestavlanje in pa ponavadi tudi glasno. Zlo me je presenetu mb viano v6 dizel avtomatik sper zadeva.. če si hočš sposodt viana al pa trafika prid k nm v avantcar d.o.o si sposod pa boš vidu pa testerou sam

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No,pa da še jaz povem svoje mnenje.Glede na ceno in kvaliteto bi ti jaz priporočo trafica,če ti finance dopuščajo 2.5 dci z tempomatom.Imel do sedaj trefica 1.9,2.5 in sedaj imam 2.0 dci-kupil novega.do sedaj 60000 km nobenih težav ter vitota 312.Vito pomanjklivost-starejši letniki nimajo 6 predstav-poraba malo večja-mislim,da do 2005.Trafic je vsestransko vozilo,v par min.odstranis sedeže(vito tudi) imaš kam privezat tovor ima puščene uhice-vito nima.Poraba od 7 lit naprej.Pelješ se 150 brez težav sicer gre 2.5 tudi 200 ampak ta avto ni namenjen temu.Pospeške imajo kar zadovoljive.Mene vito ni prepričal-predrag glede na to kar ponuja.Vozim ogromno tudi prikolico-malo večjo :whistle: in sem čist zadovoljen z močjo 115 kn.Ampak kot pravijo od viška ne boli glava.Naslednji nakup bo sigurno 2.5 dci,ker ni dost dražji pa tudi pri porabi ni razlike.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja, še to, pri trafficu je menjalnik na občutek zelo plastičen (vsaj meni) in trd pri prestavljanju.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Aja, še to, pri trafficu je menjalnik na občutek zelo plastičen (vsaj meni) in trd pri prestavljanju.

mal treba podmazat pa je okej..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!