cyc Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 2 milijona je premajhna kritična masa, da bi lahko imeli kadrov za dve različni garnituri oblasti ... Tako hotschko, imenitno si to povedal - nenadomestljivi so - kot taki neprecenljive vrednosti za Slovenijo :lol: Ah ja, lep del Slovencev potrebuje svojega modrookega totema, da ga bodo castili ... :lol: :lol: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ervina Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 In kaj so mednarodne (devizne) rezerve? :shock: : To so rezerve RS v tujini. In kako vezo majo z gospodarnostjo države? :evil: BS ''ohranja in upravlja'' zgoraj omenjene rezerve v imenu države. Preberi si Zakon o Banki Slovenije (Ur. l. RS, št. 58/02), pa ti bo jasno. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 ne me biksat...... po vsem tem pisanju po skoraj dveh letih na forumu slovenijia se zacela ni se izvijati iz komunizma; ostal je namrec v glavah velike vecine prebivalstva.have maximum fun. :lol: ja ampak vsi bi bili enaki, noben nebi bil reven, vsi bi imeli velike BMW-je, hiše in jahte ampak delali bi pa isto ali manj kot v komunizmu. nažalost moreš danes če si uspešen to skrivat ker takoj veljaš za lopova in so ti vsi fauš, noben pa ne vidi da ko že on veselo doma na kavču leži ti še delaš. da o tem da nekomu, ki ima srednjo šolo ni jasno zakaj oni z faksom zasluži več. vsi enaki in pravična država, malo morgen - kapitalizem smo hoteli zdaj pa ga imamo. kapitalizem ni pravična ureditev - GET JUST TO IT!!!!!!!! MATER ME RAZPIZDI ŠINFANJE "ON PA IMA TAKI IN TAKI AVTO, PA MOTOR, PA TAM JE BIL NA DOPUSTU,.....", NOBEN PA NE VIDI DA JE ZA TO POTREBNO TUDI DELO IN ZNANJE! :x dokler imajo vsi zdravstveno zavarovanje in podporo za brezposelnost pa razne otroške dodatke SMO socialna država, vse ostalo moreš zaslužit sam. če pa komu ne paše naj si gre v ZDA pogledat kako pravi kapitalizem zgleda :x Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 ne me biksat...... po vsem tem pisanju po skoraj dveh letih na forumu slovenijia se zacela ni se izvijati iz komunizma; ostal je namrec v glavah velike vecine prebivalstva.have maximum fun. :lol: ja ampak vsi bi bili enaki, noben nebi bil reven, vsi bi imeli velike BMW-je, hiše in jahte ampak delali bi pa isto ali manj kot v komunizmu. nažalost moreš danes če si uspešen to skrivat ker takoj veljaš za lopova in so ti vsi fauš, noben pa ne vidi da ko že on veselo doma na kavču leži ti še delaš. da o tem da nekomu, ki ima srednjo šolo ni jasno zakaj oni z faksom zasluži več. vsi enaki in pravična država, malo morgen - kapitalizem smo hoteli zdaj pa ga imamo. kapitalizem ni pravična ureditev - GET JUST TO IT!!!!!!!! MATER ME RAZPIZDI ŠINFANJE "ON PA IMA TAKI IN TAKI AVTO, PA MOTOR, PA TAM JE BIL NA DOPUSTU,.....", NOBEN PA NE VIDI DA JE ZA TO POTREBNO TUDI DELO IN ZNANJE! :x dokler imajo vsi zdravstveno zavarovanje in podporo za brezposelnost pa razne otroške dodatke SMO socialna država, vse ostalo moreš zaslužit sam. če pa komu ne paše naj si gre v ZDA pogledat kako pravi kapitalizem zgleda :x Yesssss!!!!! 8) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 hja...... ko pa vecina misli,da je "socialna" drzava ta,kjer dobis "vse" na pladnju,tako kot v ex-yu. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 Manu: Točka moči je vedno v sedanjem trenutku! Nemoči pa tudi, je rekel : tip, ko so ga trije tepli. :twisted: :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
premza Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 hja...... ko pa vecina misli,da je "socialna" drzava ta,kjer dobis "vse" na pladnju,tako kot v ex-yu. Pa zakaj se mormo zmeri in samo z Yugo primerjat. S tega vlaka smo stopl, ker nam tam ni pasal. In čeprav je zdej bolš, kot je blo takrat, še ne pomen, da je dobr in da bolš ne bi mogl bit... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 Manu: Točka moči je vedno v sedanjem trenutku! Nemoči pa tudi, je rekel : tip, ko so ga trije tepli. :twisted: :wink: Jaz sem prehlajena,smrkam, kiham, hrbet me boli in vse kosti, nekoga pogrešam, ne morem v službo, ti mi pa nagajaš?! :cry: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 Tako hotschko, imenitno si to povedal - nenadomestljivi so - kot taki neprecenljive vrednosti za Slovenijo :lol: Ah ja, lep del Slovencev potrebuje svojega modrookega totema, da ga bodo castili ... :lol: :lol: Kaj si pravzaprav hotel povedati? Smo morda v zgornjem zasledili kakšno izvirno misel? :twisted: In kdo je ta modrookec - kako ga vendar sploh častimo, kje ga najdem? Je mar tvoje zgornje sporočilo imelo kakšno vsebino, je konstruktivno prispevalo vsebini tega foruma? @hotschko: hja, saj ves - mediji, ce velika vecina podpira samo vladajoco opcijo in ji nekam leze, potem tudi bolje ne more biti. Kar se tiče tvojega mnenja o medijih, "vseved": ali tvoje strinjanje pomeni, da jim zelo slediš? Recimo Delo - eden bolj branih časnikov v Sloveniji, za katerega tudi jaz tu in tam kaj napišem : nekritično podpira trenutno oblast in ji leze v danko-finko-španko? Ali se mladi Andraž morda šali? Kolikokrat v preteklem letu pa je mladi Andraž vzel v roke to orjaško plahto z modrim logotipom in črnimi črkami in prebral besedila v Sobotni prilogi, pa morda tista na 1., 2. in 3. strani časnika, pa še kaj iz rubrike Gospodarstvo, morda kaj o vladnem letalu, Drnovškovih poletih v tujino, pa o vseh aferah in afericah? Ali morda znaš brati tudi komentarje v časniku Delo - lahko morda svojo pavšalno in brezbrižno izjavo o trobljenju v oblastniški rog podkrepiš z argumenti? Seveda - svojo izjavo lahko utemeljiš tudi z vsebino iz vsebnikov z oznakami Finance, Večer, Dnevnik, RTV Slovenija, POPtv... Sori - razem malih samooklicanih desničarskih medijev so vsi veliki že davno ugotovili, da bi si z oblastniškim lajnanjem delali škodo, dobički bi se zmanjšali, lastniki delnic pa bi popizdili. Če te pa zanima kaj več o uredniških strategijah in politikah, o odločanju v podjetjih - ti lahko kdaj razložim... Potem pa lahko še ustrezno popraviš svojo zgornjo objavo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 Manu: Točka moči je vedno v sedanjem trenutku! Nemoči pa tudi, je rekel : tip, ko so ga trije tepli. :twisted: :wink: Jaz sem prehlajena,smrkam, kiham, hrbet me boli in vse kosti, nekoga pogrešam, ne morem v službo, ti mi pa nagajaš?! :cry: Tud za nagajanje sta potrebna dva. :D 8) Ti boš pa z letošnjo gripo pohitela, da boš pol frej. :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 hja...... ko pa vecina misli,da je "socialna" drzava ta,kjer dobis "vse" na pladnju,tako kot v ex-yu. Pa zakaj se mormo zmeri in samo z Yugo primerjat. S tega vlaka smo stopl, ker nam tam ni pasal. In čeprav je zdej bolš, kot je blo takrat, še ne pomen, da je dobr in da bolš ne bi mogl bit... ne vem zakaj se MORATE.... mogoce delam krivico tej mladi drzavi; se mi pac zdi,da se raje primerjate z jugo-vzhodom kot zahodom.vsi bi radi vse imeli,takoj in zastonj....ne da sem jaz veliko drugacen (hey,ce mi kdo senka valda vzamem :P ) ....zdi se mi,da se veliko prevec PRICAKUJE in veliko premalo DELA (fousijapress). da se je slovenija koncno otresla juzne brace je .... kaj? ....skoraj osupljivo?! ...po moje samo 40 let prepozno (kaj,ko moje mnenje ne steje). da je sedaj boljse,dragi premza,si skoraj edini,ki to tudi pove.vecini je danes slabse,kot "takrat"; zakaj,se ve. in ce sem komu stopil na zulj...... sem to storil absolutno hote in z namenom. :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno November 18, 2002 Deli Objavljeno November 18, 2002 Dragi Ice in ostali - pa saj, kaj je bolje in kaj slabše naj se odloci vsak zase. Morda pa se je smiselno vprasati - kaj smo se iz cesa naucili? Noben sistem ni idealen - ne Juga, ne ekstremna samostojnost, ne EU, ne NATO, ne anarhija... Iz enga dreka gremo pac v drugegaj, vsak pa ima drugacen vonj... Se pac vedno ukvarjamo z drugimi problemi - enkrat z juznimi brati, enkrat s posiljevanjem iz smeri NewYork-Washington-LosAngeles, enkrat se bomo z Brusljem... Morda je problem, da se premalo uvkarjamo s problelmi, ki prihajajo iz Smeri Koper-Ljubljana-Maribor (Slovenija). Se vedno zagovarjam, da prevec ljudi od EU in drugih pricakuje potuho oziroma palico, ker je pac ze zdaj niso sposobni uporabiti... Saj veste - palico, ki jo uporabljajo šaolinski menihi pri lekcijah učencem :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 19, 2002 Deli Objavljeno November 19, 2002 recinom takole: raje sem v tistem dreku,ki manj smrdi in mi zagotavlja vecje moznosti prezivetja,dela,hobijev,veselja in srece.pravna urejenost,gospodarska urejenost,politicna urejenost - zame v tem vrstnem redu (politikamidolvisipress). Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
RAN Objavljeno November 19, 2002 Deli Objavljeno November 19, 2002 recinom takole: raje sem v tistem dreku,ki manj smrdi in mi zagotavlja vecje moznosti prezivetja,dela,hobijev,veselja in srece.pravna urejenost,gospodarska urejenost,politicna urejenost - zame v tem vrstnem redu (politikamidolvisipress). Ice pa saj to vsi hočejo, vsi mi hočemo. Sam eni mislijo da to lahko dobijo v ta levem predalu, eni pa v ta desnem. Eni so za ta vmesne in zmeda je popolna. :evil: :wink: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 19, 2002 Deli Objavljeno November 19, 2002 ran ze res,potem se pa zacne.objektivno gledano je slovenija na papirju pravna dezela,vendar tisti primeri,ki pridejo v javnost kazejo drugace. naj bi bila tudi politicno (demokraticno) urejena - podrobneje o tem ne morem veliko povedati; povrsno gledano se mi zdi,da je. gospodarsko urejena pa ni - ne more biti,ce prihaja do primerov,kot jih dozivljam vsaj mesecno. :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno November 19, 2002 Deli Objavljeno November 19, 2002 Pa saj domala vsak politicni sistem, ce ni uporabljen pravilno, onemogoca posameznika pri svobodnem realiziranju samega sebe. Saj v tem je problem - da bi bilo anceloma vseeno, kateri sistem imamo in v katero zdruzbo smo vkljuceni - dokler pac doloceni elementi sistema ne omejujejo osebne svobode... Problem je pac vedno realizacija. TAko kot komunizem ni sel skozi, pa fevdalizem, pa nacizem, tako tudi moderna civilizirana druzba zal - zaradi onemogocanja varnostnih mehanizmov znotraj sistema - ne bo se tako hitro obstajala v svoji "pravi" obliki... Sicer pa - vedno bomo imeli dovolj stofa za razpravo. Zdaj pljuvamo za nazaj, eni pa ze za naprej, potem bomo spet mal nazaj, mal naprej, mal levo, mal desno... Komur se ne da pa itak gre na en kofe s frendi, pa je vse kul :] Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno November 22, 2002 Deli Objavljeno November 22, 2002 ne vem zakaj se MORATE.... mogoce delam krivico tej mladi drzavi; se mi pac zdi,da se raje primerjate z jugo-vzhodom kot zahodom.vsi bi radi vse imeli,takoj in zastonj....ne da sem jaz veliko drugacen (hey,ce mi kdo senka valda vzamem :P ) ....zdi se mi,da se veliko prevec PRICAKUJE in veliko premalo DELA (fousijapress). da se je slovenija koncno otresla juzne brace je .... kaj? ....skoraj osupljivo?! ...po moje samo 40 let prepozno (kaj,ko moje mnenje ne steje). da je sedaj boljse,dragi premza,si skoraj edini,ki to tudi pove.vecini je danes slabse,kot "takrat"; zakaj,se ve. in ce sem komu stopil na zulj...... sem to storil absolutno hote in z namenom. :twisted: dragi ice . južne brače se sploh še nismo otresli, saj jih bo kmalu več kot slovencev.dejstvo da se primerjamo z jugo je pa v tem , če se primerjamo z njo dobimo lažni občutek napredka in blagostanja, ker če se gremo primerjati z zahodom mu nismo nič bližje kot pred 11. leti. da nam je boljše ja to je pa tako nam je in ni. sedaj imamo vsega v izobillju samo denarja ne......boš reku je treba delat bit uspešen pa ne vem kaj še vse. v sloveniji priden ,pošten ,delaven ,sposoben, human človek ne velja nič. mi imamo pravno državo samo na papirju in nikjer drugje. pri nas je korupcija,goljufanje, kriminal v polnem razmahu pa se ga niti ne trudijo omejevati . no zdaj mi pa povej če se tut teb ne bi kolcalo po starih časih... lahko je opazovati z roba težje je živeti v tem. preteči bo treba še mnogo vode, da bomo vsaj približek tistega , kar predstavlja zahod.kakih 50 let.... :wink: dr.looney :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 22, 2002 Deli Objavljeno November 22, 2002 looney: moj post nad sym-ovim preberi.nikdar nisem rekel,da poznam ali imam resitev za slovenske probleme.en korak v pravo smer pa je zaceti spostovati zakone in ustrezno ukrepati proti krsilcem.kaj naj drugega recem. :roll: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
suzuki Objavljeno November 22, 2002 Deli Objavljeno November 22, 2002 Lunica: 8) 8) 8) Ice: ko bo naša ljuba država začela spoštovati zakone bom tud jest zagotovo našel precej lepše besede zanjo kot danes :evil: :twisted: :roll:. freya, Cupo in SharpNinja 1 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ice Objavljeno November 22, 2002 Deli Objavljeno November 22, 2002 eno vprasanje: zakaj CAKATE,da se zacnejo zakoni spostovati? vam je pasivna vloga iz ex-komunizma res tako vcepljena?! :shock: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SiR Objavljeno November 22, 2002 Deli Objavljeno November 22, 2002 eno vprasanje: zakaj CAKATE,da se zacnejo zakoni spostovati? vam je pasivna vloga iz ex-komunizma res tako vcepljena?! :shock: Lepo si to povedal, dragi Ice. najprej naj Brezigarjeva glavo odtrga LDS-u, potem naj se začne prestrukturiranje politične scene, naj se začnejo čistke. Žal pa je videti, da takega scenarija ne bo : država oz. oblast bi morala doživeti kak hud šok, da bi se kaj začelo dogajati... Zaenkrat so vsi zadovoljni, dokler lahko verižno nategujejo eden drugega... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno November 23, 2002 Deli Objavljeno November 23, 2002 ne vem zakaj se MORATE.... mogoce delam krivico tej mladi drzavi; se mi pac zdi,da se raje primerjate z jugo-vzhodom kot zahodom.vsi bi radi vse imeli,takoj in zastonj....ne da sem jaz veliko drugacen (hey,ce mi kdo senka valda vzamem :P ) ....zdi se mi,da se veliko prevec PRICAKUJE in veliko premalo DELA (fousijapress). da se je slovenija koncno otresla juzne brace je .... kaj? ....skoraj osupljivo?! ...po moje samo 40 let prepozno (kaj,ko moje mnenje ne steje). da je sedaj boljse,dragi premza,si skoraj edini,ki to tudi pove.vecini je danes slabse,kot "takrat"; zakaj,se ve. in ce sem komu stopil na zulj...... sem to storil absolutno hote in z namenom. :twisted: dragi ice . južne brače se sploh še nismo otresli, saj jih bo kmalu več kot slovencev.dejstvo da se primerjamo z jugo je pa v tem , če se primerjamo z njo dobimo lažni občutek napredka in blagostanja, ker če se gremo primerjati z zahodom mu nismo nič bližje kot pred 11. leti. da nam je boljše ja to je pa tako nam je in ni. sedaj imamo vsega v izobillju samo denarja ne......boš reku je treba delat bit uspešen pa ne vem kaj še vse. v sloveniji priden ,pošten ,delaven ,sposoben, human človek ne velja nič. mi imamo pravno državo samo na papirju in nikjer drugje. pri nas je korupcija,goljufanje, kriminal v polnem razmahu pa se ga niti ne trudijo omejevati . no zdaj mi pa povej če se tut teb ne bi kolcalo po starih časih... lahko je opazovati z roba težje je živeti v tem. preteči bo treba še mnogo vode, da bomo vsaj približek tistega , kar predstavlja zahod.kakih 50 let.... :wink: dr.looney :twisted: Ne moremo posploševati...ni pravne države, nič bližje nismo zahodu, priden človek ne velja nič, korupcija v razmahu.....itd.... To so tipične fraze tipičnega predstavnika povprečnega Slovenca, ki od časa do časa posluša radio, prebere enkrat na teden prvo, mogoče pa še drugo stran "najbolj branega slovenskega dnevnega časopisa" in gleda prvi del 24-tih ur na Popu.... -južna brača...hm.... dokazljiv primer, s števikami in konkretnim poročilom : vsa "kao svinjska dela",ne bom naštevala - od kopanja jarkov, do pobiranja smeti in gradnje avtocest(poletje, 40 stopinj C) opravljajo po večini še vedno naši ex bratje.... nekateri zavodi za zaposlovanje - predvsem v severovzhodni sloveniji so polni brezposelnih, ki so raje to, kot pa da bi opravljali prej omenjeno (izjeme potrjujejo pravilo). In tako je bilo že včasih. Na "zahodu" bi bili klošarji, pri nas pa so brezposelni ( z nadomestilom...to je že tema za naprej). -nismo zahodu nič bližje????? Najprej, si že bila v Strasburgu ali pa recimo Mainzu (pri Frankfurtu) na sprehodu ?Ne z letališča v hotel?! Na sprehodu... med ljudmi... Kaj pa Bruselj?! Si že imela priložnost videti povprečnega američana in njegovo družino??? Pa kdo si sploh resnično želi to?????!!!!!! In še kontra: kaj pa Beograd???!!! Tri tedne nazaj se mi je presneto mudilo nazaj domov, ker ni ravno prijeten občutek, če pred trgovino s kruhom slučajno srečaš moškega, ki se "usekne" na pločnik (seveda s pomočjo rok), nato pa si "samopostrežno" izbere štruco?! Pa še bi lahko naštela nekaj cvetk.... Pa saj veš o čem govorim!!! O mentaliteti, različni kulturi, ki je nastajala že mnogo prej, preden smo bili skupaj v bivši Jugoslaviji in zato je stanje kot tako povsem neprimerljivo... enako kot z zahodom. Bistvo je, da smo specifični. Nešto između - bili smo zmeraj. In zato smo znali DRUGAČE funkcionirati takrat in znamo drugače tudi danes. Pravna država samo na papirju? Argumenti, prosim... zaradi sodnih zaostankov morda? Zaradi česa? Preberi si novo poročilo varuha človekovih pravic (v četrtek bo obravnavano na redni seji vlade RS), pa boš videla, zaradi česa se procentualno največ Slovencev ( to so seveda povprečni državljani, moji in tvoji predstavniki) zatekajo k tej inštituciji.... O tem, da priden, delaven in human človek pri nas ne velja nič, raje ne bi izgubljala besed, ker sem rahlo jezna. Kakšno frazerstvo, kakšno samopomilovanje, kakšno zatiskanje oči, kakšno prelaganje krivde na druga ramena ! Kdor ima občlutek, da ne velja nič se bo moral spopasti z lastno notranjosto, bolj s problemom, kako SAM ceni in spoštuje to, kar dela, kaj je tudi SAM pripravljen narediti za to, da bo drugače...To ni samo "poza" zdajšnjega sistema... Tako je bilo vedno in tudi vedno bo! Da bo preteklo še mnogo vode, preden bomo na zahodu, praviš!? Hvala bogu!!!, Saj ne moremo biti kar naenkrat tam, ugonobilo bi nas. Sploh pa ne bi znali živeti na tak način.... Pogrešali bi vse porodniške in socialne ugodnosti, dostojno urejeno zdravstvo ( začelo se je urejati že v stari YU)..., pogrešali bi še marsikaj - kvalitetne in ja, poceni šole ( zahod? pha..niti v sanjah ni tako..) .... pa ne da se mi več, ker je ura pozna..... Ergo - nič ni tako, kot je bilo in - (hvala bogu) še dolgo ne bo tako, kot si nekateri (ki posplošujejo) nestrpno želijo. Je tako kot je. In se bo spreminjalo naprej. Počasi. Tako, kot je najbolj prav in v skladu z vsemi normami življenjskega in na sploh razvojnega ciklusa. In - nobena reka ne teče dvakrat po isti strugi. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno November 23, 2002 Deli Objavljeno November 23, 2002 Ne moremo posploševati...ni pravne države, nič bližje nismo zahodu, priden človek ne velja nič, korupcija v razmahu.....itd.... To so tipične fraze tipičnega predstavnika povprečnega Slovenca, ki od časa do časa posluša radio, prebere enkrat na teden prvo, mogoče pa še drugo stran "najbolj branega slovenskega dnevnega časopisa" in gleda prvi del 24-tih ur na Popu.... -južna brača...hm.... dokazljiv primer, s števikami in konkretnim poročilom : vsa "kao svinjska dela",ne bom naštevala - od kopanja jarkov, do pobiranja smeti in gradnje avtocest(poletje, 40 stopinj C) opravljajo po večini še vedno naši ex bratje.... nekateri zavodi za zaposlovanje - predvsem v severovzhodni sloveniji so polni brezposelnih, ki so raje to, kot pa da bi opravljali prej omenjeno (izjeme potrjujejo pravilo). In tako je bilo že včasih. Na "zahodu" bi bili klošarji, pri nas pa so brezposelni ( z nadomestilom...to je že tema za naprej). -nismo zahodu nič bližje????? Najprej, si že bila v Strasburgu ali pa recimo Mainzu (pri Frankfurtu) na sprehodu ?Ne z letališča v hotel?! Na sprehodu... med ljudmi... Kaj pa Bruselj?! Si že imela priložnost videti povprečnega američana in njegovo družino??? Pa kdo si sploh resnično želi to?????!!!!!! In še kontra: kaj pa Beograd???!!! Tri tedne nazaj se mi je presneto mudilo nazaj domov, ker ni ravno prijeten občutek, če pred trgovino s kruhom slučajno srečaš moškega, ki se "usekne" na pločnik (seveda s pomočjo rok), nato pa si "samopostrežno" izbere štruco?! Pa še bi lahko naštela nekaj cvetk.... Pa saj veš o čem govorim!!! O mentaliteti, različni kulturi, ki je nastajala že mnogo prej, preden smo bili skupaj v bivši Jugoslaviji in zato je stanje kot tako povsem neprimerljivo... enako kot z zahodom. Bistvo je, da smo specifični. Nešto između - bili smo zmeraj. In zato smo znali DRUGAČE funkcionirati takrat in znamo drugače tudi danes. Pravna država samo na papirju? Argumenti, prosim... zaradi sodnih zaostankov morda? Zaradi česa? Preberi si novo poročilo varuha človekovih pravic (v četrtek bo obravnavano na redni seji vlade RS), pa boš videla, zaradi česa se procentualno največ Slovencev ( to so seveda povprečni državljani, moji in tvoji predstavniki) zatekajo k tej inštituciji.... O tem, da priden, delaven in human človek pri nas ne velja nič, raje ne bi izgubljala besed, ker sem rahlo jezna. Kakšno frazerstvo, kakšno samopomilovanje, kakšno zatiskanje oči, kakšno prelaganje krivde na druga ramena ! Kdor ima občlutek, da ne velja nič se bo moral spopasti z lastno notranjosto, bolj s problemom, kako SAM ceni in spoštuje to, kar dela, kaj je tudi SAM pripravljen narediti za to, da bo drugače...To ni samo "poza" zdajšnjega sistema... Tako je bilo vedno in tudi vedno bo! Da bo preteklo še mnogo vode, preden bomo na zahodu, praviš!? Hvala bogu!!!, Saj ne moremo biti kar naenkrat tam, ugonobilo bi nas. Sploh pa ne bi znali živeti na tak način.... Pogrešali bi vse porodniške in socialne ugodnosti, dostojno urejeno zdravstvo ( začelo se je urejati že v stari YU)..., pogrešali bi še marsikaj - kvalitetne in ja, poceni šole ( zahod? pha..niti v sanjah ni tako..) .... pa ne da se mi več, ker je ura pozna..... Ergo - nič ni tako, kot je bilo in - (hvala bogu) še dolgo ne bo tako, kot si nekateri (ki posplošujejo) nestrpno želijo. Je tako kot je. In se bo spreminjalo naprej. Počasi. Tako, kot je najbolj prav in v skladu z vsemi normami življenjskega in na sploh razvojnega ciklusa. In - nobena reka ne teče dvakrat po isti strugi. z vsem dolžnim spoštovanjem manuela...zbudi se.... jest dobr vem kako zgledajo evropska mesta tut vem kako je delat v tujini in kako pr nas. pa ti lahko povem da smo mi še daleč zadaj...zunanjost in urejenost še ni merilo za evropo. no ti bom povedala koliko velja delaven in sposoben človek v naši lepi deželici, ni to stvar notanjih dogajanj v človeku in njegove percepcije. v podjetju sem zaposlena 10 let imam srednješolsko izobrazbo poleg tega še študiram ob delu management. mislim da sem s svojim znanjem in delom že zdavnaj pokazala da sem sposobna za kaj več ko samo za prelaganje škatel ipd.dolga leta sem gledala kako napredujejo moji sodelavci( ne z znanjem ,pridnostjo in delovnimi izkušnjami....temveč s hinavščino,lenobo in lezenjem v rit..po domače) . ker pač imam jaz določena načela in moralo sem ostala zvesta temu in upala in še upam da bom tudi kdaj na vrsti. ampak glej ga zlomka,scenarij se ponavlja. letos se bo upokojil moj nadrejeni(ki je mimigrede prišel do položaja s partijsko knjižico) in kdo ga bo namesto njega isti šmorn (prav tako še iz starega sistema s partijsko knjižico) . to se dogaja v večini slovenskih podjetji tudi v zelo uspešnih.... naredili smo samo en majcen korakec ven iz yuge in tam smo obstali....kako dolgo bomo stali na tem mestu, pa ne vem..... :wink: to se ne dogaja samo meni...da me ne boš narobe razumela...ampak jih poznam kar dosti.danes je za uspeh potrebno imeti taprav priimek. redki so tisti za katere to ne velja... možgančki in sposobneži pa bežijo čez mejo..... no pa brez zamere.... :wink: :oops: dr.looney :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Manu Objavljeno November 23, 2002 Deli Objavljeno November 23, 2002 Ne zamerim ti. :? Žal mi je zate. :cry: p.s. Ko sem govorila o tujih mestih, nisem imela v mislih okolice in urejenosti. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dr.looney Objavljeno November 23, 2002 Deli Objavljeno November 23, 2002 . Ko sem govorila o tujih mestih, nisem imela v mislih okolice in urejenosti. vem kaj si mislila..... :wink: dr .looney :twisted: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se