Skoči na vsebino

Enoumje

ak

Priporočene objave

A si spet ves pameten :D Jah ... zakoni bodo enaki, bolj bo vse transparentno, davki so v EU za podjetja drugace urejeni (tu placas ddv takoj ko izstavis racun, ne glede na to a dobis to pol dejansko placano lai ne itd.). Je precej tega ...

Ne vem kak strokovnjak si na področju davkov, ampak po mojem se ti niti sanja ne, kaj naša država z njimi počne. Trenutno (zaradi najnovejših sprememb, ki so začele veljati oktobra) mi grejo kar lasje pokonci, če kdo davke omen.

Zakoni (zadnji popravki DDV konkretno) so pa tko napisani, da po nakaj mescih, še vedno ni nobenmu nič jasno (niti davkariji, niti tistimi, od države posvečenim, ki naj bi zakone razlagal, pa po mojem mnenju tud tistim, ki so jih pisal ne) . Ja in vse je zlo transparentno,:evil: pa ja. Stvar je tko zakomplicirana, da se ti še sanja ne.

In kaj je posledica tega? Da inšpektorji, kaznuje tiste, ki pozabijo na kako banalnost, ko pa kdo z malo soli v glavi na davku "varčuje" se jim pa še sanja ne.

Ker so:

1.Popolnoma nesposobni in neusposobljeni (sem že vidu, ko je računovodja pri pregledu inšpektorju zakone razlagal :? ).

2.Imajo za podlago zakone in pravilnike, ki jih še tisti, ki so jih napisal (prevedl) ne zastopjo, pol jih pa vsak mal po svoje tolamč, ubog davkoplačevalec, se pa lohk sam zjoče.

Zadnje čase se je pripravljala celo akcija nekakšnega "upora", zaradi butastih in nemogočih (v praksi povsem neizvedljivih) zakonov! Ampak največ, kar se je zgodil, je blo nekaj poslanskih vprašanj namenjenih vladi, za katera se ji pa itak j***. Je stvar hudičevo zapletena, ker ko se je treba v javnosti izpostavit, se skor vsak ustraš. Davkarija je lahko precej nadležna, če se nate spravi, pa tud če maš vse do zadnje pikce poštiman.

Ko se je DDV uvajal, sem bil tud sam navdušen, ker je to v osnovi res zelo enostaven in transparenten način obdavčevanja. Ampak ko zdaj pogledam, kaj je s tega ratal, mi gre na bruhanje.

In vse v duhu prilagajanja EU.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakoni (zadnji popravki DDV konkretno) so pa tko napisani, da po nakaj mescih, še vedno ni nobenmu nič jasno (niti davkariji, niti tistimi, od države posvečenim, ki naj bi zakone razlagal, pa po mojem mnenju tud tistim, ki so jih pisal ne) . Ja in vse je zlo transparentno,:evil: pa ja. Stvar je tko zakomplicirana, da se ti še sanja ne.

TOČNO TAKO !!! Skratka porazno.

Slovenija je znana po sprejemanju neživljenjskih zakonov s katerimi potem inšpektorji zajebavajo ljudi na banalnih napakah kot so pike in vejice na računih.

Recimo ena izmed zadnjih for inšpektorjev je bil tudi vsem znani stavek, ki ga lahko srečate na računih: Po preteku tega roka zaračunavamo zakonske zamudne obresti.

Štos je v tem, da ga veliko ljudi še vedno uporablja. Do sranja pa pride, če dejansko potem tudi ne zaračunate zamudnih obresti.

Torej na račun raje napišite: Po preteku tega roka si pridržujemo pravico zaračunati zakonske zamudne obresti.

In gremo naprej, če vas v pisarni obišče inšpektor za delo in imate v delavnici, pisarni ali javnih prostorih obešen kolendar s pomanjkljivo oblečenimi dekleti ali moškimi ... Kaj mislite kaj se bo zgodilo. Baje s tem kršite moralo in tako naprej... Ste vedeli to ?!?

Stvar gre še naprej... ravnokar v tako opevani EU poskušajo sprejeti Zakon o spletnem sovraštvu. Seveda takšni zakoni niso kaj hudega, vendar se pogostokrat zgodi, da jih prično politiki izkoriščati v svoj prid. Več o tem tukaj: http://www.siol.net/novice/default.asp?pag...902111407552335

Kar tako naprej in kmalu bodo še kitajci imeli več pravic.

Recimo, vlada raje zapravi 25 milijonov za nekakšne internetne kavarnice, namesto, da bi skidala in odpravila monopol in nelojalno konkurenco na trgu telekomunikacij.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A si spet ves pameten :D Jah ... zakoni bodo enaki, bolj bo vse transparentno, davki so v EU za podjetja drugace urejeni (tu placas ddv takoj ko izstavis racun, ne glede na to a dobis to pol dejansko placano lai ne itd.). Je precej tega ...

Ne bi skodilo nekaj reda :)

Aja NATO ... sem za, ja.

Dragi vseved,

ne gre za celovito pametnost, vsaj ne z moje strani. Ti pa moraš, po drugi plati, svoj naziv "vseved" morda zagovarjati pred "člani".

Gre pač za nekaj malega izkušenj, morda razmislek ali dva, posledično pomislek in končno argument. Ti in jaz imava z bivšo državo bistveno manj izkušenj, kot jih ima denimo Suzuki, pa še kdo na forumu. Pa vendar jih imam sam dovolj, da ti s to malenkostjo morda svetujem, da ne tako slepo verjeti v pravljice. In da zacni malce gledati po svetu. In ne slepo ponavljati za vsakim, ki obljublja "boljše čase".

1) Kateri zakoni bodo enaki in kje? Se ti zdi, da bomo pri nas imeli kdaj enake zakone, kot tisti ludeki v Nemčiji? Ali morda amiji v Franciji, delavci v Veliki Britaniji? Kako pa bodo ti zakoni enaki - misliš reči, da bomo na koncu vsi narodi zgolj manjšine v veliki Evropi?

2) Vidim, da si tudi strokovnjak za davke. Hočeš morda reči, da je DDV pri nas pravzaprav neka posebnost, ki je po svetu ne poznajo in da ga samo mi vnaprej plačujemo? Correct me, if I'm wrogn - VAT, Mwst. in druge kratice drugod pomenijo prav DDV - torej enak način pobiranja davkov. In če se je naša oblast odločila ga obračunavati tako, kot ga, je ne bo nihče prisilil v nasprotno, še najmanj pa EU, Slovenci ali - bognedaj - podjetja, ki zaradi tega trpijo. Nekoga je pač treba finančno cuzati, oblastniki pa določijo, koga. Zato, da se lahko priključujemo EU, v NATO, se udeležujejo raznih "forumov" in podobnega.

3) Thing's don't change much. Gre v glavnem - lokalno in globalno - zgolj za to, kdo se zadolžuje in pri kom, oz. kdo mora komu plačevati za to, da ni izločen iz določenega kroga. Včasih se je Juga zadolževala, zdaj se Slovenija, tudi pri sistemu DDV pa je bistvo zgolj to, kdo bo čimprej plačal državi to, kar bi si država želela. In tudi, če nam uspe dolgove poravnati, pa jih bomo plačevali drugače - kot strošek za članstvo v EU in morebiti v NATO, kot prispevekzanevemkajinšekaj.

4) Red seveda ne bi škodil. Celo koristen bi bil lahko - če bi upošteval zmožnosti in potrebe tistih, katerih zadeve ureja...

O transparentnosti pa ne bi zgubljal besed, bi lahko napisal celo knjigo...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2) Vidim, da si tudi strokovnjak za davke. Hočeš morda reči, da je DDV pri nas pravzaprav neka posebnost, ki je po svetu ne poznajo in da ga samo mi vnaprej plačujemo? Correct me, if I'm wrogn - VAT, Mwst. in druge kratice drugod pomenijo prav DDV - torej enak način pobiranja davkov.

Zdaj si spet nekaj pametnega napisal a ne :D Resno imas tezave z razumevanjem .. jaz nikjer nisem napisal, da imajo drugje drugacen nacin placevanja davkov ... moja opomba je letela na to, da marsikdo preprosto ne placa racuna - in se mu nic hudega ne zgodi. Saj ne da bi jaz imel s tem kaj dosti izkusenj, je pa bmw omenjal take reci, in ljudje ki imajo firme ...

Saj jaz nicemur slepo ne nasedam ... tebe so pa ocitno resno vzeli v roke tvoji profesorji - se mi zdi da je tudi na vasem faksu polno nekih "evroskeptikov" ki mislijo, da lahko sami zase obstajamo ali pa po moznosti vidijo prihodnost spet nazaj na Balkanu?

Ce ne drugega bo fino to, da bos lahko brez komplikacij nabavil motor v nemciji, bodisi rnov ali rabljen (si ze videl motoscout24.de - stevilo oglasov in realne cene?). Kolikor vem veliko motosvetovcev komaj caka, da bo lahko nekaj takega storilo :lol:

Glede enakih zakonov - ne, cisto enako ne, morajo biti pa doloceni usklajeni. Vseeno ima lahko vsaka drzava svoje "prirejene" zakone, Avstrija recimo si je izbojevala nekaj reci .. bo Ice verjetno vec vedel povedati.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakonodaja mora biti usklajena z EU.in vsaka clanica ima in si poskusa izboroti cim vec "keksov" na podrocjih,kjer jo najbolj zuli.v bistvu je cel sistem slovenija (ali kaksna druga drzava) v malem; obcine (obstaja se kaj med obcino in drzavo v SLO?!) proti drzavi.

se pravi vse drzave clanice "proti" EU-komisijam v bruslju in obratno.na koncu se pa se vedno vse resi.in spostovanje zakona je na _malenkostno_ visji ravni,kot v SLO (smo imeli v firmi tudi ze probleme z neplacniki iz SLO; samo ne dolgo :twisted: ).

ce hoce kdo biti popolnoma avtonomen....... yea right...... indijo koromandijo so tudi ze iskali.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj imam občutek, da te moram imet rada? :roll: :oops: 8) 8) 8)

Hmmmmmmm... ker so me prav tvoji odgovori vzpodbudili k pisanju :?:

Ker je kruta resnica, da ima glas razuma v nasprotju s teorijo v praksi najmanjši doseg :?:

Al pa... :oops: ... khm, mogoče je pa nekaj čisto trinajstega... :oops: :scatter: :wink:

Dejva še malo premislit :wink:...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zakaj imam občutek, da te moram imet rada? :roll: :oops: 8) 8) 8)

Hmmmmmmm... ker so me prav tvoji odgovori vzpodbudili k pisanju :?:

Ker je kruta resnica, da ima glas razuma v nasprotju s teorijo v praksi najmanjši doseg :?:

Al pa... :oops: ... khm, mogoče je pa nekaj čisto trinajstega... :oops: :scatter: :wink:

Dejva še malo premislit :wink:...

Jest že globoko razmišljam. 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Saj ne da bi jaz imel s tem kaj dosti izkusenj, je pa bmw omenjal take reci, in ljudje ki imajo firme ...

Saj jaz nicemur slepo ne nasedam ... tebe so pa ocitno resno vzeli v roke tvoji profesorji - se mi zdi da je tudi na vasem faksu polno nekih "evroskeptikov" ki mislijo, da lahko sami zase obstajamo ali pa po moznosti vidijo prihodnost spet nazaj na Balkanu?

Ce ne drugega bo fino to, da bos lahko brez komplikacij nabavil motor v nemciji, bodisi rnov ali rabljen (si ze videl motoscout24.de - stevilo oglasov in realne cene?). Kolikor vem veliko motosvetovcev komaj caka, da bo lahko nekaj takega storilo :lol:

Glede enakih zakonov - ne, cisto enako ne, morajo biti pa doloceni usklajeni. Vseeno ima lahko vsaka drzava svoje "prirejene" zakone, Avstrija recimo si je izbojevala nekaj reci .. bo Ice verjetno vec vedel povedati.

1) A-ha. BMW, "marsikdo drug". Dejansko pa sam s tem nimaš izkušenj, a ne? in si kljub temu rojaški zagovornik EU - čeprav sam o tem ne razmišljaš?

2) Glede faksa - že 6 let nisem bil tam. Too bad - sorry, pač nisem pridkan študent. Kdor si želi v EU ali na Balkan - njegova zasebna odločitev. Upam, da bo pred vzklikanjem parol dodobra premislil. Se mi pa zdijo vsi taki pobegi in vključevanja mal smešna, pač iskanje nekoga, ki bi nekaj naredil in uredil za nas, ker tega sami ne znamo/zmoremo... In seveda je treba vse to drago plačati.

3) Lahko nas vključijo v EU, pa bo finančna disciplina še vedno odvisna od inšpektorjev v Sloveniji in od podjetij in posameznikov v Sloveniji. A misliš, da bo pač prišlo enkaj ljudi iz Berlina, Bruslja, Rima ali od kod, ni bodo 100-krat bolj strogi od Slovencev? Niti ne.

4) Aha - vidim, da te EU zanima zgolj iz vidika nakupa motorjev v tujini.

5) Saj, v "prirejenih" predpisih je catch vse zadeve. Vsak ma itak po svoje uštimano, usklajeni smo že nekaj časa (v tistih nekaj poglavitnih točkah in za tiste rešitve tudi ni čisto ziher, da totalno kul) na mnogih področjih (če ne nam ne bi dal izelene luči za pridružitev), in kaj je od tega? Puno ništa. Me pa zelo zanima, kaj bodo idealisti in zagovorniki EU govorili čez nekaj let, ko bomo "na boljšem v EU". Se bodo začeli procesi za ohranjanje lastne Slovenske identitete?

6) Poslušajmo Suzukija - izogibajmo se "absolutnih" izjav vsaj do 40. leta, ko bomo imeli nekaj izkušenj.

7) Bistvo vseh mojih postov, ki so bolj ali manj provokativni, je "cool down". Ne bit preveč vseveden...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

7) Bistvo vseh mojih postov, ki so bolj ali manj provokativni, je "cool down". Ne bit preveč vseveden...

Hja, po drugi strani zase predpostavljas vedenje za vse zivo - povsem po nepotrebnem. Promet bi rad urejal po LJ (3M in Kuscer thread) - ja a ni ze Vika dovolj :lol:, o Linuxu imas polno nekih zgresenih idej in obema s Codeinom skusas pamet soliti, zdaj pa se tu ... ja shit no :lol: :lol:

Tisto kar sem prejle o EU pisal je zgolj postranskega pomena, bolj mi je do tega, da bi prejsnji oblasti dokoncno odklenkalo :D Preden bos zacel na dolgo in siroko pisati da to ni res in bos spet ves pameten, samo v razmislek - marsikomu z nekdanjim predsednikom na celu je (bilo) precej do tega, da v EU ne pridemo. Seveda tu ne gre za pomisleke v dobro naroda ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mimogrede - kaj je narobe s sistemom "sam zase obstajati"? V bistv utudi človek vedno sam obstaja, a ne, tko da me tudi v smislu državnosti to čisto nič ne moti. Komur pa potem v neki državi ne paše, lahko gre drugam.

Pa še okoli evroskeptikov - saj veš ,EU, stroški, veliko davkoplačevalskega denarja... Za kaj? Za to, da bomo lahko motrje cenej v Nemčiji kupovali, pa avte, računalnike, pohištvo, čokolado in kavo, če hočeš? A-ha - kaj bo pa s slovenskimi podjetji, ki bodo šla cugrunt zato, ker pač izdelovalec ne bo več potreboval vmesnega člena? In kaj bo z vojaškimi silami - tuje morebiti pri nas, naše na tujem? In kaj bo z dejstvom, da pri kakšnih večjih in bolj hudih strategijah EU ne bomo imeli praktično 0 besede?

Ja - res, lepa tale EU. Podobno kot Jugoslavija, sam mal večja. Aja - a se EU ne zadolžuje nikjer? Heh, pri svojih članicah, seveda... In dolgov seveda ne bo poravnala...

Pa saj ni ni treba nasedati - jaz nisem profesor na FDV, da bi tebi uspešno možgane opral... Lahko pa poskusiš razmisliti... Ampak ti verjetno od EU vidiš zgolj to, da boš lahko tam kupil rabljen in orenk zvožen motor po nekoliko nižji ceni, kot bi ga v Ljubljani... :twisted:

razen ,če je tale EU res nastala zgol jzato, da bo delala dobro za Slovenijo. Verjetno sem res slep, da tega ne vidim...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ampak ti verjetno od EU vidiš zgolj to, da boš lahko tam kupil rabljen in orenk zvožen motor po nekoliko nižji ceni, kot bi ga v Ljubljani... :twisted:

Ne, ze zato, ker bom verjetno novega ... sicer pa beri prejsnji post.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ce vam ni za v EU potem pojdite ustrezno voliti.ce pa se voliti ne znate potem je pac treba _vse_ drago placati; ocitno ne znate/nocete/niste sposobni/ste preleni da bi sami (kot drzava) kaj spravili skupaj.

a je zadosti provokativno,ali se malo nalozim?! :twisted:

BTW narod ima take politike,kot si jih "zasluzi".AUT ni nic drugacna v tem pogledu. :roll:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

..., bolj mi je do tega, da bi prejsnji oblasti dokoncno odklenkalo :D ...

2 milijona je premajhna kritična masa, da bi lahko imeli kadrov za dve različni garnituri oblasti ... V politiki je uspešen tisti, ki visoko prileze ... če je poleg tega še dejansko sposoben ostane kolikor časa želi, sicer pa odleti ko makaron na naslednjih volitvah ... v gospodarstvu pa odloča trg in kapital in izloči slabe ... simpl ko pasulj ...

In zapomnite si nekaj VOLILCI IMAJO VEDNO PRAV !!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Demo takole od daleč pogledat še našo pokojninsko reformo.

Da je-bo precej drugače kot je blo včasih v Jugi, kjer je vsak dobu spodoben penzjon, če je le mel prej službo, se verjetno strinjamo.

Star sistem, je bil čist OK, dokler je blo aktivnih ljudi dovolj, da so lahko dajal upokojencem njihove penzije, ko pa je upokojencev ratal preveč, je sistem padu. Temeljil je zgolj na solidarnosti aktivnega prebivalstva do upokojencev.

Nov ne temelji več na solidarnosti, in pokojnin ne prelaga več na pleča bodočih generacij. Je tudi pravičnejši, saj bo vsakemu dal natančno toliko, kot bo v času, ko je še delal privarčeval.

OK, nov sistem je torej velik bolši. Vse lepo in prav.

Pa poglejmo malo v prihodnost.

Razen obveznega pokojninskega zavarovanja je vse ostalo prostovoljno (fino, država nas v nič ne sili in tako se zdi tud prav).

Ampak 200.000 ljudi, ki danes konec komaj stakne s koncem, mora najprej preživet tu in zdaj, šele potem lahko misli na to kako (in od česa) bodo živeli čez 30 let. "Njihov problem", bo kdo rekel, pa ni.

Ti ljudje danes ne varčujejo za pokojnino in tudi nikol ne bodo, pa ne zato ker ne bi hotel, ampak zato, ker nimajo kje vzet.

In teh 200.000 ljudi bo čez 30 let starih 60+ let, šli bodo v pokoj, če bojo takrat sploh še mel službo, s pokojnino, pa niti najemnine ne bojo mogl plačevat, za delat bojo pa tud že prestar. In kaj bojo naredil? Lepo se bojo zahvalil državi za tako perfektno rešitev pokojninskega problema in od lakote pocrkal.

Zato lepo prosim ne mi hvalt novga sistema kar po dolgem in počez. Pa kako je zdaj lepo, pa kako se dobro živi. Še prekmal jih bomo po glav dobil.

Treba je stvari pogledat objektivno. Pohvalit dobre stvari in se trudit, da bi take tud ostale, ter grajat slabe in jih poskušat spremnit (vsak pač po svojih možnostih).

Drugič pa še o čem drugem (mogoče o proračunu in o vseh veleumnih rešitvah, ki si jih omisli naša vlada, da bi saj na videz pokrila ogromno luknjo ki zija v njem)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne vem no.... a je res tako tezko povezati "takratno" dobro zivljenje v yugi z "danasnjimi" tezavami? 40+ let je slovenija z ostalo jugoslavijo zivela na puf in zdaj je treba to odplacati.se pravi danasnje tezave niso stare 10-12 let (od osamosvojitve) temvec so posledica "enakopravnega" sistema "socialnega" komunizma.ni to tako enostavno "takrat" in "danes".

so mi pa starsi ze leta `85 pravili,da se bo slovencem se presneto kolcalo po titu; in tudi zakaj.looka here .......they were right. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ne vem no.... a je res tako tezko povezati "takratno" dobro zivljenje v yugi z "danasnjimi" tezavami? 40+ let je slovenija z ostalo jugoslavijo zivela na puf in zdaj je treba to odplacati.se pravi danasnje tezave niso stare 10-12 let (od osamosvojitve) temvec so posledica "enakopravnega" sistema "socialnega" komunizma.ni to tako enostavno "takrat" in "danes".

Dolg države (vir: http://www.sigov.si/mf/slov/tekgib/vl_dolg.htm)

Vse je v MIO USD

31.03.2002

Notranji dolg 2.768,8

Zunanji dolg 2.313,8

-------------------------

Skupaj 5.082,6

30.06.2002

Notranji dolg 3.330,9

Zunanji dolg 2.594,6

--------------------------

Skupaj 5.925,4

Očitno zelo pridno odplačujemo dolgove :evil:

Aja, dolg nekdanje SFRJ pred razpadom je znašal 15.300 MIO USD (pa nas je blo 10x več).

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse je v MIO USD

31.03.2002

Notranji dolg 2.768,8

Zunanji dolg 2.313,8

Skupaj 5.082,6

30.06.2002

Notranji dolg 3.330,9

Zunanji dolg 2.594,6

Skupaj 5.925,4

Aja, dolg nekdanje SFRJ pred razpadom je znašal 15.300 MIO USD (pa nas je blo 10x več).

Bravo! Kako se tega prej nisem spomnila. Samo dejstva so verodostojna in zdržijo. Ne bluz ( in prisežem, da ne mislim bluz od bluesa) 8)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1) Hja, po drugi strani zase predpostavljas vedenje za vse zivo - povsem po nepotrebnem.

A lahko to malo razložiš? Je nepotrebno: a) da jaz kaj predpostavljam, ali b)da ti kaj predpostavljaš ali je pač c) nepotrebno, da beležimo svoje misli v ta forum? Forum = namenjen razpravi. End of Discussion.

2) Promet bi rad urejal po LJ (3M in Kuscer thread) - ja a ni ze Vika dovolj :lol:,

Žal je naša oblast - mestna in državna - pogosto nesposobna urediti kaj v dobro meščanov/državljanov. To, da imamo oblastnike (Vika et consortes) ne pomeni, da ne rabimo razmišljati o lastnem okolju, še manj pa, da lahko tem oblastnikom kar slepo prepustimo dogajanje v tej naši ožji in širši okolici. Saj veš - če ne pride (figurativno) do sistema, ki ti tako zelo ni všeč (Juga, ...) ... Kjer dejansko ne boš imel besede, boš pa imel dovolj kruha in vode, da boš še ena številka in bo v statistikah pisalo - država z X prebivalci.

Ja, zato bi rad sodeloval pri urejanju prometa v državi. Ker se me tiče. In ker je arhitekturne in civilizacijske bisere, kot je denimo tromostovje (in še katera lokacija v Ljubljani in drugod po Sloveniji), smiselno zavarovati pred tako glupo uporabo, kot je promet.

3) o Linuxu imas polno nekih zgresenih idej in obema s Codeinom skusas pamet soliti, zdaj pa se tu ... ja shit no :lol: :lol:

Verjetno približno toliko, kot ti soliš pamet o windowsu (in linuxu) vsem na forumu, ki kaj vprašajo, rečejo... Morda imam o linuxu vendarle manj zgrešenih idej, kot ti o windowsu :twisted: "Ja, shit no, Andraž..." Predlagam, da si v eno mašino namestiš windows (daj kar xp), pa office, pa outlook, pa druge programe, pa se otreseš predosdkov, pa nehaš biti linux fanatik, malce preučiš uporabo računalnikov na drugih področjih (ne se ukvarjati zgolj s strežnikom ali dvema), in potem podajaš izjave. In ne dušiš vseh z linuxom, ker bomo pač mi potem tebe dušili z windowsom...

4) Tisto kar sem prejle o EU pisal je zgolj postranskega pomena, bolj mi je do tega, da bi prejsnji oblasti dokoncno odklenkalo :D

It is not going to happen. Hočko je na to temo podal vsebinsko enak odgovor, kot bi ti ga jaz. Sploh pa - ni tako pomembno, da se zamenjajo ljudje, kot je pomembno, da se zamenjajo principi političnega delovanja. Zaradi mene je lahko predsednik Slovenije tudi tovariš Tito - če bo pač deloval v dobro Slovenije. Predsodki, strahovi in druga emocionalna navlaka (ki je ti kot najstnik še ne moreš imeti, jaz pa tudi ne - kar je dobro, saj smo samo tako lahko manj občutljivi na "preteklost") pa naj pri sodbah o "sistemu", sploh v tako majhni držav'ci, kot je e-Zlovenija, ne bi imeli prevelike teže. Ker potem lahko (če se osredotočimo na "komunistični pedigre") praktično izbrišemo domala vse vodilne delavce, politike ipd., ostanejo nam pa 27. letni komaj-diplomiranci in mlečnozobi doktorji vseh možnih ved, brez izkušenj...

5) Preden bos zacel na dolgo in siroko pisati da to ni res in bos spet ves pameten, samo v razmislek -

Saj veš, kdo je "ves pameten".

6) marsikomu z nekdanjim predsednikom na celu je (bilo) precej do tega, da v EU ne pridemo.

Nekdanji predsednik - kdo? Misliš Kučan - drugega tukaj skorajda ne vidim... Heh, kolikor vem, pridkano zagovarja EU in podobna jajca, zgolj iz pragmatizma in bojazni za 2 milijončka nebogljenih slovenčkov, ki bi nas zahodni svet lahko žive požrl za zajtrk med kosmiči. Vendarle pa - kot človek z izkušnjami (ja, vseh političnih barv), svari pred nevarnostmi brezglavega šprinta v EU, brez da bi se vprašali, kaj rabimo, kaj pričakujemo, kaj nas čaka, koliko bo to stalo...

Ne vem, ali si tako pri sebi že kdaj razmišljal o teh zadevah - ampak finančno disciplino in druge probleme, ki si jih našteval prej v zagovor EU, lahko uredimo sami tudi brez EU. Če mo pa taki cepci, da rabimo druge (EU, NATO, zunanje inšpektorje, ...), da nas s pendrekom tolčejo po prstih in betici, ko delamo neumnosti, pa nam itak ni rešitve. Tudi EU ali "Marsovska zveza psihokinetičnih telepatskih represivnih organizacij" nam potem ne more pomagati.

7) Seveda tu ne gre za pomisleke v dobro naroda ...

Ampak? Imaš kakšno konkretno podlago za te svoje trditve, morda dokaze, ali zgolj izrezke iz časopisov a-la Mag? Prosim, razsvetli nas...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse je v MIO USD

Skupaj 5.082,6

30.06.2002

Skupaj 5.925,4

Počakajmo še leto dve na EU (cyc- :twisted: ), bomo videli, kakšna številka bo na tem URL-ju takrat zapisana. Ampak, saj vem - prednosti bo pa EU dala ful velik.

1) Rabljene in nove motorje bo lahko cyc- kupoval v Nemčiji preko interneta.

2) Naši delavic, ki delane bodo dobili v Sloveniji, bodo lahko šli delat v tujino.

3) Tujina jih bo ful vesela, ker bo tam delavcev primanjkovalo :twisted: , ker bodo njihovi delali pri nas (my ass).

4) Kar je eden od smislov našega rinjenja v EU je zagotovo dejstvo, da bo ene 200 politikov in visokih uradnikov, ki jim pri nas ne paše in bi radi bili še malo bolj nobel, kot so lahko v Ljubljani, lahko šlo delat v Bruselj. Ker - hehe :twisted: -, kaj pa še lahko dosežeš v Sloveniji, ko si enkrat poslanec, minister, direktor kakšne firme, ki ne ve, ali bo naslednji mesec še poslovala, kljub temi, da ima 500-5000 zaposlenih in kotira na Ljubljanski (žepni) borzi? Ja, vsi cyc-i tega sveta, upam, da boste zadovoljni - oziroma, da malo omilim zadevo - da ne boste razočarani...

Ko bomo v EU (kar, vsaj videti je tako, bomo) - ne bo več izgovorov v smisli: "Ko bomo v EU, bo vse drugače."

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Vse je v MIO USD

31.03.2002

Notranji dolg 2.768,8

Zunanji dolg 2.313,8

Skupaj 5.082,6

30.06.2002

Notranji dolg 3.330,9

Zunanji dolg 2.594,6

Skupaj 5.925,4

Za primerjavo.

Mednarodne rezerve (vir: Banka Slovenije http://www.bsi.si/html/financni_podatki/hi...ezerve_bs.html)

Mednarodne rezerve Banke Slovenije (31.10.2002) 6.045,97 Mio USD

· Zlato 76,97

· Imetja SDR 6,35

· Rezervna pozicija pri MDS 123,53

· Devizne rezerve 5.839,13

Mednarodne rezerve Banke Slovenije (30.09.2002) 5.940,47 Mio USD

· Zlato 75,26

· Imetja SDR 6,33

· Rezervna pozicija pri MDS 123,60

· Devizne rezerve 5.735,28

Mednarodne rezerve Banke Slovenije (31.12.2001) 4.397,14 Mio USD

· Zlato 67,22

· Imetja SDR 5,03

· Rezervna pozicija pri MDS 80,56

· Devizne rezerve 4.244,33

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

ostante kjer ste - meni pase (rezervnidelisopocenipress). :twisted:

seveda ne bo nobenih "nepravilnosti" (vec) (slovenijapravnadezelapress) :twisted:

korupcija? ne-e-ee-e-ee...... (afereodorozjadokoruzepress) :twisted:

slovenija demokracija? yeah right.... (zBIVSIMIKOMUNISTICNIMIVLADARJIpress) :twisted:

free press? aha...... (exkomunizempress) :twisted:

ne me biksat...... po vsem tem pisanju po skoraj dveh letih na forumu slovenijia se zacela ni se izvijati iz komunizma; ostal je namrec v glavah velike vecine prebivalstva.have maximum fun. :lol:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

po vsem tem pisanju po skoraj dveh letih na forumu slovenijia se zacela ni se izvijati iz komunizma; ostal je namrec v glavah velike vecine prebivalstva.have maximum fun. :lol:

Torej je velika vecina zadovoljna v Sloveniji takšni kot je :) :) ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se v celoti strinjam z Iceom.

@hotschko: hja, saj ves - mediji, ce velika vecina podpira samo vladajoco opcijo in ji nekam leze, potem tudi bolje ne more biti. :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Za primerjavo.

Mednarodne rezerve (vir: Banka Slovenije http://www.bsi.si/html/financni_podatki/hi...ezerve_bs.html)

Mednarodne rezerve Banke Slovenije (31.10.2002) 6.045,97 Mio USD

· Zlato 76,97

· Imetja SDR 6,35

· Rezervna pozicija pri MDS 123,53

· Devizne rezerve 5.839,13

Mednarodne rezerve Banke Slovenije (30.09.2002) 5.940,47 Mio USD

· Zlato 75,26

· Imetja SDR 6,33

· Rezervna pozicija pri MDS 123,60

· Devizne rezerve 5.735,28

Mednarodne rezerve Banke Slovenije (31.12.2001) 4.397,14 Mio USD

· Zlato 67,22

· Imetja SDR 5,03

· Rezervna pozicija pri MDS 80,56

· Devizne rezerve 4.244,33

In kaj so mednarodne (devizne) rezerve? :shock:

In kako vezo majo z gospodarnostjo države? :evil:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!